Şimdi Ara

TAMAMEN TÜRK YAPIMI OTOMOBİL NEDEN YOK? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
6.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi de halen leyland lisansı ile çalışmıyor mu BMC????
  • quote:

Orjinalden alıntı: modifiyecenter

JETFADIL süper yaa.adam ne olay olmuştu imza falan die galalar falan bi sürü şey düzenlenmişti hatırlıyorum ATV yi bi-kaç saatliğine kiralayıp arabayı falan tanıtmıştı.helal olsun iyi sömürdü milleti.bizim millette soktu meclise kim daha çok yerse onu koyuyoz zaten meclise akıllanmayız biz

siz ne istediğinizi bilmiyorsunuz galiba arkadaşlar. bi yandan yerli otomobil üretelim, kimse cesaret etmiyor, bizim niye bi arabamız yok diyorsunuz, sonra birileri çıkıp cesaret etmişse ona da bi sürü laf ediyorsunuz. jetfadıl metfadıl ama unutmayın ki kimse onun kadar cesur davranıp bu fikri bu aşamaya kadar getirmemişti türk tarihinde. üçkağıtçıydı veya diildi onu ayrıca tartışırız ama şunu da kabul etmek gerekirki hayal bile olsa ilk defa bu adam bu hayali bu kadar ileriye götürdü.

ama size sorarsanız türk otomobili olsun, birileri buna cesaret etsin ama kim olacaklarını, nasıl yapacaklarını biz kararlaştıralım. kimse yapmıyor diyorsunuz, birileri çıkınca da yok onunla olmaz o şöyle, yok bu böyle, şunun gözünün üstünde kaş var bilmem ne. varın siz yapın o zaman da biz de gurur duyalım...

• yanlış anlaşılmasın diye eklemek istiyorum : fadıl akgündüz veya bir başkasını savunduğumdan ya da yerdiğimden diil. ama ortada bi tutarsızlık var. bunu da görmek gerekir diye söylüyorum.
  • Fadıl'ın yaptığı şeyin aynısını binlerce kişi yapabilir Türkiye'de.

gidip bir prototype yaptırıp ben bunu üreteceğim diye ortaya çıkıyor.. Sonra ne fabrika var ne başka bir şey...

Bence bir Türk otomobili yapılacaksa; GÜney KORE deki gibi devlet desteği ile olmalıdır.

mesela bakın Rusya:oldukça ilkel bir elektronik sisteme sahip olan LADA NİVA sıyla gurur duyuyor..NEDEN??

çünkü tamamen kendileri üretti..

şu an Türkiye'deki mühendisler yeni bir otomobil yapabilecek kabiliyettedir.

tek gereken tamamen yerli sermaye...
  • quote:

Orjinalden alıntı: m.C.k

Fadıl'ın yaptığı şeyin aynısını binlerce kişi yapabilir Türkiye'de.

yapmıyor ama di mi?
  • yoksa dediğiniz oluyomu?
    tubitak yeni hidrojen enerjili arabalar uretecekmiş diye okudum.
    haber linkine bakın bakalım =http://arabam.milliyet.com.tr/haber.asp?PID=683&HID=1&haberID=275068
  • "aya" arkdaşım jetfadıl ne halt etmiş te neyiyle adamı destekliycez?gurbetçilerimizin milyonarca dolarını cebine indirdi diye kutluyalımmı,?aferin iyi ettin bi araba daha çıkar bi bu kadar daha para vercez mi diyelim?ya adam arabayı üretmedi sadece ordan burdan çalıntı bi model yaptırdı bu arabayı üreteceğim bana para verin dedi bizim insanımızda inanıp parayı verdi.sonuç ne oldu?jetfadıl ortadan yok oldu.

m.C.k arkadaşıma katılıyorum fadılın yaptığını binlerce kişi yapabilir ancak neyseki bu ülkede o kadar vicdansız,insafsız insan yok...
  • arkadaşlar kendi üretimim olacak bir otomobil çizdim
    aslında pek otomobil denemez, 4 tekerlekli,bisiklet lastikleri olan,tahmini 300kg civarında, 2 kişilik bir araç...

alüminyum alaşımlı borulardan şasi yapacağım..1-2 yıl içinde kullanılabilecek duruma getiririm galiba..

motor olarak 125cclik bir scooter motoru kullanmayı düşünüyorum.bakalım umarım istediğim gibi olur..

aslında yapmak istediğim şey; bir ATV(all terrain vehicle) yani 4 tekerlekli arazi motorsikleti ama oldukça zorlanacağım galiba..

