Şimdi Ara

...:::/T/A/K/I/M/:::/T/O/F/A/Ş/:::&:::/F/İ/A/T/:::... (89 üyesi ile) (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.078
Cevap
0
Favori
211.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun süredir yazamıyodum iş güç işte koşturuyoduk.
    Mühendis06 arkadaş yeni bir makina alıcan galiba multijet hakkında yorum istemişsin. Görüşlerimi yaziyim eğer kafanda özel bir soru varsa sor.
    Öncelikle ben bu arabayı bakım-işleitm maliyeti düşük olduğu için aldım. Malum maaşla çalışıyoruz, en ucuza ve verimli bir şekilde ulaşım derdini çözmek istiyorsan karşına iki marka çıkıyor. 1. si fiat 2.si reno.
    Ben fransızlara kılım onun için renoyu hiçbir zaman düşünmedim.
    Gelelim bizim makinaya. Bir kere motor tek kelimeyle süper. bendeki 70 beygir g.puntolardaki 75 ama bence fazlasıyla yetiyor. Mesela yokuş çıkarken eğer 2. viteste gaza bir anda çok yüklenirsen patinaja bile geçiyor. Yani motorun çeşiş problemi yok. Sadece yokuş yukarı 1. viteste ilk hareket esnasında 1500 deviri geçene kadar sanki bayılıyormuş gib yapıyor ama yine bırakmıyor kendini. O problemi de kalkuşta biraz gazı fazla verip yarım debriyajla rahatça çözebiliyorsun(eğer acelen varsa).
    Arabanın en kötü yanı frenleri. Çok güven vermiyor ama zaten limitlerini bilip ona göre kullanırsan bence problem yok. ABS'ye güvenip de milleti yakın takip edenleri de görüyoruz halini. Bence burda ince bir nokta daha var. ABS ye güvenip yakın takip edenler bazen öndekine çarpmadan durabiliyorlar ama bu seferde arkadaki gelip bindiriyor size. Yani trafikğin genel şartlarının göz önünde bulundurarak öndekini biraz daha uzak mesafeden takip edip daha yavaş fren yapmak ve arkadakini düşünmek lazım her zaman. Bunu dışında çok sıradıiı durumlar daha benim başıma hiç gelmedi zira genle olarak çok sakin kullanırım.
    Sakin kullanmamın bir sebebi de ekonomi. insan tabiki hızlı arabaya binmek istiyor ama şu da bir gerçek, ne kadar hızlı gidip hızlı yavaşlamak isterseniz bu size o kadar balata, yakıt, bakım olarak geri dönüyor.
    Arabanın iç plastik kalitesi bence yeterli ama sen yine de bir bayiye gidip kendi gözünle de gör. bendeki 2006 model yani en yeni kasa. Bir eski kasaya göre ergonomi çok daha iyi. Düğmelerin yeri ve büyüklükleri gayet iyi. Hiçbir düğme mekanik değil. Yani bastığınızda sigorta paneli tahminim tam bilmiyorum ama "çıt" diye bir ses geliyor.
    Arabanın yüksekliği desen tam Türkiye şartlarına uygun. Acaba altını vururmuyum demiyorsun. Bir kere yağmurlu bir havada ara sokakta gidiyordum ve bir su birikintisi vardı, dedimki kendi kendime bari yavaş geçiyim de belki çukur filan vardır. Bir girersin çukura hiç yoksa araba 30 cm bir girdi ama Allahtan hiçbir hasar yok. Japon arabası filan olaydı altımızda arabayı orda brakmıştık heralde.
    Zaten fiat'ın en büyük artılarından biri de bu. Arabayı Türkiye şartlarına göre yapması. Mazot filitresinden de bahsetmişsin. fiatcı'nın bahsettiğine göre bu taksici olaylarından sonra tofaş, palio ve albealardaki mazot filtrelerini güçlendirdiği idi. İtalyadan gelen g.puntoları bilemem ama galiba mozot filtreleri paliolardan farklı. Malum burası Türkiye...
    Mazot filtresinin üstünde bir de su tahliye musluğu var, gerçi nasıl kullanılacağını bilmiyorum bilen varsa detaylı anlatırsa çok sevinirim
    Yedek parça desen elini atsan her yerde var. Servislerden herkes bıkmış gerçi ama benim makina 10.000 oldu ilk Ankaradayım, kartaş'a götürücem zaten 10.000 de fazla bir teferruat yok. Servisin tavrına göre bundan sonraki stratejimi belirlerim. Sağolsun fiatçı ivedik organizede bir usta tarif etti, servisi beğenmezsem oraya gitmeyi düşünüyorum.
    Kısaca palio ulaşım için en ekonomik çözüm olur. Ama biraz daha param var biraz da dış görünüşü iyi olsun diyorsan g.puntoyu alabilirisin. Şunu da söyliyim g.punto da palio da inan kötü bir seçim değil ikisinden birini gönül rahatlığı ile seç gönlünce kazasız belasız bin. Ben palioyu alırken çoüu arkadaşım ne alıyon o dandik arabayı deyilardı ama şimdi onlar servise girince ve verdikleri benzin parası rahatsız etmeye başlayınca psikolojileri yüzlerine vuruyor benim makinaya bakıyorlar yandan yandan

