Şimdi Ara

Tam Otomatik** şanzıman bakımı ve arızalar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.938
Cevap
62
Favori
751.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • açıkçası debriyajın durumunu anlamanız hemen hemen imkansız.debriyaj bitmeye yakın belirti verir diye düşünüyorum ben.ya da bilgisayar bağlanarak araç olması gereken değerler ile mevcut değerler karşılaştırılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteg

umutech,

ikinci el araç alırken en önemli konu alacağın araca standart bakımlar ve yakıt haricinde para harcamadan binebilmektir.bunun için alacağın aracın çok detaylı olarak incelenmesi ve motor ve şanzımanın ve karoserin sorunsuz olduğundan emin olman şarttır.. hele hele alacağın araç otomatik şanzımanlı ise bakımlarının düzgün yapıldığından ve şanzımanda bir sorun olmadığından emin olmadan sakın alma.lpg konusunda yorum yapamam çünkü benim hiçbir aracımda lpg olmadığından ve lpgli araç pek kullanmadığımdan lpg hakkında yorum yapamıyorum ama kişisel olarak lpg sistemlerine sıcak bakmıyorum.

kolay gelsin..

teşekkürler hocam ilginize
    peki bu araçların şanzımanı dayanıklımıdır ayrıca ilk işim şanzıman yağı değişimi olacak hangi yagı kullanmam gerekir

• quote:

Orijinalden alıntı: umutech

quote:

umutech,

ikinci el araç alırken en önemli konu alacağın araca standart bakımlar ve yakıt haricinde para harcamadan binebilmektir.bunun için alacağın aracın çok detaylı olarak incelenmesi ve motor ve şanzımanın ve karoserin sorunsuz olduğundan emin olman şarttır.. hele hele alacağın araç otomatik şanzımanlı ise bakımlarının düzgün yapıldığından ve şanzımanda bir sorun olmadığından emin olmadan sakın alma.lpg konusunda yorum yapamam çünkü benim hiçbir aracımda lpg olmadığından ve lpgli araç pek kullanmadığımdan lpg hakkında yorum yapamıyorum ama kişisel olarak lpg sistemlerine sıcak bakmıyorum.

kolay gelsin..

peki bu araçların şanzımanı dayanıklımıdır ayrıca ilk işim şanzıman yağı değişimi olacak hangi yagı kullanmam gerekir

otomatik şanzıman araçlarda lpg durumunu bende merak ediyorum. bu konuda çok kararsızım. bir zararı olur mu? özellikle otomatik vites araçlarda ne tür sorunlara yol açar vs. otomatik şanzımanlı ve lpg'li aracı olanlar paylaşırsa çok seviniriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fLaVa -- 15 Mart 2010; 1:27:47 >

• Şu an kullandığım araç lpg li ve daha önceki aracımda oto vites ve lpg li idi. Bir sorun yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fLaVa
    otomatik şanzıman araçlarda lpg durumunu bende merak ediyorum. bu konuda çok kararsızım. bir zararı olur mu? özellikle otomatik vites araçlarda ne tür sorunlara yol açar vs. otomatik şanzımanlı ve lpg'li aracı olanlar paylaşırsa çok seviniriz.

Şanzıman ile LPG arasında hiçbir ilişki yoktur.

Şanzıman motorun değil, aktarma organlarının bir parçasıdır.
  • quote:

merhaba tuncay,

araç ne marka ve modelse kullanım kılavuzunda teknik özellikler kısmında yazması gerekir.otomatik vites kutuları en az 4 en çok 8 litre (Avrupa pazarı için geçerlidir) yağ alır.ama bu miktar araçtan araca ve kullanılan vites kusutuna göre de değişir.bana söz konusu araç ne ise yazarsan daha sağlıklı bilgi verebilirim.bu arada belirtmek isterim yağ seviyesinin az olması sorun olduğu gibi fazla yağ konulması da sorun yaratır.

iyi akşamlar..

