system config dosyası arızalandıysa windows nasıl kurtarılır? evet arkadaşlar ben bilgisayarı açamıyorum windows cd sini takıp R tuşuna basıp onar dediğimde de buna benzer bi hata veriyor.ben aslında ortalama bi bilgisayar bilgisine sahibim ama bunun üstesinden gelemedim.F8 yapıp guvenli kipte açtığımda da aynı hatayı verdi.login ekranını göremiyom. yada şu soruya cevap verebilirmisiniz.benim asıl istediğim belgelerim klasorundeki dosyalarımın kaybolmaması. benim açılmayan windowstaki belgelerim klasörünü nasıl kurtarabilirim.yeniden windows kursam bunu açamayabilirim çunku dosya sistemim NTFS idi ve de ben kullanıcı hesaplarında "bu bilgisayarı kullanan diğer kullanıcıların belgelerinizi görmesini istemiyorsanız klasörü şifreleyelim mi" diye bi seçenek vardı ona evet demiştim.dolayısıyla windows tarafından şifrelenmiş bi şekilde şu anda.yeni windowsu D: diskine kursam acaba nasıl ulaşabilirim C: diskindeki eski açılmayan windowsumun BELGELERİM klasörüne. bu forumda muhakkak karşılaşan vardır bu sorunla diye tahmin ediyorum
Selamlar,
Sakın yeni bir windows kurmayın, çünkü bu durumda "Documents and Settings" klasörünü ve dolayısıyla Belgelerinizi tamamen silecektir...
"Repair" modülü niçin çalışmamış anlamadım, ama eğer kastettiği şey CD içindeki config dosyası ise, başka bir CD denemek işe yarayabilir.
Şifrelenmiş dosyalara nasıl müdahale edilir bilmiyorum ama forumda bu konuda daha önce verilmiş açıklamalar vardı.
simdi tekrar kurtarma konsolunda asagidaki komutlari yaz:
del c:\windows\system32\config\sam del c:\windows\system32\config\security del c:\windows\system32\config\software del c:\windows\system32\config\default del c:\windows\system32\config\system copy c:\windows\tmp\software c:\windows\system32\config\software copy c:\windows\tmp\system c:\windows\system32\config\system copy c:\windows\tmp\sam c:\windows\system32\config\sam copy c:\windows\tmp\security c:\windows\system32\config\security copy c:\windows\tmp\default c:\windows\system32\config\default
simdi yeniden baslat. ve sistemi onceki bir zamana geri yukle
çok saolun arkadaşlar (serji ,msakalar) çok hızlısınız daha yarım saat olmadı konuyu açalı süpersiniz hemen deneyeceğim bakalım olacak mı? sonucu buraya yazarım iyi çalışmalar. başka alternatif çozum bilen de yazabilir.
Ben susuyorum, siz SERJİ yi dinleyin...
Bizden daha tecrübelidir.
quote:
Orjinalden alıntı: manon çok saolun arkadaşlar (serji ,msakalar) çok hızlısınız daha yarım saat olmadı konuyu açalı süpersiniz hemen deneyeceğim bakalım olacak mı? sonucu buraya yazarım iyi çalışmalar. başka alternatif çozum bilen de yazabilir.
rica ederm dostm kolay gelsn. sonucu merakla bekliyoruz
quote:
Orjinalden alıntı: msakalar Ben susuyorum, siz SERJİ yi dinleyin... Bizden daha tecrübelidir.
estag. bildiklerimi paylasiyorum yalnizca. benm yazdiklarim ile cozume ulasamayan ama henuz 10. mesajinda yardimci olan bir cok arkadas gordm. yinede tskler
arkadaşlar sonunda çözdüm sorunu.daha kolay guzel bi yol buldum. aşağıdaki linkte güzelce anlatılmış aynı dert başınıza gelirse diye verdim linki. hadi kolay gelsin hepinize
simdi tekrar kurtarma konsolunda asagidaki komutlari yaz:
del c:\windows\system32\config\sam del c:\windows\system32\config\security del c:\windows\system32\config\software del c:\windows\system32\config\default del c:\windows\system32\config\system copy c:\windows\tmp\software c:\windows\system32\config\software copy c:\windows\tmp\system c:\windows\system32\config\system copy c:\windows\tmp\sam c:\windows\system32\config\sam copy c:\windows\tmp\security c:\windows\system32\config\security copy c:\windows\tmp\default c:\windows\system32\config\default
simdi yeniden baslat. ve sistemi onceki bir zamana geri yukle
Çok teşekkürler ben windows\repair içinden alıyordum dosyaları fakat ilk kurulumda alınan dosyalar olduğundan sanırım sistem resmen sıfırlanıyordu sizin yöntemi basitleştirerek kullandım ve sistem bir gün önceki haline anında geldi :D
şu şekilde yaptım.
c:\windows\system32\config\
usb hhd'den bottable windows 7 kullanarak bilgisayarı başlattım.
c:\windows\system32\config\ içindeki DEFAULT, SECURIT,SOFTWARE,SYSTEM,SAM dosyalarını yedekledim.
System Volume Information içindeki en son tarihli (bir önceki gün olanlardan) RP***** dosyasınının içindeki "Snapshot" klasörünün içindeki
ESKİ ADI YENİ ADI
_REGISTRY_USER_.DEFAULT DEFAULT _REGISTRY_MACHINE_SECURITY SECURIT _REGISTRY_MACHINE_SOFTWARE SOFTWARE _REGISTRY_MACHINE_SYSTEM SYSTEM _REGISTRY_MACHINE_SAM SAM
dosyalarının adlarını değiştirdim ve c:\windows\system32\config\ klasörünün içine kopyaladım...
Not: Konunun tarihi değil işe yaraması önemli sonuçta :D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme