Şimdi Ara

T.C kanunlarına göre yasak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba forumda gürol nickli fakat albay olan bir arkadaş demişki: serkanemir35, evet bu yasak. DH Forumun bunu yasak yapmasının ana sebebi T.C. yasalarına aykırı olmasıdır.

Merak ediyorum, o şifreli kanaldan para kazanan sen olsaydın tutumun ne olurdu? Kendi kanalının emu/keylerini ortamda dağıtırmıydın?

Telif hakkı ne olduğunu anlamanız, hatta başkalarının hakkının ne olduğunu anlamanız dileğiyle konuyu kilitliyorum. .........................................................................
    öncelikle bu forumda bulunan kimsenin kendine ait bir şifreli kanallı olacağını zannetmiyorum T.C yasalarında olan hangi kurallara riayet ediliyor örneğin hanginiz internetten Mp 3 çekmedi hanginiz 18 yaş altının girmeyeceği sayfalara girmedi hanginiz cep telefonuna program yükleyip sonradan onun şifrelerini bulup kırmadı bu forumda kimse yasa koyucu değil ve olamazda yani burası karakol yada savcılık değil şunu diyebilirsiniz biz bu forumumuzda ete süte dokunmayan kendi halinde bir forumuz Ünlü yazar aziz nesinin bir sözü vardı bu insanlar koyun olduğu sürece çoban herzaman gerekir arkadaşlar kardeşler sizden istenen NASA üssünün koirdinatları yada T.C askeri üslerine girebilecek şifreler değil alt tarafı en fazla 1 ay sonra değişebilecek şifre gerçi ben buluyorum bunu bukadar büyültmeyin arkadaşlar yazılarında eğer kaydım silinmezse şifreleri veririm diyerek yazıyor ama insanları pıstırmışsınız ..şimdi sözüm kendini yada dünyasını bu veya diğer forumlardan ibaret olduğunu sanan kardeşlerime sizler bukadarmı zayıfsınız bakın surkent adlı arkadaş nasıl itiraz etmiş fakat unutulan bir şey var oda bu forumun sahibi yazdığınız sürece sizlersiniz siz ben onlar olmasa forum diye bir şey olmaz ve insanlar da sadece yazı yazim yazılanı okuyayım diye buralarda zaman harcamaz olmuyanı yapılmayanı yapacaksınızki halk peşinizden gelsin lider ruhlu olun iş hayatında askerlikte tüm yaşamda lider olun ayakları baş götürür sözüme alınan kırılan olabilir önemli değil benim içn adım silinmiş silinmememiş önemli değil hatırlayamadığım kadar forumda kaydım var yazımı uzun tutmadım daha yazardım ama cevap geldiğinde yazarım

• Sorun bunları yapmak değil herkese açık yerlerde konuşmak. Burası yasal bir yer ve böyle şeyler yasak. Yoksa tabi ki herkes yasak şeyler yapmıştır.
  • yasak şeyler yapılıyo diye buradada yapmak zorunda diiliz dimi? bu aynı zamanda bu forumun kanunu. uymak istemeyenleri zorla tutmuyolar zannediyorum. yani o yasağı deliyoruz bunu niye delmeyelim mantığında gidecek olsak bi nane olmaz bu işten. sosyal bi toplumda yaşıyoruz ve bulunduğumuz ortamın gerekliliklerini yerine getirmemiz gerekir.

bende şifreli kanalları çözdüm ve çözüyorum ancak konuşmak yasak diyosa adam yasaktır, irdelemenin gereği varmı? veya irdelemek nereye götürür?

bunlar benim görüşlerim, saygılar hocam...
  • quote:

