Şimdi Ara

tampon tampona takip (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
7.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RqJnr

Pekala ben bu soruyu benzeri her konuda soruyorum, yine soracağım.
    Siz sevgili Demir Bükey insanları, sol şeritte gidiyorsunuz hız aralığınız 90-110 diyelim. Arkanızdan da sizden daha hızlı olduğu gayet net bir araç geliyor, 300-400 mt öteden selektör yapıyor; umursamıyorsunuz. 200mt, yok; 150mt, yok; 100mt, "gidiyoruz işte ne selektör yapıyorsun".
    Bunu neden yapıyorsunuz, bir kişi şunun bana mantıklı bir izahatini yapsın lütfen, rica ediyorum.

+1

yalnız sol şeritte önü doluysa o ayrı tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjklee18
    Not:ego kötü bir şey değildir.Egoların bittiği yerde yaşama heveside biter.

Kuşkusuz. Bkz. Kierkegaard: "Egonun Aşkınlığı"

Mesela 100km/s hıza ulaşmış olmak, biraz önce kaldırımda yürürken sahip olduğumuz yarım metrelik ego alanımızı 50 metreye çıkarabilir. Bu da doğal olarak koruyucudur.

:)

Gidelim Karbon 12!
  • Hepiniz aynı zihniyette olduğunuz için total cevap veriyorum.
    Takip mesafesinde bir arabayı takip ediyorsa herhalde boş yere yol istemem.
    Ama çok çok iyi biliyorsunuz ki, bazılarınız sadece "o anın sıcaklığında o psikolojiyle" yol vermek istemiyorsunuz. Bunu inkar etmek yalancılıktır ki benim çözebileceğim bir problem değil, kendi kendinize yalan söylüyorsunuz çünkü.
    Benim altımdaki arabanın gücü belli, önümdekinin belli, arkamdakinin de belli. Hele ki böyle bir otomobil forumunda olmanız daha da ciddileştiriyor olayı, hepsini bilmek durumundasınız.
    Anlayabilmeniz için çok basite indirgenmiş bir şekilde anlatıyorum; benim önümdeki araç 229bg ise ve önü boş ise bana yol vermek zo-run-da! Keza arkamdan gelen araç 231bg ise ben ona yol vermek zo-run-da-yım!
    Neden, çünkü artık beyninizdeki o psikolojiye rağmen ne kadar zorlarsanız zorlayın, o araç sizi geçecek.
    Hepimiz isteriz ki medeni olunsun, kimse kimseyle problem yaşamasın canı sıkılmasın. O halde neden bu kasıt?

Tekrar söylüyorum, ve iddia ediyorum ki benim cümlelerime paralel cümleler kuran kimse önü dolu birinden haybeye yol istemez.
    Benim hedefim önünde "takip mesafesinden fazla" boşluk olan birinin sağa çekilip yol vermeyi reddedenlerdir.
    Bir arkadaşın da kendince kurduğu o "o anın sıcaklığı" mantığıyla cevap vereyim bir de son olarak;
    Medenice yol isterim, uyarıcı nitelikte yol isterim, ciddileşirim ve yaklaşırım dikkatimi çekmek için. Hala daha yol vermiyorsa hiç üşenmeden veya tereddüt etmeden sağından geçer önüne kırar devam ederim.
    Var mı şunları okuyup da "sen haksızsın" diyebilecek, ezbere yorum yapmadan?

