Şimdi Ara

Tak tuk sesleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
2
Favori
1.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2017 model Captur aracım var. Sağa ve sola dönüşlerde tak tuk sesler geliyor ve bu sesler sadece frene basıp dönerken geliyor. Frene basmasam ses gelmiyor. Sebebi ne olabilir fikri olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar bu sorun 20bin bakımında söylememe rağmen servisten geçti. Başka bir servise gitmeden önce yorumlarınızı almak isterim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • amotisör takozu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba yan daireden gelen yatak sesi mi diye düşündüm başlığı okuyunca ama neyseki değilmiş:)

İlk olarak aklıma balataların yuvalarından çıkmış olma ihtimali geliyor, yada kaliperlerde gevşeme. Balata değişimi yapıldı mı hiç?

• quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

Acaba yan daireden gelen yatak sesi mi diye düşündüm başlığı okuyunca ama neyseki değilmiş:)

İlk olarak aklıma balataların yuvalarından çıkmış olma ihtimali geliyor, yada kaliperlerde gevşeme. Balata değişimi yapıldı mı hiç?
    Espri anlayışınıza hayran kaldım. Hele otomobil bölümünde. Biran konu dışında mıyım diye en aşağı inip hangi foruma açıldığına baktım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0988D7594

Espri anlayışınıza hayran kaldım. Hele otomobil bölümünde. Biran konu dışında mıyım diye en aşağı inip hangi foruma açıldığına baktım.

Alıntıları Göster
    Tak tuk sesleri diye cümleye başlanınca akla bu geliyor.

• aks kafası değilse evet amortisör takozu

• sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Balata değişimi hiç yapılmadı. Bakımdan önce de sorun vardı, bakımda da balataların temizliği yapılmış, o zaman kaliperlerdeki gevşeme ya da balataların yuvalarından çıkması farkedilmez miydi? Eğer öyleyse vay o yetkili servisin haline.

• echomaniac E kullanıcısına yanıt
    Ama sadece frene bastığımda sağa sola dönerken bu sesi yapıyor. Frene basmazsam sorun yok. Frene basmadan dönüşlerde de ses gelse direkt aks ya da amortisör takozundan şüpheleneceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: H.M.

Balata değişimi hiç yapılmadı. Bakımdan önce de sorun vardı, bakımda da balataların temizliği yapılmış, o zaman kaliperlerdeki gevşeme ya da balataların yuvalarından çıkması farkedilmez miydi? Eğer öyleyse vay o yetkili servisin haline.
    Ani gaz verme durumunda da ses veya boşluk hissediliyorsa alt takım gözden geçirilmeli.

Fren balatası eskiyse yuvasında gevşek durabiliyor ve fren esnasında ses yapar.

Boşluk fazlaysa kriko ile kaldırıp elle tekerini sağa sola oynat bu durumda alt takım mı fren problemi mi anlaşılır. Uğraşamam dersen bir atölyeye uğramak durumundasın...

• Ön salıncak burçları gibi görünüyor

• Teşekkürler arkadaşlar haftasonu bir bakacağım dediklerinize. En olmadı bu olasılıklar üzerinden servise arıza kaydı açtıracağım artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: H.M.

Teşekkürler arkadaşlar haftasonu bir bakacağım dediklerinize. En olmadı bu olasılıklar üzerinden servise arıza kaydı açtıracağım artık.
    baktırdınız mı aracınıza
  • 1 yasindaki arabadan boyle sesler gelmesi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha baktıramadım arkadaşlar yoğunluktan fırsat bulamadım. Servisten sonra buraya yazacağım.
    Bu arada arkadaşlar sizinle şunu da paylaşayım: aracım 2017 Model Renault Captur ve daha önce aracın şanzımanı da garantiden değişti. EDC şanzımanı vites geçişlerinde sürtme sesinden dolayı değişti ancak sorunu hala devam ediyor. Bu ses sanki yarım debriyajda vites değiştiriyormuş gibi gelen bir ses. Servis şanzımanı değişti ve yeni şanzımandan da aynı ses geliyor, servis sorunun ne olduğunu ve sesin neden geldiğini bulamadı, video çekip Fransa’ya gönderdik dedi, bilgi bekliyorlarmış ve güvenlik sorununa neden olmazmış. Hem sorun ne, ses neden geliyor bilmiyorsun hem de güvenlik sorununa neden olmaz diyorsun. Madem güvenlik sorununa neden olmaz şanzımanı neden değiştin o zaman? Sorunu halledemeyince böyle kaçış yeri arıyor Renault. Aracın koltuklarından ön takımlarından, frenlerinden vs vs gelen sesler, ön-arka farlardaki buğulanma da cabası. Bana Renault alma pişman olursun demişlerdi de dinlememiştim. Siz de alacaksanız bir daha düşünün derim aklınızda olsun.
    Ben bu işin peşini asla ve asla bırakmayacağım her ne pahasına olursa olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.