Şimdi Ara

tampon tampona takip (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
7.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RqJnr

http://www.etoplum.com/yeni-hiz-limitleri-sinirlari.html

Bak bakalım o yüzbinlerce euro'luk M1G sınıfındaki araçların hız limiti kaçmış?

Hadi iyi geceler bilinçli vatandaşım.

250 .000 euro luk range rover 2011 model350 hp gucunde ve binek arazi taşıtı olarak geçiyor otyolda hız limiti 80 km tr de

• quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

quote:

250 .000 euro luk range rover 2011 model350 hp gucunde ve binek arazi taşıtı olarak geçiyor otyolda hız limiti 80 km tr de

Güzel kardeşim bindiğimiz arabayı bize mi anlatıyorsun, Range Rover M1G sınıfında. Uzatma bence.

• quote:

quote:

quote:

Güzel kardeşim bindiğimiz arabayı bize mi anlatıyorsun, Range Rover M1G sınıfında. Uzatma bence.

uzatırım istersen sabaha kadar sizin gibi lerini hergun goruyorum trafikte sizde savunmayın boyle kendini ralli pilotu sananları

• quote:

quote:

quote:

quote:

uzatırım istersen sabaha kadar sizin gibi lerini hergun goruyorum trafikte sizde savunmayın boyle kendini ralli pilotu sananları

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

konu nerelere geldi bolunmus yollarda 110 digerinde 120 ne farkeder 80 ile 110 arasında 30 km var arabada 260 280 ibre var

adam tabi yapmak istiyor nsıl olsa hepimiz 2 metreye yarım metre cukura giriez er yada geç tabi gidenler kendini gotursun başkalarını goturmeden

• tampona yapışan oldumu parkları yakıp kapatacaksın arkadaş.. gerçi benim başıma böyle şeyler gelmiyor ben her zaman sağ şeritte, tabelada yazan hızdayım.. Otobanda bile en sağ şeritte 70-90 arası gidiyorum, bırakın küçük araçları kamyoncular bile sellektör yapmıyor.. Sinyalini verip orta şeride geçiyor ve beni solluyor, daha sonra önüme geçiyor..

Ama memlekette öküz mü yok..
    Şirinceye gidiyoruz geçen gün, gişelerde durdum KGS kartımı gösterdim, kolumu içeri çeker çekmez arkamdan korna yedim.. Az ilerledim ve yavaşladım, yaşı kemale ermiş bi amcamız, indirdim camı ne var dedim, "uzaa uzaa" diye bağırdı, araçta kız arkadaşım kuzenler fln var, baktım kız arkadaşımın yüzü düşmeye başladı yoluma devam ettim..

Ha nolurdu? Yanımda bi erkek arkadaşım olsaydı, inip amcayı yola getirmeyi bilirdik, ancak ya sonrası? İnsan o sinir haliyle ne yapacağını cidden şaşırıyor.. Ama bugün söz verdim bir daha hiçbir şekilde korna, sellektör, küfür vs.. karşılık vermeyeceğim, camı kapatıp müziği açacağım ve yoluma devam edeceğim.. Hatalıysam zaten efendi gibi özrümü diliyorum..

Siz siz olun trafikte kavga etmemeye özen gösterin.. Geçen gün arkadaşımın başına gelen olayda, yol alıp verme kavgası önce küfüre dönüşmüş, daha sonrada karşısındaki adam silah çekmiş, arkadaşım kaçmış.. İnsan hayatı çok ucuz, dün TV de gösteriyordu, alkollü adamlar, yolda yürüyen adamı vurabilirmiyiz diye iddaaya giriyorlar ve silahla adamı öldürüyorlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: set

Fazla yaklaşmdan efendice selektörünü yakıp yol isteyene hemen yol veriyorum, rahat geçmesi için hızımı düşürüyorum. Ancak tamponuma iyice yanaşıp yol isteyene istediği kadar yırtınsın yol vermiyorum. O arkamda kıvranırken ben zevk alıyorum.

