Şimdi Ara

...:::/T/A/K/I/M/:::/T/O/F/A/Ş/:::&:::/F/İ/A/T/:::... (89 üyesi ile) (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.078
Cevap
0
Favori
211.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • imza konusunda yardım edermisiniz plsss
  • quote:

Orjinalden alıntı: _O-C_

imza konusunda yardım edermisiniz plsss

yıldız işaretlerini kaldıracaksın ozaman imzan düzeliyor
    gerçi ben kaldırıyorum kaldırıyorum bi türlü resim gözükmüyor
    o yüzden de baştaki yıldızı silmedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: alfaturk

exclusive marea var ve tüp taktıracam ne önerirsiniz

İlk olarak sharkemre ve _O-C_ arkadaşlarım hoş geldiniz kusura bakmayın hitit rallisi nedeniyle 2 3 gündür giremedim foruma gereken güncelleme yapıldı isminiz listeye eklendi.....

gelelim alfaturk arkadaşımın sorusuna bence sıralı sistem prince veya tartarini taktır derim..ankaradaysan yer önereyim...
  • hb abicim
  • [center][image]http://img140.imageshack.us/img140/4198/fiattofas9nf.jpg[/image]  
    [size=1][b][i][link=http://forum.donanimhaber.com/m_7005394/tm.htm]...::: /T/A/K/I/M/:::/F/I/A/T/:::&:::/T/O/F/A/Ş/ :::...[/link][/size]

arkadaşlar imza kodumuz bu üstünü tarayıp kopyala yapıp profinizde imza bölümünde bişey varsa silip bunu yapıştırırsanız olur...
  • Bu arada bi arkadaşımız pm atarak fiat 131 in teknik verilerini istemiştyi onuda yazalım;

1975 Fiat Mirafiori 1600 CL

Marka Fiat

Model Mirafiori 1600 CL

Yıl 1975

Ülke IT

Kasa ve Boyutlar

Kasa tipi 4/5S SAL

Kapı sayısı 4

Hava sürtünme katsayısı

Ön-arka tekerlek mesafesi 2489 mm 98 in

Ön iz genişliği 1372 mm 54 in

Arka iz genişliği 1321 mm 52 in

Uzunluk 4262 mm 167.8 in

Genişlik 1651 mm 65 in

Yükseklik 1384 mm 54.5 in

Yerden yükseklik

Ağırlık 1015 kg 2235.7 lb

Ağırlık dağılımı

Yakıt deposu 50 litre 11 Imp gal 13.2 US gal

Motor Özellikleri

Motor üreticisi Fiat

Motor yeri Önde

Motor yerleşimi Uzunlamasına

Çap 84 mm 3.31 in

Strok 71.5 mm 2.815 in

Silindir adedi ve yerleşimi 4-S

Egsantrik OHV

Silindir başına subap adedi 2 ( toplam 8 adet )

Motor hacmi 1585 cc 96.723 cu in

Krank ana yatak sayısı

Sıkıştırma oranı 9.2:1

Yakıt beslemesi 1 We carb

Hava beslemesi Normal

Kompresör türü

İntercooler Yok

Katalitik konvertör Yok

Maximum güç 75 HP 55.93 kW

Maximum güç devri 5400 d/d

Maximum güç devrinde tork 98.9 N.m ( 5400 d/d )

Maximum tork 124 N.m 91.51 lb.ft 12.65 kg.m

Maximum tork devri 3000 d/d

Ölçü sistemi DIN

Güç / ağırlık oranı 73.89 HP/ton 55.1 W/kg

Güç / motor hacmi oranı 47.32 HP/litre 35.29 kW/litre
    Süspansiyon

Ön süspansiyon I.MS.CS.

Arka süspansiyon LA.TA.CS.

Frenler

Fren türü ( ön / arka ) Di/Dr

Fren alanı

Şanzıman ve Aktarma

Şanzıman türü 5 ileri

Son vites dişlisi oranı 0.87:1

Son dişli oranı 3.9:1

Son viteste 1000d/d'daki sürat 32 km/h 19.9 mph

Aktarma Arkadan itiş

• Arkadaslar fiat tipo slx karburatorlu aracimda bir problemle karsilastim. Dijital gostergede yer alan economy-power isiklari bilindigi uzere asiri gaz yuklenmesinde kirmizi isigin yanmasi ile surucuyu uyarir. Benim araçta bu power gostergesi artik çalismiyor. Bu gosterge motor bolmesinde hemen akunun yanindaki bir parça tarafindan kontrol ediliyor. Bu parçada bir elektrik kablosunun baglantisi var. Sanirim bir de yakit hortumlari geçiyor bu parçadan. Eger elektrik kablosunun üçlü tel grubundan iki tanesini kisadevre yapip takarsam bu sefer de power isigi alakasiz uyarilar vermeye basliyor. Sanirim bu yakit debisini ölçen parça arizalanmis vaziyette.

