arkadaşlar kararsız kaldım değerli yorumlarınıza ihtiyacım var. sıfır araç alma kararı aldım. bu kararımda önceki arabamda yaşadığım acı tecrübe etkili oldu. açıkcası ikinci elden baya tiksindim . kendimce kriterlerim fazla donanım olmasada olur ama en azından klima abs olsun dedim. 5 sene kafa ağrıtmasın , birde eşimde bu arabayı kullanacak otomatik vites olsa daha iyi olacak. bu kriterlerde markaları gezip fikir alırken hyundai en mantıklısı geldi. getzle başladık, era derken birde i20ye bakayım dedim mavi kadran beni kendine çekti . çekti çekmesine ama sınırları baya zorlamam gerekir onun için burada devreye siz giriyorsunuz sizlere bir kaç sorum olacak ilk sorum 1) en uygun fiyatlı otomatik vites i20 1.4 CVVT MODE OTM 30.500 TL , getz 1.4 DOHC START OTM. 24.500 TL , era 1.4 TEAM ABS OTM. 27.050 uzun yıllar kullanacağımı göz önünde bulundurarak hangisine ağırlık vereyim 2) yakıt konusunda dizel ve otomatik vitese gücüm yetmediği için otomatik vitesden yana tercihimi kullandım. hyundayın garantiyi bozmadan brc ile anlaşması varmış tüp farkı ne kadar alıyorlar verimli oluyor mu ve getz ve i20de bagajı çok daraltıyor mu? 3) aracı kullanacağım yol taşra yolu motorunun iyi olduğunu söylediler ama kasisli yollarda çabuk tıkırtılar başladığını işçiliğin biraz zayıf olduğunu söylediler gerçeklik payı nedir? 4)i20 troy türkiyede üretiliyormuş bu avantaj mı dezavantaj mı?
daha sorularım var ama sırayla gidelim şimdiden cevaplar için teşekkürler.
hocam era ve getz yakın zamanda üretimi durmak üzere olan modeller..
i20 daha şık ve i serisi olmasından dolayı i20 yi tavsiye ederim almadıysan.. ve Türkiye'de üritilen troy'lar hindistan üretimlerine nazaran çok dahaiyi kalite artmış durumda.
bu arada koskoca Auris'in forumuna gir yap kapılar sert plastik kolay ciziliyor 1 yılda sağdan soldan takırdtılar başlıyor diye bir sürü şikayet okuyabilirsin..
merhaba
ben de benzer bir kararsızlık yaşadım. Ancak benzin fiyatalarını, otomatik vitesle artacak tüketim miktarını, otomatik vitesli araçlarda tüp ile yaşanan çeşitli sorunları duyunca doğrudan dizel bir araç almaya karar verdim. Ancak önceliğimi şimdilik punto evonun multijet motorundan yana kullanıyorum. Zaten bu motoru opel de corsa da kullanıyor.
getzin üretimi durdurulacakmış. Ayrıca accent'in üretimine devam edecekler ama çeşitliliği azaltıp özellikle şirketler ve taksicilerin tercih ettiği donanımla satışa devam edeceklermiş.
i20 troy ve i20 yani yerli üretim ile ithal edilen araçlar arasında çok fark yokmuş. Türkiyede sadece hyundai için geçerli olmamakla birlikte üretimi yapılan her araç için çok kaliteli tabiri kullanılıyormuş. Zaten i20 nin ithal versiyonları illa ki güney korede üretilmiyormuş.
bildiklerim bunlar şimdilik.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme