Herkese merhaba. Yukardaki firmalarda veya benzeri savunma sanayi firmasında çalışan veyahut bilgisi olan yardımcı olabilir mi ? DGS ile ODTÜ veya İTÜ elektrik elektronik - haberleşme mühendisliği yazmayı düşünüyorum. Bu tür firmalarda dgs li diye ayrımcılık ya da iş-staj alımında sıkıntı çıkıyor mu ? Okullara gelince matematik ve fizik temelim çok sağlam. Biyoloji kimya ve türkçeyi sevmediğim için 2 yıllık yazdım. O yüzden çok aşırı zorlanacağımı sanmıyorum bu okullarda okurken. Şimdiden teşekkürler :) |
TAI BAYKAR ASELSAN VS VS
-
-
O ünilerde okuma şansın varsa git oku -
quote:
Orijinalden alıntı: booleanalgebra
O ünilerde okuma şansın varsa git okuKuvvetle muhtemel.
-
up
-
Makine mühendisliği ve ee yazma canın çıkar makineci proflar hocalar kafayı yemiş insanlardır dünyanın en zor bölümüdür uzak dur
Elektronik haberleşme yaz geç zaten mezun olunca yine o dediğin firmalarda işe girebilirsin -
quote:
Orijinalden alıntı: CockroachHunteR
Makine mühendisliği ve ee yazma canın çıkar makineci proflar hocalar kafayı yemiş insanlardır dünyanın en zor bölümüdür uzak dur
Elektronik haberleşme yaz geç zaten mezun olunca yine o dediğin firmalarda işe girebilirsinSavunma sanayi adına odtü itü den biraz daha önde deniyor bir problem çıkarmasın ilerde :D
-
-
odtü her alanda itüden iyi zaten amq
-
Sen dgslilerin iş hayatındaki statüsünü soruyon millet okuldan bölümden bahsediyo anlamadılar bile galiba mevzuyu -
DGS'ye takılacaklarını sanmıyorum. Sadece ailene falan bakıyorlar, geçmişte hangi okullara gitmişsin falan filan. Sonuçta bu firmalar TSK'ye çalıştığı için güvenlik soruşturması gibi bir şey. Bu firmalarda çalışanların geneli makine mühendisi. Aselsan işin elektronik kısmına baktığı için hem makine mühendisleri var hem de elektronik mühendisleri. Ama yine de elektronik komponentlerin soğutması dedin mi yine makine mühendisi giriyor devreye. Makine mühendisliği seç gibi bir tavsiyem yok ama sen nasıl bir iş yapmak istiyorsun tam olarak ona karar ver. Gerisi daha kolay. Bu tür firmalara girip de yaptığı işi beğenmeyip istifa eden arkadaşlarım oldu. Makine mühendisliğinin bile bin tane dalı oluyor. Umduğun iş dışında başka bir iş yaptırdıklarında hayata küsebilirsin. O yüzden firma odaklı olmak yerine öncelikle alan odaklı olmanı tavsiye ederim.
-
2 yıllıktan odtü itü seviyesine geçebiliyorsan kesinlikle geç. Tai , aselsan havelsan gibi yerler sıkıntı çıkarsa bile oralardan mezun olup aç kalma şansın yok. Savunma sanayi olmasa bile ki olmayacagını düsünmüuyorum girebileceğin bir sürü yer var. basarılar.
-
yaw abicim ister dgs ister zgs neyle girersen gir işe alıma bakan adam seni Odtu x mühendisliği mezunu olarak görüyo saçma salak şeylere takılmayın merak etme zaten odtüde şans eseri mezun olamazsın seni orfaki ygs ile girenlerin seviyesine çıkarır o okul eziklenmeye gerek yok
-
quote:
Orijinalden alıntı: CockroachHunteRyaw abicim ister dgs ister zgs neyle girersen gir işe alıma bakan adam seni Odtu x mühendisliği mezunu olarak görüyo saçma salak şeylere takılmayın merak etme zaten odtüde şans eseri mezun olamazsın seni orfaki ygs ile girenlerin seviyesine çıkarır o okul eziklenmeye gerek yok
eziklendiğim yok dostum oradakilerin çoğundan iyi bir fizik ve mat2 bilgim vardır emin ol. Sadece bu işleri bilen birilerine danışmak istedim. Çünkü okul okumakla da bitmiyor her şey. Vakit ayırıp cevapladığın için teşekkür ederim :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: trkgncrDGS'ye takılacaklarını sanmıyorum. Sadece ailene falan bakıyorlar, geçmişte hangi okullara gitmişsin falan filan. Sonuçta bu firmalar TSK'ye çalıştığı için güvenlik soruşturması gibi bir şey. Bu firmalarda çalışanların geneli makine mühendisi. Aselsan işin elektronik kısmına baktığı için hem makine mühendisleri var hem de elektronik mühendisleri. Ama yine de elektronik komponentlerin soğutması dedin mi yine makine mühendisi giriyor devreye. Makine mühendisliği seç gibi bir tavsiyem yok ama sen nasıl bir iş yapmak istiyorsun tam olarak ona karar ver. Gerisi daha kolay. Bu tür firmalara girip de yaptığı işi beğenmeyip istifa eden arkadaşlarım oldu. Makine mühendisliğinin bile bin tane dalı oluyor. Umduğun iş dışında başka bir iş yaptırdıklarında hayata küsebilirsin. O yüzden firma odaklı olmak yerine öncelikle alan odaklı olmanı tavsiye ederim.
