Şimdi Ara

Taksitle Ya Da Kredi Kartına Taksitle Araba ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • devlet memuruyum güvencede sıkıntı olmaz
    ortalama 300 taksitle araba alabileceğim bir yer var mı acaba..!
    2 yılda 7200 yapıyor bir doğan eder herhalde...! =)
    faize girilmeyecek çözümler arıyorum...!!!
    belki en fazla peşin fiyatına taksitle kredi kartı bulabilirim
    bana bir yol gösterirseniz çok duacınız olurum
    ki çoğu kişiye yol göstermiş olursunuz belki de...!

• ScORphY kullanıcısına yanıt
    faize girmeden kimse kimseye taksitle araba satmaz. enayi mi millet peşin fiyatına taksitle araba satsın. anca galeriden alabilirsin o da sana 20 liralık arabayı 25liraya satar. adına faiz demeden kazık yemek seni rahatlatacaksa böyle alabilirsin
  • arabamın peşin fiyatı 60 bin lira. taksitle alırsan 70 bin lira. düşünürsen görüşelim. bankadan çekeceksın faizini ben ödeyecem :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonidas26

faize girmeden kimse kimseye taksitle araba satmaz. enayi mi millet peşin fiyatına taksitle araba satsın. anca galeriden alabilirsin o da sana 20 liralık arabayı 25liraya satar. adına faiz demeden kazık yemek seni rahatlatacaksa böyle alabilirsin

faizde dolayı öbür tarafta yenecek kazıklar daha rahatsız edebilir...!
    faizde de zaten çektiğinden fazlasını ödüyorsun
    internette böyle birkaç yer var vadeli olarak satış yapan yerler vardı
    buralardan alışveriş yapan varsa onlardan yorum almak istemiştim aslında
    kardeş sen ne arıyorsun anlayamadım? 50 bin liralık arabayı sana 50 bin liraya hiç faiz koymadan taksitle satsınlar mı istiyorsun?
    kim niye böyle bir iş yapsın?
    sana verdiği vade boyunca parasının enflasyon karşısındanki kaybını ve kendisinin arabaya binemediği için yaptğı ulaşım giderlerini kim karşılayacak?
    böyle birşeyi aklın mantığın alıyor mu senin?
    öyle birşey olsa herkes gider oradan araba alır.
    faiz eklenmeden kimse kimseye taksitle araba SATMAZ.

HARAMA HELALE BU KADAR DİKKAT EDİYORSAN HARAMDAN ARABAYLA GEZMEKTENSE HELALİNDEN YÜRÜMÜYİ TERCİH ET MÜMİN KARDEŞİM
  • EminEvim tarzı yapılanmaları takip edebilirsiniz. Benimki sadece duyum. Sıkıntı olursa beni alakadar etmez.
  • quote:

kardeş sen ne arıyorsun anlayamadım? 50 bin liralık arabayı sana 50 bin liraya hiç faiz koymadan taksitle satsınlar mı istiyorsun?
    kim niye böyle bir iş yapsın?
    sana verdiği vade boyunca parasının enflasyon karşısındanki kaybını ve kendisinin arabaya binemediği için yaptğı ulaşım giderlerini kim karşılayacak?
    böyle birşeyi aklın mantığın alıyor mu senin?
    öyle birşey olsa herkes gider oradan araba alır.
    faiz eklenmeden kimse kimseye taksitle araba SATMAZ.

HARAMA HELALE BU KADAR DİKKAT EDİYORSAN HARAMDAN ARABAYLA GEZMEKTENSE HELALİNDEN YÜRÜMÜYİ TERCİH ET MÜMİN KARDEŞİM

kardeşim zaten bende şu an yürümeyi tercih ediyorum
    vadeli satış, vade farkı ticarette vardır, ben direk karşıdaki zarar etsin tarzında bişeyden bahsetmedim
    hemde dediğin kadarlık bir şeyden de bahsetmedim, ilk mesajda aslında anlatmaya çalıştım
    ya vadeli bankaya bulaşmadan galerilerle fln 7000liralık bir arabayı bir-iki yıl vadeyle 7500-8000 gibi bir paraya alabileceğim bir yer var mı
    yada kredi kartıyla 7000lik mobilya beyaz eşyayı fln peşin fiyatına taksit yaptıkları gibi arabayıda taksit yapan anlaşmalı bir yer varmı onu öğrenmek için mesaj attım
    anladığım kadarıyla böyle şeylerde gözün yok, bari konuya gereksiz mesajlar atma, sen git kredini çek arabanı al...!

''Yok, eğer bu fâizi terketmezseniz biliniz ki, Allah’a ve Rasulüne karşı savaş açmış olduğunuzu bilin.'' Bakara 279

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

EminEvim tarzı yapılanmaları takip edebilirsiniz. Benimki sadece duyum. Sıkıntı olursa beni alakadar etmez.

eminevim önce paranın yarısını istiyor sonra tamamını veriyor, sıkıntılı işler var oralarda
    benim aradığım senetle fln araba almak aslında, bankalara bulaşmadan, acilinden, bu aralar ev taşıyacam iş için araba gerekecek...!
    Ömrümden ne krei çektim ne faiz ödedim. Kuran'ı Kerim'i de senden iyi bilirim merak etme.

