Şimdi Ara

TAMAMEN TÜRK YAPIMI OTOMOBİL NEDEN YOK? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
6.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler oto üretmemiz hayal.devlet hariç hiç kimse buna cesaret edemez.çok çok uzun vadeli ve çok masraflı bir iş.sadece kendi ülkenizde üretip yaygınlaştırmanız en az 10 yılı bulur.bu 10 yıldada tek kuruş kar etmezsiniz.buna para harcayacağınıza dışarıdan bir marka getirir ve burda pazarlarsanız direk kar edersiniz.örn chevrolet!neden adamlar yeni marka yapmadıda olanını kullandı?çünkü kısa vadede kara geçmeye başladı.millette adına güvenip alıyor.sabancı koç ancak hazırı getirir.parayı düşünmeyen aşırı derecede ülkesine fayda sağlamak isteyen biri çıkarsa buna cesaret edebilir.bunu tek yapmaya çalışan kombassandı sanırım ancak oda dışarıya yönelmiş galiba.ayrıca çok övündüğümüz oto yedek parça üreten sanayicelirimizde tek tek işi bırakıyorlar.modifikasyon ürünleri satan biri olarak resmen sattığım ürünler için üzülüyorum %98 çin malı.bizim sanayicimizin ürettiği parça 100 liraya mal oluyor biz ise çinden 1 liraya alıyoruz.off offfff çok dertliyim bu konuda....

ayrıca bir arkadaşım bir şey anlatmıştı.1960 sonrası dönemde %100 yerli sermayeyle araba üretmeye kalkışmışız ilk model araç üretilmiş.yurtiçinden ve yurtdışından birçok üst düzey yetkili çağrılmış çok büyük bir tören düzenlenmiş.araç tören alanından geçerken arızalanmış bir türlü çalıştırılamamış ve bir dahada çalıştırılmamış.bu rezillikten dolayı üretimden vazgeçilmiş.sadece duyduğumu aktardım doğrusunu yanlışını bilen düzeltsin...

bu arada hiç olmazsa ülkemizde oto sanayii haricinde dünyaya üretim yapan şirketlerde var.örn aselsan bir çok ülkenin savaş uçakları için yazılımlar üretiyor.en son duyduğumda bir ülkeye 10 milyon dolara satmışlardı.ayrıca ülkemizde tank üretimi için geliştirmelerde yapılıyor.çeşitli ülkelerden tanklar alınarak günümüz teknolojisine uyarlanıyor.terzi kendi söküğünü dikemezmiş biz hala dışardan alıyoruz tankları!

• Bence olmaz diye bir şey yok bu ülke Kurtuluş savaşında çıktıktan sonra uçak yapmaya başlamış biz zamanında uçak yapan bir ülkeydik. Ama buna cesaret edecek kimse varmı bilmiyorum. Biz araba yapıyoruz desek hemen dışardan tehditler başlar fabrikalarımız kapatarız yok işçileri çıkartırız ben bu kadar size yatırım yaptım cart curt çünkü şöyle düşünelim iyi bir kaliletede bir araba yaptığımız düşünün şahinde daha iyi ve sadece Türkiyede iyi bir rüzgar tutturup ki bu okadar zor değil halkın milliyetçilik damarına bastınmı baya bi rüzgar yaklarsın bir de dediğim gibi normal ücrette normal bi araba verirsen öle dandik değil ozamanda tepki alırsın
  • Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur! Ne güzel söylemiş ya arkadaşlar anlamıyorum ben 1 sene öncesine kadar bu ülkede hiç bir şeyler gerçekleşemeyeceğini idda ediyordum ve geçen seneden beridir interneti yoğun bir şekilde kullanmaya başladım ve türkiyenin aslında nekadar teknolojide genişlediğini fark ettim herkonuda genişlemişiz kendim otomobil elektroniği üzerine çalışıyorum tamam bir anadol gibi araba üretelim veya şu an benim doğup büyüdüğüm gibi bu şehirde doğan bir otomobil DEVRİMhttp://www.tulomsas.com.tr/1961.htm adresinden ulaşabilirsiniz bunun gibi bir araba yapalım. ABS sistemi olsun bu arabada şu ana bir abs üreten firma yok türkiyede ama balatasını üreten var balata yerli elektronik aksam BOSH olsunarge yapalım 5 sene sonra BOSH yerine türk malı kullanalım mesala DEV olsun maraka şimdi hayalim ama umarım bir gün argelerimizi genişleterek bir araba üretebiliriz konuşmak isteyen arkdaşlarımı motometer@hotmail.com beklerim

• Araba üretmek sadece milli gururumuz okşar ve üstelik dünya ile rekabet edemeyeceği için okşayamaz da!
    Onun yerine iktisadi alanda başarılı olabileceğimiz
    Alanlarda bir şeyler üretmek daha anlamlı.
    Örneğim MKEK 'in yaptığı imalat gibi (=telsiz, uydu tlf, obüs, havan vs)
    Ya da beyaz eşya ithalinde başarılı olunduğu gibi.
    O zaman hem emsalimizle yarışabilir,
    Hem de boşa yatırım yapılmamış olur.
  • ya neden olmasın ki was?
    Mesela LG bugün cdromdan ilaç a hertürlü üretimi yapıyor.
    Bizim büyük firmalarımız neden girmesin ki?
    Kim var işte Koç Sabancı Nergis Holding ne bileyim Çelik motor falan bunlar girebilir...
    Dediğim gibi VW Sharan dı heralde şu aile arabası Fiat İdea tarzı, onu Türk usta , bildiğin tamirci tasarlamış üretmiş, VW hakkını satın aldı hiçbirşeyini değiştirmedi sadece ismini bastı. NE damlar var ülkede, e büyük yatırım yapacak zenginlerde var istesen olur...
    Ama sorun şu büyük holdingler bu riske girmez gibi...
    Yani vatan millet Sakarya diye yaklaşmaz adam değilmi , sonuçta milyarlarca dolarlık iş belki biz olsak bizde yaklaşmazdık...
    Turdashboard seninle konuşmak isterim
  • antiochos mezun olsun işi biraz bağlasın..
    ben de otomotiv mühendisliğine gireyim mezun olayım..

