Şimdi Ara

tampon tampona takip (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
7.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Exxcrea
    herşeyin bi kurali var sol serittenmi gidiyosun hızın 130 mu öndede arabamı var 110 le giden sellektör yap belli bi mesafeden daha çok yaklaşma o zaten geçer sen dibine girip gıcık edersen adami sonra dersin niye sol şeridi tıkıyo diye sen adam gibi davranmassan oda sana yol vermez bukadar basit birşey. zaten trafik varsa herkez belli bi hızdaysa 15 20 metre daha geride dursan ne olur zaten aynı hizda gidiyosunuz....

Zaten "defansif sürüş" böyle bir durumda şerit değiştirmeyin der. Arkadaki bu kadar yakınken şerit değiştirmek tehlikeli. Onun işlemci saati farklı çalışıyor, yol vereyim derken o daha önce oraya girmş olabiliyor.
  • yazılanları okudukça memnun oldum.
    çoğumuz takip mesafesinin önemini anlamış gibi görünüyor.
    muhalefet edenler yok.
    deneylerle, pozitif bilimle ispat edilmiş bir konuda aksini iddia etmek anlamsızdır zaten.
    ama nedense bizim burda illa bi aksini ispat etmeye kalkışan oluyor.
    artık bize farklı bir bakış açısı kazandırmak için mi yapıyor?
    yada kendisi o kurala uymadığı için vicdanıın rahatlatmak amaçlımı yapıyor bilemiyorum.
    çok konuda var bu tarz yazılar.
    emniyet kemeri,
    hızlı gitme,
    alkollü araç kullanma,
    siste sis farı kullanma.....vb pek çok konuda, yanlışta ısrar edenler oluyordu.
    yanlışra ısrar, bu konuda, ötekilere nazaran daha az olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olek1988

quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

XXX

arkadaki daha çabuk dururmuş, peh nereye duruyor. pür dikkat seni izlemesi lazım. 1 saniyelik bir dalgınlık, sigara yakma,telefonla konuşma,radyo değiştirme gibi dikkat dapıtıcı olaylar durumu engeller kazaya sebebiyet verir.

arkadaki daha çabuk durur, ama seni anında görürse durur..

Tamponuna dayiyan adam ne yapiyor saniyorsun? Dikkati birak belki bu onumdeki uyuz olur aniden frene basar diye bile aklindan geciriyordur

• quote:

quote:

quote:

XXX

arkadaki daha çabuk dururmuş, peh nereye duruyor. pür dikkat seni izlemesi lazım. 1 saniyelik bir dalgınlık, sigara yakma,telefonla konuşma,radyo değiştirme gibi dikkat dapıtıcı olaylar durumu engeller kazaya sebebiyet verir.

Tamponuna dayiyan adam ne yapiyor saniyorsun? Dikkati birak belki bu onumdeki uyuz olur aniden frene basar diye bile aklindan geciriyordur

Sürekli hem kendi diken üstünde gideceğine, hem de önündekini tedirgine edeceğine, adam gibi kullanmak çok daha mantıklı değil mi?
    Zaten eninde sonunda biyerde dur-kalk trafiğe girince yeterince yoruluyoruz, bari diğer zamanlarda mümkün mertebe kendimizi yormamaya çalışalım.

• birde takip mesafene tecavüz edenlere ne demeli?? adam arkadan hızla geliyor. bakıyor önünde 1 araçlık mesafe var.. hemen sağından geçiyor seni ve hooopp.. aradaki boşluğu dolduruyor... öküz işte...

birtek onun acelesi var sanki.. sorsan ona ama usta şöförüm diye geçinip durur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kızıl Baron -- 1 Aralık 2010; 13:11:40 >
  • Malesefki ülkemizde usta şöförlük = yapabildiğin kadar hız yapıp insan hayatını tehlikeye atmaktan başka bişi değil.
  • takip mesafesi diye birşey bilmiyorlar malesef.
  • 100km hızla arada 1-2 metre varken değil dikkat kişiye bağlı sensör olsa nafiledir
    hiç bir şekilde hiç bir kimse kazasız bu olayı olayı kurtaramaz intikal mesafesi diye bir şey vardır.
    ayağınız freni üstünde olsa bile imkansızdır 1 saniyede 100 km ile giden bir araba 27.8 metre yol alır siz neyden bahsediyorsunuz.
    örnek video koyduk 15 metre fark var ve arkadaki sürücü fren yapılacağını biliyor full dikkatli yani.
    halen neler konuşuluyor.
    bu olay cinayettir başkada bir şey değildir.
    öndeki arabanın fren yapma hakkını onun ve aracının içindekilerin canıyla,malıyla cezalandırmaktır.
    bu ülkede formula 1 yarışında piste köpek çıktı trafikte kimin önüne ne zaman ne çıkacağı belli değil bu foumda bir arkadaş kaza yapmıştı sebedide öndeki arabadaki kişinin çocugunun boğazına bir şey kaçınca aniden durmak zorunda olmasıydı.
  • "hızın yarısı kadar mesafe bırak" kuralını uygular ve 100 le giderken 50 metre mesafe bırakırsan o araya 5 tane araba girer. ilerleyemezsin.. ama istanbul harici şehirler için katılıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

XXX

Daha öncede söledim basıyorum arkama geçip tampona yapışırsa basıyorum frene arkadaş.