Işıklarda sarı yanar yanmaz kornaya asılan varsa inadına yavaş kalkıyorum, gıcıklığına yavaş ilerliyorum. Korna sesi gelmesse sarı yanar yanmaz hazırlanıp yeşilde seri şekilde kalkıyorum arkamdaki insanları bekletmemek için...

Önce medeniyeti öğreneceğiz, öğrenmek istemessek benim için problem değil, ben gayet rahatım, öğrenmek istemeyen benden saygı beklemesin, çünkü asla duymayacağım... Taki o saygıyı öğrenene kadar.

Çünkü artık bıktım usandım, bundan sonra böyle...

Dün gece baktım karşımdan çakma xenoncu geliyor, açıyorum uzunları o geçene dek... Vallahi sesini bile çıkaramıyor, biliyor kabahatini... Aynı şekilde benim şeridimdeki herkes aynısını yapsa, uzunlarını açıverse bir süreliğine o adama bir daha çakma xenon kullanamaz. Sen insanları rahatsız ediyorsan insanlarda seni rahatsız eder. Dağda yaşamıyoruz...

Hocam bütün bunları hiç istisnasız bende yapıyorum :)

• Tüm konuyu belkide özetleyen yorum tebrikler otomobilci_x herkes şu mantıkta olsa keşke
    quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Pekala ben bu soruyu benzeri her konuda soruyorum, yine soracağım.
    Siz sevgili Demir Bükey insanları, sol şeritte gidiyorsunuz hız aralığınız 90-110 diyelim. Arkanızdan da sizden daha hızlı olduğu gayet net bir araç geliyor, 300-400 mt öteden selektör yapıyor; umursamıyorsunuz. 200mt, yok; 150mt, yok; 100mt, "gidiyoruz işte ne selektör yapıyorsun".
    Bunu neden yapıyorsunuz, bir kişi şunun bana mantıklı bir izahatini yapsın lütfen, rica ediyorum.

sorunun muhattabı değilim çünkü her isteyene uygun olan her koşulda yol veririm.
    ama geneli itibariyle cevap vereyim.
    normal her insanda yolunu verir zaten ama diyelim o insan normal değil ve yol vermiyor yinede tamponuna girip taciz etmek kazaya davetiye çıkarmak nasıl bir ruh halidir diyelim o insan aniden fren yaptı ve kaza yaptınız kim suçlu tabiki siz suçlusunuz sonra ne diyeceksiniz çocuk gibi ama oda bana yol vermedimi olacak.
    ve bunu o anın sıcaklığıyla düşünememenizi anlıyorum ama şimdi çıkıp bu yaptığınız kısasa kısas davranış tarzınız nasıl bir davranış şeklidir bana bunu açıklarmısınız. her yanlış harekete daha yanlış bir hareketlemi cevap veriyorsunuz.

• Arabayı statü, hızı da övünülecek bir şey olarak gören bir topluma sahibiz.
    Gayet normal.
  • Yazılanları okuyunca ülkemdeki kazalara hiç şaşırmıyor, gayet normal diyorum...

Kafa yapısı böyle oldukca bizim işimiz zor...

Baksanıza, kurban bayramında katliam gibi ölü yaralı var.

Yanlışımızı asla kabullenmiyoruz, yinede bildiğimizi okuyoruz.

İlla kazamı yaşamamız gerekiyor.

Arkadan gümmm diye vurunca anlarsınız hatanızı, geç olur ama iyi olur, hakkediyorsunuz çünkü! Dilerim yaralanma, ölüm olmaz, maddi hasar olur... Başka türlü öğreneceğiniz yok...

Ne kadar anlatırsak anlatalım farketmez...

Dün akşam eve gidiyorum, kırmızı yandı durdum. Arkamdan adam kornaya basıyor yürüsene diye, kavşaktaki mobese kamerasını işaret ediyorum elimle, anlamıyor! Buyurun bakalım...

İstanbul yolunda radar kameraları vardır, malumunüz... Sol şeritte gidiyorum, kamera var az ilerde, görüyorum. Adam arkadan korna çalıp sellektör yakıyor... Hızım 70, basarsam ceza yiyeceğim, sağ şerit dolu... İşte, insanlar böyle...

Vatandaş diyorki ben kestirebilirim duracağımı, bravo diyorum. Ne gerek var takip mesafesine, hız sınırına falan, nasıl olsa kendine güveniyor, dururum diyor vatandaş... İşte buyurunuz, en güzel örnek size.... Gayet normal katliam gibi kaza yaşıyor olmamız... Bayramdada ölen yaralanan o kadar kişi böyle düşünüyordu.... DURAMADILAR VE ÖLDÜLER... Ruhlarına fatiha, Rabbim rahmet eylesin...

• Gerçekten çok üzülüyorum bu memleketin haline.. tampon takibini bide haklı görüyorsunu ya.. söylenecek hiçbirşey yok.. trafiği sizler katlediyorsunuz.. şimdi diyeceksiniz ki, "trafiğin böyle olmasını da mı bizden biliyorsunuz" evet aynen öyle.. hepiniz kendi kafanıza göre trafik kuralları koyuyorsunuz. yok yol vermezse, selektör yaparım, tamponuna yapışırım, acelem varsa makas atarım.. umuyorum ki, birgün çok fena bir kaza yaparsınız. ama kazada bile lütfen usta şöförlüğünüzü gösterin de, agaca, duvara çarpın. en azından başkasının canını yakmayın!

Her ne olursa olsun, tampon tacizinde bulunup, sonra sağdan sollayıp, adamın önüne direksiyon kıramazsınız. ölümcül bir kaza olduğunda, hiç mi vicdan azabı çekmeyeceksiniz??

yukarıda, mimarım 3 lisan biliyorum diyen arkadaşa kocaman bir alkış istiyorum!! bu arkadaş için söylenecek o kadar şey varki.. medeni olmak ne yazıkki lisanla, eğitimle ölçülemiyor!! bende 3 lisan biliyorum, gemi kaptanıyım. ee ne oldu şimdi?? sen mimarsın ben kaptanım, 3 lisan biliyoruz diye kimse sana ayrı kural koymaz.. sende herkes gibi, kurallara uyacaksın.. takip mesafeni koru, geçmek istediğinde efendice selektörünü yap. yol vermiyorsa sağ şeritten solla ve efendi gibi yine sol şeride geç. sonrada gelirsin buraya konu açarsın, taciz etmeden takip mesafemi koruyorum, efendice selektörümü yapıyorum ama yine de yol vermiyor diye. kazaya davet çıkartmana hakkın yok arkadaş...

EDIT: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kızıl Baron -- 2 Aralık 2010; 10:54:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

Gerçekten çok üzülüyorum bu memleketin haline.. tampon takibini bide haklı görüyorsunu ya.. söylenecek hiçbirşey yok.. trafiği sizler katlediyorsunuz.. şimdi diyeceksiniz ki, "trafiğin böyle olmasını da mı bizden biliyorsunuz" evet aynen öyle.. hepiniz kendi kafanıza göre trafik kuralları koyuyorsunuz. yok yol vermezse, selektör yaparım, tamponuna yapışırım, acelem varsa makas atarım.. umuyorum ki, birgün çok fena bir kaza yaparsınız. ama kazada bile lütfen usta şöförlüğünüzü gösterin de, agaca, duvara çarpın. en azından başkasının canını yakmayın!

Her ne olursa olsun, tampon tacizinde bulunup, sonra sağdan sollayıp, adamın önüne direksiyon kıramazsınız. ölümcül bir kaza olduğunda, hiç mi vicdan azabı çekmeyeceksiniz??

yukarıda, mimarım 3 lisan biliyorum diyen arkadaşa kocaman bir alkış istiyorum!! bu arkadaş için söylenecek o kadar şey varki.. medeni olmak ne yazıkki lisanla, eğitimle ölçülemiyor!! bende 3 lisan biliyorum, gemi kaptanıyım. ee ne oldu şimdi?? sen mimarsın ben kaptanım, 3 lisan biliyoruz diye kimse sana ayrı kural koymaz.. sende herkes gibi, kurallara uyacaksın.. takip mesafeni koru, geçmek istediğinde efendice selektörünü yap. yol vermiyorsa sağ şeritten solla ve efendi gibi yine sol şeride geç. sonrada gelirsin buraya konu açarsın, taciz etmeden takip mesafemi koruyorum, efendice selektörümü yapıyorum ama yine de yol vermiyor diye. kazaya davet çıkartmana hakkın yok arkadaş...

• alintidir...

... remember what your teachers
    taught you standing in line in
    kindergarten… don ’ t PUSH...

kreste ogretmenlerinizin oyuncak sirasinda beklerken ogrettigi kurali hatirlayin. ITTIRMEYIN...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapya -- 2 Aralık 2010; 16:23:20 >
  • Hariçten gazel okuyorsunuz da;
    benim titrimi belirtmemin tek sebebi o gözününüzde oluşan trafikte müzikle gazlayan düşük statülü insan sıfatını kırmaktı. Onu bile istemeyerek yazdım kendimi ifade edebilmek için, sosyal statümü zaten paylaşmam zira burası garip bir yer herkes başkasının kendisi gibi olmasını istiyor.
    Devam ediyorum, bugün yine trafikte büyük bir zaman harcadım işlerden ötürü. Yine aynı şeyleri yaşadım, yine aynı şeyleri yazıyorum.
    Soldan 2. şeritte gayet huzurlu bir şekilde bir binek araç gidiyor, sol çaprazında da onunla aynı süratte (!) başka bir araç. Sağ tarafta ise zaten kamyon trafiğinin maşallahı var malum TEM Ümraniye istikameti.
    Geçtim sol şeride, sizin beni ve benimle aynı fikirde olanları korumamakla suçladığınız takip mesafesini normalden fazla bırakarak öndeki aracı uyardım bir defa selektör yaparak.
    Aynen sizler gibi o da umursamadı, yol onun ya.
    İkinci selektör, üç dört. Yok bana mısın demiyor.
    Hiç istifimi bozmadan biraz gaza basmamla zaten birden kendini benim sol arka çaprazımda buldu, yeterince sert bir şekilde önüne kırdım ve devam ettim.
    Sonra ne oldu biliyor musunuz sevgili bilinçli vatandaşlar, tam gaz bir fluence geldi anında sağa attım kendimi adama gaz bile kestirtmedim.
    Bilmiyorum siz hangi şehirde araba kullanıyorsunuz veya bilgisayar simülasyonlarında falan mısınız ama İstanbul trafiğinde yolun gereğine adapte olmakla mükellef herkes.
    Bende biliyorum hız limitlerini, hatta o yolları fiilen biz çizip tasarlıyoruz. Virajın kaçıncı metresinde hangi sürati geçersem ne olacağını mevzuata bakma gereksinimi duymadan zaten biliyorum.

Hani edebiyat yapmaya üşenmiyorsunuz onu anladım da, çok basit bir şey savunuyorum bunu kimse niye algılamak istemiyor ben onu anlamıyorum.
    Gerekmedikçe, kimseyi sıkıştırmam acelem yoksa zaten gereğinden fazla sakin araba kullanırım.
    Ama benim yolumu kimse engelleyemez, engellememeli. Ben o hakkı kendimde görmüyorsam önümdeki kim oluyor da bu hakkı kendinde görüyor?

Hangi dine mensup iseniz o inanca sığınarak konuyu saptırmadan edebiyat yapmadan cevap verin. Haksız mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RqJnr -- 2 Aralık 2010; 17:48:17 >

• Öncelikle:

quote:

Gerçekten çok üzülüyorum bu memleketin haline.. tampon takibini bide haklı görüyorsunu ya.. söylenecek hiçbirşey yok.. trafiği sizler katlediyorsunuz.. şimdi diyeceksiniz ki, "trafiğin böyle olmasını da mı bizden biliyorsunuz" evet aynen öyle.. hepiniz kendi kafanıza göre trafik kuralları koyuyorsunuz. yok yol vermezse, selektör yaparım, tamponuna yapışırım, acelem varsa makas atarım.. umuyorum ki, birgün çok fena bir kaza yaparsınız. ama kazada bile lütfen usta şöförlüğünüzü gösterin de, agaca, duvara çarpın. en azından başkasının canını yakmayın!

+10000

quote:

Hariçten gazel okuyorsunuz da;
    benim titrimi belirtmemin tek sebebi o gözününüzde oluşan trafikte müzikle gazlayan düşük statülü insan sıfatını kırmaktı. Onu bile istemeyerek yazdım kendimi ifade edebilmek için, sosyal statümü zaten paylaşmam zira burası garip bir yer herkes başkasının kendisi gibi olmasını istiyor.
    Devam ediyorum, bugün yine trafikte büyük bir zaman harcadım işlerden ötürü. Yine aynı şeyleri yaşadım, yine aynı şeyleri yazıyorum.
    Soldan 2. şeritte gayet huzurlu bir şekilde bir binek araç gidiyor, sol çaprazında da onunla aynı süratte (!) başka bir araç. Sağ tarafta ise zaten kamyon trafiğinin maşallahı var malum TEM Ümraniye istikameti.
    Geçtim sol şeride, sizin beni ve benimle aynı fikirde olanları korumamakla suçladığınız takip mesafesini normalden fazla bırakarak öndeki aracı uyardım bir defa selektör yaparak.
    Aynen sizler gibi o da umursamadı, yol onun ya.
    İkinci selektör, üç dört. Yok bana mısın demiyor.
    Hiç istifimi bozmadan biraz gaza basmamla zaten birden kendini benim sol arka çaprazımda buldu, yeterince sert bir şekilde önüne kırdım ve devam ettim.
    Sonra ne oldu biliyor musunuz sevgili bilinçli vatandaşlar, tam gaz bir fluence geldi anında sağa attım kendimi adama gaz bile kestirtmedim.
    Bilmiyorum siz hangi şehirde araba kullanıyorsunuz veya bilgisayar simülasyonlarında falan mısınız ama İstanbul trafiğinde yolun gereğine adapte olmakla mükellef herkes.
    Bende biliyorum hız limitlerini, hatta o yolları fiilen biz çizip tasarlıyoruz. Virajın kaçıncı metresinde hangi sürati geçersem ne olacağını mevzuata bakma gereksinimi duymadan zaten biliyorum.

Hani edebiyat yapmaya üşenmiyorsunuz onu anladım da, çok basit bir şey savunuyorum bunu kimse niye algılamak istemiyor ben onu anlamıyorum.
    Gerekmedikçe, kimseyi sıkıştırmam acelem yoksa zaten gereğinden fazla sakin araba kullanırım.
    Ama benim yolumu kimse engelleyemez, engellememeli. Ben o hakkı kendimde görmüyorsam önümdeki kim oluyor da bu hakkı kendinde görüyor?

Hangi dine mensup iseniz o inanca sığınarak konuyu saptırmadan edebiyat yapmadan cevap verin. Haksız mıyım?

Bana göre haksızsınız. Evet, sizin bir yerden bir yere gitme özgürlüğünüz elbette var, ancak önünüzdeki aracın da var. Siz onu arkadan sıkıştırıp taciz edince kaza yaparsa önünüzdeki insanların bu hakkını tümden yok etmiş oluyorsunuz. Ha ben çok usta(!) şöförüm gerekeni yaparım da deseniz, ani olarak değişen bir yol koşulu durumunda(öndeki aracın önüne yaya, hayvan vs. atlaması, yola yağ dökülmüş olması ,çukurlar vs.) ne kadar usta olsanız da toparlayamayacağınız durumlar olabilir, ki önünüzdeki aracın şöförü sizin gibi usta(!) olmayabilir ve yaptığınız bu şey kazayla sonuçlanabilir zaten bu durumda 8/8 suçlu olduğunuzu biliyorsunuzdur.

