Şimdi Ara

Tablodaki hücreleri yukarı veya aşağı kaydırmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aşağıdaki Ekran 1 de göründüğü gibi bir tablom var. Mysql datayı php de html'e döktüğüm de Ekran 2 deki gibi. Tabloya listeleyip
    eklediğim Yukarı ve Aşağı butonların da ki Form ile kayıt değiştirme sayfasına gönderiyorum.

Yapmak istediğim Slayt tablosunda ki verileri slayt1, slaty2 vs yukarı yada aşağı almak istediğim de aid tablosunda ki otomatik sayılar sabit kalıp diğer iki tablodaki verilerin yerlerinin değişmesini istiyorum.
    Ekran 3 te yapmak istediğim gibi. 2 tablo değiştiremiyorsam tekbir tabloda olabilir.
    Yapmak istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum ama inşallah anlatabilmişimdir.

Saygılar.

Ekran görüntüleri üzerine tıklayınca açıyor.

Ekran 1 )  Tablodaki hücreleri yukarı veya aşağı kaydırmak.
    Ekran 2 )  Tablodaki hücreleri yukarı veya aşağı kaydırmak.
    Ekran 3 )  Tablodaki hücreleri yukarı veya aşağı kaydırmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhenomX6 -- 7 Ocak 2016; 10:35:53 >

• Ben biraz uğraştım ancak bu şekilde çözebildim. Pek dinamik olmasa da istediğim gibi çalışıyor.

$sunumliste = mysql_query("SELECT * FROM sunum WHERE aid ORDER BY sira ASC LIMIT 0,20");
    while(list($aid, $sira, $slayt) = mysql_fetch_row($sunumliste)) {
    echo "<tr><td>$aid</td><td>$sira</td><td>$slayt</td><td><a href=\"slaytsira.php?sayfa=SUNUMSIL&aid=$aid\">SLAYT Sil</a></td><td>";
    echo "<form id=\"form\" name=\"form\" accept-charset=\"UTF-8\" method=\"post\" action=\"?sayfa=SUNUMGUNC\">";
    echo"<label><select name=\"slaytlist\" id=\"slaytlist\">";
    $sayi=20;for( $y=0; $y <= $sayi; $y++)
    {
    echo"<option",($sira == "$y"?" selected=\"selected\"":"")," value=\"$y\">$y</option>";
    }
    echo"<input name=\"aid\" type=\"hidden\" id=\"$aid\" value=\"$aid\">
    <input type=\"submit\" name=\"submit\" id=\"submit\" value=\"Kaydet\">
    </select></label></form>";
    }
    echo "</td></tr></tbody></table>";

• Amaçladığınız ile bu son kodda yaptığınız aynı şey mi anlamadım. Sanırım siz istiyorsunuz ki slayt1 slayt2 slayt3 slayt4 olan sırayı istersem slayt3 slayt4 slayt1 slat2 vb. biçimde kaydedeyim. Bu değişiklik rastgele mi olacak yoksa sizin istediğiniz sırada mı?

Gerçi sonuç değişmeyecek.

Sanırım yapılması gereken şu. Veri alındığında javascript ile yukarı aşağı işlemi gerçekleştirilir. Gerekli sıralama yapıldığında kaydet adındaki butona tıklanır ve bu sıralama bilgisi gerekli sayfaya yollanır ve o sayfada gerekli güncellemeler yapılır.

Mesela POST verisi slayt1=3&slayt2=4&slayt3=1&slayt4=2 şeklinde yollanır. Sayfada da mysql UPDATE komutuyla her slaytın sıra no'su burdaki veriye göre güncellenir. Ancak slaytların satır yerleri değişmez. Satır yerlerinin değişmesi için silip yeniden eklemek gerekir ki bu gereksiz olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.