Orjinalden alıntı: serseriydimcan
    öncelikle bu forumda bulunan kimsenin kendine ait bir şifreli kanallı olacağını zannetmiyorum T.C yasalarında olan hangi kurallara riayet ediliyor örneğin hanginiz internetten Mp 3 çekmedi hanginiz 18 yaş altının girmeyeceği sayfalara girmedi hanginiz cep telefonuna program yükleyip sonradan onun şifrelerini bulup kırmadı bu forumda kimse yasa koyucu değil ve olamazda yani burası karakol yada savcılık değil şunu diyebilirsiniz biz bu forumumuzda ete süte dokunmayan kendi halinde bir forumuz Ünlü yazar aziz nesinin bir sözü vardı bu insanlar koyun olduğu sürece çoban herzaman gerekir arkadaşlar kardeşler sizden istenen NASA üssünün koirdinatları yada T.C askeri üslerine girebilecek şifreler değil alt tarafı en fazla 1 ay sonra değişebilecek şifre gerçi ben buluyorum bunu bukadar büyültmeyin arkadaşlar yazılarında eğer kaydım silinmezse şifreleri veririm diyerek yazıyor ama insanları pıstırmışsınız ..şimdi sözüm kendini yada dünyasını bu veya diğer forumlardan ibaret olduğunu sanan kardeşlerime sizler bukadarmı zayıfsınız bakın surkent adlı arkadaş nasıl itiraz etmiş fakat unutulan bir şey var oda bu forumun sahibi yazdığınız sürece sizlersiniz siz ben onlar olmasa forum diye bir şey olmaz ve insanlar da sadece yazı yazim yazılanı okuyayım diye buralarda zaman harcamaz olmuyanı yapılmayanı yapacaksınızki halk peşinizden gelsin lider ruhlu olun iş hayatında askerlikte tüm yaşamda lider olun ayakları baş götürür sözüme alınan kırılan olabilir önemli değil benim içn adım silinmiş silinmememiş önemli değil hatırlayamadığım kadar forumda kaydım var yazımı uzun tutmadım daha yazardım ama cevap geldiğinde yazarım

Evet güzel yazmışsın. Keşke yüzyüze görüşüp tartışma imkanımız olsaydı, daha açık seçik konuşabilirdik.

Basit bir örnek vererek genel düşüncemizin ne olması gerektiğini açıklayayım.

Bir trafik ışığına geldin ve kırmızı yanıyor. Ve etrafta kimsecikler yok. Polis de yok... Yukardaki mesajına dayanarak senin kırmızıda geçeceğini söyleyebilirim.

Peki kırmızıda geçmek yasak değil mi?

Kimi kavşaklarda kırmızıda topluca geçiliyor olabilir, ama bu kavşakta geçmesek nasıl olur?

Daha açık söylemek gerekirse, diğer forumlarda emu-key dağıtılıyorsa paylaşımınızı gidip orada yapın. DH Forum'un tutumu T.C. yasaları içinde kalmaktır.

Son olarak açtığınız konu buraya değil "konu dışı"na uygundur, taşıyorum. Orada devam ederiz.

• mükemmel bi cevap ben bu albayı çok sevdim
    bencede mantıklı olan burada bunları paylaşmamak paylaşabilecegin yerler istersen var 3 günde bir adres değiştiriyolar
  • Bu tür serial crack işlerinin ben de içindeyim. Neredeyse lisanslı kullandığım bir tane program yok. Fakat bu forumda böyle şeylerin paylaşılmasını istemiyorum. Yarın öbürgün artık insanlar konuşmak, birşeyler paylaşmak veya yardımlaşmak için değil direkt serial bulmak için gelmeye başlıyorlar.

Kaldı ki forum artık serial yuvası haline döndüğünde uzun süre barınabileceğini de düşünmüyorum. Forum sahibinin ve yöneticilerin isimleri belli adresleri belli. Yarın öbürgün kapılarına polis geldiği zaman çıkıp da onların suçu yok her haltı ben yedim diyecek misiniz acaba?