• İlk yazdıgım msj da belirtmiştim , sonradan tekrar bir msj ile belirtme gereği hissettim ama sanırım bazı arkadaşlar anlamamış..bahsettiğim yoğun ve şehir içi trafikte yaşanan yakın takipler..şehirlerarası yada boş yolda zaten sol şerit hız oranına bakılmaksınız ihlal edilmez..ama artık günün her saati kalabalık olan e-5 te öndeki arabanın kıçına kadar girip selektör yakarak taciz etmek akıl karı bir iş değil kesinlikle..savunulacak hiçbir yanı olduğunuda düşünmüyorum..bence boş yolda bile öndeki araçtan selektörle yol istemek normal olabilir hatta bazı insanlar bu anlamda insanı çıldırtacak kadar vurdumduymaz olabilir ama onu korkutucam yada yol vermesini sağlıcam diye çok fazla yakından takip etmek her şeyden önce kişinin kendi güvenliği için çok tehlikeli..bence formdaki bu tür konuları, insanlara laf sokmak,muhalefet etmek yada kendini haklı çıkarmak için kullanmak yerine ( lütfen kimse üstüne alınmasın ) hergün onlarca insanın hayatını kaybettiği günümüz trafiğinde nasıl daha güvenli bir şekilde yolculuk ederiz gibi sorulara yada tavsiyelere yönelik kullanmak çok daha faydalı olacaktır…

• quote:

Hepiniz aynı zihniyette olduğunuz için total cevap veriyorum.
    Ama çok çok iyi biliyorsunuz ki, bazılarınız sadece "o anın sıcaklığında o psikolojiyle" yol vermek istemiyorsunuz. Bunu inkar etmek yalancılıktır ki benim çözebileceğim bir problem değil, kendi kendinize yalan söylüyorsunuz çünkü.
    Benim altımdaki arabanın gücü belli, önümdekinin belli, arkamdakinin de belli. Hele ki böyle bir otomobil forumunda olmanız daha da ciddileştiriyor olayı, hepsini bilmek durumundasınız.
    Anlayabilmeniz için çok basite indirgenmiş bir şekilde anlatıyorum; benim önümdeki araç 229bg ise ve önü boş ise bana yol vermek zo-run-da! Keza arkamdan gelen araç 231bg ise ben ona yol vermek zo-run-da-yım!
    Neden, çünkü artık beyninizdeki o psikolojiye rağmen ne kadar zorlarsanız zorlayın, o araç sizi geçecek.
    Hepimiz isteriz ki medeni olunsun, kimse kimseyle problem yaşamasın canı sıkılmasın. O halde neden bu kasıt?

Tekrar söylüyorum, ve iddia ediyorum ki benim cümlelerime paralel cümleler kuran kimse önü dolu birinden haybeye yol istemez.
    Benim hedefim önünde "takip mesafesinden fazla" boşluk olan birinin sağa çekilip yol vermeyi reddedenlerdir.
    Bir arkadaşın da kendince kurduğu o "o anın sıcaklığı" mantığıyla cevap vereyim bir de son olarak;
    Medenice yol isterim, uyarıcı nitelikte yol isterim, ciddileşirim ve yaklaşırım dikkatimi çekmek için. Hala daha yol vermiyorsa hiç üşenmeden veya tereddüt etmeden sağından geçer önüne kırar devam ederim.

Hepimiz ve aynı zihniyet diye bir şey yok.bu evrensel aklın ve evrensel trafik kurallarının gereğidir.eger siz bunun aksini düşünüyorsanız kendinizi soyutlamalısınız hiç bir şey bir insanın hayatından önemli değil.velevkin kaza olmasa bile o insanıı taciz ediyorsunuz trafik sucundan ziyade buda ayrı bir suç bizim tartışdığımız olay sol şeridin ihlali yada benzeri bir şey değil.çünkü bu trafik teroristleri için şerit vesaire fark etmiyor her şeritte bunu yapabiliyorlar.yani işi basitleştirmek olayı mazur göstermek için bunlar uygun bahane değil.tıpkı bunun bir otomobil forumunda konuşulmasının veya sizin arabanızın daha güçlü olduğu için geçiş hakkının sizde olduğunu düşünmeniz gibi

• Sorduğum sorunun gayet açık olduğunu düşünüyorum, konu sol şeridin ihlali değil evet ama ben bunu soruyorum. Yapıyor musunuz, yapmıyor musunuz?
  • quote:

Tampona sıfır yanaşana yol vermem, sıfır yanaşmadan efendice selektör yakarsa yol veririm. Sağdan geçmeye kalkarsa ortalarım, öğrensin sağdan geçilemeyeceğini. Saygı duymaz ise bendende saygı beklemesin o kişi...

