Şimdi Ara

...:::/T/A/K/I/M/:::/T/O/F/A/Ş/:::&:::/F/İ/A/T/:::... (89 üyesi ile) (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.078
Cevap
0
Favori
211.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ...:::/T/A/K/I/M/:::/T/O/F/A/Ş/:::&:::/F/İ/A/T/:::...  (89  üyesi ile)
  • MERHABA ARKADAŞLAR. BEN BU FORUMA YENİ ÜYEYİM. AMA DOĞUŞTAN FIAT ÇIYIM . HERKEZE ÖNCELİKLE SELAMLARIMI SUNUYORUM. AYRICA FIAT'A MULTIJET TEKNOLOJİSİNİ BİZLERE ARMAĞAN ETTİĞİ İÇİNDE TEŞEKKÜRLER. BU FORUMDA MULTIJET LER ILE İLGİLİ SORUNLARI OLAN ARKADAŞLAR VARSA VE BU KONULARDA DA KONUŞURLARSA ÇOK MEMNUN OLURUZ.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MULTIJET13

MERHABA ARKADAŞLAR. BEN BU FORUMA YENİ ÜYEYİM. AMA DOĞUŞTAN FIAT ÇIYIM . HERKEZE ÖNCELİKLE SELAMLARIMI SUNUYORUM. AYRICA FIAT'A MULTIJET TEKNOLOJİSİNİ BİZLERE ARMAĞAN ETTİĞİ İÇİNDE TEŞEKKÜRLER. BU FORUMDA MULTIJET LER ILE İLGİLİ SORUNLARI OLAN ARKADAŞLAR VARSA VE BU KONULARDA DA KONUŞURLARSA ÇOK MEMNUN OLURUZ.

Aramıza hoşgeldin.... aracın varsa onun marka ve modelini ve istersen msn adresinide yaparsan listeye senide ekleyim....

bu arada fiat dizelde dünyada ilkleri yaptı geröçekten.ilk tdı motor fiat ın ilk commonrail fiat ın multijet yine fiatın bakalım dördüncü nesli ne olacak?

• Bir Soru ....:

Geçen elektrikçiye gitmiştim alarm ve 3. stop lamba taktırmak için , öyle dükkanda gezerken neon ampuller dikkatimi çekti ama sadece araba farındaki duya takılacak lamba yani komple far değil.. Dedim bunlar nedir bu beyaz ampul dedi ( ama kutu üzerinde neon lights) yazıyordu.. Şimdi bu nedir taktırsam farlarım neon mu olacak yoksa sadece beyaz ışıkmı verecek anlayamadım.. Birde benim bildiğim neon için daha güçlü akım lazım bu da daha güçlü bir akü demek ..

ne dersiniz yanlılıyormuyum ?
  • SAYIN FIATCI

ARACIMIN MARKA VE MODELİ VE MSN ADRESİMİ YAZIYORUM BENİDE KLUBE ÜYE YAPARSANIZ ÇOK MİNNETTAR OLUCAM.

ARAÇ: FIAT PALIO SL 1.3 MULTIJET-DIZEL (made in turkiye)
    MODEL YILI: 2005
    RENK: ÇELİK GRİ
    MSN ADRESİM: yusufmirage@hotmail.com

ARACIMDAN ÇOK MEMNUNUM! 15 EKİM 2004 TE İLK TRAFİĞE ÇIKTIĞIMDA GÖSTERGE 0 KM İDİ. ŞİMDİ 36480 KM DE. TIK YOK! OTOBANDA 190 RAHAT BASIYORUM. ROT BALANS MÜTHİŞ. ARAÇLA BERABER GELEN LASTİKLER CONTINENTAL YOL TUTUŞUNU ÇOK İYİ DESTEKLİYOR. HER TÜRLÜ ORTAMDA KULLANDIM. KAR, YAĞMUR, 40 DERECE SICAKLIKTA BİLE! YAZ KIŞ DEMEDEN YOLLARDAYIM... NE BAKIM NE SERVİS. YAĞINI FİLTRELERİNİ FRENLERİNİ KENDİM DEĞİŞTİRİYORUM. (Birtek yağ değişiminde aracı kaldırmak için benzinciye götürürüm) FIAT HERŞEYİ PRATİK YAPMIŞ. MAZOT SU MUSLUĞU BİLE VAR YEDEK PARÇA BOL VE GAYET UYGUN FIYATLARI. ANCAK DİKKAT ETMEM GEREKENİN HER ZAMAN ORJINAL YAĞ VE YEDEK PARÇA KULLANMAM GEREKTİĞİ! ARACI ALDIĞIMDAN BERİ 4 KİŞİYİ DAHA PALIO SAHİBİ YAPTIM VE HEPSİDE GAYET MEMNUN. UMARIM FIAT BÖYLE SORUNSUZ DEVAM EDER. TEMENNİMİZ BU. BİZE ESKİDEN OLDUĞU GİBİ YENİ TEKNOLOJİLERDE DE SÜPRİZ SORUN ÇIKARTMADI.