Asil merak ettigim hadiseye gelince, acaba bu dijital gostergede power isigini calistiran sistemin aracin elektronik atesleme devresi ile bir geri besleme baglantisi var mi? Bu yakit tuketimi gostergesi arizlandigi durumda, aracin diger elektronik sistemi bu durumdan etkileniyor mu? Yoksa bu power lambasi sadece surucuyu uyarmaktan baska islevi olmayan bagimsiz bir hadise mi? Parça fiyati biraz pahali oldugundan sadece bir lamba için yenisini taktirmaya degmez diye dusunuyorum, bilgisi olanlar paylasmak isterse sevinirim.

• Aynı arıza benim bir arkadaşın temprasında da vardı. Yıllarca kullandı arabayı(5 yıl kadar) o şekilde hiçbirşey olmadı. Tecrübeyle sabittir sadece sürücüyü uyarıyo başka bir fonksiyonu yok.

quote:

Orjinalden alıntı: Muhendis06

Arkadaslar fiat tipo slx karburatorlu aracimda bir problemle karsilastim. Dijital gostergede yer alan economy-power isiklari bilindigi uzere asiri gaz yuklenmesinde kirmizi isigin yanmasi ile surucuyu uyarir. Benim araçta bu power gostergesi artik çalismiyor. Bu gosterge motor bolmesinde hemen akunun yanindaki bir parça tarafindan kontrol ediliyor. Bu parçada bir elektrik kablosunun baglantisi var. Sanirim bir de yakit hortumlari geçiyor bu parçadan. Eger elektrik kablosunun üçlü tel grubundan iki tanesini kisadevre yapip takarsam bu sefer de power isigi alakasiz uyarilar vermeye basliyor. Sanirim bu yakit debisini ölçen parça arizalanmis vaziyette.

Asil merak ettigim hadiseye gelince, acaba bu dijital gostergede power isigini calistiran sistemin aracin elektronik atesleme devresi ile bir geri besleme baglantisi var mi? Bu yakit tuketimi gostergesi arizlandigi durumda, aracin diger elektronik sistemi bu durumdan etkileniyor mu? Yoksa bu power lambasi sadece surucuyu uyarmaktan baska islevi olmayan bagimsiz bir hadise mi? Parça fiyati biraz pahali oldugundan sadece bir lamba için yenisini taktirmaya degmez diye dusunuyorum, bilgisi olanlar paylasmak isterse sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

[center][image]http://img140.imageshack.us/img140/4198/fiattofas9nf.jpg[/image]  
    [size=1][b][i][link=http://forum.donanimhaber.com/m_7005394/tm.htm]...::: /T/A/K/I/M/:::/F/I/A/T/:::&:::/T/O/F/A/Ş/ :::...[/link][/size]

arkadaşlar imza kodumuz bu üstünü tarayıp kopyala yapıp profinizde imza bölümünde bişey varsa silip bunu yapıştırırsanız olur...

kopyala deyince olmuyor resmi kendimiz upload edices galiba
  • quote:

Arkadaslar fiat tipo slx karburatorlu aracimda bir problemle karsilastim. Dijital gostergede yer alan economy-power isiklari bilindigi uzere asiri gaz yuklenmesinde kirmizi isigin yanmasi ile surucuyu uyarir. Benim araçta bu power gostergesi artik çalismiyor. Bu gosterge motor bolmesinde hemen akunun yanindaki bir parça tarafindan kontrol ediliyor. Bu parçada bir elektrik kablosunun baglantisi var. Sanirim bir de yakit hortumlari geçiyor bu parçadan. Eger elektrik kablosunun üçlü tel grubundan iki tanesini kisadevre yapip takarsam bu sefer de power isigi alakasiz uyarilar vermeye basliyor. Sanirim bu yakit debisini ölçen parça arizalanmis vaziyette.

muhendis o sadece sürücüyü uyarır tek muhabbeti o ama bence yaptır...en nihayetinde elektronik bi malzeme yarın öbür gün başka yerlerede zarar verebilir....elektroniktede bilgin yoksa sakın dokunma derim....