• Orijinalden alıntı: otomobilci_x

oldum olası saçma sapan yazılarla forumu işgal ediyorsun cahilce trafik teröristliğini övüyorsun senin yazılarını okuyan cahillerde bir şey sanıyor.
    ayağımı gazdan çekmeyi örnek olarak verdiğimi anlamış olmanı isterdim.
    sanırım yazdıklarımdaki hareketleri yapanlardan birisisin ki diğer yazılarından bunu yapabilecek birisi olduğunu zaten biliyorum yok 4. vitesmiş yok 5. vitesmiş hepsi saçmalık senin bu yazdıklarını okuyan kahve ahalisi seni haklı görebilir ama arada 1-2 m fark varken ben frene bastığım anda arkadaki bana çarpar ama sen yine çıkar dersin ki yok efendim o 3 citese alır diğeri amuda kalkar şunu yapar bunu yapar.

Orijinalden alıntı: drahte 1905

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

bilmiyor ki gerizkalı sen ayagını sadece gazdan çeksen kesin ve kesin ölümle sonuçalabilecek bir kaza olacak.

240km ile mi gidiyorsunuz siz otobanlarda ?

Sen 5. 6. viteste 100 110km yaparken arkana giren adam 4. yada 5. viteste 100 110km yapar ki sen ayagini gazdan cektiginde dahi senden hizli duracaktir

Hatta tampona dayamanin olayi, 100km ile giden adama dayanacaksa, geriden 110km ile gelinir, vites 1 alta alinir, ayak frene konur, ondekinin tamponuna dayanilir

Simdi senin ayagin gazda arkadakininki frende, ve bir vites dusukte gidiyor adam, her turlu senden daha hizli durur, milleti salak degil intihara meyilli yaptiniz

Dusundugunuz gibi tampona dayama yok, yani siz 100km 5. viteste gidiyorken arkanizdakide 100km ve 5. viteste gitmiyor yani

Orijinalden alıntı: omerf

Tamponuma yapışan olursa bende freni pompalıyorum umrum değil istiyorsa vursun arkadan bana. 1 kere basıyorum frene o korkuyla bi daha yaklaşmıyor tampona şerefsiz dolu memleket ne diye yapışırsın sen tampona canımı tehlikeye atarsın.

Aferim, kaza olursa olan ondekine olur, bu sehir ici kazasi degil, 100km ile giderken biri sana arkadan 10-20km hiz farki ile vurursa, en temizinden bir spin atarsin

Arkadan gelenin kaputu ezilir, tamponu cizilir, senin altina girer, senin arbanin arkasi kalkar, yere bir tekerden konmasa dahi araban kuvetle muhtemel spine baslar

Spin atmasan sahi yere inerken hangi tarafin once indigni kollayip ona gore direksiyonu kirman lazim ki serit degistirme, serit degistirirsen zaten cok cok kotu sonuclari olur

Kisacasi arkadan carpan her zaman ama her zaman karlidir, olan ondekine olur

Son olarak, degil senin gibi fren yapana, sol seridi sgai bos olmasina karsin 100-110km ile isgal edenlerin arkasindan 140-160 gelip tamponuna kucuk bir gamze birakip devam edenler var

Indirip dovenleri demiyorum, bunu dahi yapan adamlar var, siz caninizi sokakta bulmussunuz anlasilan

Arkadaş düşünemiyorki

Öndeki frene bastığı zaman arkadaki en iyi ihtimalle 1sn sonra frene basıyor...

Biraz empati kurmak birazda zeki olmak gerek bunu düşünebilmek için.

