Şimdi Ara

Tak Gez Lens Tavsiyeleri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
2
Favori
1.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar makinaya oldukca alıştım. lens artık yetersiz gelmeye başladı. 500 600 bilemedin 700 liraya kadar tak gez lensi tavsiyeleriniz nelerdir. yada tak gez alma şöyle şöyle yap diye tavsiyelerede açığım. ben iki lensin arasında kaldım ortalama aynı fiyatları. tamron 18-270 mi yok canon 18-135 mi ? yada başka neler olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clonner -- 3 Eylül 2013; 16:59:46 >

• Tak gez lenslerin kralı tamron 17-50 dir desem abartmış olmam herhalde. Bahsettiğiniz lenslerle tamron arasında dağlar kadar fark vardır.
    İlla zoom isterseniz yüksek zoomlu kompakt makine daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

Tak gez lenslerin kralı tamron 17-50 dir desem abartmış olmam herhalde. Bahsettiğiniz lenslerle tamron arasında dağlar kadar fark vardır.
    bir zamanlar sigma 17-70 de vardı.

gövde belirtmemişsiniz. bence 18-135 aralık olarak tam anlamıyla tak gez lensidir. tamron 17-50 daha kısa aralıktadır ancak optik kalitesi daha iyidir. 17-50 de tek çekimcem, kısa kalmasıdır. bazen bir kare olur, dayarsınız 135mm'i alıverirsiniz martıyı kadraja.

sigma 18-270 aralık olarak rakipsiz gibi birşey kullanmadım ama optik kalitesinin 17-50 kadar olmadığına eminim.
  • quote:

Tak gez lenslerin kralı tamron 17-50 dir desem abartmış olmam herhalde. Bahsettiğiniz lenslerle tamron arasında dağlar kadar fark vardır.

dikkat ettiyseniz, arkadaş kit lens yetmediği için tak-gez lens soruyor! Yani hem geniş açı çeksin hemde zoom yapsın istiyor. 18-55'den 17-50'ye geçmek tak gez olmuyor, diyaframı daha fazla açılan bir lens seçeneği oluyor. Lens tavsiyesine de kompakt makina kullanın demek kadar da abuk bir şey yoktur heralde. Özetle bilmiyorsak, saçmalamayalım, kafa karıştırmayalım lütfen..

konuya dönersek, 500 tl'ye (ikinci el) 18- 135'in işinizi göreceği kanısındayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kcellat

quote:

dikkat ettiyseniz, arkadaş kit lens yetmediği için tak-gez lens soruyor! Yani hem geniş açı çeksin hemde zoom yapsın istiyor. 18-55'den 17-50'ye geçmek tak gez olmuyor, diyaframı daha fazla açılan bir lens seçeneği oluyor. Lens tavsiyesine de kompakt makina kullanın demek kadar da abuk bir şey yoktur heralde. Özetle bilmiyorsak, saçmalamayalım, kafa karıştırmayalım lütfen..

konuya dönersek, 500 tl'ye (ikinci el) 18- 135'in işinizi göreceği kanısındayım.

Ooo, Çok çok pardon.Cahillik işte.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kcellat

quote:

Ooo, Çok çok pardon.Cahillik işte.

Alıntıları Göster
    18-135 Canon'un ürettiği en dandik lenslerden birisidir. Kullanmadan git bunu al diye önerilmez. Kullanan adam da bunu önermez zaten! Öneriyorsa da bu işi bilmiyordur! Ayrıca bizde bu hastalık herhalde, kullanmayıp, hakkında atıp tutmak...
    Sigma 17-70mm 2.8-4 OS HSM olanı çok güzel bir lensdir, Hem 1:2 gibi makro çeker hem de keskinlik ve açı olarak Crop gövdelerde f/p olarak rakipsizdir. 750 tl gibi çok temiz 2. elleri bulunabilir. Size bu lensi tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: BLoWeR

18-135 Canon'un ürettiği en dandik lenslerden birisidir. Kullanmadan git bunu al diye önerilmez. Kullanan adam da bunu önermez zaten! Öneriyorsa da bu işi bilmiyordur! Ayrıca bizde bu hastalık herhalde, kullanmayıp, hakkında atıp tutmak...
    Sigma 17-70mm 2.8-4 OS HSM olanı çok güzel bir lensdir, Hem 1:2 gibi makro çeker hem de keskinlik ve açı olarak Crop gövdelerde f/p olarak rakipsizdir. 750 tl gibi çok temiz 2. elleri bulunabilir. Size bu lensi tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    17-50mm lensi bende düşündüm fakat zoom aralığı düşük 18-55 de zoomdan yana biraz sıkıntım var o yüzden değiştirmek istiyorum. şimdi birisi 55-200 lensler hakkında ne düşünüyorsunuz. tak gez lens olarak kullanılabilirmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: clonner

17-50mm lensi bende düşündüm fakat zoom aralığı düşük 18-55 de zoomdan yana biraz sıkıntım var o yüzden değiştirmek istiyorum. şimdi birisi 55-200 lensler hakkında ne düşünüyorsunuz. tak gez lens olarak kullanılabilirmi ?