• quote:

kardeş o icat sadece sürücüyü uyarıyor.benim temprada da var.bi ara tamire gitmiştim debriyaj balatalarını degiştirmek için.söktüler taktıklarında calışmıyordu.ne olacak diye sordum.TABİKİ DEĞİŞECEKTİ.BAŞKA ÇARESİ NE OLABİLİRDİ Kİ. o zaman 80 ytl falan dı.sonra ben eve gittim. malzemeyi söktüm.içine biraz hidrolik yağ damlattım çalkaladım.bir kaç defa yaptım sonra çalıştı.bir fonksiyonu yok sadece lambayı yakıyor.o hortumda vakum yapıp içindeki akım anahtarını açıyor.yani olsada olur olmasada.sende içine hidrolik koyabilp çalkalarsan calışabilir.muhtemelen tozlardan anahtar takılı kalmıştır.

• Beyler bu gün bi topicde bu post işinin çok önemli bişey olduğunu öğrendim bende 2000 in ci mesajımı tofaş fiatta yazıyım dedim.........

ne önemi var hala anlamış değilim ya neyse....heralde bu postu çok olana para veriyolar...bu arada hakkten siz bu konuda ne düşünüyosunuz?....

neyse vatana millete hayırlı olsun...........
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavis717

quote:

kardeş o icat sadece sürücüyü uyarıyor.benim temprada da var.bi ara tamire gitmiştim debriyaj balatalarını degiştirmek için.söktüler taktıklarında calışmıyordu.ne olacak diye sordum.TABİKİ DEĞİŞECEKTİ.BAŞKA ÇARESİ NE OLABİLİRDİ Kİ. o zaman 80 ytl falan dı.sonra ben eve gittim. malzemeyi söktüm.içine biraz hidrolik yağ damlattım çalkaladım.bir kaç defa yaptım sonra çalıştı.bir fonksiyonu yok sadece lambayı yakıyor.o hortumda vakum yapıp içindeki akım anahtarını açıyor.yani olsada olur olmasada.sende içine hidrolik koyabilp çalkalarsan calışabilir.muhtemelen tozlardan anahtar takılı kalmıştır.

Arkadaslar, power-economy gostergesi konusundaki aciklamalariniz için tesekkurler. Bu arada, mavis717 nin dedigi gibi bu parçanin debriyaj baski balata setini degistirdikten sonra çalismamaya basladigini farkettim. Bu acaba bir tesaduf olabilir mi yoksa gerçekten de debriyaj setini degistirmekle ne alakasi olabilir? Ben basinda durmama ragmen bu power-economy aygitinin sokuldugunu gormedim debriyaj seti degisimi esnasinda??

Fiatci, eger aygitin içinde toz veya pislikten anahtar takili kaldiysa, ben bunu sokup temizlemeye calisarak durumu kurtarabilirim belki. Mavis717 hidrolik ile temizlememi onermis ama neden hidrolik onerdigini yazmamis?? Pas çozucu gibi birseyle denesem daha kolay mi olur? Hidrolik derken ne tip ?

Bu isi haftasonu araci kullanmadigim bir boslukta yapmam lazim. Sokene kadar buradan belki farkli tavsiyeler gelebilir. Ben bu parcayi sökmeden duramam zaten...

• o akünün yanında.akünün saç ayağına vidalı. tek vida tutuyor.10-11 anahtarla sökebilirsin.senin şanzumanı sökerken akün sökülmedimi?söküldü ise oda cıkarılmıştır.zaten bir kablo birde vakum hortumu takılı.o parcayı dağıtamazsın dağıtırsan toplayamazsın .çünkü kenarları presle sıkılmış.başka yerden hava almasın diye.neden hidrolik?
    1-elimde ozaman o vardı
    2-cok iyi bir pas çözücüdür.
    3-eger pas çözülürse yaglanmayı sağlar diye düşündüm.

oldu işte ne bileyim .sana kolay gelsin
    ayrıca herhangi bir yerde sökebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavis717 -- 6 Temmuz 2006; 9:26:10 >
  • mavis717 aciklamalar için tesekkurler, en kisa zamanda deneyecegim ben de... Parça presli oldugu için içini dagitmak iyi bir fikir olmayabilir dedigin gibi, ama nasilsa bozuk olduguna gore sokup temizlemeyi denemeye deger. Hallettikten sonra sonucu yazacagim buraya.

