Şimdi Ara

**** Taigo Kullananıcıları Ana Forum **** (74. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.557
Cevap
87
Favori
192.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arka plaka kısmı çok gevşek duruyor. Bagajı kapatırken sallanıyor. Herkes de öyle mi ? Bunu nasıl sabitlestirebiliriz ?
  • Arkadaşlar apple carplay sorunu nasıl çözülücek? Sürekli bağlantı hatası veriyo bağlanmıyo?
  • SlmKdyfç S kullanıcısına yanıt

hocam telefonunuzu kapatıp açıp bağlanmayı deneyin ben bağlanamadığım zaman öyle yapıyorum hemen bağlanıyor

• Avenged7Fold kullanıcısına yanıt

Valla Citroen c3 kullandım 1,5 sene hiç böyle bi sorun yaşamadım. Hali hazırda birde Reno Captur kullanıyorum ondada yaşamıyorum. Volkswagen’e hiç yakışmayan bir durum.

• Arkadaşlar merhaba bende 2023 polo life dan, 2023 r line taigo ya geçmiş bulunuyorum. İlk izlenimlerim
    - poloya göre çok daha sert (17 inç, 55 yanak kalınlığıyla normal olduğunu düşünüyorum),
    - yakıt tüketimi yaklasık 1 litre fazla gösteriyor
    - serbest sürüş modunda poloyla daha fazla ilerleyebilirken, taigo ile serbest sürüşe geçtiğimde süratim daha seri düşüyor ve daha az ilerleyebiliyorum.
    - taigo poloya göre (ikiside 1.0 tsi) daha fazla titreşimli geldi, özellikle bugün farkettim araç az yakıt tüketmek için sürekli yüksek viteste gitmek istediğinden motor titreşimi içeride hissediliyor bu durumu direksiyonda fazlaca hissedebiliyorum, bahsettiğim titreşimden ötürü servise gittim fazla titreşimli olduğunu bellirttim, aracın 3 silindirli olmasından kaynaklı olduğunu, aracı cihaza bağladıklarını titreşimin normal değerler içinde olduğunu söylediler ( bana öyle gelmiyor ) taigo 1.0 110’luk sahibi olan arkadaşlarda titreşim direksiyondan hissediliyor mu ?
    - aracı ikinci el aldım, (garantisi devam ediyor) direksiyonu sola hızlıca çevirdiğimde tak, çevirince yine tak sesi geliyordu servis direksiyon kolonundan olduğunu garanti kapsamında değişeceğini söyledi, parça bekliyoruz, yukarıda bahsettiğim direksiyondaki titreme kolon değişimi sonrası geçmez ise tekrar servise başvuracağım.
    - bir diğer konuda aracı yıkadıktan sonra sol farı buğu yaptı, servise götürdüğümde bunu da beyan ettim servis bu durumun normal olduğunu, taigoda bu durumu yaşayan diğer müşterilerinde olduğunu robot ile yapılan kontrol sonrası sorun olmadığını beyan ettiler, aynı durumu yaşayan arkadaşımız oldu mu ?
    İyi forumlar..

• hamitaksu252534 kullanıcısına yanıt

Merhabalar, bende polo 1.0 tsi den taigo ya geçtim. Titreşim konusunda bence servise tekrar gitmelisin. Benim kıyaslamamda taigo çok daha az titreşim yapıyor. Yakıt tüketimi taigoda fazla ama 1 litre farkediyor mu emin değilim. Ben de dönüşlerde tak sesi aldım bir kaç kere servis sonrası bizi bilgilendirebilirseniz sevinirim.

• Legionermy L kullanıcısına yanıt
    Titreşimi direksiyonda hissedebiliyormusunuz peki,
    direksiyondaki tak sesi dönerken değil de araç hareketsiz haldeyken çevirdiğimde geliyor

Direksiyondan titreşim hissetmiyorum. Araç durur halde direksiyonu çevirdiğimde olmuyor. Genelde u dönüşlerinde oluyor.

Merhaba, Polo ve Taigo'nun farklı yakması gayet normal hocam. Çünkü Taigo, Polo'dan ebat olarak daha iri bir araç olduğundan rüzgar direnci de bir tık fazla. Bir aracın rüzgar direnci ne kadar fazlaysa yakıt sarfiyatı da o kadar fazla oluyor.

- Eğer aracınız dururken titreşim hissediliyor, yürürken hissedilmiyorsa bu 3 silindirli motordandır. Ama hem dururken hem de yürürken titreşim hissediliyorsa(özellikle direksiyonda) bu normal değil. Sadece vites geçişleri esnasındaysa şanzımandan kaynaklı olabilir. Normal sürüşte sürekli oluyorsa ön takımlardan, rot ayarından, jant eğriliğinden, lastik havasından vb. sebeplerden (sizden önceki sahibi aracı kötü yolda bilinçsizce kullandıysa) olabilir. Servisin test sürüşü yapıp bunlara bakmasını söylemeniz lazım servisleri dürtmeyince titreme konusunda genelde klişe cevaplar veriyorlar. Sizin dediğiniz gibi belki direksiyon kolonunun değişimiyle düzelir.

