Şimdi Ara

T sınıfı Lepai amfi için hoparlör tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
1.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk kez gireceğim hi-fi dünyasına küçük adımlarla başlangıç yapmaya karar verdim.
    Lepai LA2020+ marka T sınıf amfi için uygun bir hoparlör arayışındayım. Amfi 2x20W gücünde mütevazi bir cihaz.

İkinci el bir Quad 11L'nin peşine düşmüştüm ama satıcı arkadaşın burnundan kıl aldırmaması ve son anda yan çizmesi sonucu tekrar başa döndüm.
    Akustik, çoğunlukla sakin müzikler dinlemeyi seven, enstrüman seslerinin peşinde olan biriyim. Kullanacağım oda 25 m2 civarında.

Seçeneklerim:

1) Castle Knight 2 (1000 TL civarı): 90 dB hassasiyeti ile T sınıfı için uygun bir hoparlör, fiyatı ve ölçüleri de beni etkileyen unsurlar.

2) Q Acoustics Q2020i (1000 TL civarı): 88 dB hassasiyet. Boyutları Castle'a göre küçük, bol ödüllü bir ürün.

3) Mission MX3 (1300 civarı): Kule tipi düşünürsem, bütçeme uygun tavsiyelerden biri.

Forumdaki yorumlardan ve atalayalper ustanın tavsiyeleriyle bu 3 seçeneğe odaklandım. Bütçem 1000 lira ve aşağısı. Kullananlardan farklı öneriler de alabilirim ama bunlarla fiyat/performans olarak boy ölçüşebilecek olmasını rica ederim.
    Lütfen tavsiye ve önerilerinizi eksik etmeyin.

• dkelleci kullanıcısına yanıt
    Sanıyorum değerlendirme listenize Monitor Audio BX-2'yi ekleyebilirsiniz. En azından fiyat ve hassasiyet yönünden uygun gibi görünüyor.
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Lepai'yi öneren Alper bey, Monitor Audio ile pek tavsiye etmediğini söylediği için açıkcası o markaya hiç bakmadım. Ama dediğiniz modeli şimdi araştırmaya başlayacağım. Teşekkürler.
  • Forumdan bir arkadaş monitor audio bx2 satıyordu ve aslında başlangıç için bu fiyat aralığında düşünülebilir.. Ben m.a. pek sevmiyorum evet ama belki siz seveceksiniz? Demo imkanı varsa deneyin derim. Bir diğer önerim de; Usher s520.
  • Monitor Audio BX2'yi sahibinden sitesinde buldum, satıcı arkadaşla görüşüyorum şimdi. Fotoğraflarını gönderecek, sıkıntı çıkmazsa almayı düşünüyorum. Ama hala aklım Castle Knight 2'de. İkisi arasında doğru karar hangisi olur acaba?
    Eğer bir ölçü olacaksa, muhtemelen siz de görmüşsünüzdür, What Hi-Fi Castle'a 4, MA BX2'ye 5 yıldız vermiş.
    İtiraf edeyim her iki hoparlörü de dinlemedim. Karar vermek için dinlemek tek sağlıklı yol.
    Bununla beraber anladığım kadarı ile BX2 detayları vermek konusunda çok başarılı. Çok başarılı olduğu başka bir yönü dinamikleri rahatlıkla verebilmesi... Monitor Audio bu kadar detayları verebildiğine göre acaba sesi fazla mı parlak diye düşündürüyor. What Hi-Fi yorumunda Metallica konserinin tüm dramasını verebildiği yazılı. Eğer çok parlak bir sesi olsa Metallica konserinin kulakları kanattığını yazardı.
    Bir de, BX2 daha yüksek teknoloji bir ürüne benziyor.

Castle anlaşılan detay konusunda BX2 kadar başarılı değil. Beni özellikle düşük frekanslardaki detay seviyesinin çok yüksek olmadığı yönündeki eleştiri olumsuz etkiledi. Ayrıca fazla kibar, heyecansız türü eleştiriler de pek iltifat değil.

Bence ikisi arasında Monitor Audio BX2'nin başarılı olma ihtimali bir kaç basamak daha fazla.

Eğer ondan daha iyi bir hoparlör düşünülürse B&W 685 akla geliyor. 686'yı dinleyip çok etkilendiğimi hatırlıyorum. Ancak 84 db/w/m düşük hassasiyeti nedeni ile almaktan vazgeçmiştim. B&W 685'in de dezavantajı yüksek fiyatı ve yukarıda konuştuğumuz modellere göre -3 db az hassasiyeti... 2x20W ampliden bahsettiğimize göre -3 db daha az hassasiyet küçümsenmeyecek bir fark. Ama fiyatın sorun olmaması halinde düşünülebilir.