• Sağ şerit dolu veya adamcağız o sırada önündeki aracı sollamaya çalışıyor,aracı o kadar gidebiliyor. Siz arkadan sıfır yanaştınız, korna selektör,el hareketi ne varsa sergiliyor,taciz ediyorsunuz. Ben buna insanlık demiyorum, kusura bakmayınız. İnsan olan anlayışlı olur, yardımcı olmaya çalışır, bencil olmaz. Ne olur biraz sabretseniz, anlayışlı olsanız,insan olduğunuzu hatırlasanız, nasıl olsa en uygun olan fırsatta o adamcağız size yol verecek. Uçacak hali yok ya... Bana ne, benim önüme çıkmasın demek saygısızlık olur. Tekrar söylüyorum, saygılı olmayan insana asla ama asla saygı duymam...

Takip mesafesi önemlidir, sıfır takip etmek risktir, olacak kazada tek suçlu sıfır takip mesafesi olan araçtadır. Öndeki aracın kaza yapmasından , yaralanmasından arkadaki araç sorumludur. Ölüm ve yaralanmalarda suçlu olarak arkadaki araç sürücüsü tutuklanır. Yasalarımız bu şekildedir.

Efendi olalım, direksiyonun başına geçince sanki evrim geçiriyoruz, düşünmeden hareket ediyoruz. Taciz, sağdan geçmek, makas atmak, sıfır sıfıra yanaşmak, aşırı hız bunlar hoş değil, sonuçları çok ağır olur. Genciz, kanımız hızlı akıyor,direksiyonun başına geçip müziği sonuna kadar açınca herşeyi unutuyor başka bir yaratığa dönüşüyoruz.Aklımızı başımıza toplayalım, önümüzde koskoca bir hayat var. Ne kendimizin hayatını karartalım, nede başkalarının hayatını...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: set

Sağ şerit dolu veya adamcağız o sırada önündeki aracı sollamaya çalışıyor,aracı o kadar gidebiliyor. Siz arkadan sıfır yanaştınız, korna selektör,el hareketi ne varsa sergiliyor,taciz ediyorsunuz. Ben buna insanlık demiyorum, kusura bakmayınız. İnsan olan anlayışlı olur, yardımcı olmaya çalışır, bencil olmaz. Ne olur biraz sabretseniz, anlayışlı olsanız,insan olduğunuzu hatırlasanız, nasıl olsa en uygun olan fırsatta o adamcağız size yol verecek. Uçacak hali yok ya... Bana ne, benim önüme çıkmasın demek saygısızlık olur. Tekrar söylüyorum, saygılı olmayan insana asla ama asla saygı duymam...

Takip mesafesi önemlidir, sıfır takip etmek risktir, olacak kazada tek suçlu sıfır takip mesafesi olan araçtadır. Öndeki aracın kaza yapmasından , yaralanmasından arkadaki araç sorumludur. Ölüm ve yaralanmalarda suçlu olarak arkadaki araç sürücüsü tutuklanır. Yasalarımız bu şekildedir.

Efendi olalım, direksiyonun başına geçince sanki evrim geçiriyoruz, düşünmeden hareket ediyoruz. Taciz, sağdan geçmek, makas atmak, sıfır sıfıra yanaşmak, aşırı hız bunlar hoş değil, sonuçları çok ağır olur. Genciz, kanımız hızlı akıyor,direksiyonun başına geçip müziği sonuna kadar açınca herşeyi unutuyor başka bir yaratığa dönüşüyoruz.Aklımızı başımıza toplayalım, önümüzde koskoca bir hayat var. Ne kendimizin hayatını karartalım, nede başkalarının hayatını...

Ben arkamdan hızlı gelen araca vermekten hayıflanmıyorum da, önümdeki ne hakla hayıflanabiliyor?
    Kaçıncı defa söylüyorum hatırlamıyorum ama, bütün mesajlarımdaki hedef kitle aynı "KASTEN YOL VERMEYENLER".
    Sizde onlardan mısınız bimiyorum ama arkadan yol istendiğinde aynadaki bakışlar her şeyi açıklıyor; "elimden geldiğince yol vermeyeceğim!"