bakalım ne olacak..sivas cumhuriyet Üni. makine mühendislerinden de yardım alıyorum ama daha çoooook işim var...
  • bu Türk milletinde ne hikmettir anlayamadım ama ithal olsun dandik olsun ne bu ithal hastalığı yaw adam ithal illa da ithal diyor başka bişey demiyor neden
  • quote:

arkadaşlar kendi üretimim olacak bir otomobil çizdim

Şunun eskizlerini görmek mümkün mü...
  • Arkadaşlar bugün honda toyota mazda nissan hyundai kia arabalarını italyanları taklit ederek 20-30 yıl içerisinde bu hale soktular kaldıki bizim ona da ihtiyacımız yok ama yapmak isteyeni durduruyolar bi şekil de ii mühendislerimiz avrupada çalışıyor soruyorum çok sevdiğiniz 206ı kim çizdi? Albea tamamen türk üretimi dir herşeyiyle e bunu yapan adamlar neleri yapmazda ah işte neler dönüyo işin içinde.
  • quote:

aslında pek otomobil denemez, 4 tekerlekli,bisiklet lastikleri olan,tahmini 300kg civarında, 2 kişilik bir araç...

alüminyum alaşımlı borulardan şasi yapacağım..1-2 yıl içinde kullanılabilecek duruma getiririm galiba..

motor olarak 125cclik bir scooter motoru kullanmayı düşünüyorum.bakalım umarım istediğim gibi olur..

aslında yapmak istediğim şey; bir ATV(all terrain vehicle) yani 4 tekerlekli arazi motorsikleti ama oldukça zorlanacağım galiba..

bakalım ne olacak..sivas cumhuriyet Üni. makine mühendislerinden de yardım alıyorum ama daha çoooook işim var...

Gerek Yok Yakında Bunu reno yapar yakında adını da KILİO rs yapıp bize gagalar bizimkilerde alır bunu renodur diye walla.

• el yağımı izmirde yapıLıyo spor araba..lisanslarını biLmiyorum ama tamamen türklerin geLiştirdiği bi spor araba..yurt dışına 30 bin dolara falan ithal ediLiyordu
  • BUNU 100 YIL SONRA ALLAH İZİN VERİRSE GÖRÜRÜZ
  • quote:

Orjinalden alıntı: was

quote:

Şunun eskizlerini görmek mümkün mü...

şu an kendi pcmi kullanamadığım için gönderemem ancak tatil dönüşünde yollayacağım..

bazı arkadaşların önerilerine ve yardımına ihtiyacım var..

• tofaş 2007 yılında Türk malı bir otomobil üretmeye hazırlanıyormuş diye bir duyum aldım ama güvenilir bi kaynağım yok. gerçi 2007 ye ne kaldı şurda olsa duyardık şimdiden. neyse ümitle bekliyoruz, hadi hayırlısı...
  • Türk malı değil, Fiat ın Mareanın yerini alacak Sedanını üretecek...
    Türk isim verilebilirmiş ama öyle bir söylenti var.
    AMa Türk ismiyle sadece Türkiyede satılacak heralde, şu anda araca isim verilmemiş sadece Kod numareası var
  • artık Fiat ne üretirse üretsin gözüme giremez...

çok yanlış politikalar uuyguladılar ve düştükleri hale bak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: exca57

quote:

Gerek Yok Yakında Bunu reno yapar yakında adını da KILİO rs yapıp bize gagalar bizimkilerde alır bunu renodur diye walla.

bu clio günde beş vakit mi clio yoksa cumadan cumaya mı clio?

• Bence bizim kendi markamızla kendi arabamız olmaz. Ama bu yapamayacağımızdan değil sadece ticari kaygılardan dolayı olmaz nedenini söyleyeyim Tofaş bir araç üretse bu aracı yurt dışına kendi markasıyla satamaz iç pazara yönelik üretse adetli satamaz yaptığı yatırımı geri alamaz keza dünya üzerinde bu tür bir olay için ancak kapalı bir ekonomiye sahip ülkeler böyle birşey yapabilir. Yurt dışından teknoloji aktaramazlar ülkelerine ve kapalı bir ekonomiyle kendi arabalarını kendileri üretirler ve kendi halkına satabilirler. Ladaların Niva modeli gibi

Herkes Hindistanın tatalarını örnek gösteriyor ama tata indica ların şasesi ve yürüyen aksamı tamamen Rover dan alınma ,Diğer araçları ya japon mitsubishi yada suzuki gibi markalardan alınma

Malezyanın Protonda aynı Mitsubishi den alınma şase ve motor teknolojisi , yani biz her şekilde üretebiliriz ama satamayız çünkü rekabet çok fazla , Ancak şuan bir uluslar arası bir marka nın bir modeli emin olun en az 10 ülkeden gelen ürünlerle üretiliyor motor bir ülke ,şase bir ülke camlar bir ülke vs. vs.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.