Şimdi Ara

Tam otomatiğin Çift kavramaya olan üstünlüğü (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
27
Favori
20.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda gezinirken tesadüfen görüp, baştan en sonuna kadar merak ve ilgi ile okuyup,takibe aldığım süper bir konu olmuş... Emeği geçenlere, katkıda bulunan tüm otomobil severlere teşekkür ederim...

Ben ömrü boyunca hiç otomatik vites bir araç kullanmamış (Ve son yıllarda artık düz vitesten bıkıp usanmış, abartılı olmazsa nefret eder hale gelmiş..)biriyim.. Dolayısıyla otomatik vitesi çok isteyen ama hakkında hemen hiçbir şey bilmeyen birisi olarak;

Şayet Mümkünse ve zahmetli değilse TAM OTOMATİK VİTESLİ TORK KONVANTORLU araçlar hangileridir? Bu araçların isimlerini liste olarak yazabilir misiniz lütfen? Yada link varsa verirseniz çok sevinirim teşekkürler arkadaşlar.. Saygılarımla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 ileri tk ve cvt kullanıcısıyım,çift kavramayı her türlü tercih ederim.Birinin sürüş zevksizliği,ötekinin ahesteliği ve yakıta etkisi beni deli ediyor.Çok uzun süredir kullanıyorum bu şanzımanları ve nefret ettim gerçekten,sırf bu yüzden sorunsuzluğu 2. plana atıyorum.

• Bırakın 3 5 kuruşun hesabını. Çift kavrama her türlü daha zevkli sürüş sağlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Bu mesaj silindi.
    15 Yaş üstü araba bilgisi olan birisi şanzımanın ne zaman yolda bırakacağını bilir. Durup dururken uzun yolda dağın başında şanzıman gitmez. Gidecek olsa manuel de gidebilir. O kişinin şansına bağlı biraz
  • rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    DSG yolda bırakacam yarım saate dikkat et uyarısı mı veriyor? garç gurç ses mi veriyor şanzıman bırakmadan önce? Göstergede "şanzıman arızası" diye bir ışık yanar, D simgesi yanıp söner veya kavrama ısındı uyarısı verir. Motoru kapatıp açarsın, düzeleceği varsa düzelir, yoksa işin bitti. Ne olacaksa bir anda olup biter herşey.

Daha kullandığın arabanın şanzımanından haberin yok. Reklam yapacaksan birşeyler araştırıp da yap da, komik duruma düşme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yayamaschocuk

Forumda gezinirken tesadüfen görüp, baştan en sonuna kadar merak ve ilgi ile okuyup,takibe aldığım süper bir konu olmuş... Emeği geçenlere, katkıda bulunan tüm otomobil severlere teşekkür ederim...

Ben ömrü boyunca hiç otomatik vites bir araç kullanmamış (Ve son yıllarda artık düz vitesten bıkıp usanmış, abartılı olmazsa nefret eder hale gelmiş..)biriyim.. Dolayısıyla otomatik vitesi çok isteyen ama hakkında hemen hiçbir şey bilmeyen birisi olarak;

Şayet Mümkünse ve zahmetli değilse TAM OTOMATİK VİTESLİ TORK KONVANTORLU araçlar hangileridir? Bu araçların isimlerini liste olarak yazabilir misiniz lütfen? Yada link varsa verirseniz çok sevinirim teşekkürler arkadaşlar.. Saygılarımla
    Peugeot citroen opel tüm modellerinde TK şanzıman kullanıyor.

Bmv volvo ve mercedeste aynı şekilde . Sadece bazı modellerinde Çift kavrama var

Yeni focusta TK şanzımana geçti

Fiat egea 1.6 benzinli

• şanzıman ya tam otomatik olacak ya da manuel. yarı otomatik gereksiz heyecan
  • PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten 4 ileri tam otomatikler çok geride kaldı şuan 6-8-9 ileri şanzımanları deneyin sürüş zevkini görürsünüz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcohol06

DSG yolda bırakacam yarım saate dikkat et uyarısı mı veriyor? garç gurç ses mi veriyor şanzıman bırakmadan önce? Göstergede "şanzıman arızası" diye bir ışık yanar, D simgesi yanıp söner veya kavrama ısındı uyarısı verir. Motoru kapatıp açarsın, düzeleceği varsa düzelir, yoksa işin bitti. Ne olacaksa bir anda olup biter herşey.