Otoyolda geceleri 60-70km, gündüz ise acelem olmasına göre 90-120 maks 160km hız arağında giderim. Her seferinde de elimden geldiğince takip mesafesini korurum çünkü ne sürede durabileceğimi biliyorum, ezber kuraldan değil mantıken korurum yani, eğer durabileceğimi gözüm kesiyorsa daha yaklaşırım. Tabi bu sürede yol istiyor olurum vermiyor olur/olursunuz o yüzden kasten daha da yaklaşırım.

Sosyal mesajdan ziyade realist olsak biraz, kaçıncı mesajdır aynı konuyu irdeliyorum zira. Standart bir aile aracının arkasına dinlediğim müziğin de etkisiyle koca arabayla yapışarak heyecan içinde yol isteme gereği duyacak biri değilim.
    Eğer bunu yapıyorsam, söylediğim üzre önümdekinden aldığım negatif etkiden dolayıdır, ve emin olun ki yine olursa tekrar yapacağım. Gönül ister ki son cümledeki ofansif tavrın nedenini anlayabilesiniz, ama mukadderat işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RqJnr -- 3 Aralık 2010; 10:52:46 >

• Ya bazı şeyler eğitim bilgi vesaire ile olmuyor kültür meselesi.. arkadaş halen dikiz aynasından aldığı elektirikten falan bahsediyor.umarım hiç bir zaman yaşamazsınız ama o dibine girdiğiniz araç bir gün ani fren yaptığında ancak durumu anlarsınız ne yaparsınız mukadderat işte
  • quote:

Ya bazı şeyler eğitim bilgi vesaire ile olmuyor kültür meselesi.. arkadaş halen dikiz aynasından aldığı elektirikten falan bahsediyor.umarım hiç bir zaman yaşamazsınız ama o dibine girdiğiniz araç bir gün ani fren yaptığında ancak durumu anlarsınız ne yaparsınız mukadderat işte

Yahu benim sorduğum şu niye anlamak istemiyorsunuz?
    "dibinize girilmesine ne sebeple neden oluyorsunuz?"
    Sıkıldım artık aynı şeyi yazmaktan, normal şartlar altında milletin dibine niye gireyim? Öyle bir eziklik yaşama gereği duymuyorum.
    Eğer gerçekten benim sorumun muhattabı sizler olmasanız bu kadar itiraz etmezdiniz, ama bariz ortada ki anlattığım senaryolardaki karakterlerden birisiniz.
    Aklınızda bir sürü tasarı var farkındayım ama benimki hiç biri ile uyuşmuyor, sadece yoluma gitmek istiyorum müsaadenizle. Ne heyecan arıyorum, ne üstünlük sağlamaya çalışıyorum.
    Sadece sizlerin arabanızın canına okumak pahasına yol vermemesinden bıktım o kadar, bunu dile getiriyorum.

• quote:

quote:

Ya bazı şeyler eğitim bilgi vesaire ile olmuyor kültür meselesi.. arkadaş halen dikiz aynasından aldığı elektirikten falan bahsediyor.umarım hiç bir zaman yaşamazsınız ama o dibine girdiğiniz araç bir gün ani fren yaptığında ancak durumu anlarsınız ne yaparsınız mukadderat işte

Yahu benim sorduğum şu niye anlamak istemiyorsunuz?
    "dibinize girilmesine ne sebeple neden oluyorsunuz?"
    Sıkıldım artık aynı şeyi yazmaktan, normal şartlar altında milletin dibine niye gireyim? Öyle bir eziklik yaşama gereği duymuyorum.
    Eğer gerçekten benim sorumun muhattabı sizler olmasanız bu kadar itiraz etmezdiniz, ama bariz ortada ki anlattığım senaryolardaki karakterlerden birisiniz.
    Aklınızda bir sürü tasarı var farkındayım ama benimki hiç biri ile uyuşmuyor, sadece yoluma gitmek istiyorum müsaadenizle. Ne heyecan arıyorum, ne üstünlük sağlamaya çalışıyorum.
    Sadece sizlerin arabanızın canına okumak pahasına yol vermemesinden bıktım o kadar, bunu dile getiriyorum.

Asıl siz benim dediğimi anlamıyorsunuz diyorum ki sebep ne olursa olsun kimsenintamponuna yaklaşıp onu taciz etmeye hakkınız yok.medeniyet budur.ayrıca sürekli aynı şeyi sorup duruyorsunuz ben kimseden sellektör bile yemiyorum yani sizin diş bilediğiniz kitleden değilim.şimdi siz kendinizce o aracın tamponun dibine girmekte haklı buluyorsunuz ya bir başkasıda kendinde başka bir hakkı görüyor ve sonuçta olan bu işte herkes kısa kısa kendince bir kural koyuyor.son söz eşinizin kardeşinizin annenizin babanızın kısacası sevdiğiniz birisinin 100km hızla 1 metre arkasında bir cahil görgüsüz terbiyesizin olması durumunda nasıl düşünürsünüz lütfen cevap verin hak etmiştir bizimki arkadaki tabiki haklımı diyeceksiniz

• Gerçekten sıkıldığım için son derece özetleyici bir mesaj yazıyorum.
    Evvela sanıyorum sonunda anladınız benim neyi kastettiğimi, o yüzden benim "durup dururken" kimsenin tamponuna yaklaşıp taciz etmediğimi de anlamış olmalısınız. Bir kaç mesaj öncesinde yazdığım gibi yarım kilometre mesafeden selektör yaparak geliyorsam eğer, ve önümdeki imkanı varken yol vermiyorsa; tarafımca her şey mübahtır bana göre.
    Sorunuza ise "hırsızın hiç mi suçu yok?" diyerek cevap veriyorum, bakalım bir anlam çıkartabilecek misiniz?
  • Bende bu konudan çok sıkıldım son olarak şu mesajı atacağım. Hiç kimsenin 500 metre geriden sellektör yaparak geliyorum(buda ayrı bir saygısızlık ama buna hiç girmeyelim çıkamayız) diye taciz veya ölümü yaralanmayı hak ettiğini düşünmüyorum.hırsızın hiçmi suçu yok deyiminde ise adı üstünde bir hırsız var ama burada öyle bir durum yok.
  • Kimse alınmasın ama genelde düşük motor hacmine sahip aracları olan soforler trafikte bu tip inatlasmalara yol acıyor.

İşi gurur meselesine döndürüyolar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 1 Aralık 2010; 20:14:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu

ben arka tampona yaklaşanlara aniden arka sisleri yakıyorum.. maşallah benim colt'ta arka sisler de far gibi aydınlatıyor..

adam fren yaptığımı zannedip panikliyor.. hem istediğimi elde etmiş oluyorum.. hem de takip mesafesini düşürüp kendimi tehlikeye atmamış oluyorum.. hatta bir nebze de gaza basıyorum arka sisleri yakarken...

bu bir yöntem mesela. bende uygulamıştım gerçekten eli ayağına karışıyor arkadakinin.
    çoğu arabada tek sis var arkada. bunu çift yaptıysanız daha etkili oluyor.

yalnız şuda var arkadaşlar. tamam bir adamın tampona yaklaşıp araç kullanmasını bende sevmiyorum yapmıyorum yaptırmıyorumda ancak bazen deli oluyor insan trafikte.
    geçen sene kardeşim fenalaşmıştı eve olanca hızıyla gitmeye çalışıyorum. 4lülerim yanıyor hızlı geliyorum. bir dayımın arkasından gelirken yiyorum sellektör kolunu adam hiç kafasını bile oynatmıyor. o adam için sol şeritte yavaşlıyorsunuz adam hala aynı kafada. sağa geçip trafiği daha riskli bir hale atıyorsunuz sağda hız yapsanız oda olmuyor.
    böyle olunca hal adama tamponuda dayarım araba babamın değilde benim olsa arabayıda dayarım.
    bu dediğim adamın sağ aynası kapalıydı bide kırmızı bir kartal o denli hatırlıyorum.
    yani bazen mecbur bırakılıyor insan bunu yapmaya.