• Mühendis gereken açıklamayı çok güzel yapmış erenuz arkadaşımız sağolsun..... umarım istediğin cevabı bulmuşsundur.... sana dediğim kasa budur 4. nesil..bunlar türkiyede 3. nesil çıkmadan piyasaya çıktı..türkiyede bunu üreteceklerdi ama fabrikada çalışan bir arkadaşımın demesine göre sırf kapı ve bu arka bajaj kapağı pres kalıpları ve fiat ın izin vermemesi ve bu kalıpları göndermemesi nedeniyle üretimde 3. nesil makyajlı kullanılmış... bu araçtaki frakları sıralarsak arka çamurlukları farklı arka kapak ve oturduğu iç sac çok farklı ve kapı koları çok farklı içindede ufak tefek değişiklikler varmış......

ama beklemem dersen palioyu al....... dediğim gibi şu an fiat gereken iyileştirmeyi yaptı normal dizelle çalışabiliyor...... hatta bizim manyak arkadaşın birisi biodizel kullanıyor bu seride şu ana kadar bi sorun yaşamadı ama sonrasında nolur bilemem.........

ibrahimalp bence hata yoksa çok iyi bu aralar ikinci el zaten arttı kaçırma derim.. heleki exclusive modeliyse...

• quote:

Bildiğim kadarıyla yok sadece bu pedal sertleşme olayı olabilir bide multijetse kötü mazot kullanma başka sorun yok...... ha bir tek anten kablosundan dolayı radyo çekmeyebilir bunuda sakın servise götürme dışarda tüm kablo alıp ksiz olarak yeniden çektir sorun kalmıyor.......

fiatcı ne deyimki tam da yarama dokunmuşsun..dedigin gibi anten de sorun vardı aydınlattıgın için sagol?
  • quote:

Orjinalden alıntı: shamsheytani

quote:

Bildiğim kadarıyla yok sadece bu pedal sertleşme olayı olabilir bide multijetse kötü mazot kullanma başka sorun yok...... ha bir tek anten kablosundan dolayı radyo çekmeyebilir bunuda sakın servise götürme dışarda tüm kablo alıp ksiz olarak yeniden çektir sorun kalmıyor.......

fiatcı ne deyimki tam da yarama dokunmuşsun..dedigin gibi anten de sorun vardı aydınlattıgın için sagol?

ESTAFURLLAH NE DEMEK....DEDİĞİM GİBİ Bİ ELEKTRONİKÇİYE GİT KALİTELİ TÜM BİR KABLOYLA EKLEME APARATLARININ TÜMÜNÜ İPTAL EDİP KALİTELİ BAŞLIKLALA ANTENE KADAR YÜRÜSÜN....HATTA ANTENİDE DAHA BÜYÜK BİR ANTENLE DEĞİŞ.... ÖRNEĞİN BUU SORUN İLK ALBEADA ÇIKTI 2004 LERİNDE ANTENİ BÜYÜLTTÜLER VE ÇÖZDÜLER AMA BU ARA BAĞLANTILI KABLOYU HALA KULLANIYOLAR......

• quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

quote:

Orjinalden alıntı: shamsheytani

quote:

ESTAFURLLAH NE DEMEK....DEDİĞİM GİBİ Bİ ELEKTRONİKÇİYE GİT KALİTELİ TÜM BİR KABLOYLA EKLEME APARATLARININ TÜMÜNÜ İPTAL EDİP KALİTELİ BAŞLIKLALA ANTENE KADAR YÜRÜSÜN....HATTA ANTENİDE DAHA BÜYÜK BİR ANTENLE DEĞİŞ.... ÖRNEĞİN BUU SORUN İLK ALBEADA ÇIKTI 2004 LERİNDE ANTENİ BÜYÜLTTÜLER VE ÇÖZDÜLER AMA BU ARA BAĞLANTILI KABLOYU HALA KULLANIYOLAR......

nekadara malolur bu işlem?

edit:fiatcı seni de cok yoruyorum kusura bakma ama bişi sorcam..kol dayama taktırmayı düşünüyorumda şu taksilere taktıklarından falan değil şöyle kibar olsun,çoksırıtmasın(örn:doblo) nerde taktırabilirim önerebilecegin yer varmı?golf,boralardaki kol dayamalar cok güzel acaba cıkma bulsam takabilirmiyim benim arabaya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shamsheytani -- 22 Temmuz 2006; 23:07:33 >

