Merhabalar herkese, 20 Kasım'da bir trafik kazası geçirdim. Tutanak tuttuk. Karşı taraf (taksici) aracı servisine götürüp hasar dosyası açtırmış benden önce. Sigortacım benim ekstradan hasar dosyası açtırmama gerek olmadığını, zaten aynı tutanağı yükleyeceğimi, önemli olanın da tutanak olduğunu söyledi. Tamam dedim. İlk kez kaza yaptığım için bu süreçlere çok hakim değilim. Kasım'ın sonuna doğru kusur oranları belli oldu. Taksici %100 kusurlu çıktı. Şirketler arası mutabakat olarak. Sonrasında arabayı (1 yaşında) yetkili servise götürdüm. Kaskom ve sigortam Kasım'ın 29'unda dolduğu için arabayı bıraktıktan sonra sigorta kısmına geçtim. Ben de zaten yeniletmek için kusur oranlarımın çıkmasını bekledim ki primle ilgili daha sonra sorun olmasın. Kaskoyu yaptırdım normal bir fiyattan ancak sigorta olması gerekenin neredeyse iki katı (20.000 TL +) çıktı. Sigortacı karşı tarafın hasar dosyasını kapaması gerektiğini, ancak o şekilde normal fiyat çıkacağını söyledi. Önce başka bir çözüm olması gerektiğini söyledim, sigorta şirketlerine sormasını rica ettim çünkü taksicinin kıllık yapacağını tahmin ediyordum. Sigortacı, sigorta şirketlerini ararken ben de taksiciyi aradım. Beni mağdur etme, gel arabanı ben yaptırayım dedi. Araba çok genç olduğu için kabul etmedim. Bu da tabii sinirlendi. Bekleyeceksin o zaman, dosyayı kapatmıyorum, hem ben itiraz edeceğim dedi. O günden bu yana neredeyse iki hafta geçti. Hasar kaydında bir değişiklik yok. İtiraz da görünmüyor, halen de yüzde yüz o kusurlu görünüyor. Ancak sigorta tekliflerini kontrol ettiğimde yine aynı fiyatlar çıkıyor. Araba servisten bir hafta sonra çıkacak, o zamandan önce sigortayı yaptırmam lazım ama suçum yokken iki katı para ödemek istemiyorum. Önerisi olan var mıdır? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entelektuelamele -- 11 Aralık 2024; 21:13:18 > |
Bildirim