Meteg hocam aracım 2001 model laguna rxe. İnternetten user manual dosyasını buldum . 202 sayfalık dosyada yağ çeşidi yazıyor ama şanzıman yağının kaç litre olacağı hakkında bir bilgi yoktur maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brknaslc

RENAULT KULLANAN SAYIN ARKADASLARIM ANKARADA ARACIMIZIN GERCEK SIKINTISINA(motor atesleme sanzuman ) YONELIK TEDAVI YAPAN ILGILI KALITELI VE INSANI KANDIRMAYACAK GEREKLI PARCAYA GEREKLI DEGERI BICECEK ISININ EHLI OLAN OZEL VEYA YETKILI SERVIS ONEREBILIRMISINIZ

ankarada kendi aracımın bakını yaptırdığım Öztürk şanzıman var. Ben memnun kaldım. googdan adresinibulabilirsiniz sanırım. Ben Ankara lı olmadığım için arkadaşım götürmüştü onun için tarif edemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brky06

quote:

brky06,

bugün piyasada 4 çeşit otomatik vites kutusu bulunmaktadır.

1-amt,mmt,easytronic,dualogic gibi üreticiye göre farklı adlandırılan yarı otomatik vites kutusu.bu sistemde debriyaj pedalı yoktur ve sürücü vitesleri el ile büyütür.vites kutusu ise debriyajı kendisi(ecu aracılığı ile) idare eder.en büyük handikapları aracın performansını törpülemeleridir.yani performans bekleyen birisi bu vites kutularını hiç sevmeyebilir.klasik manuelin yanına bile yaklaşamaz..

iyi günler..

Vermiş olduğunuz cevaplardan dolayı teşekkür ederim.

Dualogic şanzımanlı araç kullanan birisi olarak bir düzeltmede bulunmak istiyorum;
    Aracı manuel / Auto olarak kullanabiliyorsunuz. Yani Auto mod seçili iken vitese müdahalede bulunmanıza gerek yok.

• ankay2 yaptığın düzeltme için teşekkürler..

tuncay,

laguna ortalama 4-5 litre yağ alır.şanzımandaki 4 litre yağın boşaltılması yeterli olacaktır.yalnız bu araçlarda yağ çubuğu olmadığından aracın lifte kaldırılıp boşaltma tapasından yağ boşaltılmalı(motor ve şanzıman mutlaka sıcak olmalı) ve şanzıman doldurma tapasından da yağ doldurulmalıdır.dexron 3g kullanılması gereklidir.ama bu işi yapacak olan servis özel bir renault servisi olacağı için elf in dex 3g si kullanılır..
  • triptonik şanzıman yağı değişimini sordum hepsini tam değiştiremiyorlarmı bikaç litre ila içinde kalırmış zararı olmazmı yeni yağı bozmazmı,bide ila filtre ve süzgeçide değişmesi gerekirmi her yağ değişiminde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANDROIDER -- 15 Mart 2010; 14:16:18 >
  • aslında hiçbir zaman bir otomatik vites kutusundaki yağ tam olarak boşaltılamaz.özellikle tork konvertörlü olanlarda konvertör sökülmediğinden içinde 2 litre ya da 3 litre yağ kalır.tiptronik de de benzer bir durum söz konusudur.bu sistemde de yapılması gereken mümkün olduğu kadar çok yağı boşaltmaktır.eğer makine kullanılırsa bu işlem daha kolay olur ve daha çok yağ boşaltılabilir.. yağı bozar mı sorusuna gelince ağırlıklı olarak yeni yağ konulacağından bozmaz..
  • filtre ve süzgeçde her yağ değişiminde değişmesi zorunlumudur
  • filtre ve süzgeçler de eğer kolay ulaşılabilir yerde ise ve varsa değişmelidir.ama günümüz araçların çoğunda bu filtreler ulaşılması zor yerlerde bulunur bunun için kutunun inmesi gerekir.her yağ değişiminde kutu inemeyeceğine göre yağ değişimi ile yetinilir.mesela Laguna,Focus gibi araçlarda filtreler çok zor yerde bulunur.değişmeleri imkansızdır vites kutusu dağıtılmadıkça..
  • çok sağolun baya bukonuda bilgi sahibi olmuş oldum,acil şanzıman yağını değiştirmem lazım,bir problem gözükmüyor ama dediğiniz gibi 60 bi değişmesi gereken 90 bin olmuş ve 4yaşına girmiş araba değiştirmemiş önceki sahipleri umarım zararı olmamıştır gerçi kayıtlarda 60 binde yağ ve seviyesine bakmışlar ama değiştirmemişler olarak gözüküyor
  • size faydalı olduysak ne mutlu bize.. ne yazık ki Türkiye'de otomatik şanzıman bakımı konusunda alınması gereken çok yol var daha.. ama bu işin suçlusu otomobil firmaları değil daha çok servislerdir.çünkü günümüzde servislere para kazandıran şey parça satmaktır kullanıcıların bilgisizliğinden faydalanmaktadırlar...hele bu otomatik şanzıman olursa o zaman iyi kazanırlar.. birçok servis yağ değişmez demektedir. çünkü aracının vites kutusu bozulana komple kutu satmak istemektedirler.. bozulmasını istemektedirler.. ama siz aracınıza değer veriyor ve onu uzun zaman kullanmak istiyorsanız yağ değişimine 6 senede bir veya 60,000 de bir 300 tl harcayıp 1 saat zaman ayırın.. içiniz de rahat etsin ve aracınıza keyifle binin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteg -- 15 Mart 2010; 16:25:20 >
  • Hocam merhaba,araba almaya niyetlendiğimden bu yana ( otomatik ) ilgiyle yazılarınızı okuyorum.Nihayetinde bize de nasip olacak büyük ihtimalle yarın almaya gidiyorum,arabanın özellikleri şöyle;