• valla shamsheytanı o elektronikçinin vicdanına kalmış malzeme dahil 20 lirayada takabilir 100 lirayada...... o kadar çok üç kağıtçı varki piyasada şimdi sana yer dahi öneremiyorum ama bi eft oto müziğe git bence oranın son ustasını görmedim ama baya met ediyorlar..... etlikte ayvalı 6. caddede metro marketin hemen arkasında...sahibi enver i bul o yardımcı olur eğer tanıdığın usta yoksa....varsa ona git.....

gelelim kol dayamaya eğer orjinalinde varsa rahat takılır yoksada büyük bir döşemeciye git tercihen orjinal kumaşla döşeme yapan bir yere o senin orjinal kumaşınla kolçağı yapar..bunun içinde sıhhıye çok katlının ordan devam edipte esata tırmanan cadde varya orda solda çok döşemeci var ya oralara yada şaşmazın içindeki büyük döşemecilere bak derim..... çıkma da alıcaksan ostimde yıldız sanayiye bak ama aracının orjinali veya ona yakınını takman bence daha hoş durur tabi seçim sana kalmış...

• quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

valla shamsheytanı o elektronikçinin vicdanına kalmış malzeme dahil 20 lirayada takabilir 100 lirayada...... o kadar çok üç kağıtçı varki piyasada şimdi sana yer dahi öneremiyorum ama bi eft oto müziğe git bence oranın son ustasını görmedim ama baya met ediyorlar..... etlikte ayvalı 6. caddede metro marketin hemen arkasında...sahibi enver i bul o yardımcı olur eğer tanıdığın usta yoksa....varsa ona git.....

gelelim kol dayamaya eğer orjinalinde varsa rahat takılır yoksada büyük bir döşemeciye git tercihen orjinal kumaşla döşeme yapan bir yere o senin orjinal kumaşınla kolçağı yapar..bunun içinde sıhhıye çok katlının ordan devam edipte esata tırmanan cadde varya orda solda çok döşemeci var ya oralara yada şaşmazın içindeki büyük döşemecilere bak derim..... çıkma da alıcaksan ostimde yıldız sanayiye bak ama aracının orjinali veya ona yakınını takman bence daha hoş durur tabi seçim sana kalmış...

bende orjinalini cok fazla bozmak istemiyorum dediğin yerlere bakayım musait oldugumda

• Fiatci ve erenuz arkadaslarin verdigi bilgiler icin tesekkurler.

erenuz arkadasin da bahsettigi gibi, bazi kisilerin palio serisine bakisi olumsuz yonde. Bunun somut nedenlerden cok psikolojik sartlanmalara bagli oldugunu saniyorum. Genellikle taksi olarak da kullanildigi icin, albea-palio serisine kimi tuketiciler burun kiviriyorlar. Ama benim pek umurumda degil acikcasi, cunku ekonomik bir ulasim cozumu yapmaya calisiyorum. Eleme kriterlerimi onceki mesajlarimda siralamistim. Bu durumda palio kullanicilarinin olumlu yonlendirmeleri ile bu model uzerinde bir suphem kalmadigini soyleyebilirim. Diger yandan ikinci alternatif olan grande punto için de (giderilebilen bazi sorunlara ragmen) kullanicilar memnun gorunuyor.

GRANDE PUNTO 5K 1.3 MULTIJET 75HP ACTIVE DAB ABS AC 30.310 YTL

YENİ PALIO 1.3 MULTIJET ACTIVE AC DAB ABS EBD 28.580

Aradaki fiyat farki, 1700 YTL mertebesinde. Donanim farki ise su sekilde, GP lerde ek olarak;

*elektrik ayarli dikiz aynalari
    *uzaktan kumandali kilit
    *yukseklik ayarli surucu koltugu
    *derinlik ayarli elektrohidrolik direksiyon
    *bagaj içi aydinlatma (palioda var mi belirsiz)
    *direksiyondan kumandali muzik sistemi

Aradaki fiyat farki, donanim acisindan degerinin karsiligini veren bir miktar gibi gorunuyor.

--------------------------------------------------------------

Geçen hafta icinde TUPRAS tarafindan ulkemizdeki dizel yakitlarin kalitesinin 50 ppm den 10ppm e kadar yukseltilmesi icin 32 milyon $ tutarinda iki unite kurulacagi aciklandi. Bu unitelerin sene sonuna dogru devreye girip 10 ppm kalitesinde dizel yakitlarin pazara surulecegi dusunulunce, belki eurodisel yakiti hakkindaki endiselerimiz de bir nebze olsun azalacaktir.

