Şimdi Ara

TAİ Sivrisinek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Orijinalden Alıntı: Helitürk

Kısa bir sürede geliştirlen hava aracı başarılı bir uçuş performansı sergiledi.

TAI tarafından çok kısa bir sürede geliştirlen ve 'SİVRİSİNEK' olarak adlandırılan insansız helikopter ilk uçuşunda başarılı bir performans gösterdi. İlk denemede 150 metre uçurulan hava aracı 150 km lik bir menzile sahip olacak. Ayrıca Roketsan'nın tasarladığı 8 km menzilli, T 129 helikopterinde de kullanılacak olan Türkiye'nin ilk lazer güdümlü füzesi olan 'CİRİT' bu hava aracında kullanılmaktadır.

Burun kısmına teçhiz edilmiş olan ASELSAN tarafından geliştirilen FLIR cihazı ile görüntü aktarma işlemini gerçekleştirebilecek olan 'SİVRİSİNEK' istihbarat faaliyetlerinin vazgeçilmez elemanı olmaya aday güçlü bir profile sahip.

TAİ Sivrisinek

ABD'nin UCAV satmamasından sonra düşündürücü bir haber...
    Resimde Türk Kara Kuvvetleri yazısıda okunuyor
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Güzel bişi bu ama burada önemli olan maliyet. Bunların birden çoğu devamlı havada kalmalı ki sorunlar çözülsün.
  • Roketsan CİRİT

ATAK helikopterlerinin havadan yer hedeflerine karşı kullandığı 2.75” yarı aktif lazer güdümlü füzesi, CİRİT, hafif zırhlı hedeflere karşı yüksek doğruluk ve maliyet etkin çözüm getirmektedir. MIL-STD 810 F ve MIL-STD 464 A ile uyumlu, M ve LAU lançerlerden atılabilen füze, tasarımı Roketsan tarafından gerçekleştirilen MIL-STD-1760 arayüze haiz akıllı poddan da ateşlenebilmektedir. Dumanı azaltılmış yakıt motorlu duyarsız mühimmatta, üç etkiye sahip harpbaşlığı bulunmaktadır.

SİSTEM ÖZELLİKLERİ

Çap: 2.75" (70 mm)

Menzil: 1.5 - 8 km

Harpbaşlığı: Çok Amaçlı Harpbaşlığı
    - Zırh Delici
    - Personele karşı
    - Yangın çıkartıcı

Güdüm: MEMS-IMU ve Manyetometre ile Ara Safha Güdüm
    Yarı Aktif Lazer Arayıcı Başlık ile Son Safha Güdüm

Platformlar:AH-1W, AH-1P ile MIL-STD-1760 arayüzü

TAİ Sivrisinek

TAİ Sivrisinek

TAİ Sivrisinek

www.roketsan.com.tr

• quote:

Orijinalden alıntı: gun

Güzel bişi bu ama burada önemli olan maliyet. Bunların birden çoğu devamlı havada kalmalı ki sorunlar çözülsün.

Maliyet?Hocam bu helide tek pahalı olan sistem CİRİT.Gerisini inanın siz evde bile yapabilirsiniz...Ama ben bu projeye bir kabiliyet kazanımı programı olarak bakıyorum...
  • Evde yapabilirsiniz derken? Ya sizin ev nasıl birşey çok merak ettim doğrusu:D
  • İnşallah geliştirebiliriz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.