Alıntıları Göster
    55-200'ün 55mm lik başlangıç açısı dar gelir. 18-55 + 55-200 şeklinde gezmeniz gerekir. çok büyük ve ağır olmadığı için 55-200 kolay taşınır.
  • quote:

Otorite sayılmam ama kullandığım kadarıyla yorum yapayım.
    Tamron ile kit lens aralık olarak yakın ama birbirlerinin yerine kullanılmaları mantıklı değil.
    Tamron ile çektiğiniz bir fotoğrafı crop yapabilirsiniz. Çünkü keskinliği ile crop yaptığınızda bile yeterli kalitede fotoğraf ortaya çıkıyor.

18-135 veya 18-500 gibi lenslerin çektiği fotoğraf onları taşımaya değmez. Tabi fotoğrafa %100 bakıyorsanız bu geçerli. Bilgisayarda bakıp geçiyorum derseniz o zaman geniş aralıklı lensler işinizi görür.

Günlük kullanım için bana göre en güzel açı 35-135mm. İmkanınız varsa denemenizi tavsiye ederim.

• quote:

18-55+55-200 ikilisine tak-gez denemez...tak gez tek lens olur...
    ideali şudur...http://www.klasfoto.com.tr/Sigma-18-250mm-F35-63-DC-Macro-OS-HSM-Lens,PR-4881.html

• quote:

Fiyatına göre iyi değil mi

Nikon 18-105'ten iyi diye biliyorum.

takgez lensi olarak midrange zoom da olabilir ama 18-200 gibi birşey daha rahat ettirir eğer kişi bunu istiyorsa.

Keskinliğe renge çok bakmaz anı yakalar diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ohzman

quote:

Fiyatına göre iyi değil mi

Nikon 18-105'ten iyi diye biliyorum.

takgez lensi olarak midrange zoom da olabilir ama 18-200 gibi birşey daha rahat ettirir eğer kişi bunu istiyorsa.

Keskinliğe renge çok bakmaz anı yakalar diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Öncelikle şunu bilmenizde yarar var ki odak uzaklığı aralığı bir lenste ne kadar fazla ise keskinlik o kadar azdır.
    Dolayısıyla extrem lensler olmadıktan sonra 18-200,300 gibi lenslerden beklediğinizi alamazsınız.

Butcenize uygun olarak bence 18-55 i satıp yeine tamron 17-50 (bu aralıktaki aps c govdeler için en keskin lenslerden biridir) ve m42 135 mm manual lens almak çok doğru bir seçim olur.

Ayrıca şunu belirteyim kesinlikle makinasına hakim ışık,renk ve fotograf bilgisi olan birisinin 18 ile başlayan canon lenslerinden alması tamamen parayı çöpe atmaktır.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: oasikhan5

Öncelikle şunu bilmenizde yarar var ki odak uzaklığı aralığı bir lenste ne kadar fazla ise keskinlik o kadar azdır.
    Dolayısıyla extrem lensler olmadıktan sonra 18-200,300 gibi lenslerden beklediğinizi alamazsınız.

Butcenize uygun olarak bence 18-55 i satıp yeine tamron 17-50 (bu aralıktaki aps c govdeler için en keskin lenslerden biridir) ve m42 135 mm manual lens almak çok doğru bir seçim olur.

Ayrıca şunu belirteyim kesinlikle makinasına hakim ışık,renk ve fotograf bilgisi olan birisinin 18 ile başlayan canon lenslerinden alması tamamen parayı çöpe atmaktır.

Saygılar.

Alıntıları Göster
    araştırmalarım sonucunda 17-50 ye çıkıyor her yol. büyük ihtimal onu alacak gibiyim teşekkürler bilgi veren arkadaşlara

• quote:

araştırmalarım sonucunda 17-50 ye çıkıyor her yol. büyük ihtimal onu alacak gibiyim teşekkürler bilgi veren arkadaşlara

Alıntıları Göster
    17-50 çok az kalırsa eğer canon kullanıyorsanız , 15-85 is , nikon ise 16-85 vr tercih edebilirsiniz .
  • quote:

arkadaşlar makinaya oldukca alıştım. lens artık yetersiz gelmeye başladı. 500 600 bilemedin 700 liraya kadar tak gez lensi tavsiyeleriniz nelerdir. yada tak gez alma şöyle şöyle yap diye tavsiyelerede açığım. ben iki lensin arasında kaldım ortalama aynı fiyatları. tamron 18-270 mi yok canon 18-135 mi ? yada başka neler olabilir

usta takgez aldin mi ben 18-270tamron dusunuyorum canon 15-85 isini gorur mu?
  • quote:

