Şimdi Ara

YERE SAĞLAM BASAN, TİTREMEYEN TRİPOD TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
8.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 35 tl ye kompakt makine için almıştım dandik bişey... dslr ile kullanılacak, sağa sola titremeyecek tripod tavsiyesi istiyorum... en fazla 100 tl olabilir...

şöyle birşey buldum
    http://www.hepsiburada.com/Liste/dorr-hd-202-tripod/ProductDetails.aspx?productId=ft130014&categoryId=86399#Gorseller,
    alman malı sanırsam

bir de vanguard mk serileri nasıldır ?

• valla aynı kriterlerde bende tripod bakıyorum hocam szn linkni koydgnz güzel gorunuyor. Neyse mesajmz bulunsun ustadlarn cevaplarnı takip edelim :)
  • Tripod önerisi yapamayacağım ama dikkat etmeniz gereken 2 husus var:

•Maksimum taşıma kapasitesi
    •Yanında ballhead verilip verilmediği
  • O bütçeye hafif, sağlam ve kullanımı kolay olarak önereceğim vanguard MK-4 'dür.

http://www.hepsiburada.com/Liste/vanguard-mk-4-tripod/ProductDetails.aspx?productId=bd45879&categoryId=86399

Kullanıyorum ve tavsiye ederim. Ayaklarının yapısı yuvarlak değil ve hafif köşeli bir geometrik yapısı vardır, mandallı sıkıştırma mevcuttur. Asansörlüdür. Ball head yok malesef normal pan özellikli kafa vardır 360 derece için. Kolay söküp takmak için makineye sabitlenen tripod altlığı vardır.

Ayakları ortada birleşmesi sayesinde ve kauçuk ayakları sayesinde baya dengelidir. Makinem 550D fakat 550D harci flash ve 55-250mm objektife'e ek olarak 6kg ağırlık koydum ekstradan ayaklarda kapanmaya rastlamadım.

Benimt avsiyem böyle bir tripod almanız yönünde olacaktır. Ayakları tam açılır modelere bakıyorsanız daha çok bütce ağırmalısınız. Orta desteği olmayan ama 80 90 lira civarındaki ucuz tripodlar acayip derecede dengesiz.

edit:

ek olarka şu da var. Şu anda hangi makineye sahipsiniz ve uzun süre kullanacak mısınız? Tavsiye ettiğim tripod orta seviye kullanıcılar için yeterli ama tam profesyonel bir tripod değil elbette. İlerdkei ihtiyaçlarınızıda göz önünde bulundurup buna göre daha fazla bütce ayırıp daha büyük daha ağır ve daha sabit bir tripod alabilirsiniz. Çünkü çok sık alınan bişey değil tripod bir kere alın uzun yıllar kullanın. Ama ben bu vanguard MK-4 den sonra ucuza satılan diğer tirpodları asla beğenemez oldum. Alayında denge bozukluğu var, incecik ayak kullanmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 24 Nisan 2011; 17:42:02 >

• bu konuda pek bilgim yok k.bkmyn ballhead nedir?
  • ballhead normal kafalara göre daha iyi kullanım kolaylığı sağlayan bir kafa çeşididir. Mesela vanguard MK4 den örnek vermek gerekirse , bir aşağı yukarı birde sağa sola hraketi vardır. Ama ballhead kafada istedğin yönde döndürebilirsin çapraz sağ sol yukarı aşağı. TAbi bununda kaliteli olması lazım. Dandik ballhead kafalar ağır yükler altında kayma yapıyor. Pahalılar bide.

YERE SAĞLAM BASAN, TİTREMEYEN TRİPOD TAVSİYESİ
  • teşekkürler bilgi için
    sony a230 ve nikon d80 ile kullanacağım...
    elimdeki tripod ile makinede 10 sn geri sayım ayarlasam da 10 saniye boyunca sallanıp duruyor... durdurmak imkansız.. makine ağır ve tripod ince olunca dengesizlik oluşmakta.. bunu önlesin istiyorum

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

O bütçeye hafif, sağlam ve kullanımı kolay olarak önereceğim vanguard MK-4 'dür.

http://www.hepsiburada.com/Liste/vanguard-mk-4-tripod/ProductDetails.aspx?productId=bd45879&categoryId=86399

Kullanıyorum ve tavsiye ederim. Ayaklarının yapısı yuvarlak değil ve hafif köşeli bir geometrik yapısı vardır, mandallı sıkıştırma mevcuttur. Asansörlüdür. Ball head yok malesef normal pan özellikli kafa vardır 360 derece için. Kolay söküp takmak için makineye sabitlenen tripod altlığı vardır.

Ayakları ortada birleşmesi sayesinde ve kauçuk ayakları sayesinde baya dengelidir. Makinem 550D fakat 550D harci flash ve 55-250mm objektife'e ek olarak 6kg ağırlık koydum ekstradan ayaklarda kapanmaya rastlamadım.

