FIATCI BEN DE DOĞAN VAR BITANE ZEVKINE TAKILIYORUM ONA BEN BU ARABAYA TURBO FELANTAKICAM MONIFOT NOS FELAN TAKICAM YURUYEN AKSAMI TABI BUNA BAĞLI OLARAK DEGISTIRCEM SEN CE MODIFIYEYI NASIL YAPIM SONUC NE OLUR.AMA 1,6 ORJINAL MOTORU CIKARMICAM ARABADAN: BIDE AKLIMA GELMISKEN BANA 3 5 BG VEYA MAX 10 BG EXTRA GUC LAZIM BUNUN İÇİN BILDIGIN KOLAY PRATIK BISE VARMI ACABA CEVAPLARSAN SEVINIRIM
Var cevaplayımda şu an çıkıyorum yarın detaylıca yazarım.. 10 hp içinse doğru montajlanmış açık filtre ce konmle egsoz ve eğer karbüratörlüyse güzel bir karbüratör ayarı çıkar... öbürü içinse ne kadar ayırabilirsin bütçe?
NEKADAR GEREKIR 10MİLYAR FELANYETERMI
quote:
Orjinalden alıntı: DRIVERWRX
NEKADAR GEREKIR 10MİLYAR FELANYETERMI
valla 10 milyara biz 480 hp lik bi tane yaptık ama arkadaşın diye öyle çıktı senin yaptırman en az 15 lirayı bulur bu şekilde ama 10 lirayada 360-380 hp yi rahatlıkla alırsın....
işlemlere gelirsek;
motorun turboya uydurulması için pistonlar piston kolları yataklar gömlekler krank mili bağlantı civataları eksantrik gibi parçalar zaten değişecek bunu söylemeye gerek yok ancak bunların en kaliteli şekilde kullanılması şart..... biz konyada özel yaptırdık bu güç için ama sen piyasada rahatlıkla bulursun....ayrıca bu yeni parçalara blue printing işleminden geçicek silindir kapağıyla birlikte.... sonrasında emme manifoltu araç karbüratörlüyse dört boğaz yarış tipi weber karbüratör(isteğine bağlı tek yada çift) sonrasında turboya uyumlu bir egsoz manifoltu ve egsoz sistemi tercihen garett t4 turbo ve multipoint nos sistemi 80-100 hplik büyük bir intercooler ara borular yağlama ateşleme ve yakıt sisteminin güçlendirilmesi ve bir kaç küçük ayrıntıyla motorun işi tamamdır...
aktarma organları ve güvenlikte yapacağın...
performans tipi debriyaj takımı şanzımanın istediğin güce göre revize edilmesi yada tamamen değişmesi kilit diferansiyel aks ve şaftın değişmesi arkalarında disk frene çevrilip önlerin kuvvetlendirilmesi lastik ve jant ebatının değiştirilmesi aracın yere yaklaştırlması öne özel dizayn tampon yapılması arkaya dtm spoiler koyarak işlemi bitirirsin...
quote:
Orjinalden alıntı: Fiatci
quote:
Orjinalden alıntı: H-WALKER
Arkadaşlar; Tüplü 93 Şahin aldık. Kullanırken nelere dikkat etmeli. (Yağı, suyu, bakımı, ayarı v.b.) Tüketim ort. genelde ne oluyor.
İlk önce hayırlı olsun ilk olarak silinidir kapak contasına bakın ve çelik taktırın ancak çeklikten sonra aracın hararet yapması demek silindir kapağını unut demek bu yüzden hararete de çok dikkat et.. bunun dışında bi periyodik bakım triger alt takım kontrolü yağlanması ve lpg bakımıyla sorunsuzca binebilirsin...
FIAT CI DUN BEN SANA TOFAŞA TURBO FİLAN YAPICAM DEDIM 10,000 YETERLIMI DEDIM 1,6 ORJIN MOTORLA URASCAM DEDIM SONUNDA NEKADAR GUCE ULASIR BU MAKINE?
quote:
FIAT CI DUN BEN SANA TOFAŞA TURBO FİLAN YAPICAM DEDIM 10,000 YETERLIMI DEDIM 1,6 ORJIN MOTORLA URASCAM DEDIM SONUNDA NEKADAR GUCE ULASIR BU MAKINE?
Yazdım ya yukarıda okumadınmı?
quote:
2 önceki mesajı okurmusun.Adam yazmış
OK OKUDUM SAĞOL AMA ŞİMDİ BASKA BIRSEY DÜSÜNDÜM ONUDA SORSAM SANA SOYLERMISIN TEMIZ BITANE 205GTI VEYA RENO 5GTI MOTORUNU DOĞANA TAKIP ONU MODIFIYE ETSEM DAHA FAZLA GUC ALAMAZMIYIM MOTORDAN AYIP OLMAS İŞALLAH BUKADAR SORU KUSURA BAKMA EMSALSIZ BISE YAPMAYA CALISIYORUM
quote:
OK OKUDUM SAĞOL AMA ŞİMDİ BASKA BIRSEY DÜSÜNDÜM ONUDA SORSAM SANA SOYLERMISIN TEMIZ BITANE 205GTI VEYA RENO 5GTI MOTORUNU DOĞANA TAKIP ONU MODIFIYE ETSEM DAHA FAZLA GUC ALAMAZMIYIM MOTORDAN AYIP OLMAS İŞALLAH BUKADAR SORU KUSURA BAKMA EMSALSIZ BISE YAPMAYA CALISIYORUM
yo estafurullahta... olur yapılır ancak hem çok paranı yer hemde çok zamanını ayrıca benim bir prensibim var bi arabanın motoru orjinal değilse o arabanın anlamı yoktur..şimid bi turbo doğanla geçmek var adamlar bakınca motor orjinal bide bmw motoru takıp geçmek var bu sefer derlerki lan bmw motoruyla geçti yoksa doğan ne yapacaktı.....
bunlarıda düşün derim.......
OZAMAN TEKSORUN BU MOTORUN 1,6 OLMASI MOTOR U YAPICAZ KISA ZAMANDA ÇÖPE ATICAZ MIAFORI MOTORU KOYSAKMI ACABA O SPOR VERSIYONUNDAN ALIPTA.SENCE TOFAŞ MODELLERINDEN HANGISI MODIFIYEYE DAHA YATKIN VE DAHA FAZLA GUC VEREBILIR
quote:
OZAMAN TEKSORUN BU MOTORUN 1,6 OLMASI MOTOR U YAPICAZ KISA ZAMANDA ÇÖPE ATICAZ MIAFORI MOTORU KOYSAKMI ACABA O SPOR VERSIYONUNDAN ALIPTA.SENCE TOFAŞ MODELLERINDEN HANGISI MODIFIYEYE DAHA YATKIN VE DAHA FAZLA GUC VEREBILIR
valla 1.6 ları 1.8 e çıkarıyoruz ama düzen tutmuyor heleki bu tarz yüklemelerde bence orjinal motoru yap bi sınıfın olsun... örneğin 1600 cc klasmanı...
TAVSIYELERIN İÇİN SAĞOL FIATCI 131LİMUZIN LAFIDA COK GUZEL.DEMEK SİMDİ SONUC OLARAK 1,6 MOTORUN EN FAZLA VERECEGI GUC NEDIR SENCE BIDE TEKERLEK GUCU VAR BILIRSIN .
valla driver buna bakarsan 1600 den 800 hp güç alınabilir ama 500 kmde bir motor yersin sağlıklı alınabilecek o paraya güç o...... tekere aktarılan güç şanziman diferansiyel lastikten sonra ölçülür ona bişey diyemem ama 30-35 hp kayıp olur.......
bu arada ceza almana üzüldüm...
fiatci kardeş benim imza defolu oldu.kopyala yapıştırla olmuyo resim büyük diyor.öksüz kaldım yardım lütfen
İMZA KOPYALAMA SORUNUNU BENDE YAŞADIM RESMİ GÖSTERMEDİ. BENDE BÖYLE BIRAKMAK ZORUNDA KALDIM İMZAYI. AMA OLSUN SONUÇTA HEPİMİZ FIAT CIYIZ
quote:
Orjinalden alıntı: MULTIJET13
İMZA KOPYALAMA SORUNUNU BENDE YAŞADIM RESMİ GÖSTERMEDİ. BENDE BÖYLE BIRAKMAK ZORUNDA KALDIM İMZAYI. AMA OLSUN SONUÇTA HEPİMİZ FIAT CIYIZ
kalplerimiz bir nede olsa.benin eski imzamda vardı resim.özellik değistirince sildim.tekrar cıkartamadım....bi cözüm bulunur insaallah
Multijet13, Bir ara mozot'un içindeki su musluğundan bahsetmiştin nasıl alınıyor biraz detaylı bilgi verir misin? Ben su musluğunu buldum tornavida girecek gibi bir yeri var ama işlem motor çalışırken mi yapılıyor yoksa dururken mi? Kitepçığında biraz gevşetip su gelmediğinden emin olana kadar akıtın filan diyor tam anlamadım.
quote:
Orjinalden alıntı: mavis717
fiatci kardeş benim imza defolu oldu.kopyala yapıştırla olmuyo resim büyük diyor.öksüz kaldım yardım lütfen
istersen benim mesajdan alıntı yap aşağıdaki kodu oldugu gibi kopyala yapıştır bende calıstıgına göre sende de çalışır
olsun ya bizim gönüllerimiz bir imzaya ne hacet
şaka bi yana benim imza kodum bu kopyala yapıştur yapıp yazdım buraya benimki nasıl oldu o zaman? nadirgurece gelsinde bi konuşalım onla bakalım ne diycek?
shamsheytanı bizim buluşma işi yattı gibi kimseden tık yok
quote:
Orjinalden alıntı: Fiatci
quote:
Orjinalden alıntı: mavis717
olsun ya bizim gönüllerimiz bir imzaya ne hacet
şaka bi yana benim imza kodum bu kopyala yapıştur yapıp yazdım buraya benimki nasıl oldu o zaman? nadirgurece gelsinde bi konuşalım onla bakalım ne diycek?
shamsheytanı bizim buluşma işi yattı gibi kimseden tık yok
bende anlamadım bi bakıosun millet cosuyor bi bakıosun kimse konusmuyor