beraber ilk(ticarileştirilmiş) TÜRK otomobilini üreteceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 12 Temmuz 2005, 10:52:24 >
  • İnşallah ben iddaa oynayacağım o sayısal loto para sorununu da öyle çözeceğiz tabi forum ahalisinden de destek bekliyoruz
  • hoca harbi diyorum bi gün ortak iş yapalım
  • inşallah şu okulu bi sağ sağlim bitirelim bi işi kapalım ama önce derse gitmek gerek biliyon mu
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

inşallah şu okulu bi sağ sağlim bitirelim bi işi kapalım ama önce derse gitmek gerek biliyon mu

hallederiz
  • hadi bakalım
    şöyle Getz gibi efsanevi baba mükemmel harika hızlı seri atak bir araç yapalım ama
  • yapalım baba şöyle spor görünümlü olsun ama içine bidiğinde süspansiyonu sert olmasın, farları xenon olsun ama sarı yansın ıhhhhhhhh, bunlar olmazsa sizi cezalandırmak zorunda kalacağım anlıyorsunuz değilm i ıhhhhhhhhhh
  • quote:

hadi bakalım
    şöyle Getz gibi efsanevi baba mükemmel harika hızlı seri atak bir araç yapalım ama

CAK Danyelse mi satacaz???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 12 Temmuz 2005, 11:32:58 >

• quote:

ya neden olmasın ki was?
    Mesela LG bugün cdromdan ilaç a hertürlü üretimi yapıyor.
    Bizim büyük firmalarımız neden girmesin ki?
    Kim var işte Koç Sabancı Nergis Holding ne bileyim Çelik motor falan bunlar girebilir...
    Dediğim gibi VW Sharan dı heralde şu aile arabası Fiat İdea tarzı, onu Türk usta , bildiğin tamirci tasarlamış üretmiş, VW hakkını satın aldı hiçbirşeyini değiştirmedi sadece ismini bastı. NE damlar var ülkede, e büyük yatırım yapacak zenginlerde var istesen olur...
    Ama sorun şu büyük holdingler bu riske girmez gibi...
    Yani vatan millet Sakarya diye yaklaşmaz adam değilmi , sonuçta milyarlarca dolarlık iş belki biz olsak bizde yaklaşmazdık...
    Turdashboard seninle konuşmak isterim

Şu halen Bakırköy Ağır Ceza'da yargılandığından ötürü
    Mahiyetini en azından hukuken bilemediğimiz
    Jet Fadıl,
    "İMZA" adıyla bir şeyler yapmaya çalışmıştı.
    Ama ticari ömrü vefa etmedi.

• Evet te o da hava civa çıktı adam ne biçim dolandırmış insanları hayret yani JetFadıl. Gurbetçileri falan iliğine kdar sömürmüş gene millet Türkiye Seninle Gurur Duyuyor diyip meclise soktu ne garip balık hafızalı toplumuz anlamadım gitti ...
  • Turk muhendisligi su an bir araba yapacak kapasitedir ancak su anki ureticilerin performansına erismesi icin yıllar gecmesi lazımdır. Ayrıca varsayalım ki seri uretim bi araba yaptık bunu rekabet edebilir fiyattan satmak hem de halkın buna ragbet etmesi cok zordur. Bunun yerine yan sanayi parca saglayıcı olmak yada ulusalararası sirketlerin uretim ussu olmak cok daha kolaydır. Zaten su anda dunya uzerindeki hicibri arac bi ulkeye ait degildir. Tamamen farklı ulkelerde dizayn edilmis ve uretilmis parcaların bir araya gelmesiyle uretilmis seyleridir. Artık lisansorler motoru beliki kendileri uretiyor onun haricinde sanzıman bir yerden, suspansiyon 10 yerden, sacları baska yerden, plastik aksamı farklı yerlerden geliyor. Burada en onemli husus yeni teknolojik gelisimlerin Turk sirketleri tarafından yapılıp dunyaya pazarlanmasııdır. Lisansorluk de ancak bundan sonra gelir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: m.C.k

hoca harbi diyorum bi gün ortak iş yapalım

Tasarım benden hacı, japonlar gibi her fuara damlar resim çekerim
  • JETFADIL süper yaa.adam ne olay olmuştu imza falan die galalar falan bi sürü şey düzenlenmişti hatırlıyorum ATV yi bi-kaç saatliğine kiralayıp arabayı falan tanıtmıştı.helal olsun iyi sömürdü milleti.bizim millette soktu meclise kim daha çok yerse onu koyuyoz zaten meclise akıllanmayız biz
  • bmc tır kamyonet minibüs yapıyo
    tamamen kendisi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hamso

bmc tır kamyonet minibüs yapıyo
    tamamen kendisi

Evet

Hele yaptığı askeri araçları bütün dünyaya satıyor.
    ASkeri araçları deli, ben Tv de adamların gösterisini görmüştüm orduya teslim etmeden önce kayalardan falan nasıl tırmanıyor o tekerler ne biçim açı alıyor su altında bile gider o meret durmaz.
    Otobüste minibüste üretip satıyor.
    BMC ileride askeri alanda dünya devi olmaya aday biraz öyle zaten
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.