|
*** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ *** (25. sayfa)
-
-
Merhaba arkadaşlar bu aracın style paketini almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz.Yakiti konforu yol tutuşu nasıldır trim sesi,dışarıdan ses alma,kronik problemi var mıdır? -
Merhaba,
Yol ve rüzgar sesi bakımından segmentine göre başarılı bir araç. Polo altyapısının yükseltilmiş hali olduğu için yol tutuşunu çok beğenemedim. Benim aracım Life paket ve 16 inç jantlar ile geliyor. Belki Stye paket ile gelen 17 inç jantlar ile daha iyi hissettiriyordur yol tutuşu açısından.
Araç arkadan bakınca Junior Tiguan gibi duruyor. Benim çok hoşuma gidiyor.
Buna karşılık kompakt ve yerden makul seviyede yüksekliği şehir içi kullanımında çok iyi hissettiriyor. Benim boyum 188, sürücü koltuğunda rahat bir oturma pozisyonu elde edebiliyorum. (Koltukların ergonomisinden şahsen çok memnun değilim, Style pakette daha farklı ve bel destekli, o yüzden sizi daha tatmin edecektir. Ben arkaya oturduğumda rahat sığamıyorum. (B Suv araçların neredeyse hiçbirine rahat sığamıyorum)
Ön konsol makyajdan sonra yumuşak malzemeye dönmüş. Konsol sağlam ve kaliteli duruyor. Trim sesi de gelmiyor. Ancak kaç günüdr hava soğuktu bugün biraz güneşte kaldı araba, otoparktan dönerek inerken kapılardan gıcır gıcır ses gelmeye başladı, o dikkatimi çekti. (Benim araç henüz 1.300 kilometrede.)
Style paketi gerçekten çok güzel bir paket. IQ Led Matrix Far'larının oluyor olması başlı başına tercih sebebi olabilir. Bildiğim kadarıyla IQ Led Matrix farları Golf'te bile opsiyonel sunuyorlar.
Bagajı küçük ama arka koltuklar kızaklı ileri geri gelebiliyor. Sağ ön koltuk ta tamamen öne yatıp dümdüz olabiliyor. Yani ihtiyaç olduğunda depolama alanını genişletebiliyorsunuz. Fakat normal şartlarda bir tane çocuk arabasını zor alır. Cocuklu aileyseniz bunu göz önüne alın.
İstanbul içi en yoğun trafikte (Bebek - Bahçeşehir arası tek yön en az 1.30 saat) ortalama 7.5-8 lt yakıt tüketimim var. Aldım alalı daha uzun yola çıkamadım. Ama bildiğim kadarıyla uzun yolda sabit 120 ile 5.5 litreyi görebiliyorsun.
Sürüş asistanları güzel çalışıyor. Tabela okuma ise çalışmıyor. Galiba navigasyonu kaldırdıkları hiçbir araçta şuan çalışmıyormuş. Yabancı ülke forumlarında da benzer şikayet var. Bayiilerin dahi bu konuda fikri yok.
Ön kadran 8 inç'e düşürmüşler ama standary olarak dijital yapmışlar. Bence kötü olmuş. Şahsen dijital kadran seviyorum ama 8 inç oyuncak gibi kalmış. (Polo'dan Kamiq'e şuan b sınıfı araçlarının geneli böyle VAG grubunun)
Yabancı forumlarda kronik problem olarak bagajda bir tıkırtı sesi sorunu olduğunu ve servislerin dahi kaynağını bulamadığını okudum. Ancak bende öyle bir sorun olmadı.
Ek sorularınız olursa yanıtlamaktan memnun olurum. Bu arada yukarıdaki yorumların 2024 makyajlı kasalar için geçerli. Siz sıfır mı düşünüyorsunuz? Öyleyse ne kadar fiyat aldınız bayilerden?