• kışlık lastik olarak sadece ön tekerleri değiştirsem nasıl olur? ewskişehir'deyim ve belki bu sene hiç kar yağmayacak. sabahları erken saatlerde hava baya soğuk oluyor ama sonrası (en azından şimdilik) normal. ne dersiniz?

• scudman kullanıcısına yanıt

Yazın yazlık, kışın kışlık lastik kullanmak esastır. Eğer kışın yazlık, yazın kışlık lastik kullanırsanız hamurları bozulur ve performansları da lastik ömrü de çabuk biter, sürüş güvenliğiniz tehlikeye düşer. Yani hem hayatınızı hem de paranızı riske atarsınız. Ayrıca yerde kar, buz veya gizli buzlanma (Eskişehir gibi soğuk bir memlekette kesin oluyordur) varsa arkada yazlık lastik olduğunda en ufak direksiyon hareketiyle veya frenleme nedeniyle spin atıp yoldan çıkarsınız. Bence sadece öne kışlık lastik takmak çok büyük hatadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice76 -- 29 Ekim 2024; 10:54:54 >
  • blueice76 B kullanıcısına yanıt

anladım hocam. Pirelli 205/55 R16 91H Cinturato Winter Oto Kış Lastiği ( Üretim YILI:2024 ) bu lastik için yorumunuz nedir? veya benzer ayarda başka bir marka model öneriniz var mı?

• Aracın orjinal lastik ebadı 205 60 16, eski arabadan kalma elimde 4 tane petlas 205 55 16 var.

hesaplama sitelerinde %3.7 fark çıkıyor, ve %3'e kadar sıkıntı olmaz deniyor.

Benim lastikçi ise birşey olmaz abi tak geç zaten kışın en fazla 2-3 bin km yol yaparsın diyor.

Sıfırdan 4 tane 205 60 16 alsak en az 12 bin tutacak, bu araçlara 205 55 16 takan oldu mu, sıkıntı yaşadınız mı hiç

• scudman kullanıcısına yanıt

Pirelli de güzel lastik fakat fiyatları Michelin gibi yüksek geliyor bana. Ben kış lastiği olarak Continental TS870 kullanıyorum, test sonuçları da güzel. Ayrıca Bridgestone LM005 de tavsiye edebilirim. Petlas, Starmaxx, Falken gibi yerlilere pek yaklaşmıyorum, çünkü ilk yıl sergiledikleri performansı sonraki yıllarda sergilemediklerini duymuştum(hamur kalitesi yetersiz herhalde). Tabi sizin söylediğiniz 205/55 R16 ebatı fiyat olarak çok uygun, yalnız kullanma kılavuzuna göre uygun ebatlar arasında da değil. Ama lastik hesaplama programlarına göre %3.24 farkla sınırda gibi. Takarsanız hız ve km göstergesi %3.24 hatalı gösterir, bir de lastik çapı 2 cm küçüleceğinden araç yere biraz yaklaşır.

Fazla kış olmayan yerlerde 4 mevsim lastikte ideal bence. Tabi tek takım lastik çift takım lastik kadar uzun ömürlü olmaz. 4 mevsimi mevcut lastikler elden çıkınca (veya yeni gibiyse takasla) düşünmek daha mantıklı gibi. Hatta Giti'lerden hoşlanmıyorsanız takasa verip 4 mevsime geçmek en iyi alternatiflerden biri olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice76 -- 31 Ekim 2024; 16:13:33 >

• Arkadaşlar merhaba 2024 taigo life sahibiyim bir sorum olacaktı benim araçta önceki mesajlarda bahsedilen yelken modu vs yok. Bir de vites göstergesi D1 D2 diye göstermiyor sadece D gösteriyor ancak 1 kere gördüm D1 D2 diye bir daha göremedim bi ayarı var mı ?

**** Taigo Kullananıcıları Ana Forum ****
  • ByEG B kullanıcısına yanıt

Yelken modu yok galiba. D1 D2 seklinde otomatik suruste göstermiyor. Vites kulakciklari ile vites düşürüp artırinca ya da tam manuel moda gecince D1 D2 seklinde gösteriyor. Sport moda alirsaniz da surekli olarak S1 S2 şeklinde gösteriyor

• Yakın zamanda aracını alan oldu mu, bayiler ne fiyat veriyor
  • ismailcetiner İ kullanıcısına yanıt
    Manuel’e alınca M1 m2 diye yazıyor. Kulakçıklara elim değmiş olabilir oradan bir deneyeyim. Yelken modu rampa aşağı inerken vs denedim ama çalışmadı galiba yok. Teşekkür ederim.
  • 115, 116 olanlarda yelken modu ve vites numarası yok
  • RSteel kullanıcısına yanıt
    Bir tık üzdü ama ben gördüm 1 kere nasıl oldu anlamadım bi daha da göremedim 115 Ps araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByEG -- 1 Kasım 2024; 14:10:25 >
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.