Benimt avsiyem böyle bir tripod almanız yönünde olacaktır. Ayakları tam açılır modelere bakıyorsanız daha çok bütce ağırmalısınız. Orta desteği olmayan ama 80 90 lira civarındaki ucuz tripodlar acayip derecede dengesiz.

edit:

ek olarka şu da var. Şu anda hangi makineye sahipsiniz ve uzun süre kullanacak mısınız? Tavsiye ettiğim tripod orta seviye kullanıcılar için yeterli ama tam profesyonel bir tripod değil elbette. İlerdkei ihtiyaçlarınızıda göz önünde bulundurup buna göre daha fazla bütce ayırıp daha büyük daha ağır ve daha sabit bir tripod alabilirsiniz. Çünkü çok sık alınan bişey değil tripod bir kere alın uzun yıllar kullanın. Ama ben bu vanguard MK-4 den sonra ucuza satılan diğer tirpodları asla beğenemez oldum. Alayında denge bozukluğu var, incecik ayak kullanmışlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hep söylüyorum, üçayaklar ikiye ayrılır:

- Uygun fiyatlılar
    - İşe yarayanlar

Yazık ki "ne kadar ekmek o kadar köfte" lafı üçayaklarda çok doğru. 450 pound'a Gitzo üçayak almış bir arkadaşımla 2 hafta dalga geçtim, sonunda dayanamayıp dün 1 saatliğine aleti bana ödünç verdi.
    Artık elimdeki Manfrotto 190XPROB'ye hiç iyi gözle bakmıyorum 190XPROB kesinlikle iyi ve çok memnunum, ama o Gitzo ayrı bir alet.
    Titreşimi üçayağa ağırlık asarak bir miktar azaltabilirsiniz, ama asacağınız ağırlığı üçayaktan sallandırmayın yoksa sallantı bitene kadar titreme devam ediyor.
  • İmkanınız varsa vanguard MK-4 'ü denemenizi tavsiye ederim. Bir görüp inceleyin , istanbuldaysanız hayyamda falan mutlaka bulursunuz. Şu zamana kadar uzun pozlamalarda 30sn boyunca pozlamamda bile titremeyle karşılaşmadım. :)
  • hem sağlam hemde uygun fiyatlı tripodlar var burada.
    incelemekte fayda var.

http://www.fotografdunyasi.com.tr/index.php?do=catalog%2Fshow2&p=58&b=0&searchprice=asc&searchalpha=&type=catalog
  • He tabi şu da var duyulmuş markaladın dandirik tripotları bile çok pahalı olabiliyor. Duyulmamış bir marka ama hem ucuza hemde çok sağlam tripodları olanlarda mutlaka vardır. Araştırıp bulmak lazım.
  • Haftasonu ben de Hayyam'a gidip adam akıllı birşey almayı düşünüyorum. Makinayı ilk aldığımda, Darty'den 30 TL'lik bir tripod almıştım ama en ufak bir rüzgarda bile uçacak gibi oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sylargray

Haftasonu ben de Hayyam'a gidip adam akıllı birşey almayı düşünüyorum. Makinayı ilk aldığımda, Darty'den 30 TL'lik bir tripod almıştım ama en ufak bir rüzgarda bile uçacak gibi oluyor

Media marktta gördüm tripod gelmiş digipod muydu neydi markası. 160 lira olanlardan orta desteği olmayan ayakları tam açılan model. Ayaklarını açmak bile işkence yahu, ağırlık desen kesin 5 kilo var. Taşınmaz arkadaş oda Benim tripod 1,3 kilo bu bile bi zaman sonra küfrettirio adama kendi kendine ulen aldık okadar taşıdık kullanmadık bile diye

• ben Slik Pro 500 DX kullanıyorum.zamanında f/p açısından önerilen bir tripod olduğu için almıştım.tek eksisi çok ağır olması

http://www.tripodfoto.com/slik-pro-500-dx-profesyonel-tripod-tripod-kilifi.287.p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozguradam1 -- 28 Nisan 2011; 0:31:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

O bütçeye hafif, sağlam ve kullanımı kolay olarak önereceğim vanguard MK-4 'dür.

edit:

@Konuyu hortlatıyorum ama tripod olayına fena kafayı takmış bulunuyorum.
    Varmı Mk-4 dışında tavsiyesiniz. Yere sağlam basan 1.5kg geçmicek bir tripod. Bütçe 300TL
    Makro, Manzara ve Video için düşünüyorum.

1.5kg'yi geçmeyen tek aklıma yatan model.
    Benro / Mefoto A-0350Q0 1.2kg
    http://www.mefoto.com/BackPacker.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 23 Şubat 2013; 18:05:36 >

• 90 liraya petrix v3001 var en sağlam tripodlardan ve 5 kg taşıyor. 7 dklık pozlamaya banamısın demiyor..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  •  YERE SAĞLAM BASAN, TİTREMEYEN TRİPOD TAVSİYESİ
    slik 630 aldım
    iş görüyo
    titrene kıpraşma falan yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozguradam1

ben Slik Pro 500 DX kullanıyorum.zamanında f/p açısından önerilen bir tripod olduğu için almıştım.tek eksisi çok ağır olması

http://www.tripodfoto.com/slik-pro-500-dx-profesyonel-tripod-tripod-kilifi.287.p

uygun fiyatlı tripodları nereden bulabiliriz bir site adresi varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: a_cansiz91

quote:

Orijinalden alıntı: ozguradam1

ben Slik Pro 500 DX kullanıyorum.zamanında f/p açısından önerilen bir tripod olduğu için almıştım.tek eksisi çok ağır olması

uygun fiyatlı tripodları nereden bulabiliriz bir site adresi varmı

inanın bir bilgim yok.tam iki sene olmuş o tripodu alalı.ama fotozeynepe bakabilirsiniz.bazen fiyatları uygun olabiliyor.

• 200 tl bütcem var hangi tripotu alabilirim acaba ??? çok inceledim bütün modellere baktım 1 kere almak isteyenlerdenim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.