kuş serisi kullanan alanlara hiçbirşey demem. düzgün gidenlerde var. ancak bu seride araba kullanan kendi alınteriyle arabasını kazanmayıp babam sağolsun diyenler çok fazla yapıyor bunu.
    çok yakın bir arkadaşım yapıyordu kavga ede ede bıraktırdık. yapan yakınınızsa bilinçlendirmeye çalışın. bir kişiyi vazgeçirseniz kardır.

kazasız belasız günler diliyorum hepinize.

• Olay şimdi yine bizim aracın motoruna geldi.bu forumda tartışma konusu ne olursa olsun sonuç bizim arabanın motorunda bitiyor.kendimi ve araç kullanım tarzımı anlatmayacağım gerek yol ama sunu bilin kafanızda kurduğunuz sağ şerit yolcusu bir sürücü değilim ve tek kullandığım arabada bu değil.konu iyice kişiselleşmeye gitmekte olduğundan son mesajımı şöyle atıp izin verirseniz bu konudan ayrılacağım. Çok çok uzun zamandır araba kullanıyorum sadace yaptığım şehir dışı yol 200.000 km olmuştur.hayatımda sadece bir kez arabamdan inmek istedim (kavga etmek içi) oda ankarada otoban girişinde ogs gişesine girerken ogs ye 200 metre kala tamponumun dibine kadar girip sellektör yapan a6 sürücüsü yüzündendir neredeyse nevrim dönmüştü eminim oda dursa hiç iyi şeyler olmayacaktı adam ogs gişesine girmemi bekleyemeyip o 200 metre boyunca beni taciz etmişti. Şimdi düşünüyorumda az önce arkadaşa sorduğum durumu gözümün önüne getiriyorumda diyelim eşim yada kardeşim yada amcam yada bir başkası trafikte 1 metre arkasında bir araçla gidiyor ve tesadüfya bende oradan kendi arabamla geçiyoru ve bu durumu fark ediyorum işte o anda allah ya beni yada karşıdakini korusun o kadar uyuz oluyorum bu magandalara.ve inanın bunda son derece samimiyim gercekten başka hiç bir hareket beni bu kadar sinirlendiremez.neyse bu benim son mesajım olsun anlatmak istediğim herşeyi anlattığımı düşünüyorum lütfen şahsıma yönelik cevap vermeyinki bana cevap hakkı doğmasın (illa söyleyecek bir şeyi olan varsa konuya pmden devam edebiliriz)

• quote:

Olay şimdi yine bizim aracın motoruna geldi.bu forumda tartışma konusu ne olursa olsun sonuç bizim arabanın motorunda bitiyor.

• quote:

3 dil bilen mimara gel...

yok 229 beygirse ben yol veririm yok 200bilmemkaç beygirse yol vermek zorunda bilmemne.

kurtlar vadisini göre göre millet kendini iyice polat alemdar sanmaya başladı

yollardaki hız limiti senin beygir gücünle değil, orada belirlenmiş kurallarla sınırlanır.

yolda hız sınırı 120 ise, ve ben 120 ile gitmekte isem, 150 ile gelip bana arkadan selektör yapılsa da hiç sağa geçmem, istersen daya tampona da fren yaptığım anda çeki topuzu radyatörle tamponu eline versin.

edit : ulan bu memleketin okumuşu böyle! cahili ne yapsa normal demek ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcoupe -- 1 Aralık 2010; 22:44:43 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.