Şimdi Ara

Taharet musluğu Avrupa ve başka Ülkelerde yok mu? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
2
Favori
63.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yok Avrupada Kaç Ülke Gezdim Bir Tane Bile Taharet Musluğu Görmedim
  • hort
  • Avrupaya ilk defa gidip bu gerçekle yüzleştiğinde ve dübürü banyoda yıkamak zorunda kaldığında önce kendine olan saygısını kaybediyor insan.
    Ulan bunu da mı yapacaktım, öhööö diye...

Sonra duşun musluğu helaya kadar uzanıyorsa işe iyi tarafından bakmaya başlıyosun... ,
    Eğer gün içinde akşama kadar 2. bi şansın olmayacağını biliyorsan sabah uzunca bi vakti buna ayırıp ne var ne yok zorlaya ıkına sıkıla dökmeye çalışıyosun içini... İnsanoğlu işte, herşeye alışıyor zamanla...

Ben de İtalya'ya gittiğimde onlarda diğerlerinden farklı olarak ilave klozet (bidet) olduğunu gördüm. Ulan dedim acaba lavaboya boyu yetmeyen çocuklar için mi düşünmüşler, ne ince fikirliler diye. Tabi vicdanım elvermese de bu fırsatı reddedemezdim Sonra lobideki arkadaş o eski Romadan kalma bi adettir, birinde işimiz bitince diğerine kaydırıyoruz kaseyi deyince hem sevindim hem vicdaden rahatladım biraz... :)

Şimdilerde tüm ülkelere uyum sağlayabilecek seyyar bi sistem üzerinde çalışıyorum. Mobil, demonte, lavabo musluğunun ucundaki filtreyi söküp oraya hortumu...

Tabii ne var bunda ben de hiç yıkamıyorum ki diyen tipleri görünce insan anlıyor ki alnı hiç secdeye varmamış. Onun için tuhaf buluyor adam bunu niye dert ettiğini! İşin bu boyutu bir tarafa, ben de yaz sıcağında, güneşin çatında k.çında bi batma b.kla nasıl gezilir, kıçı yanmıyor mu bunların diye merak ediyorum walla. Bi de terlese Allah muhafaza, hepten bulamaça döner...

Bizim gibi fuar alanlarında vakit geçiren arkadaşlara küçük taharet için yanınızda boş bi plastik bardakla yola koyulmanızı tavsiye ederim. Hani gurbet eldesin, hava değişimi, farklı yemekler vs. Motoru bozmak olası. Ne olur ne olmaz diye hacimlice bi boş pet şişe ve ıslak mendil tedarik etmekte de fayda var. Zaruret hasıl olursa çaresiz kalmamak için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umiteks -- 18 Mayıs 2015; 16:48:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oBLoOd

Efsane konum
    japonlar bu konuda master yapmış ama avrupada tık yok ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: plateau

quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

avrupalılar artık bide kullanır

tuvaletten sonra buna oturulur,ve temızlenırler
    gercı daha farklı modellerıde var.mesela alttan tazıklı su atan versıyonlarınıda bulmak mumkun.
    bızım kulturumuzde yerı yok ama ulkemızde luks otellerın banyolarında bide ye rastlayabılırsınız.

tuvalet kagıdı kullanımıda su sekıldedır.avrıpada tuvalet kagıdı kullanırlar ama hemen hemen hergun de dus aldıkları ıcın sorun olmaz.

bidenin 1. işlevi;yapılış-icat ediliş amacı taharet değildir...
    kadınlar,cinsel ilişkiden sonra temizlenmek için kullanırlar...klozete oturur gibi değil,yüzünüz duvara bakacak şekilde oturur-çömelirsiniz...

fakültedeyken ben de sizin gibi düşünüp koyuyordum her projeme..işlevi hoşuma gitmişti...birgün bir projeme tashih alıyordum iç mekan hocamdan,her klozetin yanına koymuş olduğum için demekki farketti;"bide ne için kullanılır bliyormusun?" diye sordu,ben de taharet için değil mi fln dedim...adam ayağa kalktı,sınıfı etrafına topladı ve bidenin ne için kullanıldığını sınıfın ortasında sandalye ile uygulamalı bir şekilde anlattı...hatta yabancılar,bide yerine "after-sex" kelimesini de kullanıyorlar...
    Hoca ne anlattı?Ne için kullanılıyormuş?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E972EAB68

Bu mesaj silindi.
    Kardeş kusura bakma da kendi bokumu avuçlayacağıma gider 50 defa duş alırım.
  • Hem İtalya hem İspanya'da yaşadım. Her iki ülkede de klozetin yanında klozetin bir benzeri olan 'BİDE' vardı. Klozette işin bitince oraya geçiyorsun sıcak su çıkışı da var mis gibi.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Laflara bak, "avuçlamıyoruz, tazyikli suyla akıp gidiyor." diyebilirdin ama demek ki sen de avuçluyorsun. Türkiye'de doğup da alaturka tuvalette maşrapayla temizliği sağlamanın iğrenç bir şey olduğunu düşünen yok zaten.

Çok güzel ellerinizi yıkıyorsunuz zaten, hiç kuşkum yok.

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Avrupa'da doğunca "oralısın sen belli", doğmayınca "Avrupalı dışındakilere cahil diyemezsin". Avuçlamaya devam, Allah kurtarsın.

"Bu Avrupa özentisi adamlar salgından kırılıyor."
  • ıslak mendillede iş hallediliyor gayet abartmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    "nedir bu avrupa özentisi ya adamlar pislikten salgından kırılıyor"

"Kardeş sen orada doğmuşsun belli bu kadar kültürünü aldığına göre avrupanın..."

"Nereli olduğun nerde doğduğun umrumda değil"

Temizlik alışkanlığın hakkında açıklama yapmak zorunda hissetmiyorsan ne yazıyorsun daha? Günde 2-3 defa kim tuvalete gidiyor? Bütün Avrupa bok kokuyor, haklısın.

Avuçlama meraklısı değilsen ne tartışıyorsun? İstifa etmiş, helal be.

• Bu taharet musluğu basit ama çok faydalı icat.
    Avrupada birçok yerde yok.Japonyada akıllı tuvaletler var orda akan suyun sıcaklığı,şiddeti,acısını falan bile ayarlıyorsun.
    Daha taharet almasını bilmeyen,pislik içinde yaşayan insanlar saçma salak yorum yazmış bi de...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten Pariste yoktu şok oldum. Uçağa binecem altıma ediyorum. Sifomu çektim ordan akan suyla hallettim çok kötü bir tecrübeydi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evet arkadaşlar çok saçma ama yok, olmaması için bir neden de yok. Tatil vs için kısa süre kalınca bir şekilde çözülüyor ama yaşamak için uzun süre kaldığınızda can sıkıyor, internetten bidet alıp montaj yapınca çözüme ulaşılıyor =)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.