Daha kullandığın arabanın şanzımanından haberin yok. Reklam yapacaksan birşeyler araştırıp da yap da, komik duruma düşme.
    Şanzıman yolda tam bırakmadan önce ilk olarak 1. ve 2. vitese geçerken sarsıntılı titreme, silkme gibi sorunlar verir. Sen bunu kaale almazsan yolda da kalırsın dağ başında da kalırsın. Bizim 70 bin km deki Octovia aracımız ve 25000 km deki Leon aracımız çatır çatır çalışıyor. Sen kaç bin km kullandın yada sadece yan koltukta yolculuk yapıp veya forumdan duyduklarınla mı konuşuyorsun. Komik durumu düşen sizsiniz. Motor aç kapat düzelir ha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbcntechnic -- 27 Mart 2019; 18:9:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

Hocam zaten 4 ileri tam otomatikler çok geride kaldı şuan 6-8-9 ileri şanzımanları deneyin sürüş zevkini görürsünüz
    Haklısın hocam,bir ZF deneyimlemek gerek

• Hiç Çift kavrama kullanmadan buradan atıp sıkan arkadaşlar. Yan koltukta oturup DSG nin şiir gibi vites atmasını izlemek isteyen varsa ufak bir gezintiye çıkarabilirim.
  • Benim arac almadan once ilk kistasim otomatik olmasiydi , ikinci kistas ise tam otomatik olmasi.

Nitekim bundan once kullandigim 407 ve Insignia tam otomatik araclardi ve her ikiside 250 bin kilometre devirmis ve sanzimani sorunsuz olarak sattigim araclardir.

Fakat cevremde birebir gordugum DSG sorunlu olan Audi A6 ve Golf var , direkt yakin aile bireyinin araclar.Cektiklerini iyi bilirim.

Su an yine tercihimi tam otomatikten yana kullandim , onemli husus ise yeni nesil tork konvertorlu araclar eskisi kadar agir basli degil artik , cidden gerek vites yukseltme hizi olsun , gerek vites oranlari yada kararliligi, her yonuyle ust duzeydeler.

Normal kullanici normal binek aracta cift kavramayla farkini anlayamacak kadar iyiler tabii ekstrem performans araclarinda isler degisebilir.

Sozun ozu misal asagidaki Mazda 6 da kullanilan tam otomatik vites gecisleri ve hizina dikkat edin derim.Kaldi ki ZF yada Mercedesin sansimanlari bundan dahi daha iyiler.

• tümünü kullandım. tek öğrendiğim şey: kötü şanzıman yoktur, kötü şüfer vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 28 Mart 2019; 15:47:45 >
  • Herkes parasına göre araca binsin. DSG nin arızasında altından kalkamayacaksanız gidin Honda alın Ceed alın. Ama hiç bir zaman Çift kavramanın verdiği hissiyatı alamayacaksınız. 8 9 ileri tam otomatik alamayacağınıza göre çok tartışmaya gerek yok. Zaten 9 ileri ZF şanzımanlı bir araç alabilecek birisi burada bu saçma tartışmanın içine girmez.
  • renault clio ve cactusdeki otomatik vitesler hakkında me düşünüyorsunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Code140 kullanıcısına yanıt
    Çift kavrama hızlanmaya 5 saniye katkıda mı bulunuyor? 140 beygirlik arabayı 200'e mi çıkartıyor? Vitese girdikten sonra değişen bir şey yok.
    Bu arada evet DSG'li araç tecrübe ettim. Kullanımı zevkli, insana sanki güçlü bir arabada oturuyormuş hissi veriyor. Ama motor güçlü olmadığı sürece sadece "hissi veriyor". Arabanın gücü ortada, gittiği hız ortada. Benim 5 ileri tam otomatikten tek farkı 0.5-1 saniye daha hızlı vites değiştirmesi ve verdiği ekstra sportif his. Tabii bir de büyük bir arıza potansiyeli var. Onun dışında trafikte tam otomatik kadar rahat değil. Dağda bayırda arazide zorlamaya da gelmez.
    Parası çok olan veya DSG'ye değecek kadar güçlü motor yürütebilen alsın tabii, ben normal vatandaş için konuşuyorum.
  • rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    hep öyle olmuyor maalesef. kanser gibi hiç belirti vermeyebiliyor. yolda kalınca anlıyorsunuz bazen. bunu bana anlatan 2 ay kadar önce yolda kalan arkadaş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Code140

Herkes parasına göre araca binsin. DSG nin arızasında altından kalkamayacaksanız gidin Honda alın Ceed alın. Ama hiç bir zaman Çift kavramanın verdiği hissiyatı alamayacaksınız. 8 9 ileri tam otomatik alamayacağınıza göre çok tartışmaya gerek yok. Zaten 9 ileri ZF şanzımanlı bir araç alabilecek birisi burada bu saçma tartışmanın içine girmez.
    Hocam Ceed otomatiği DCT yani çift kavrama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Otomobil Dünyamyoutube
    VW Golf vs Honda Civic - Hangisi?
    https://youtu.be/98aBs8u3nZs

9.30 dan sonrasına bakın. DSG sayesinde golf nasıl performanslı.

• Bazı otomatik araçları hiç sevmiyorum ayağım frende beklerken hala kendini ileri atmak istiyor ama frene bastığım için gidemiyor titreşim yapıyor.Titreşim olmasın diye vitesi boşa almak zorunda kalıyorum bu sefer manuel araç kullanıyormuşum gibi hissediyorum.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.