BU ARADA: SAYIN FIATCI DOSTUM, ARAŞTIRMALARIMA GÖRE ŞUAN MULTIJET TEKNOLOJİSİNDE FIATIN GELDIĞI NOKTA 3.2 8 SİLİNDİR MULTIJET MOTOR. ÇALIŞMALAR SON SÜRAT DEVAM EDİYOR!

• MULTİJET13 arkadaşım aramıza hoşgeldin girişteki listemize adını ekledim.... Fiat ın dediğim gibi commonrail in 3. nesliyle ilgili bir çalışması olduğunu duydum ancak ne kadar doğrudur bilemem zamanı gelince öğreniriz

TatanQa arkadaşım dediğin olay anladığım kadarıyla beyaz far ampulü. xenon diye yazar kutuda bunun tek yararı dışarıdan bakıldığında hoş bir görüntüsü olur ama zararlarını sıralarsak

-Önünü tam göremezsin
    -Sisli havalarda görüşü unut
    -Fiat grubu genelde 55 watt ampul kullanır bunlar genelde 100 wattır ve bu sebeple far rölesini bozabilirsin ve duyuyu fazla ısınacağından eritebilirsin
    -Karşı şeritten gelenlerden gözlerini alıyo diye laf yiyebilirsin..
    -Çok çabuk patlar
    kesinlikle tavsiye etmem bunun yerine osramın cool clue far ampülleri işini görür bunlar tam beyaz değildir ama ne karşıdakinin gözünü alır nede görüşü engeller bu daha mantıklı bence bunlara bi bak....

• yaa arkadaşlar sayfalara nası resim eklicez yaa.bana bi söylerseniz çok sevinirim!Ayrıca neon far taktıracak arkadaş eğer paraya kıyabilirsen komple neon far seti al.ben balıkesirde 5oo milyona taktırdım hem göz almıyo hem geceleri bile güzdüz gibi gidiosun hemde çoook klas duruyo!resim ekleyebilsem eklicem ama
  • quote:

Orjinalden alıntı: FİAT_cı

yaa arkadaşlar sayfalara nası resim eklicez yaa.bana bi söylerseniz çok sevinirim!Ayrıca neon far taktıracak arkadaş eğer paraya kıyabilirsen komple neon far seti al.ben balıkesirde 5oo milyona taktırdım hem göz almıyo hem geceleri bile güzdüz gibi gidiosun hemde çoook klas duruyo!resim ekleyebilsem eklicem ama

üst konulardan topik açma kurallarında http://forum.donanimhaber.com/m_7234282/tm.htm

serkesin mesajı var.

•  ...:::/T/A/K/I/M/:::/T/O/F/A/Ş/:::&:::/F/İ/A/T/:::...  (89  üyesi ile)
     ...:::/T/A/K/I/M/:::/T/O/F/A/Ş/:::&:::/F/İ/A/T/:::...  (89  üyesi ile)

OH be sonunda koydum bebeğimin resimlerini bu arada saol emre.

• ARKADAŞLAR BENDE BİR RESİM YAPİM

İŞTE BİR PALIO MULTIJET DAHA...

...:::/T/A/K/I/M/:::/T/O/F/A/Ş/:::&:::/F/İ/A/T/:::...  (89  üyesi ile)
  • Valla çok iyi ya Hadi yağ tamam da fren balatalarını değiştirmek zor olmuyor mu?

quote:

NE BAKIM NE SERVİS. YAĞINI FİLTRELERİNİ FRENLERİNİ KENDİM DEĞİŞTİRİYORUM. (Birtek yağ değişiminde aracı kaldırmak için benzinciye götürürüm) FIAT HERŞEYİ PRATİK YAPMIŞ. MAZOT SU MUSLUĞU BİLE VAR YEDEK PARÇA BOL VE GAYET UYGUN FIYATLARI. ANCAK DİKKAT ETMEM GEREKENİN HER ZAMAN ORJINAL YAĞ VE YEDEK PARÇA KULLANMAM GEREKTİĞİ!

• FREN BALATALARI İÇİN BİRAZ SABIR GERKELİ. YAP BOZ MANTIĞINA GÖRE MODÜLER YAPMIŞLAR PEK SIKINTI YAŞAMADIM.

BU ARADA NEDEN SERVİSE GİTMEDİĞİMİ DAHA DOĞRUSU GÜVENMEDİĞİMİ BAŞIMDAN GEÇEN BİR OLAYLA AÇIKLİYİM.

GÜPE GÜNDÜZ YAĞMURLU VE SOĞUK BİR KIŞ GÜNÜ ARACIN SAĞ CAMINI KIRDI HIRSIZLAR. ARABADA ÇALINACAK NE TEYİP VAR NEDE BAŞKA BİŞEY. HER YERİNİ KURCALAMIŞLAR BİŞEY BULAMAYINCA ÇEKİP GİTMİŞLER. GELDİĞİMDE ARABAYI O HALDE GÖRMEK ŞOK VERİCİ!!!. HEMEN ARACIN KASKOSUNU YAPTIĞIM VE ARACI SATIN ALDIĞIM (ki aracı 0 kmde almıştım ana bayi den) FIAT ANA BAYISINE GITTIM. BENİMLE İLGİLENECEK BİRİSİNİ ARADIM DURDUM YARIM SAAT SERVİSTE... EN SONUNDA BİRİNİ ÇEVİRDİM. ARACI GÖSTERDİM. BENİ BAŞKA YERE YÖNLENDİRDİ. EN AZ 4-5 KİŞİ BİRBİRİNE YÖNLENDİRİNCE NİHAYET YETKİLİYİ BULDUM... DURUMU GÖSTERDİM TAMAM YAPARIZ 3 GÜN SONRA GEL AL ARABAYI DEDİ

NASIL OLUR DEDİM BİR CAM DEĞİŞECEK BAŞKA SORUN YOK!. PROSEDÜR BÖYLE DEDİ... NEYSE FAZLA UZATMIYİM TAMAM DEDİM VERDİM ANAHTARI, EVRAKLARLA İLGİLENMEK İÇİN BÜROYA GEÇTİM. 5 DAKİKA OLMADI ŞU ARABAYA ÇIKMADAN ÖNCE SON BİR DEFA DAHA BAKİM DERKEN.... ODA NEEE.... BENİM ARABAYI ÇEKMİŞLER KAZA YAPMIŞ BİR MİNİBÜSÜN YANINA AÇMIŞLAR KAPUTUNU KABLO FALAN SÖKÜYORLAR.... TABİ KAN BEYNİME SIÇRADI. YANLARINA GİTTİĞİMDE HEMEN TOPARLAMAYA BAŞLADILAR. NOLUYOR DEDİM SES YOK. USTALAR FARK ETMESEM ARABAYI HAŞATA ÇEVİRECEKLER PARÇA SÖKÜYORLAR KULLANMAK İÇİN. BİR KAVGA GÜRÜLTÜ KOPTU. HEMEN ARABAYI TOPLATIP ORDAN ÇIKARDIM. DIŞARDADA YAĞMUR DİNMEK BİLMİYOR. ARABANIN İÇİ SU DOLDU. SONRA SANAYİDE BİR CAMCI BULUP YARIM SAATTE DEĞİŞTİRDİM CAMI.

ANLATMAK İSTEDİĞİM... FIAT ANA BAYİSİ SERVİSİNDE YAŞADIĞIM BU ÜZÜCÜ OLAYDAN SONRA YEMİN ETTİM. ARABAYI SERVİSE GÖTRMEMEYE... BOZULSADA KENDİM YAPARIM. YADA YERİNDE DURSUN ÇALIŞMASIN, EN AZINDAN AKLIM ARABADA KALMAZ PARÇA DEĞİŞTİ DİYE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MULTIJET13 -- 23 Haziran 2006; 10:17:04 >

• Ohaaa. Bu kadar da olmazki ya. Gerçi herkesin servisler hakkında anlattıklarından sonra şaşmamak lazım. Servis bile olsa demekki başından ayrılmamak lazım arabanın. Can taşıyoruz nihayetinde. Adamlardaki unatmazlığa bak daha sen servisten çıkmadan olaya girmişler ne cesaret ya
    Hangi serviste yaptılar bunu bari olayı medyaya da yansıtalım da kimse gitmesin bir daha.

quote:

ODA NEEE.... BENİM ARABAYI ÇEKMİŞLER KAZA YAPMIŞ BİR MİNİBÜSÜN YANINA AÇMIŞLAR KAPUTUNU KABLO FALAN SÖKÜYORLAR.... TABİ KAN BEYNİME SIÇRADI. YANLARINA GİTTİĞİMDE HEMEN TOPARLAMAYA BAŞLADILAR. NOLUYOR DEDİM SES YOK. USTALAR FARK ETMESEM ARABAYI HAŞATA ÇEVİRECEKLER PARÇA SÖKÜYORLAR KULLANMAK İÇİN.