Chevrolet Lacetti 1.6sx otm. 4 ileri zannediyorum.2004 model yani 6 yaşında ve 62000 kilometrede. Bu da demektir ki yağ değişim zamanı gelmiş,ben daha önce de okuduğumdan ( yazılarınızı ) arabanın ilk sahibi olan kişiye yağ değişimi yapıp yapmadığını sordum ve maalesef arkadaş değişmesi mi lazımmış haberim yok dedi.Bir müddet kendi servisine sonra özel servise gitmiş,zaten bulunduğu yerde yetkili servisi yok.

Aracı kullandık,performansından ve vites geçişlerinden memnun olduk,aracın sahibi genelde 100-110 dan fazla sürat yapmamış,bir defa otobanda 170 basmış deneme amaçlı o kadar.Araç nispeten küçük bir yerde kullanılmış,ilçe bazında yani,sahibi de iyi birine benziyor onun kullanım şeklini de gördük.Şimdi biz hiç servise göstermeden aracı almak niyetindeyiz,bu konuda ne dersiniz? Bir diğer konuda bu tip şanzımana hangi yağ ne miktarda konulmalı? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim,bu arada ben İzmir'de yaşıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutech

quote:

umutech,

kolay gelsin..

aracı aldım hocam cumartesi rutin bakım yapılacak.Ekstradan şanzıman yagıda değişsin diyorum büyük ihtimalle değişmemiştir çünkü.Ustam 6lt alır dedi doğru mu?Ayrıca hangi yağı alacağız.Tekrar teşekkürler
    Not:aracım 91000km'de megane coupe 2000 model

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutech -- 16 Mart 2010; 2:27:39 >

• hayırlı olsun aracın öncelikle,

6 litre alabilir de almayabilir de... açıkası renault şanzımanları ne kadar alıyor biliyorum desem yalan olur.ama sanırım ustanız 6 litreyi doldur boşalt yöntemi için söylemiş olabilir.. o zaman doğrudur diyebiliriz.fakat dikkatli olun ve şanzımana fazla yağ da koymayın.yani araç 6 litre alıyorsa 6,5 olmasın veya 7 çünkü yağın eksiği sorun olduğu gibi fazlası da sorun yaratır.hatta şanzımandan püskürebilir..

dexron3g yağ kullanman gerekiyor

buradaki elfin yağı olan renaultmatic D3 uygun olan yağdır. d3 dexron 3 demektir zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteg -- 16 Mart 2010; 2:45:12 >

• anladım hocam tekrar teşekkürler emeğinize sağlık
  • umut mesajı güncelledim, dex3 kullanman gereken yağ, elfin uygun olan yağı renaultmatic D3 syn yani sentetik...

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.