Ayrıca gidilen yolda şerit en soldaki bile olsa, önünüzdeki araç o yol için belirlenmiş olan asgari hız limitinin altında olmadığı sürece trafiği aksatmamaktadır. Trafiği sadece "siz" değil, etrafınızdaki insanlar da oluşturur ve bu insanlarında haklarına saygı duymanızı gerektirir. Dünyanın neresine giderseniz gidin, trafik kuralları o şehre özel olarak belirlenmemiştir, İstanbul'da da olsanız, Hakkari'de de olsanız trafiğe çıkıyorsanız, trafik kurallarına uymanız gerekmektedir. Ben de uçak mühendisiyim ve 3 dil biliyorum ama trafik kurallarına uymama gibi bir durumda hissetmiyorum kendimi, gideceğim yere geç kalmış olsamda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucak_muhendisi -- 2 Aralık 2010; 21:18:50 >

• Hasbinallahivelimelvekil.

Kullandığım dilin Türkçe olduğunu sanıyordum, anlatmak bu kadar zor olmamalı.

"Normal seyrinde giden birini sıkıştırmam."
    "Yol istemem gerekiyorsa uzun mesafeden uyarırım, sonra sabit hızla yaklaşarak periyodik olarak uyarırım."
    "Uzun vadeli ve edepli isteklerime rağmen yol vermiyorsa yeterince yakınlaşır son kez ikaz eder ve devamında sağından önüne geçerim."

Anlaşılabilmesi için her seferinde sadeleştiriyorum, sanırım yakında görsel iletişim yetersiz kalacak.

Kaldı ki mümkün olduğu kadar yapıcı olarak yaklaşmaya çalışıyorum, yoksa zaten bütün gün trafikte yüzlercenizi umursamıyorum.
    Belki burası en nihayetinde bir platformdur daha nitelikli insanlar vardır diye derdimi paylaşayım dedim, meğer şikayet ettiğim insanlara açmışım derdimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RqJnr -- 2 Aralık 2010; 21:24:59 >
  • genelde sollamaya ciktigimda basima gelir. soldan kaptirmayi sevenlerin ekseriyetinin ego problemi oldugundan senin saginda arac var mi, adam sollama mi yapiyor, biraz beklersem saga gecer zaten gibi sorgulamalar yakismaz elbet. ben bu tarz insanlari forumlarda ve internet ortaminda kendi dedigi olsun ya da kendi istedigi dogrultuda tartisma gitsin diye israrli davranan trollere benzetirim, trafik trolleri de kanun nizamdan fizikten bihaber suruculerdir cogunlukla, trafik kendi mantigi ve kuraliyla aksin ister, olmadi mi kudurur. makas ata ata gelir ve biter arkanda, cogunuz. sahitsinizdir, bu olay artik orta seritlere de sicradi maalesef, 70 75 le gitmeye kalk orta seritten,adam saglaya saglaya gelir ve sana selektor yapar,bumpera dayanir,en buyuk trolluk de bu iste...
  • quote:

ibretlik kaza izle

http://www.facebook.com/video/video.php?v=159920364051399&oid=115966527850&comments&ref=mf

Bu videonun konuyla bir alakası yok ama muhakkak bunu da savunan bir arkadaş çıkar. Yapılmaması gereken bir şey değil ancak arkadaş acemiymiş derler :)

• Bazı arkadaşlar ayıyım ama para bende diyenleri savunuyor, hayat iyi arabalara iyi kızlara binmekten ibaret değil, biri de ona bunu öğretsin. Kul hakkı diye bişey var UYANIN BU GAFLET UYKUSUNDAN

Tampona dayama işi de sadece sol şeritte olmuyor, bazı gerzekler makas atmak için sağdayken de hızla arkadan yanaşıyorlar, fren lambasını yakacak kadar frene basarak bana ve sol şerittekine makas atmasını önlüyorum, sorun beni geçip geçmemesi değil, benim ve başkalarının hayatını tehlikeye atması. Beddua etmek iyi değildir ama öylesine edeceksin arkadaş, suçsuz insanlar öleceğine öyleleri ölsün, ama ölürken yanına başkasını da almasın........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UML -- 3 Aralık 2010; 0:21:50 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.