Forumda biraz takılır, herkes gibi her konuda yardımlaşırsanız zaten kimlerin neler ile ilgilendiğini az çok öğrenirsiniz ve crack gibi ihtiyaçlarınızı bu kişiler ile özel mesaj yoluyla halledebilirsiniz.
  • ılımlı yaklasım guzel cavap
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle herkeze merhaba bayağı güzel yazılar yazmışsınız tebrik ederim cevabım sıra numaralarına göre olcak 1.güral arkadaşşa keşke yüz yüze konuşabilseydik demişsin sana adresimi telefonumu yazıyorum eğer yakınsan görüşürüz adres:Ümraniye cengiz topel cad namıkkemal mah .billur sokak no 47/4 tel:+905527414196..+905362192160 istediğiniz zaman görüşe biliriz .........2-vozer adlı kardeşe benim buraya yazdıklarımın arasında bana key emu yada şifre verin diye bir yazı varmı ben yazımda insanları T.C diyerek sindirmeyin belki kuralları okumadan şifre yada bilgi istemiştir olabilir kalkıpta yok bunu isteme bunun cezası idam der gibi algılanıyor sonra benden yada yazılarımdan dolayı foruma veya sahiplerine zarar geldiğinde adresim yukarıda telefonumda kabahat bizim değil bu arada adım ADNAN KAMÇI sorumlu odur diye bilirsiniz ve yazı yazma uslıbunuda değiştirsen senin için daha güzel olur kanısındayım nedemek HALT biraz daha dikkatli bas klavyenin tuşlarına bana klavye arkasıda kahramanlık yapma benim buraya kayıt sebebim ise yeni çıkan donanımlar cihazlar hakkında bilgi alamak tır....
    3-dreamon kardeş senin kulağından tutupta yasak şeyler yap diyenmi var ve burada zorlamı tutuyorlar demişsin bak canım kardeşim yaşını bilmiyorum sırf bak bende sizdenim muhabetine girme sana beni yada bir başkasını buraya bağladılar çıkamıyoruz mu dendi önce düşün sonra yaz polemik yaratma
    gürol kardeş bak konuya muaflar çıktı ama yasalara uygun davranan insan varmış yazılarında yasalara uyan uyumlu vatandaş portresi ciziyorlar neyse cevap yazarsanız yada adresimi yazdım isteyenle görüşme imkanım var yanlız herkez sözünün arkasında kalmak kaydıyla sonra öyle gerekmişti yazdım denilmesin tekrar söylüyorum kimse yasa koyucu kanun koyucu değildir hele bana kimse ambargo uygulayamaz benim sana yazdığım mesajda kardeşlerimizi üzmeyelim bildiğiniz sayfa link varsa yönlendirebilirsiniz demekti ama konu nerelere geldi neyse cevap mesaj telefon hertürlü iletişime açığım özelikle gürol kardeş mevkin bana yakınsa görüşebiliriz bende gelebilirim sırf beni tanıman nasıl bir yapıda olduğumu anlaman için çay yada soğuk şeylerde ısmarlarım bu arada mesleğim de sanatçı menejerliği ses sanatçısı görüşürüz

• quote:

gürol kardeş bak konuya muaflar çıktı ama yasalara uygun davranan insan varmış yazılarında yasalara uyan uyumlu vatandaş portresi ciziyorlar neyse cevap yazarsanız yada adresimi yazdım isteyenle görüşme imkanım var yanlız herkez sözünün arkasında kalmak kaydıyla sonra öyle gerekmişti yazdım denilmesin tekrar söylüyorum kimse yasa koyucu kanun koyucu değildir hele bana kimse ambargo uygulayamaz benim sana yazdığım mesajda kardeşlerimizi üzmeyelim bildiğiniz sayfa link varsa yönlendirebilirsiniz demekti ama konu nerelere geldi neyse cevap mesaj telefon hertürlü iletişime açığım özelikle gürol kardeş mevkin bana yakınsa görüşebiliriz bende gelebilirim sırf beni tanıman nasıl bir yapıda olduğumu anlaman için çay yada soğuk şeylerde ısmarlarım bu arada mesleğim de sanatçı menejerliği ses sanatçısı görüşürüz

Vallahi işin açıkcası gelip bir çayını içmek isterdim. Ancak Adana'dayım yakınlarda İstanbul ziyareti planım yok. Kalınlaştırdığım yer dikkatimi çekti. Buradaki yönetim kanun koyucu olduğunu idda etmez. Var olan ve normal hayatımızda uyguladığımız T.C. kanunlarının burada da uygulanması gerekir. Ben T.C. vatandaşıyım ve kabul ettiği kuralları ve koyduğu kanunları aşmam.

"kimse bana ambargo uygulayamaz" kısmından olayı biraz kişiselleştirdiğinizi düşünüyorum.

Elbette kimse size ambargo uygulayamaz, hiç bir şekilde kanunlara uymak zorunda da değilsiniz. Ancak yakalanırsanız cezayı yersiniz. Kanunlar veya kurallar bizim hayatımızı kolaylaştırmak içindir. Bize karşı değiller. Eğer PTT'de sıra varsa herkes buna uymalıdır, kurallara uyulmazsa ve siz de uymazsanız kaos ortamı olur. Ne yazıkki sosyal bir toplum olabilmenin gereğidir kurallar. Kavşakta polis yok diye kırmızıda da geçmek gerekmez.

Şöyle bir örnekle sonuca geleyim. Sanatçı menejeri olduğunuza göre bir çeşit ürün ile uğraşıyorsunuz. Büyük çabalarla ünlü yaptığınız şarkıcının kopya CD'lerinin yolda 1YTL ye satılmasını hoş karşılıyor musunuz?

İşte, şifreli uydu kanalları, paralı programlar, filmler yada müzik CD lerinin ortalıkta kanunsuz bir şekilde dağılması beni rahatsız ediyor. DH Forumun da düşüncesi bu yöndedir.

