Şimdi Ara

Symbian AntiVirus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Symbian icin bir antivirüs programı yazmayı planlıyorum, bu konuda beraber calismak isteyen arkadaslar bana msn den ulasabilirler ali_gorkem@hotmail.com , java kullanmayi planliyorum. daha once j2me ile bir seyler gelistirdim. ticari yazilim projelerinde yer aldim, ucretsiz ve turkce bir urun gelistirmeyi planliyorum ve tamamen open source olmali :) mikisofta inat

ayrica program bitince tester olmak isteyen gonullulere ihtiyacimiz olacak.

Daha once symbian icin antivirus programı kullanan arkadaşlar görüşlerini, deneyimlerini ve programların eksiklerini buraya yazarlarsa sevinirim.

• j2me ile geliştirdikleri neler acaba?faydası dokunabilir bize...
  • web service e baglanip data alisverisinde bulunan bir program, wireless message gonderen programlar, 3d image, bi de bluetooth icin ufak bir prog. yazmistim, hepsi ticari degil ama
  • bluetooth için dediğin program ne işe yarıyordu?ben bluetooth üzerinden çalışan bir amiral battı yada dama,satranç vs. olsa güzel olurdu diye düşünüyorum.antivirüse pek gerek yok şu an için zaten bilinen 2-3 cep telefonu virüsününde antivirüsü var.
  • aslinda su an icin gerek yok gibi gorunse de, internetin ilk asamalarinda da boyle olmustu, insanlar interneti kullanmaya basladikca, ihtiyac artti,

bluetooth icin, diger bluetooth cihazini arayip, ona resim gonderen, uzerinde anotasyon yaptirip geri alan bir program yapmistim, ama anotasyon tam istedigim gibi olmamisti... yarim kaldi uzerinde ugrasamadim sonra...

bence piyasada cok oyun var bu tarzda, baska fikirlere de acigim, insanlarin isine yarayacak, bedava olacak bir program olmalı bence, antivirus yazmak cok da kolay degil, cunku cihazin onetimi security update konulariyla bir butun, symantec in var paralı mesela
  • symantecinkinden haberdarım.internetin ilk aşamasındada böyle olmuştu demişsin haklısın ancak internet virüsün en yaygın yayılma yoludur.telefon değil.yani gprse çok sıkta bağlanmıyor telefonlar.zaten bağlansalarda internet ortamında virüsler daha yaygın gprse nazaran.hatta ben gprsten virüse denk gelemedim hiç.tabii ilerisi için bir şey söylemesi zor.sonuçta update edilebilir bir program yazıcaksan sorun olmaz sanırım....
  • programlamadan çakmıyorum pek derim
    websayfamda java yazardım
    ama program orataya çıkarda tester olurum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc-Cillin Antivürüs Programı
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • java da program yazabilmek icin ne kadar calıstın okuluna fln mı gittin bende okulu fln varsa gitmek isterdim ama liseyi bırakamam yoksa hemen ögrenilcak biseymi oyleyse banada ogretirmisin ?
  • bende tester olurum (hersey bilim icin)
  • bende yardımcı olabilirim(programlama bilmesemde çok iyi bir testerımdır)
  • Way be bende tam appforge firmasının .net eklentili programlama aracı ile virüs yazmaya hazırlanırken karşı taraf atağa kalkmış

Beyler benimki bluetooth üzerinden yayılacak.Bir kaç çeşidi olacak.Düşündüğüm çeşitler :

1-) Şarj canavarı : Arka tarafta size çaktırmadan bir dosyayı devamlı çalıştırıp 4-5 saatte şarjınızı

bitrebilecek bir virüs olacak

2-) Kontör canavarı : Telefon listenizdekileri belli belirsiz zamanlarda arayacak , onlara mesaj atacak ve

gprs'e bağlanıp kontör ve faturlarınıza yardımcı olacak virüs

3-) Bilgi canavarı : Telefonunuzdaki tüm bilgilerden ( resim , telefonlar videolar vs vs) kafasına göre

seçerek bluetooth ile çevredekilere gönderen bir virüs.