• SERVİ İSMİ VERİP VERMEMEKTE KARARSIZIM, ORDAKİ BİR İKİ KİŞİNİN VURDUMDUYMAZLIĞI BELKİDE. ANLIYACAĞIN İYİMSER DÜŞÜNÜYORUM. ORDA İŞİNİ DÜRÜST YAPANLARIN EKMEĞİ İLE OYNAMAK İSTEMİYORUM. ÇÜNKÜ ARACI ORANIN SATIŞ BÖLÜMÜNDEN ALDIM VE ARAÇTAN ÇOK MEMNUNUM BENİ YOLDA BIRAKMADI SORUN ÇIKARMADI... AMA YEMİNLİYİM. FABRİKA DAHİ OLSA GEL İTALYAYA GÖTÜRELİM DESELER DAHİ ARACI SERVİSE VERMEM! KENDİM BOZARIM DAHA İYİ GÜVENİM SIFIR!!!

BURDAN İZNİNİZLE TÜM FIAT SAHİPLERİNE SESLENİYORUM!!!!

ARACINIZI NE OLURSA OLSUN SERVİSE GÖTÜRMEK ZORUNDA KALIRSANIZ, ARACINIZLA İLGİLENİN MÜMKÜN OLDUĞU KADAR BAŞINDA DURMAYA ÇALIŞIN...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MULTIJET13 -- 23 Haziran 2006; 10:42:36 >
  • ARAMIZA YENİ KATILAN ARKADAŞLAR HOŞGELDİNİZ
  • Servisler malesef öyle.servisleri geçtim fabrika dahada beter.2003 şubat nisan aralığı albealarda fabrikasyon hata buldum bunu servise bildirdim sözüm ona uzman gönderdiler işncelendi-ki ben ona inceleme demeem hala arabalar servislere çağırılacak..... eğer tıofaş fiat a biniyosan vi işten biraz anlıyosan servislere sakın gitme.......
  • ALBEALARLA İLGİLİ SORUN NEYDİ?
  • Ben aslında sadece fiat için değil bütün markaların servisleri için aynı şeyi düşünüyorum. Sonuç dediğiniz gibi serviste çalışan bir-iki ustanın işgüzarlığı belkide...
    Ama şunu da unutmamak lazım eğer yönetim(servis yönetimi) böyle bir olaya göz yumuyorsa, tekrar başına gelebilme olasılığı herzaman için var demektir.
  • ooooo haaaaaaa...!!! hadi sanayide alıştık böyle durumlara.neyse kardeş uyanık çıkmıssın.bende aracımı sanayide yaptırırken hep yanında omaya calısırım.her zamanda öyleydi.gecenlerde aracımı arkadaşıma emanet verdim üst kapak contası değiştirtmiş.ben bu ara tatildeydim.neyse geldim arac rolantide calışırken bir gıcırtı var bilya sesi gibi.bu ne diye sordum.triger kayışını fazla sıkmıslar dedi.alışırmış.tabi alışmadı.bu gün gidicem alışmayan kayışı gerginliğini azaltacam.Bakalım ne olacak...adamlara hakkatten güven olmuyor....sana gülüp arkandan dolap çeviriyolar.
  • quote:

ALBEALARLA İLGİLİ SORUN NEYDİ?

2003 senesinin şubat ve nisan arası üretimlerinin arka stop sinyal grubu karışıyor. şasi girişi yetmiyor ve belli bir süre sonra yuvayı tam anlmaıyla eritiyor ve karışıklığa neden oluyor sorun buydu bunun dışında
    tüm modellerde palio albea orta kasada
    direksiyon güneşin altında ısınıca korna çalmıyor(bu bazılarnda oluyor bazılarında olmuyor)
    İçerideki sigorta tablasına giren kablolar sol ayağa değiyor
    Anten kablosu sağ a sütunundan soketli bu soket sık sık çıkıp radyo çekmiyor ve anten kısa(2004 ten sonra düzelttiler)
    Kapıların açılma kademesini ayarlayan demirin civatası gevişyor çok sıkıncada ses yapıyor
    ve daha bir ton sorun............
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.