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Vakit ayırıp yazdığınız yorumlar için çok teşekkürler.
    BX2'ye ciddi anlamda odaklandım zaten. İlan sahibinden dönüş bekliyorum, umarım bunda da bir aksilik çıkmaz. 2. El, uygun fiyatlı bir hoparlör bütçem için de daha uygun aslında. Yaza kadar böyle bir giriş sistemiyle idare etmeyi planlıyorum. Sonrasında bir üst sınıf amfi arayışım olacak.
    Vereceğiniz karar hayırlı olsun.
    T sınıfı ampliler hakkında çok bilgi sahibi değilim. Ancak belirli bir hayran ve takipçi grubu olduğunu duyuyorum.

Ben de yakın zamanda stereo müzik dinlemek için 2x30W A sınıfı çalışan bir ampliye geçmeyi düşünüyorum.

Diyeceğim o ki 2x20-30W ampliler akıllı kullanıldığı takdirde yeterli olabiliyor.
    Bakarsınız elinizdeki ampliden memnun kalır, değiştirmek istemezsiniz...
  • @kursun;
    Kusura bakmayin ama verdiginiz tavsiyelerde tutarsizliklar var ve kullanmadiginiz urunler icin cıkarimlarda bulunuyorsunuz ve bunlar maalesef pek dogru çıkarimlar degiller urunleri dinleseniz eminim ayni sekilde düşünürsünüz.

castle knight2 düşük ses seviyelerinde bile oldukca detaylidir kolay sürülür ve muazzam bir alt frekans performansi vardir.. Neredeyse floorstand kadar büyük çalar

monitor audio bx2 daha yeni bir teknoloji ile uretilmis bir hoparlor de degil iki hoparlor de basit tasarimlara ve basit kabin / komponentlere sahip giris seviyesi ürünler ama castle gercek agaç kaplama ve cok daha iyi bir işçilik ve baglanti terminallerine sahip. Monitor audio'nun sesi parlak ve oldukca soguk-sevimsiz bu sebeplerden ötürü yine oldukça iyi olan alt frekans ve vokal performansini gormezden gelebilir bircok insan. Sesinde hep bir yapaylik ve sogukluk söz konusu (Bunlar benim izlenimlerim baskasi baska sekilde yorumlayabilir)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sayin atalayalper etraflica aciklamis,zamaninda Castle Knight2 kullandim.T sinifi ampliler ile ezber bozan bir performansi var,hala daha israrla Castle Knight 2 oneriyorum.

Fazla kibar,heyecansiz gibi elestirileri anlayamadim bence soylenebilecek tek sey asil ve karizmatik denebilir.Gercek ahsap isciligi ve standlariyla beraber Waf'den bile cok yuksek puan aliyorlar.Ilk aldigim zaman esimin soyledigi ilk sey bunlar çok şıkmış,satarken soyledigi ise cok guzellerdi oldu.Neden sattin derseniz tek sisteme düşüp ana hoparlorlerde upgrade yoluna gittim.

• atalayalper kullanıcısına yanıt
    Eleştirdiğiniz yorumlar What Hi-Fi'ın yorumları. Bu nedenle onlara yazarsanız daha doğru olur.
    http://www.whathifi.com/castle/knight-2/review
    http://www.whathifi.com/monitor-audio/bronze-bx2/review

Bir örnek vermek gerekirse, What Hi-fi Castle Knight 2 yorumunda, "Low frequencies don't have quite the detail levels" demiş. Bass'ın dolgun olması ayrı bir konu...

Bir kaynak Castle'ı kendi hoparlör kabinlerini yapan tek İngiliz üreticisi olduğunu yazıyor. Bu nedenle hoparlör kabinleri daha kaliteli olabilir. Ama bu alacağınız sesi kalitesi konusunda size bir garanti vermez.

Neticede tüm yorumlar bir dinleme testinde dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda yardımcı olur. Hoparlör seçimi son derece sübjektif bir seçim. Bu nedenle daha önce belirttiğim gibi dinlemek tek sağlıklı yoldur.

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper
    ...
    monitor audio bx2 daha yeni bir teknoloji ile uretilmis bir hoparlor de degil iki hoparlor de basit tasarimlara ve basit kabin / komponentlere sahip giris seviyesi ürünler
    ...

Monitor Audio BX2 daha yüksek teknolojili bir ürüne benziyor deme nedenim:

Bir kere BX2 mid/woofer'ı ön panele (baffle) vida ile değil, arka panele tek bir civata ile bağlı. Bu bile bir radikal çözüm.

Sürücüler Castle'da tweeter soft dome (tekstil), mid/woofer malzemesi yazılı değil, polypropylene olduğunu tahmin ediyorum. Sürücü malzemesi seçiminde bir sorun yok. Bunlarla dünyanın en iyi hoparlörleri yapılabilir. Ama konvansiyonel...