Şimdi bu konuda sizden öncelikle virüs ismi önerisi ve başka ne gibi özellikler ekleyebilirim hakkında

fikirlerinizi bekliyorum .Bizim cabiri yapanlardan ne eksiğimiz var?Bir de Türk gibi güçlü virüs yapalım.Bak şimdi aklıma geldi.Bide arada sırada "Türk Gibi Güçlü" mesajı versin kullanıcıya

PS : Bu konuda son derece ciddiyim.Bu virüs sadece S60 telefonlarda etkili olacak

• @smartcard ciddi olamazsın
  • kolay gelsi :)
  • tester olmayak isteyen arkadaslara tesekkur ederim, calisma planini olusturuyorum,

dementor ; 3 yildir calisiyorum, sen istedikten sonra cok da zor degil, istersen ebook gonderebilirim.

Chriseba ; web sayfamda java yazarim dedigin sanirim javascript olacak. java ile javascript in dil ve isim olarak benzerliginin disinda pek fazla ortak yanlari yok, javascript clientda (browser) da calisan runtime de browser tarafından yorumlanır, :)

henuz projede programcı olarak calismak isteyen kimse cikmadi, ama tester lar var, olmazsa tek basima yazmaya basliycam

smartcard; hic de ahlaki degil virus yazmak, ayrica .net le bunu yapamazsin, bastan soyleyim, ciddi virus yazacaksan direk donanimi kullanan daha native bir dil sec,
  • @atacoder .net demedim .net eklentisi dedim dikkat et.Adamların programını eğer inceleme imkanın olursa beni anlarsın.Hem daha native bir dil seçmek istersem bu kesinlikle java değil c++ olur.

Ahlaki yönü tartışılır ama düşünsene virüsler yazılmasa sende anti-virüs yazmazdın.Aslında bu bir ticaret.Piyasadaki virüslerin kaçını 3. şahıslar yazıyor sizce?asıl bir yandan virüsü piyasaya salıp 1 saat içinde bunun patch'ini çıkaran firma yada firmalara

Diğer yönden ok maddi zarar vermeyen bişeyler yapalım o zaman.İkide bir "Türk gibi güçlü" mesajı veren bir kurtçuğa kimsenin itirazı olmaz heralde di mi?Bunun .sis dosylarına iliştirip web üzerinden özellikle ecnebilere bulaştırsak fena mı olur?Hiç bir zararı olmayacak.Hatta belki "Osmanlı Ruhumuzu" kabartan anılar, yazılar vs vs vs.

• quote:

Orjinalden alıntı: smartcard
    Ahlaki yönü tartışılır ama düşünsene virüsler yazılmasa sende anti-virüs yazmazdın.Aslında bu bir ticaret.Piyasadaki virüslerin kaçını 3. şahıslar yazıyor sizce?asıl bir yandan virüsü piyasaya salıp 1 saat içinde bunun patch'ini çıkaran firma yada firmalara ...

smartcard, ben ahlaken uygun bulmadigim icin antivirus programı yazmak istedim. Benim acimdan ticari bir olay degil, topicin ilk mesajini okursan open source demistim. Sana katılıyorum pek cok virusu, antivirus yazılımı gelistiren firmalar yazıyor.

hangi '.net eklentisini' kullanmayı planlıyorsun, firmanın pek cok urunu var belki bir yardimim dokunabilir fikir bazinda. programlama bilgin ne duzeyde, hangi dilleri etkin bicimde kullanabiliyorsun?
  • http://www.appforge.com/products/enterprise/crossfire/index.html

Bu programın epey bir faydası olacak bana ama tamamiyle değil yabiki.Bir aralar mobilebasic diye bir program vardı en son 2.1 versiyonu vardı o biraz daha ilkel ama hardware kısmına daha iyi hükmedebilen bir programdı.

Dil olarak visual basic, visual basic.net , c biliyorum.Ama düşündüğümde ben görsel bir virüs yapmayacağıma göre C++'ı C gibi kullanabilirim.Tek bilmem gereken telefonların mimarisi.Onu da e-book'lardan falan çözeriz :) .Bu arada sen virüsleri neye göre arıcaksın söylede ona göre şimdiden önlemimi alayım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.