-
Kusura bakmayın işteyim cevabı yeni gördüm geçen ay style paket 1575 civarındaydı bu ay indirim yapılmış 1520 ile 1530 arası bayiye göre değişiyor.Aslinda niyetim polo idi fakat 2021den bu yana yüzü eskidi bugüne kadar b hatchback araçlarım oldu bu sefer bsuv alalım dedik o paraya değer mi bunuda düşünmüyor değilim.Adaptif hız sabitleme yarı otonom sürüş asistanı gibi özellikler eklenmiş makyajlı güncel bir araç.El freni hariç genel olarak beğeniyorum 1.0 motor performansı nasıl sizce bu aracı almalı mıyım
-
Ben aracın bir eksiğini söyleyim: geri görüş kamerası çok kalitesiz ve 8 inç ekranın bölünmüş halinde gösteriyor yani çok küçük bir görüntü oluşuyor. Onun dışında üstte yazan arkadaşa katılıyorum. Beklentiniz ne tam bilmiyorum ama 1.0 motor üzmez performansı bence yeterli çok yüksek güç beklentiniz yoksa ideal. -
quote:
Orijinalden alıntı: Victory1234Kusura bakmayın işteyim cevabı yeni gördüm geçen ay style paket 1575 civarındaydı bu ay indirim yapılmış 1520 ile 1530 arası bayiye göre değişiyor.Aslinda niyetim polo idi fakat 2021den bu yana yüzü eskidi bugüne kadar b hatchback araçlarım oldu bu sefer bsuv alalım dedik o paraya değer mi bunuda düşünmüyor değilim.Adaptif hız sabitleme yarı otonom sürüş asistanı gibi özellikler eklenmiş makyajlı güncel bir araç.El freni hariç genel olarak beğeniyorum 1.0 motor performansı nasıl sizce bu aracı almalı mıyım
El freni olayına herkes çok takılıyor, ben de isterdim tuş olsun diye ama sırf onun yüzünden araba tercihimi değiştirecek değilim.
BeyazPehlivan’ın yorumlarına katılıyorum. Kamerası gerçekten çok kötü, 1.0 motor ise yetiyor. Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama zaten istanbul içi 40-50 üstü çıkacak trafiksiz bir yer kalmadı. Edirne otobanında vs’de artık giriş çıkış arası süreyi hesaplayıp hız sınırı cezası kesmeye başladılar. Top speed denemedim fakat 200’ü görüyor bildiğim kadarıyla.Yine de ihtiyaç olduğunda ani hızlanması, yokuş performansı vs. Gayet yeterli.
Polo ile kıyaslayınca görünüş olarak çok daha güzel tabi ki. Bir de beygir avantajı da var poloya göre. Yalnız polo biraz daha yere yakın olduğu için onun yol tutuşu daha iyi. 1520-1530 style paket için çok iyi fiyat. Renk opsiyonu dahil mi? Yarı otonom dışında ve style pakette standart olan gelenler dışında başka ekstralar var mı? Life’ı Siyah renk ve yarı otonom paketi ile 1387’ye almıştım.
-
Uzun süre binmeyi düşünenler için yol tutuşunu çözmek çok zor da değil. Life kullananlar için dört 17jant dört lastik dört spor helezona bakar bu iş toplasan 40bin vermezsin bu dörtlüye yıllarca keyfini sürersin -
Bu aracın en büyük eksikliği anahtarsız giriş ve çalıştırma bence. Dijital klimayı da kullanışlı bulmadım. Trafikte ayar yapmak için daha öpmek bakmam gerekiyor klima paneline -
Orijinal sistemi bozup yay takmak hiç içime sinen birşey değil. Jant ile bir tık daha iyi olabilir ama. Yalnız ben yol tutuşundan çok şikayetçi değilim. İstanbul korkunç bozuk yollarında çok konforlu oluyor. Önceki aracım Peugeot 2008’de bütün öukur ve tümsekleri tabiri caizse içimde hissediyordum. Tutuştan ödün verip konforlu sürüşü yeğliyorum şimdilik.
-
Dijital klima gerçekten çok kullanışsız. İnsanın eli sürekli çarpıyor çok dikkatli basmak gerekiyor seyir halindeyken zor. Alternatif olarak orta konsoldaki ekrandan da ayar yapılabiliyor hiç olmazsa.
anahtarsız giriş ve çalıştırma style pakette var. Life ta da olsa güzel olurdu.
-
Ben bursadan Ankara'ya getirdim din hankook vardı benim aldığımın üzerinde. Motosikletle viraj yapmayı seven biriyim her gördüğüm virajda zorladım bir defa saldığına denk gelmedim. Ben zaten böyle bi problem görmedim ama fikrimi belirttim -
Merhabalar,
10 Aralık 2024 tarihinde T-cross style paketi VW Doğuş'tan teslim aldım. Araçla Sakarya-Adana arası uzun yol yaptım. Bu güzergahı bilenler bilir araç test etmek için ideal bir güzergah. Bolu-Ankara arası hava hafif karlı ve derece -1'lerde idi 130-150 arası geldim. Ankara-Niğde otoyolu ise tertemiz günlük güneşlikti bu yolu baştan sora 200 ile geldim. Niğde'den Pozantı'ya kadar 140-150 arası, Meşhur Pozantı yokuşunu zaten 100 civarı iniyorsunuz.
Aracın üstünde opsiyonel 18 inç Hankook lastikler vardı. Ben bu yüksek hızlarda savrulma, satibilitesinde bozulma hissetmedim. Sadece büyük tır veya yolcu otobüslerinin yanından geçerken rüzgardan sallanıyor bu da bu hızlarda normaldir.