Sende gelip burda bu adamları savunuyorsun ya aklı başında sanardım seni ama başındaki gideli çok olmuş yazık.

• usta soförlük dediğin yanındakileri korku dolu anlar yaşatmayıp hem suruşuyle güven sağlamalı hemde araçtakiler yanında çay kahve içecek konumda rahat ettirmeli(direk fren koymucak sekilde)

ondeki aracı takipte kesinlikle bir dalgınlık olaracaktır
    -ondeki beni aynadan takip ediyormu?
    -plakası buymuş bu kesin şuradandır?
    -arabanın modeline bakayım?
    -plakada yazan ustanın numarasını alayım
    -öndeki arabada kaç kişi var?
    -öndekinin önünü görmeye çalışayım
    -öndeki neden hızlanmıyor(sankki lokomotif)

vs vs. o esnada fren koymak bile arkadaki sürücünün aklına gelmez

bu gibi şeyler arkadakinin aklına gelmesse zaten o kdr dibine girmez

yok bn oyle değilim ama dibine kadar giriyorum diyen arkadaşlar varsa hıç boşuna yormayın kendinizi egolarınızı bilinçaltınıza yerletirmişsiniz ve dışarıya bile çıkartmaktan korkuyorsunuz

Not:ego kötü bir şey değildir.Egoların bittiği yerde yaşama heveside biter.

• benim L200'ün arkasında fabrikadan orijinal demir tampon ve çeki topuzu var.

buyursunlar yapsınlar yakın takiplerini :)
  • Pekala ben bu soruyu benzeri her konuda soruyorum, yine soracağım.
    Siz sevgili Demir Bükey insanları, sol şeritte gidiyorsunuz hız aralığınız 90-110 diyelim. Arkanızdan da sizden daha hızlı olduğu gayet net bir araç geliyor, 300-400 mt öteden selektör yapıyor; umursamıyorsunuz. 200mt, yok; 150mt, yok; 100mt, "gidiyoruz işte ne selektör yapıyorsun".
    Bunu neden yapıyorsunuz, bir kişi şunun bana mantıklı bir izahatini yapsın lütfen, rica ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

Pekala ben bu soruyu benzeri her konuda soruyorum, yine soracağım.
    Siz sevgili Demir Bükey insanları, sol şeritte gidiyorsunuz hız aralığınız 90-110 diyelim. Arkanızdan da sizden daha hızlı olduğu gayet net bir araç geliyor, 300-400 mt öteden selektör yapıyor; umursamıyorsunuz. 200mt, yok; 150mt, yok; 100mt, "gidiyoruz işte ne selektör yapıyorsun".
    Bunu neden yapıyorsunuz, bir kişi şunun bana mantıklı bir izahatini yapsın lütfen, rica ediyorum.

Asla çekilmezler öyle tipler.. Tamponuna girince de tacizci olursun, bir de aynaya bakarak el kol hareketleri yaparlar.
    tamam eyvallah çekilmedi mi.. Sağından geçip sol şeride tekrar girersin, vay sen beni niye geçtin diye selektör yaparlar..

Peygamber sabrı lazım..

• quote:

sol şeritte olduğuma göre sollama yapıyorum demektir. işim bitene kadar sol şeridi kullanırım ve arkamdan gelenin yırtınması beni bağlamaz. gelip dibime yapışırsa gıcıklığına gazı bırakır yavaşlarım, sağımdan geçmeye çalıştığında tekrar hızlanırım.

birde şu var, sol şeride geçmişimdir ve sıkışık olmayan fakat yoğun bir trafik vardır (yani sağ şeritte girilecek kadar büyük aralık yoktur) yine arkamdakinin yırtınması benim hızlanmamı ya da saçma sapan bir şekilde sağa geçmemi gerektirmez. uygun bir anda geçerim

150-160 la soldan gidipte solu niye işgal ediyorsunuz diye ağlamak, 90-100 le solu işgal etmekle aynı şeydir

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

sol şeritte olduğuma göre sollama yapıyorum demektir. işim bitene kadar sol şeridi kullanırım ve arkamdan gelenin yırtınması beni bağlamaz. gelip dibime yapışırsa gıcıklığına gazı bırakır yavaşlarım, sağımdan geçmeye çalıştığında tekrar hızlanırım.