BX2 de ise tweeter da mid/woofer da seramik kaplı alüminyum-magnesyum alaşımı... Esasında riskli bir malzeme seçimi... Resonatif, tınlamalı ses çıkarması olasılığı var. Ancak bu riskli malzeme seçimine rağmen üretim teknolojileri bu dezavantajları asgariye indirmiş görünüyor.

Malzeme seçimi hoparlörü daha kaliteli yapmaz. Önemli olan malzeme seçiminden ziyade uygulamadır. Ancak BX2'nin sürücü malzemelerinin daha yüksek teknoloji ürünü olduğunu kabul etmek lazım.

• Yesil elma sarı elma kırmızı elma

Yav he he. Teknolojik 4 dk dayanır insan buna

What Hi-Fi'ın dediğin ne ki İngilizlerin parayı basanin mallarını hep en üste tutan 3 tane malın oluşturduğu site

sanki bana bilir kisi bir 4 yildiz biri bes yildiz mis ta.

Duyduğuna inanıcan usta duyduğuna hic dinlemeden yorum la olmaz bu isler
    Pes

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 29 Ekim 2014; 1:25:10 >
  • Kesinlikle dinlemeden yorum yapılmaz bu işte. Fiyattı teknikti hepsi hikaye. Hatta mümkünse ortamında dinlenmeli.

• Ülkenin ücra bir yerinde yaşamanın kötü tarafları; maalesef bu ürünleri görüp, inceleyebileyeceğim en yakın yer 600 km ötede.
    Bir de üstüne bu hoparlör satıcıları illaki elden satmayı tercih edince işler arap saçına dönüyor. Şimdi baktığım BX2 sahibi de İstanbul'da ve elden satmayı düşünüyorum diyor. GG, Sanalpazar, Sahibinden gibi güvenilir siteler var ama iki taraf için de sağlıklı değil mi bilmiyorum?

Önce havale, sonra kargo da satıcının güvenliğini düşünmesinden başka bir şey değil bana göre. İki taraf için de güvenilir bir sistem yok mu?

Zaten Castle ile BX2 arasında sıkışıp kaldım, bir aklım ver 400 lira fazla al sıfır Castle'ı garantili, ücretsiz kargolu paşa paşa kullan diyor. Bir aklımda daha yeni giriyorsunu bu işe 400 lira cebinde kalsın, BX2 de senin işini görür diyor. Görüp, dinlesem eminim bu sıkışıp kalma da olmayacak ama işte imkan yok ona da.

cuneyt1977'nin Castle'larına yetişseydim şimdiye almıştım sanırım. ;) Kısmet.

NOT: Dac için usb kablo bakıyorum da, 1,5 m biraz kısa gelecek gibi. 2 veya 3 mt alsam bir sıkıntı olur mu? Audioquest'in Forest modeline bakıyorum bu arada. Böyle bir sistem için yeterli olur herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkelleci -- 29 Ekim 2014; 13:38:25 >

öncelikle kolon alıyorken t sınıfı amfiye hoparlörün db bakmak yetmez + bookshelf alman en iyisi yine daha az ünit olduğu için. bookshelf i alıyorken her ünitin kendi db hassiyetine bakman lazım. ve 90 altı olmamalı hiç bir üniti. bazı hoparlörlerin tweeter ları 92db iken, bass üniti 89db oluyo sonra hoparlör dandik oluyor yada bassları kötü oluyo tiz çalıyo vs vs. buna dikkat et gerisi hayal. ama bu dediğim her hoparlörde olmaz. kimisinin tweeter ı 90 db olur bass üniti 92 db olur 91 ortalamasına 91 derler dedikleri gibi tadından yenmez. ama malesef bunu dinleyerek anlasın her yerde ortalaması yazar( istisnalar kaydeyi bozmaz). t sınıfı ile uyumlu olan hoparlörlerde zaten ünitkeri düşük db hassasiyetine sahip hoparlörlerdir. (genelinde hoparlörlerin ünitlerinin db hassasiyet seviyesi eşittir. bu bilgi biraz fazla ekstraya kaçar ama ne malüm denk gelemeyeceğin seninde benim gibi.)

• Hoparlör kararımı BX2'den yana verdim. İkinci el tercih ettim. Hoşuma gitmezse satarken fazla kayıp yaşamayayım dedim. Daha fazla seçenekler arasında helak olmadan bir an önce adım atmak istedim. Daha iyisi elbet vardır ama bu BX2 hakkında da bolca olumlu yoruma rastladım. Beni üzmeyeceğini tahmin ediyorum.

Yaza kadar Lepai ile idare edeceğiz. Bir aksilik çıkmazsa Temmuz gibi ingiltere'den Marantz PM6005 getirtmeyi düşünüyorum. Tabii Mart-Nisan ayına kadar fikrim değişmezse. O zaman da yine forumda amfi konusundaki önerileri takip edip bir karara varırım artık.

Tavsiye ve tecrübeleriyle yardımcı olan herkese bir kez daha içten teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.