Artik nihai kararimi test surusleri belirleyecek. Belki de palio mj 1.3 modelini test ettirecek bayi bulamayip mecburen grande punto siparis edecegim. Ne de olsa palio guncel bir model degil test surusleri acisindan. Ancak umarim bayilerden birisi test edebilecegim bir palio mj saglayabilir. Tahminim o ki, ikisi de ayni motor deyip isin kolayina kaçacaklar.

Ben oturup son mali hesaplarimi yapayim en iyisi.

• Abi sen dediğime bak gp al...bak palionun kasayı değişriler falan içine dokunur...... en iyisi gp...
  • Evet uzun bi arayis sonucunda tesadufen birden gaza gelip 1998 model tipo sx ie aldim.Arac 115000 km de ve sag on camurluk degismis ve boyali tabiki.Umarim pisman olmam. Aracimi 7800+280 ytl ye fuzul oto dan acik artirmayla aldim.Fiyati nasil sizce? bakmak isterseniz web de asagidaki adresin alt taraflarinda...

http://www.fuzulotomotiv.com.tr/oncekiacikarttirma_otomobilleri.asp

Simdi parayi odeyecem ve noter devri yapilacak.Aracimla ilgili Her turlu oneri ve yorumlarinizi bekliyorum : Lpg, yasal surec ,tamirci , bakim, hassas parcalar, fiyat,Piyasa vs.

Hoscaklin
  • hayırlı uğurlu olsun artık almışsın yorum yapılmaz....
  • hayırlı olsun ne diyelim...
  • arkadaşlar diyeceğim konunun yeri burası değil ama sizlerede söylemek istedim
    bizde satılık 98 model tipo 1.4 i.e var "orijinal"
    araba metalik mavi renginde
    71.000 km'de
    kesinlikle hiç boya-darbe vs. yok
    stepnesi daha takılmamıştır
    ön lastikler yenidir(bridgestone b330 evo)
    lpg takılmamıştır
    içinde hiç sigara içilmemiştir

fiyatı=10.000 ytl(pazarlık payı var)

arkadaşlar haberiniz olsunda tipo arayan olursa verelim arabayı...
    pm'de atabilirsiniz
    resimleride koycam en yakın zamanda

not=zaten konuyu satılık-diğer herşey foumunada açmıştım
    resimler orda var ama genede koyarım buraya da...
  • bucaklı tabi burayada koyucaksın...burası tofaş fiatla ilgili herşeyin olduğu bi bölüm......kafana takma aklımda birisi isterse haber veririm...
  • internette gezerken gördüm hoşuma gitti fotolar paylaşmak istedim

...:::/T/A/K/I/M/:::/T/O/F/A/Ş/:::&:::/F/İ/A/T/:::...  (89  üyesi ile)

bu da yeni stilo diyolar ama fake olabilir büyük ihtimalle..bu halide güzel olmuş özellikle ön ızgara ve şişkin çamurluklar

aslında stilo mükemmel bir araba mükemmel bi tasarım bence ama türkiyede gereken ilgiyi görmedi bence

almancılar kızmasın ama bu arabanın golf den a3 den görünüm olarak ne eksiği var??

• dayı naptın ya bunlar muhteşem...eline sağlık.........
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

arkadaşlar diyeceğim konunun yeri burası değil ama sizlerede söylemek istedim
    bizde satılık 98 model tipo 1.4 i.e var "orijinal"
    araba metalik mavi renginde
    71.000 km'de
    kesinlikle hiç boya-darbe vs. yok
    stepnesi daha takılmamıştır
    ön lastikler yenidir(bridgestone b330 evo)
    lpg takılmamıştır
    içinde hiç sigara içilmemiştir

fiyatı=10.000 ytl(pazarlık payı var)

arkadaşlar haberiniz olsunda tipo arayan olursa verelim arabayı...
    pm'de atabilirsiniz
    resimleride koycam en yakın zamanda

not=zaten konuyu satılık-diğer herşey foumunada açmıştım
    resimler orda var ama genede koyarım buraya da...

bunlar da resimler
    ilgilene arkadaşlar buraya da yazbilirler,pm'de atabilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 26 Temmuz 2006; 21:17:56 >

• fiatcı şunlara bak yaw...maddi durum elverse hiç durmam sarı bi stilo3kapı alırım sonrada yanına gelirim modlarız arabayı ama şimdilik bu fotolara bakıp içelim biraz

edit:aslında bu arabanın 1.3mj 90hp versiyonu olsa iyi satılır gibime geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shamsheytani -- 26 Temmuz 2006; 21:31:58 >

• Evet ya stilo'lar canavar gibi. Eline sağlık shamsheytani..
  • arkadaşlar sizler de de varsa fotolar koyunda gözümüz gönlümüz açılsın..fiata laf atanlara da kapak olsun
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.