• quote:

2-ve yazı yazma uslıbunuda değiştirsen senin için daha güzel olur kanısındayım nedemek HALT biraz daha dikkatli bas klavyenin tuşlarına bana klavye arkasıda kahramanlık yapma benim buraya kayıt sebebim ise yeni çıkan donanımlar cihazlar hakkında bilgi alamak tır....
    />

Birincisi kimseye kayramanlık yaptığım yok, İkincisi ben edebiyat mezunuyum ve yazdığım kelimelerin ne anlama geldiğinden haberim var. Siz kelimelere kendi kafanıza göre anlamlar yüklüyorsanız o sizin sorununuzdur.

quote:

HALT:

1 . Bir şeyi başka bir şeyle karıştırma.
    2 . teklifsiz konuşmada Uygunsuz söz söyleme, uygunsuz iş yapma.
    3 . teklifsiz konuşmada Uygun olmayan, beğenilmeyen şey:
    "Zehri şurupla, daha bilmem ne haltla karıştırıp yudum yudum içmek, pis şey, iğrenç şey."- R. N. Güntekin.

HALT YEMEK -> HALT ETMEK:

Uygunsuz bir söz söylemek, uygunsuz davranmak, uygunsuz bir iş yapmak:
    "Biz erkekler de öyle haltlar ederiz ki, kadınlar ne yapsalar haklıdırlar."- M. Ş. Esendal.

http://tdk.org.tr/tdksozluk/SOZBUL.ASP?GeriDon=0&EskiSoz=&kelime=halt

Ayrıca bu şifre konusunda neden bu kadar ısrarcı davrandığınızı da anlamıyorum. Kurallar açık, bu forumda şifre dağıtmak yasak. Aynı zamanda kanunlara göre de yasak. Tamam hemen hemen hepimiz yapıyoruz bu işi ama gizlice yapmak başka, ulu orta yapmak başka. Benim kanımca ulu orta heryerde yaymak T.C. Kanunları takmamak manasına gelir. Benim kanundan korkum yok demektir.

Bu forumun sahibi ben olsaydım ben de yasaklardım. Şahsi görüşüme göre buranın yöneticileri bu konuda oldukça tölaranslı tartışıyor. Aynı konuyu bir de gidipwww.darkhardware.com forumlarında açın bakalım. Tartışma şansınız bile yok bu konuda. Hatta orada yeni çıkan oyunlar tartışılırken "Ben dün indirdim" gibi bir ibare bile kullandığınızda uyarıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 6 Şubat 2005, 11:46:53 >

• öncelikle sana teşekkür ederim GÜROL kardeş yaşını bilmiyorum istanbulda olsan herhalde gelirdin ama ALLAH nasip ederse nisanda akdeniz bölgesi ve ege taraflarına turneler düzenleyeceğim bendeki sanatçılarda okadar meşhur değil (ÖRNEK) sinem can--daimi doğan--gül aksoy--neşecik---faln filan en fazla üç kasetleri var neyse adanadaki turnenenin yerini kararlaştırınca bilgi veririm görüşürüz sen bana ŞALGAM ısmarlarsın konuyu toparlayayım çünkü VOZER adlı edebiyat mezunu kardeş beni şifre manyağı sanmış hala olayı çözememiş herkeze diyiyorum kardeşler forumda bu tür key emu şifre soranlara bunları verin demiyorum bu kardeşlere gerekli link adreslerini verebilirseniz verin bu tür soru soranların aklına bunu sorarsam kaydımı silerlerse endişesini duyurmayalım yani bir şeyleri korkmadan sorabilsinler yoksa bunu daha kaç kere yazmam gerekiyor ben şifreler için kayıt falan yaptırmadım forumda benim şifre soran yazım varsa konuşun ben bir alt mesajda yazım ne konusunda bir bak hayvan bakımı kuş balık köpek ben bilgi dağarcığımın el verdiği sürece bilgilerimi paylaşmayı severim isterseniz sizede yardımcı olmak isterim burada kendimi tanıtacak kadar yazı yazamam ama ileride haydi bir birimizi tanıyalım adlı bir TOPİC açılırsa uzun uzun yazarım canlarım ben konuşmayı dinlemeyi severim gerçi yazılarımdan tahmin etmiş olabilirsiniz uzun yazarım neyse bari bu yazı uzun olmasın her harf sayfayı ağarlaştırır bu ardada ben ilk okul mezunuyum edebiyat felsefe biyoloji pedagöji sosyalloji okumadım okuyanlara da imrenerek bakıyorum çocuklarımı okutuyorum hepiniz ALLAH a emanet olunuz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.