2 yıl boyunca garantiniz var. Kullanıcı hatası olmayan konularda garanti kapsamında ücretsiz servis hizmeti alabilirsiniz. Örneğin motorda bir sorun çıktı parça değişimini veya onarımını ücretsiz yapmaları gerekiyor. Ancak örneğin periyodik bakım zamanı geldi (bizim araçlarda her 15.000'de bir veya yılda bir - yani 1 yıl içinde 15.000 km yapmasanız bile bakıma götürmelisiniz, araç zaten servis zamanı geldiğinde sizi uyarıyor) bu durumda yetkili servislerden birinde yaptırmanız gerekiyor ve bakım masraflarını kendiniz ödüyorsunuz. Araçta yetkili servis dışında bir müdahale olursa veya kullanıcı hatası nedeniyle bir arıza olursa o zaman garanti kapsamında destek alamazsınız. |
*** T-CROSS KULLANICI KULÜBÜ *** (27. sayfa)
-
-
Merhaba, tcross style paket hiç bir bayide bulamadık soran oldu mu yakın zaman da. Life da yeterli olur mu ? -
Merhaba,
Ben alırken arada 130.000 TL fiyat farkı vardı. Bütçem yetmiyordu. Bence aradaki farkı verip Style almaya kesinlikle değer. Bulamıyorsanız tabi ki yapacak birşey yok. Ama Life da güzel paket. Eski giriş paketler gibi değil.
-
135bin için değecek çok özellik yok aslında. Cam nikelajı, tavan rayı gümüş, 17jant var farlar farklı vs vs. Bunları. Hepsini kendin yapsan yarı parası ancak tutar. Style bulamayan veya parası ucu ucuna yetişen insanlar için 2024life zaten yükseltilmiş özelliklerle geliyor yeterli olacaktır. Far sensörü, yağmur sensörü, cruize kontrol hayalet ekran yani sonradan eklenemeyecek özellikler mevcut diğerleri alınıp takılabilecek şeyler -
En önemli özellikler Life’da var haklısınız. Ama maalesef after market çözümleri sektöre dönüşmüş ve aşırı pahalı. Yarı fiyatına yapmayı bırakın maalesef aradaki farkın iki katına bile çıkıyor.
Şöyle söyleyim, sadece ön far grubundaki IQ Led farların değişmesi için bir firmadan 100.000 TL fiyat aldım
Ayrıca Ender elektronikten de aşağıdaki işlemler için aldığım fiyatlar;
Kendi kendine park : 18.000 TL
Kablosuz şarj : 12.000 TL+KDV
Ambıance aydınlatma ön taraf : 45.000 TL
Kör nokta : 32.000 TL
LED stop : 38.000 TL
Anahtarsız giriş ve çalıştırma, bel destekli sürücü koltuğu, 17 inç jant, krom detaylar vs. apayrı konular bir de.
Üstelik bu paraları harcadıktan sonra aracın ikinci el değeri pek artmıyor, günün sonunda şasi kodu life paket olarak işlem görüyor. Dolayısıyla nasılsa sonra yaparım denecek birşey yok pek. Ancak çıkma parça kovalayacaksınız da ucuza pazarlık ederek bulacaksınız bir de ucuz montaj kodlama vs yapan bir yer bulacaksınız. Bir de 2024 model araçlarda artık SFD2 koruma diye birşey varmış. Bazı yerler o koruma yüzünden hiç işlem yapmam dedi, Ender elektronik o koruma kaldırma için de ayrıca 5.500 alırım dedi. O korumayı kaldırmadan bu aftermarket ürünlerin kodlaması yapılamıyormuş. Falan filan…
Ezcümle, parası olana style paket almayı tavsiye ediyorum. Arada ciddi özellik farkları var. Tabii 1.500 kere çıkarsanız bu sefer de az yukarısını verim T-ROC almak gündeme geliyor. Bu işin sonu yok aslında bu yüzden. Varsa almak, yoksa çok da üzülmemek lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cassation -- 27 Aralık 2024; 1:17:34 >
-
Style paket kullanıp kablosuz şarj özelliğini kullanan var mı? Kablosuz şarj ünite kitini satın alıp kendim yapmak istiyorum. Ancak Türkiye’de satan yok, yurt dışında bir tek AliExpress te buldum. O da 2020-2022 model uyumlu yazıyor. Ama muhtemelen 2024’lere de uygundur o kısımın tasarımının değiştiğini zannetmiyorum. Aliexpressteki bu ürünün de maalesef Türkiye’ye gönderim seçeneği kapalı. ABD’ye veya Fransa’ya gönderim yapıp orada tanıdığımla TR ye getirtmeyi planlıyorum. Fakat internette kablosuz şarj özelliğinin çok yavaş şarj ettiğini ve çok ısınma yaptığını okudum. Özellikle kılıf takılıyken neredeyse hiç şarj etmiyormuş. Kılıfsız haldeyken daha iyi şarj ediyormuş vs. yorumlar mevcut. Sizlerde durum nasıl? Hangi telefonu kullanıyorsunuz? Memnun musunuz randıman alıyor musunuz?