Değerli yorumun için çok teşekkür ederim. Bende tahmin etmiyorum dgs yi takacaklarını sonuçta hangi sınavla gelirsen gel okul aynı okul dersler aynı dersler :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: -RAUL2 yıllıktan odtü itü seviyesine geçebiliyorsan kesinlikle geç. Tai , aselsan havelsan gibi yerler sıkıntı çıkarsa bile oralardan mezun olup aç kalma şansın yok. Savunma sanayi olmasa bile ki olmayacagını düsünmüuyorum girebileceğin bir sürü yer var. basarılar.
Çok teşekkür ederim. Size de başarılar dilerim :)
-
Gazi Makina Mühendisliği okudum ve Odtü'de yüksek lisans yaptım.
Birşey diyeceğim varsa 6 yıllık Türkiye macerasından sonra Makina, bilgisayar, malzeme ve türevlerini okuma hele inşaatı hiç.
Amelelikten fazla birşey yapamazsın.Her yer tecrübe ister ki normaldir.İşi bilen kavrayan paraya bakıyor.Şuanda da mezun çok olduğundan artık yok paraya çalıştırmaya çalışırlar kurumsal firmalarda öyle iyi yerde bile okusan ha diye almaz.Eskiden bizim zamanımızda daha rahattı şuan daha kötüydü.
Tavsiye verebileceğim illa okuyacağım dersen kimya bölümleri şuan talep olan bölümler kimya mühendisliği ve yaz herkesin bildiği günümüzün yazılım odaklı işleri.
Tai'de arkadaşım tasarım mühendisliği yaptı 2 sene sonra Hollanda'ya taşındı.Roketsanda da hacettepe otomotiv mezunu arkadaşım vardı.Uçak tasarım üzerine çalışıyor.Şuan iyi yerden mezun olsanda işin rast gitmeyebilir onu diyeyim.5-6 yıl önce direk sorun olmazken şuan mezun ve ülkenin yapısından dolayı sıkıntı yaşaman olası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 26 Şubat 2021; 13:44:59 >
-
yaw he vardır amk 4 yıllık uni kazanamayan adam odtü itü dekinden iyi mat fizik biliyomuş he kanka aynı bilgini yks de gösterip orda kazanaydın keşke
-
quote:
Orijinalden alıntı: CockroachHunteRyaw he vardır amk 4 yıllık uni kazanamayan adam odtü itü dekinden iyi mat fizik biliyomuş he kanka aynı bilgini yks de gösterip orda kazanaydın keşke
O okullara girememenin nedenini yukarda belirtmiştim :/ İnandıracak değilim dostum konuyla ilgili yorumun yoksa ve boş boş küfür edeceksen meşgul etme rica edeceğim. Yine de teşekkürler :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: M3lank0likGazi Makina Mühendisliği okudum ve Odtü'de yüksek lisans yaptım.
Birşey diyeceğim varsa 6 yıllık Türkiye macerasından sonra Makina, bilgisayar, malzeme ve türevlerini okuma hele inşaatı hiç.
Amelelikten fazla birşey yapamazsın.Her yer tecrübe ister ki normaldir.İşi bilen kavrayan paraya bakıyor.Şuanda da mezun çok olduğundan artık yok paraya çalıştırmaya çalışırlar kurumsal firmalarda öyle iyi yerde bile okusan ha diye almaz.Eskiden bizim zamanımızda daha rahattı şuan daha kötüydü.
Tavsiye verebileceğim illa okuyacağım dersen kimya bölümleri şuan talep olan bölümler kimya mühendisliği ve yaz herkesin bildiği günümüzün yazılım odaklı işleri.
Tai'de arkadaşım tasarım mühendisliği yaptı 2 sene sonra Hollanda'ya taşındı.Roketsanda da hacettepe otomotiv mezunu arkadaşım vardı.Uçak tasarım üzerine çalışıyor.Şuan iyi yerden mezun olsanda işin rast gitmeyebilir onu diyeyim.5-6 yıl önce direk sorun olmazken şuan mezun ve ülkenin yapısından dolayı sıkıntı yaşaman olası.
EE düşünüyorum hocam diğerlerine nazaran şansı daha yüksek gibi. Değerli yorumun için teşekkür ederim :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: CockroachHunteRyaw abicim ister dgs ister zgs neyle girersen gir işe alıma bakan adam seni Odtu x mühendisliği mezunu olarak görüyo saçma salak şeylere takılmayın merak etme zaten odtüde şans eseri mezun olamazsın seni orfaki ygs ile girenlerin seviyesine çıkarır o okul eziklenmeye gerek yok
Hayır çıkaramaz 4 yıllık okuldan 6 yılda 25 26 yaşında mezun olur
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
yaw he vardır amk 4 yıllık uni kazanamayan adam odtü itü dekinden iyi mat fizik biliyomuş he kanka aynı bilgini yks de gösterip orda kazanaydın keşke |
Benzer içerikler
- muhtar nereye şikayet edilir
- kfc de çalışmak
- bira lekesi çıkar mı
- düğünde oynamayı bilmeyenler ne yapmalı
- doğalgaz sobası kaçta yanmalı
- para sayma makinesi bim
- telegram indirim kanalları
- yeşil nasim
- elektrikli bebek arabası
- exxen filmleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X