O paraya aldığın lensten ne bekliyorsun? Segmentine göre en iyi lenslerden birisi 18-135. Nadiren de olsa kullanıyorum. Bunun yanında bir çok lens ve body de kullanıyorum. Amatör birisi için tak gez olarak alınabilecek son derece mantıklı bir lens. Fiyatı da çok uygun. Kalitesi de diğer amatör lenslerden daha kötü değil. Doğru ellerde olduğu takdirede para bile kazandıran bir lens. Bu yorumu yaptığına göre de işi sen bilmiyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaaann

quote:

O paraya aldığın lensten ne bekliyorsun? Segmentine göre en iyi lenslerden birisi 18-135. Nadiren de olsa kullanıyorum. Bunun yanında bir çok lens ve body de kullanıyorum. Amatör birisi için tak gez olarak alınabilecek son derece mantıklı bir lens. Fiyatı da çok uygun. Kalitesi de diğer amatör lenslerden daha kötü değil. Doğru ellerde olduğu takdirede para bile kazandıran bir lens. Bu yorumu yaptığına göre de işi sen bilmiyorsun.

"O paraya ladığın lensden ne bekliyorsun?" sorusu 18-135 in dandik bir lens olduğu gerçeğini değiştirmez. Hatta benim yazdığım ve sizin beğenmediğiniz yorumumu destekler niteliktedir.

O lense para verip alınmaz! Kit olarak gelirse amenna...Size de kit olarak gelmiştir muhtemelen... Kenarda atılı duran bir lensdir. Buraya sırf yorum yazmış olmak için, yorum yazmayın. 2. eli 700 tl civarında satılan Sigma 17-70 os HSM süper kalite bir lens olmasa da kullanım alanı ve IQ göz önünde bulundurulduğunda 18-135 den kat be kat iyidir... Bu lense para verilir alınır ama 18-135 e para verilip alınmaz!

18-135 iyidir demek burda insanları yanlış yönlendirmektir ve ekipmanlar hakkında bilginiz olmadığını gösterir... Boş konuşmayınız lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLoWeR -- 23 Ekim 2013; 8:45:15 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaaann

quote:

"O paraya ladığın lensden ne bekliyorsun?" sorusu 18-135 in dandik bir lens olduğu gerçeğini değiştirmez. Hatta benim yazdığım ve sizin beğenmediğiniz yorumumu destekler niteliktedir.

O lense para verip alınmaz! Kit olarak gelirse amenna...Size de kit olarak gelmiştir muhtemelen... Kenarda atılı duran bir lensdir. Buraya sırf yorum yazmış olmak için, yorum yazmayın. 2. eli 700 tl civarında satılan Sigma 17-70 os HSM süper kalite bir lens olmasa da kullanım alanı ve IQ göz önünde bulundurulduğunda 18-135 den kat be kat iyidir... Bu lense para verilir alınır ama 18-135 e para verilip alınmaz!

18-135 iyidir demek burda insanları yanlış yönlendirmektir ve ekipmanlar hakkında bilginiz olmadığını gösterir... Boş konuşmayınız lütfen...

Nesi bu kadar berbat yahu, bir çok yerde önerilen bir lens sonuçta giriş-orta seviye kullanıcı için. Ken Rockwell mesala tak-gez lens olarak hafif slr body için tek tercihim bile olabilir demiş ;

I wasn't expecting this, but honestly, if I shot small-format Canon, this would be my favorite all-around zoom. I love it because of its moderately tough build, light weight, great ergonomics, very good optics and perfect zoom range and close focus. The price is a steal, too.

http://www.kenrockwell.com/canon/lenses/18-135mm.htm

http://www.amazon.com/Canon-18-135mm-3-5-5-6-IS-Standard/dp/B002NEGTT2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 23 Ekim 2013; 13:30:01 >

• Ohzman kullanıcısına yanıt
    Ben kullandım ve şimdiye kadar kullandığım er berbat lensdi 18-135 ...

Ha internetteki test sitelerine bakacaksak, al o zaman, bak bakalım "verdict" kısmında ne demiş... Ha Ken Rockwell gibi aldım kullandım gayet de güzel denmez... Adam akıllı test yaparsın sonucu yazarsın.

http://www.photozone.de/canon-eos/462-canon_18135_3556is?start=1
    @Ohzman
  • quote:

Ben kullandım ve şimdiye kadar kullandığım er berbat lensdi 18-135 ...

Ha internetteki test sitelerine bakacaksak, al o zaman, bak bakalım "verdict" kısmında ne demiş... Ha Ken Rockwell gibi aldım kullandım gayet de güzel denmez... Adam akıllı test yaparsın sonucu yazarsın.

http://www.photozone.de/canon-eos/462-canon_18135_3556is?start=1
    @Ohzman
    tak gez ve kaliteli bir lens için 17-70 macro OS tavsiye edeyim bende :)
    kendi kullandığım kusursuz temizlikte bir lenstir.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-kusursuz-sigma-17-70-f2.8-os-macro-plusuv-filtre-pluspolarize-filtre-140054051/detay/

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.