-
Yazdığınız şeyler benim için hiç önemli olmayan durumlar biraz da kişiyle alakalı bu zaten bu özellikler olmazsa olmaz ise alırken life seçmenin hiçbir anlamı yok. Ben bi jantlarını değiştirsem bir cam nikelajı sis farı çevresi nikelajı yapsam benim için yeterli mesela -
Bence değmez görüntü olarak güzel tabi olsa yok demem ama type-c den Type-c çok hızlı şarj ediyor çok memnunum kısa bir kablo aldım. -
quote:
Orijinalden alıntı: _OzGuR_1903
Yazdığınız şeyler benim için hiç önemli olmayan durumlar biraz da kişiyle alakalı bu zaten bu özellikler olmazsa olmaz ise alırken life seçmenin hiçbir anlamı yok. Ben bi jantlarını değiştirsem bir cam nikelajı sis farı çevresi nikelajı yapsam benim için yeterli meselaTabi ki çok tercih meselesi. Birtek yan cam nikelajlarını buldum internette. Tavan rayı ve ön tamponda (style’da gündüz farı) olan kısımın nikelajlarını buldunuz mu bir yerde?
-
Silecekler otomatik modda her çalıştığında çıt çıt (sanırım sigortadan) ses geliyor sizde de böyle bir durum var mı? -
Evet bu bu durum bende de böyle. Eski sahip olduğum 2010 model polo aracımda da böyleydi, eşimin sahip olduğu 2017 model polo aracında da böyle. Şimdi T-Cross’da da aynı şekilde. Bir sorun değil yani röle sesi o.
-
Teşekkür ederim hocam
-
Navigasyonsuz model olan araçlarda trafik levhası okuma hata veriyor mu hala? Bunu düzelten oldu mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cassation -- 30 Aralık 2024; 20:35:15 > -
2024 tüm vw modellerde aynı sorun mevcut.
-
Golf forumunda okuduğuma göre; bu bizim ülkeye gelen araçlarda var olan bir özellik zaten değilmiş bu levha okuma. Ancak diğer ülkelerde standart olarak var olduğu için bize gelenlerin ayarının kapalı konuma getirilmesi gerekiyormuş. SFD2 korumasını geçip bunu kapatmayı / kapatması gerektiğini dahi bilmiyormuş bizim yetkili servisler. Yalnızca doğuş oto genel merkez bu işlemi nasıl yapacağını biliyormuş. Doğuş oto'lara gidip bu özelliği temelli kapattırdığında o uyarı artık çıkmıyormuş.
Kaynak:
golftutkusu - otomobil tutkunlarının adresiGolf 8.5 Impression Hatahttps://www.golftutkusu.com/topic/23960-golf-8-5-impression-hata/page/3Fakat bir yandan da 2024 öncesi sadece ACC'li araçlarda sadece yazılımla bu özelliği açan elektronikçiler var. Yani teknik olarak açılabilen bir özellikse yetkili serviste kökten sildirmek yerine dışarda bir yerde açtırmak daha mantıklı.
Ancak şunu merak ediyorum levha okuyup sadece kadranda levhaları mı gösteriyor yoksa mesela ACC okuduğu levhalara göre hız sınırını ayarlıyor mu acaba?
-
Arkadaşlar Merhabalar.
Uzun yol sırasında sağ ön koltuğa bir damla leke bulaşmıştı. Şerbetli bir şey olabilir emin değilim. Sadece 1 parmak boğumu damla kadar. Sildim geçmedi, Asperox sürdüm yine geçmedi. Yıkamacı önce würt marka sprey sıktı geçmedi, sonra başka bir şey sürdü yine geçmedi en son yıkayıp vakumla çekti geçiremedi. Nasıl ilerlemeliyim? Koltuklar mistral gri diye geçen renk bu arada. Aracı alalı 1 ay olmadı orada kötü bir leke görünüyor malesef. Leke şerbet lekesi diye tahmin ediyorum.
Bu işlerde en iyi marka hangisi sizce? 3M'ye götüreyim diyorum en son.
Önerilerinizi bekliyorum.
-
-
Farlarınız çok aşağı ayarlı muhtemelen 3 konumunda, 1 konumuna veya 0 konumuna getirip o şekilde kontrol edin. Karşı duvara vurduğunda o ışıklar birleşiyor ve " ___/----- " şeklinde bir çizgi oluşuyor.
-
Arap sabunu ile denemenizi öneririm. Sıvı olan değil koyu jel şeklinde olan arabsabunu ile. İnşallah çözüm olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X