''Çoğu haram olanın azı da haramdır'' Hz. Muhammed(sav)

Sen 7 bin liralık araba alıp 8bin lira ödeyince haram olmayacağını mı sanıyorsun. Yani senin mantığına göre 500-1000 liralık fark ödüyorum bir şey olmaz diye mi düşünüyorsun? Hayır 1 lira bile fazladan ödesen faiz olur. Gelip burada millete din dersi vermeye kalkacağına önce kendine bak. Bir malın peşin fiyatı bellidir. Sen bunu taksitle almak istediğinde üzerine faiz bindirilerek taksit yapılır. Her halükarda faiz oluyor. İSTER ADINA VADE FARKI DE İSTER VADELİ SATIŞ DE.
    FAİZ FAİZDİR. AÇIK NET. YÜCE RABBİMİZİ KANDIRAMAZSIN !

''Allah'ın ayetlerini az bir bedel karşılığında satmayın. Kim Allah'ın indirdiği (hükümler) ile hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.'' Maide 44.

"Ayetlerimi az bir karşılık ile satmayın." mealindeki ifade, Allah'ın yüce ve kutsal kitabını ve dinini kişisel ve maddî çıkarlar için kullanıp yanlış yorumlayanlara, haramları helâl, helâlleri haram göstermeye kalkışanlara karşı kesin bir uyarıdır.

Sana rabbimden bir uyarı. Kendi çıkarın için haramı helal göstermeye çalışma. Kendi çıkarın için kendini meşru göstermek için en basit şeylerde Allah'ın ayetlerini kullanma.

• quote:

Ömrümden ne krei çektim ne faiz ödedim. Kuran'ı Kerim'i de senden iyi bilirim merak etme.

''Çoğu haram olanın azı da haramdır'' Hz. Muhammed(sav)

Sen 7 bin liralık araba alıp 8bin lira ödeyince haram olmayacağını mı sanıyorsun. Yani senin mantığına göre 500-1000 liralık fark ödüyorum bir şey olmaz diye mi düşünüyorsun? Hayır 1 lira bile fazladan ödesen faiz olur. Gelip burada millete din dersi vermeye kalkacağına önce kendine bak. Bir malın peşin fiyatı bellidir. Sen bunu taksitle almak istediğinde üzerine faiz bindirilerek taksit yapılır. Her halükarda faiz oluyor. İSTER ADINA VADE FARKI DE İSTER VADELİ SATIŞ DE.
    FAİZ FAİZDİR. AÇIK NET. YÜCE RABBİMİZİ KANDIRAMAZSIN !

''Allah'ın ayetlerini az bir bedel karşılığında satmayın. Kim Allah'ın indirdiği (hükümler) ile hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.'' Maide 44.

"Ayetlerimi az bir karşılık ile satmayın." mealindeki ifade, Allah'ın yüce ve kutsal kitabını ve dinini kişisel ve maddî çıkarlar için kullanıp yanlış yorumlayanlara, haramları helâl, helâlleri haram göstermeye kalkışanlara karşı kesin bir uyarıdır.

Sana rabbimden bir uyarı. Kendi çıkarın için haramı helal göstermeye çalışma. Kendi çıkarın için kendini meşru göstermek için en basit şeylerde Allah'ın ayetlerini kullanma.

kardeşim gelmişsin burada ben senden iyi bilirim diye, büyüklük taslayarak, ahkam kesmeye çalışıyorsun, buradan senin hiç bi şeyden anlamayan bir cahil olduğun ortaya çıkıyor zaten...!

öyle google dan ayet hadis kopyalamayla olmuyor bu işler faizin bile ne olduğunu bilmiyorsun, satıcı zarara uğramamak için malını vadeli olarak fiyat farkıyla satabilir...!

faiz aynı cins malın miktar farkıyla alınıp verilmesi olayıdır...!
    (para-para; altın-altın; gümüş-gümüş; hurma-hurma; buğday-buğday)

ben burada dini hassasiyetimden dolayı bir soru sormuşum, senin cevaplarından ben bunu çıkarıyorum ki o ayetleri hadisleri bilsen ki neye yarar, böyle cevaplar verdikten, yaşamadıktan sonra...!

varsa bildiğin konuşursun, yoksa susarsın, boş boş konuşmazsın, dini kullanıyorsun diyerek dinle alay ediyorsun, ben belki bilmeden harama düşerim en fazla, sen dinden çıkmayasın dikkat et...!

konuyu nereden nereye getirdin, din konusunda senle ne kadar tartışsam boş, tartışmak istedikten sonra bu konu aylarca yıllarca uzar, sen faizi alışveriş gibi, alışverişide faiz gibi düşünüyorsun, önce bu düşünceni bi değiştir, bankadan 100 bin çekip taksitle 120 bin ödemek faizdir, ama 100 binlik bir evi sahibinden taksitle 150 bine almak caizdir...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScORphY -- 11 Haziran 2015; 12:22:42 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.