Ekleme:

Bu arada debriyaj seti degisirken aku sokuldu tabi. Ancak bu power-economy aygiti gozumden kaçti demek ki. Aslinda içime kurt dusmedi de degil hani, acaba usta bilerek arizali bir parçayla benim saglam olani mi degistirdi???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhendis06 -- 6 Temmuz 2006; 12:37:28 >
  • arkadaşlar içimden yazmak geldi ve kendşmş tutmaycam yazacam..benzinin,mazotun pahalılığından şikayet ettiğimiz şu günlerde ben arabamı cok seviyorum cünkü 40bin bakımını yaptırıp tekerlekleri değiştirdikten sonra 5.4/100km olan ortalama tüketim değeri son günlerde 4.9lt/100km ye düştü ve gittiğim yollar aynı ama biraz daha sakin kullanmaya özen gösteriyorum..ah şu mazot ucuz olsa nolur sanki..sakin kullanmadıgım zaman,arabaya aşırı yüklendigimde en fazla 6.1lt/100km ortalama değerini gördüm..multijet teknolojisini icat eden fiat ve gm ye sonsuz teşekkürlerimi bildiririm ve ben arabamı gercekten cok seviyorum

ah bide mazot bukadar zamlanmasaydı...

• quote:

Orjinalden alıntı: shamsheytani

arkadaşlar içimden yazmak geldi ve kendşmş tutmaycam yazacam..benzinin,mazotun pahalılığından şikayet ettiğimiz şu günlerde ben arabamı cok seviyorum cünkü 40bin bakımını yaptırıp tekerlekleri değiştirdikten sonra 5.4/100km olan ortalama tüketim değeri son günlerde 4.9lt/100km ye düştü ve gittiğim yollar aynı ama biraz daha sakin kullanmaya özen gösteriyorum..ah şu mazot ucuz olsa nolur sanki..sakin kullanmadıgım zaman,arabaya aşırı yüklendigimde en fazla 6.1lt/100km ortalama değerini gördüm..multijet teknolojisini icat eden fiat ve gm ye sonsuz teşekkürlerimi bildiririm ve ben arabamı gercekten cok seviyorum

lastikten sonra baya fark etti dimi?

bu arada mühendis bunlar elektronik parça bence bu tarz kimyasallar kullanma derim ama yinede sen bilirsin.örneğin ben hava filtresinden dolayı debimetreyü sürekli basınçlı hava ve kurtu bezle temizlerim başka bişey kullanmam ama dediğin parçayla hiç işim olmadığından bilemem....

• Fiatci, keske su debimetre hadisesinin içini gosteren bir kesit montaj resmi falan olsa da içinde ne oldugunu anlayip da mudahale etsem?? Bende bu tempra/tipo araclarin orijinal servis kitapciklari vardi, onu kurcalayacagim bir de, belki içinde birseyler bulabilirim...
  • Mühendis ben buraya resim koyabilsem varya şu forumu bırak türkiyede olupta piyasaya çıkmayan nelere gösterecem herkesin ağzı açık kalacakta işte internet cafeden bağlanıyorum o şansım yok malesef......
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

quote:

Orjinalden alıntı: shamsheytani

arkadaşlar içimden yazmak geldi ve kendşmş tutmaycam yazacam..benzinin,mazotun pahalılığından şikayet ettiğimiz şu günlerde ben arabamı cok seviyorum cünkü 40bin bakımını yaptırıp tekerlekleri değiştirdikten sonra 5.4/100km olan ortalama tüketim değeri son günlerde 4.9lt/100km ye düştü ve gittiğim yollar aynı ama biraz daha sakin kullanmaya özen gösteriyorum..ah şu mazot ucuz olsa nolur sanki..sakin kullanmadıgım zaman,arabaya aşırı yüklendigimde en fazla 6.1lt/100km ortalama değerini gördüm..multijet teknolojisini icat eden fiat ve gm ye sonsuz teşekkürlerimi bildiririm ve ben arabamı gercekten cok seviyorum

lastikten sonra baya fark etti dimi?

bu arada mühendis bunlar elektronik parça bence bu tarz kimyasallar kullanma derim ama yinede sen bilirsin.örneğin ben hava filtresinden dolayı debimetreyü sürekli basınçlı hava ve kurtu bezle temizlerim başka bişey kullanmam ama dediğin parçayla hiç işim olmadığından bilemem....

fiatci gerçekten farketti ama ben de daha temkinli kullanıorum.lastiklerin bi faydasıda ses konusunda oldu hissesilir derecede azaldı..bu lastik nekadar önemli şeymiş de haberim yokmuş

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.