birde şu var, sol şeride geçmişimdir ve sıkışık olmayan fakat yoğun bir trafik vardır (yani sağ şeritte girilecek kadar büyük aralık yoktur) yine arkamdakinin yırtınması benim hızlanmamı ya da saçma sapan bir şekilde sağa geçmemi gerektirmez. uygun bir anda geçerim

150-160 la soldan gidipte solu niye işgal ediyorsunuz diye ağlamak, 90-100 le solu işgal etmekle aynı şeydir

İşte işin içinde kasıt olunca böyle cevaplar geliyor; öyle hızlanırken dikkat et sağından geçmeye çalıştığımda ki, bir yerine bir şey olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

quote:

Asla çekilmezler öyle tipler.. Tamponuna girince de tacizci olursun, bir de aynaya bakarak el kol hareketleri yaparlar.
    tamam eyvallah çekilmedi mi.. Sağından geçip sol şeride tekrar girersin, vay sen beni niye geçtin diye selektör yaparlar..

Peygamber sabrı lazım..

Bir önceki sayfada aynı konuda mesaj yazmıştım.Bayram günü iki şeritli yolda sol şeridi 40 ile kapatan elemanla ilgili 100 metre öteden sellektör yaptığım halde umursamayıp ve frenlere abanarak bana yaptığı artislik olayını ve sonrasında benimde ona yaptığımı.Bölelerini anlamak gerçekten zor...

Ha zaman zaman uzun yol seyahetlerimde benimde sol şeridi sollarken işgal ettiğim oluyor ve benden süratli araçların arkadan geldiği sellektör alınca mutlaka sinyalimi veriyorum ve kaç senedir bugüne kadar hiç bir sürücü bana sinyal verdiğim halde bir daha sellektör yapmadı yada tampona burnunu dayamadı..Ama bilerek ve kasten şerit kapatıp umarsız davrananları hiç bir şekilde anlamıyorum sanırım en çok sinirlendğim olayda bu ve o ondada benim onun yanına yada önüne geçtiğimde ne yapacağımı kestirmek zor oluyor..Keza o arkadaşada yaptımmı bi hareket evet yaptım...

Bunu çok cidden söylüyorum çünkü dikkat ettim araç kullanırken o kadar düzgün sakin birisi olmama rağmen sanırım en fazla sinirlendiğim iki olaydan biri bu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 1 Aralık 2010; 16:42:05 >

• quote:

Hemen cevap vereyim!!! çünkü benim de önüm doludur. benim sağa geçmem sana hiçbirşey kazandırmayacak.. önüm dolu, trafik 90-110 gibi akıyor ve daha da önemlisi bu yol senin malın değil.. herkes sol şeridi kullanabilir...
    eğer önüm açık olsaydı bende ya hızlanırdım yada bu süratte gideceksem sağ şeride geçerdim...

ama yok, önüm dolu olmasına rağmen hala arkadan selektör yapılıyor... hayret birşey gerçekten!!!

• quote:

sorunun muhattabı değilim çünkü her isteyene uygun olan her koşulda yol veririm.
    ama geneli itibariyle cevap vereyim.
    normal her insanda yolunu verir zaten ama diyelim o insan normal değil ve yol vermiyor yinede tamponuna girip taciz etmek kazaya davetiye çıkarmak nasıl bir ruh halidir diyelim o insan aniden fren yaptı ve kaza yaptınız kim suçlu tabiki siz suçlusunuz sonra ne diyeceksiniz çocuk gibi ama oda bana yol vermedimi olacak.
    ve bunu o anın sıcaklığıyla düşünememenizi anlıyorum ama şimdi çıkıp bu yaptığınız kısasa kısas davranış tarzınız nasıl bir davranış şeklidir bana bunu açıklarmısınız. her yanlış harekete daha yanlış bir hareketlemi cevap veriyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

sorunun muhattabı değilim çünkü her isteyene uygun olan her koşulda yol veririm.
    ama geneli itibariyle cevap vereyim.
    normal her insanda yolunu verir zaten ama diyelim o insan normal değil ve yol vermiyor yinede tamponuna girip taciz etmek kazaya davetiye çıkarmak nasıl bir ruh halidir diyelim o insan aniden fren yaptı ve kaza yaptınız kim suçlu tabiki siz suçlusunuz sonra ne diyeceksiniz çocuk gibi ama oda bana yol vermedimi olacak.
    ve bunu o anın sıcaklığıyla düşünememenizi anlıyorum ama şimdi çıkıp bu yaptığınız kısasa kısas davranış tarzınız nasıl bir davranış şeklidir bana bunu açıklarmısınız. her yanlış harekete daha yanlış bir hareketlemi cevap veriyorsunuz.

işte bütün olayı özetleyen yorum budur!!! Seni tebrik ederim otomobilci_x!!
    Her ne olursa olsun kimse kimsenin tamponuna girip taciz e-de-mez!!

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.