Aracın elektronik sistemleri mükemmel çalışıyor, kararsızlık yok müdahaleler yerinde ve yüksek süratte de bunu yapıyor olması güzel. Meşhur zorlu pozantı yokuşunu Adaptif Cruze Control ile rahat rahat indim.
Uzun yolda tek eksiği yalıtımı diyebilirim. 150'den sonra ciddi anlamda baş ağrıtıyor. Adana'ya geldğimde sesten başım ağrıyordu tabi ben 180-200 arası geldim hep.
Velhasıl, 800 km Sakarya-Adana arası yaklaşık 6 saat sürdü.
Sonuç;
-yol tutuşu yerinde
-140km hızdan sonra çok ses alıyor yalıtım kötü
-yerden yükseklik konusunda çok başarılı
-düşük devirleri çok canlı hızlıca yüksek hızlara çıkabiliyor ani hızlanmaları iyi ve en önemlisi frenleri gayet iyi.
-Yüksek devirlerde pek hayat yok bu nedenle 120-200 geçişlerinde cansız gidiyorsunuz
Sonuç olarak beklentimin üstünde bir araç olduğunu söylemeliyim. Golf ile T-cross arasında gidip gelmiştim. Golf'ün çok daha pahalı olduğunu düşünmeye başladım iyi ki almamışım. Yeni hedefim Tiguan olacak..
Herkese kazasız belasız hayırlı yolculuklar diliyorum..
-
Sanırım yol tutuşu sizin 18" jant ile alakalı biraz da. Bende de life var jant değiştireyim diye düşünüyorum 18ler de konfor olayı nasıl peki çok sıkıntı oluyomu. 215 45 sanırım lastikler. -
Evet 18 jantlar yol tutuş sağlıyor diğer jant ebatlarına göre. Konfor açısından biraz daha sert fakat diğer jantlarla hiç binmediğim için karşılaştırma yapamam. Bu bir tercih meselesi aslında konfor mu yol tutuş mu karar kullanıcının. Ben hızlı süren biriyim bu nedenle yol tutuşunu iyileştirmek için bu ebatları tercih ettim.
-
Merhaba bende bugün itibariyle bir tcross sahibiyim style paket.Bir iki sorum olacak, araçtan inip uzaklaşınca kapilar kendi kapanmıyor anahtardan kapatıyorum ambians aydınlatma beyaz yanıyor tek renk mi başka renk yok mu farın konumu nerde kalmalı Autoda mı?Bilenler cevaplarsa sevinirim -
Merhaba, ben de dün 2024 life dsg teslim aldım. 2023 life Manuel kullanıcısıydım o yüzden yabancılık çekmem diye düşünüyorum. Yalnız farlarda kullanılan malzemeden mi yoksa başka sebepten mi anlamadığım bir çekincem oluştu. 2023 modelinde stop ve ön farlar çok terleme yapmıyordu ve önler halojendi. Sabah araca binmeden önceok fazla terleme fark ettim ve terlediktem sonra stopların rengi soluklaşıyor. Sizce normal mi yoksa bir gidip göstermeli miyim?
-
Merhaba, style pakette anahtarsız çalıştırma var ama anahtarsız giriş var mı bilmiyorum. Anahtarsız arabayı açabiliyorsanız kapatada biliyor olmanız lazım. Araç ayarları menüsünden kontrol edin.
Klima konusunda ihtiyacınız olduğunda belli bir derece manuel de ayar yapabilirsiniz otomatik modda açıp ortam ısısına göre otomatik ayarda da kullanabilirsiniz tercih sizin bu konuda. Otomatik klima çalışma prensibi ile ilgili YouTube dan video izleyebilirsiniz.
Ambiyans aydınlatmada renk belki değişiyordur style kullananlar söylesin. Ama tavan aydınlatması beyaz led ayarlardan değişen birşey değil o. Benimki life paket olduğu için sarı halojen. Ben beyaz ışık seviyorum. Siz sarı ışık seviyorsanız ampulleri takas edebiliriz :)
-
Hayırlı uğurlu olsun. Fotoğraflardan tam anlayamadım. Içerden mi terleme yapıyor? Ben de yağmurdan sonra fark ettim benim de arka bagaj stoplarında terleme olmuş. Bu seviye bir terleme normal midir? Yoksa su alıyor anlamına mı geliyor? Servise götürmeli miyim acaba?
-
Teşekkürler, size de hayırlı olsun. Terleme dıştandı ama fazla olduğu için sormak istedim. 2023 modelinde böyle bir durum gözlemlememiştim
-
Teşekkürler, dıştan terlemeye birşey yapamazlar, bulunduğunuz yerin havası nemi ile alakalı bir durum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X