Şimdi Ara

Taksi plakası satın alıp kiraya vermek..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendim başka işle uğraşıyorum bu sebeple taksi plakası alıp kiraya vermeyi düşünüyorum. Taksi plakası pahalı, çıkartamazsın gibi yorumlar yapmayın lutfen. Ben konunun yasal prosedürünü öğrenmek istiyorum.
    -Plaka benim araç kiralayanın
    -Plakaya gelen cezlar
    -Vergiler
    -Yasal yükümlülükler
    -Yapılması gereken sözleşmeler
    vs. bu tarz bilgilere ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevınırım.

• İsin para kismi kolayda bildigim kadariyla artik herkese taksi plakasi satmiyorlar proseduru cok. Emin olmamakla beraber calisan biriyseniz yani sigorta odeniyorsa bile satmiyorlar diye biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plaka ve dolayisiyla araç sizin adınıza olur. Sigortalar, vergiler, cezalar her şey sizin adınıza. Aylık ödenecek miktara göre hava parası ya da daha yüksek aylık ödeme belirlenir. Yapacağınız sözleşmeye göre değişmekle birlikte genellikle uygulama şöyledir; motorlu taşıt vergisi, trafik cezaları, trafik sigortası ( bu kalem max 4500 lira olabiliyor üst limit olarak ama sık kaza yapan bir plakaysa ki genelde öyle olduğundan üst limitten prim ödemek zorunda kalınır), varsa durağınız ve kiracının kullanmasına izin veriyorsanız durak masrafları, taksimetre ayarı, kazası vs.kiracıya ait; ticari kazanç vergisi araç sahibine aittir. Yapacağınız sözlesmenin kanuni bir bağlayıcılığı yok bildiğim kadariyla. Zira her türlü evrak sizin adınıza zaten. Araç sürücüsünün sigortası vs. de ayrı konular.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.000.000 tl plaka aylık net ne kadar kira getiri bilemiyorum ama
    www.albaraka.com.tr
    Hesaplama Araçları | Albaraka Türk Katılım Bankası
    http://www.albaraka.com.tr/hesaplama-araclari.aspx

5.800 küsur net kar payı getiriyor
    Ayrıca şubeniz ile görüşürseniz kar onanını %90'a kadar çıkartabilirsiniz ki bu da 6.100 küsur tl yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hdplus

1.000.000 tl plaka aylık net ne kadar kira getiri bilemiyorum ama
    www.albaraka.com.tr

Ayrıca şubeniz ile görüşürseniz kar onanını %90'a kadar çıkartabilirsiniz ki bu da 6.100 küsur tl yapar.

konu sahibine parayi öldür diyosun yani

• quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

quote:

www.albaraka.com.tr

Yani hocam taksi masrafı çok olur, gideri çok olur bir de bir dolu pis işi olur. 1.000.000 tl oraya bağlanacağına bankaya bağlansın en azından daha temiz olur diye düşünüyorum. Ha taksi plakası değer kazanır tl sabit kalır ona birşey diyemem. Bu devirde parası olup ticaretle uğraşmadan temiz para kazanmanın kolay yollarından biri de bu.

• quote:

www.albaraka.com.tr

En para 6 ay için 50.000 TL veriyor, bu da aylık 8.333 TL yapar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

quote:

www.albaraka.com.tr

Yani hocam taksi masrafı çok olur, gideri çok olur bir de bir dolu pis işi olur. 1.000.000 tl oraya bağlanacağına bankaya bağlansın en azından daha temiz olur diye düşünüyorum. Ha taksi plakası değer kazanır tl sabit kalır ona birşey diyemem. Bu devirde parası olup ticaretle uğraşmadan temiz para kazanmanın kolay yollarından biri de bu.

Faiz para kazandirmaz taksi iside olu yatirim bana sorarsaniz ama azda olsa aylik 5-6 bin kar birakir. 1 milyona alinan taksi icin konusuyorum tabiki mesela bursa merkez taksiler o civarda 7 bin civari kar birakiyor kendisi calisiyor tabiki kirada degil. Balikesirde bi arkadasim var orda daha ucuz plakalar durak iyise 5-6 bin birakiyor. Bana sorarsaniz 1 milyon para icin cok az kazanclar ama ticaretten anlamayan adam icin parayi faize atmaktan iyidir. Hersey bi yana plakanin kazanacagi degerde ekstrasi.

• Suan gidip devlettten plaka alamazsiniz.Belirli sayida plaka var ve 1.600.000 civari oderseniz sahistan plaka alabilirsiniz.Aylik kira bedeli 6000 7000 arasidir.Avantaji aylik getirisi ve surekli deger kazanmasi.Butun vergiler cezalar vs kirayalan kisiye aittir ancak plaka sizin ustunuze geldigi icin sorumluluk sizdedir.Bana kalirsa bu kadar buyuk bir nakitiniz var ise plaka almak sacma olabilir bu para ile cok rahat bir is kurulabilir.(bu rakamlar istanbul icin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofrome -- 16 Haziran 2016; 20:08:00 >
  • Önce nereden alacaksın plakayı yaz da ona göre yanıtlayalım.
    150.000'e de plaka var 5.000.000'a da.........
  • bos bir arazi alip, otopark diye islet daha cok kazanirsin.
  • bir yakınım yeni durak açıcak. 1m veripte hazır plaka almayacağım. Buyuksehırlerden bırı de degıl. trakya da orta hallı bır ılde dış mahallelerden bırınde açılacak. mahallede hıc taksı duragıyok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.