Merhaba arkadaşlar forumun biraz acemisiyim nereye açılır konu bilemedim buraya açtım Samsung NP350V5C-S0JTR markalı laptopu annemler akşam fişten çekmek suretiyle kapatıyor ertesi gün laptop siyah ekran verip hiç açılmıyor. Bunun üzerine laptopu tamire veriyorlar Tamire alan beyefendi bunu ben yapamam izmire yolluyorum diyor 1 ay süre boyunca haber beklediğini söylüyor en son laptop geliyor bu laptop hurda olmuş(anakart yanmış) kullanılamaz artık diyor bunun üzerine laptopu ben aldım ve tanıdık tamircime götürdüm . adam bana anakart yanmamış (bios kabloları mı ne kopmuş-ben pek anlamam bu işlerden )içini açıp küçücük sorunu büyütmüşler daha da bozmuşlar dedi . ardından harddiske de bakayım mı dedi bakın dedim harddiskiniz de bozuk dedi . Harddiske bakmadan önce format atacağını bildirmişti. harddiskin değiştirilmiş olabileceğini söyledi . sorduğumda da şu an laptopun içinde 500 gblık harddisk olduğunu söyledi .(bilgisayarın orjinali 750 gb idi) Şimdi ben harddiski aldıklarını değiştirdiklerini ya da en azından ne zaman değiştirildiğini nasıl anlayabilirim ? Ne zman değiştirildiğini öğrenirsem kimin değiştirdiğini de anlarım sanırım Teşekkürler..
Dostum bilgisayarın bozulduysa servise götüreceksin öyle bilgisayar tamircisiyim diye geçinen bi ton insan var..gelelim senin sorununa sen şimdi bilgisayarı alıp servise versen sana bi maliyet fiyatı söylerler yaptırır yaptıramazsın o ayrı konu ama giden parça geri gelmez bi hak idda edemezsin.Laptop unu servise ver Laptop kutusunun üstüne de telefon numaranı yaz seni bilgilendirsinler.