Şimdi Ara

tampon tampona takip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
7.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba...iş yeri ile evim arası yaklasık gidiş geliş 70 km..Dolayısıyla günde en az 70 , ayda ise ortalama 3200 – 3400 km yol yapıyorum..yaklasık 12 senedir istanbulda araba kullanıyorum..insanların neden hala yüksek hızlarda iken tampon tampona gittiklerini anlamış değilim..takip ettikleri arabanın önünde arabalar olsa dahi bu kadar yakın takip etmekten ne zevk alıyorlar anlamadım..biranlık bir olay birsürü can kaybına neden olur yazık değimli..dün akşam yine eve giderken e-5 üzerinde havalimanı civarında , aynadan bir baktım arkadaki denyo nerdeyse benle bitişik gidiyor..arkasında aslan tesisat yada ısı yazısı olan beyaz bir doblo idi..arabada kızkardeşimde vardı..bu aklı kıt arkadaş evine 2-3 dakika erken gidecek diye insanların canını neden tehlikeye sokuyor ..lütfen arkadaşlar..biraz dikkat.yazıktır hem canımıza hem malımıza..

• Tamponuma yapışan olursa bende freni pompalıyorum umrum değil istiyorsa vursun arkadan bana. 1 kere basıyorum frene o korkuyla bi daha yaklaşmıyor tampona şerefsiz dolu memleket ne diye yapışırsın sen tampona canımı tehlikeye atarsın.
  • Benim trafikte asıl rahatsız olduğum insan tipi, önüm dolu olduğu halde arkamda ısrarla selektör yapan insanlardır. Bu durumda ona yol verip tekrar arkasına geçiyorum ve hatasını anlayana kadar selektör yapıyorum. Malesef sabırsız bir milletiz. Ve neyle övüneleceğini bilmiyoruz. Gereksiz yere kendimizi trafikte riske atıyoruz.
  • Her şeritte bunu yapan denyolar mevcut.
    Sol şeritte değilsem gazı kesiyorum ve yavaşlıyorum, bazen fren bile yapıyorum.
    Arkamdaki sellektör vs yapıyorsa da umursamıyorum.
    Adam belli hızlı gitmek istiyor ve benimle karşılaşınca gıcık oluyor.
    Ben de bu şekilde intikam almış oluyorum.
    Sol şerit var be adam, solla git...

Bir de bu denyolar hem tamponunuza yapışıyor, hem de sizinde aynı şekilde gitmenizi istiyorlar ya... Hay bin kunduz....
  • http://www.otobil.net/blog/2010/08/24/yakin-mesafe-kaza-testi-video/
    bu videoyu herkesin izlemesi lazım arkadaki sürücü öndekinin fren yapacağını biliyor yani hazırlıklı ve aradaki mesafe 15 metre 1-2 metre olan durumların takdirini sizlere bırakıyorum..
  • Katılıyorum ve trafikte çok düzgün araç kullanan birisiyim ışıklara yayalara dikkat ederim yol benim olsada yolumu veririm vs ama gel gör bende çıldırıyorum birde 100 metre öteden sellektör attığın halde iki şeritli yolda sol şeridi isteyerek kasten kapatanlar var.

Bayramda yaşadım aynısı gece en az 100 metre öteden sellektör yapıyorum dağ taş aydınlanıyor umrunda değil 40la gidiyor adam.20 metreye kadar yaklaştım hala oralı değil inatla kapatıyor yolu arkamdakiler deli gibi geliyor ve sağ şeridi tırlar işgal etmiş onlar bile süratli araya girmen mümkün değil....Mecburen her ne kadar fren yapsamda tamponuna kadar yaklaştım hızım 100 ama araba yüklü 40 düşmek zor oluyor mesafe kısalıyor en son sellektöre frenlere abanarak cevap verdi arkadaş yani arkadan ben ona yapıştırsam onun burnu kanamayacak sanki..Sağ şerit boşalınca sağdan geçip tam arabanın tamponu onun aracın burnuna gelince dayanamadım kırdım önüne bariyerlere doğru gitti geldi afalladı bir toplamaya uğraştıki..İyimi yaptım biliyiorum iyi yapmadım ama biliyorum aynı şeyi bir daha yapmıycak çünkü ondan anlıyan bir tip olduğu belliydi ama demekki beni bile çileden çıkarabiliyor bazıları..Hadi arkadan ben değilde deli gibi gelen bir tır olsa ne yapacaktı merak ediyorum........

• Arkadaşlar bir konuya açıklık getireyim..dikkat ettiyseniz bahsettiğim olay e-5 akşam trafiğinde oldu..yani sol şeridi kapatmış halde , önüm boş iken gerçekleşmiş bir olay değil..tüm şeritler dolu bir vaziyette trafikte iken yapıyorlar bunu..boş bir yolda , hızlı olmadığı halde sol şeridi kapatıp yol vermeyenleri tabiî ki bende kınıyorum ama önde belli bir trafik varken tampona yapışanlara benim sözlerim..zaten boş yolda solu kapatıp babasının yolu gibi gidenler için ayrı bir konu açmak gerekiyor bence…

Bu tampon tampona gitme olayını normal karşılayıp , yol istiyordur , hakkıdır diyerek acaip senaryo üretenlerlede Allah yollarda kimseyi karşılaştırmasın diyorum…
  • ellerinize sağlık.
    aşşağıdaki videoyu izledim.
    bu konuda, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara, mükemmel bir cevap omuş.
    takip mesafesine uymayarak araç sürenler, düşüncesiz, sorumsuz ve saygısız sürücülerdir.

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

http://www.otobil.net/blog/2010/08/24/yakin-mesafe-kaza-testi-video/
    bu videoyu herkesin izlemesi lazım arkadaki sürücü öndekinin fren yapacağını biliyor yani hazırlıklı ve aradaki mesafe 15 metre 1-2 metre olan durumların takdirini sizlere bırakıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: derememo

ellerinize sağlık.
    aşşağıdaki videoyu izledim.
    bu konuda, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara, mükemmel bir cevap omuş.
    takip mesafesine uymayarak araç sürenler, düşüncesiz, sorumsuz ve saygısız sürücülerdir.

quote:

adam iyi sürücü değilmiş atsaymış 4. vitese bir problem olmazmış ama işte ne yapacaksın iyi şöför değil ehliyeti kim bilir nereden aldı.
    yurdumda o kadar çok cahil adam varki gelde anlat.

• Valla ben sadece sellektör korna gibi şeyleri defalarca yaptığımda dahi yol vermeyenlere yapıyorum.Sonra çekiliyorlar yani bir zevk alma meselesi değil.
  • Arkadan tampona dayanmak sıkıştırmak vs kültürsüzlüğün ezikliğin apaçiliğin göstergesidir nokta. Adam arabasıyla övünüyor hayatta sanki bitek arabası var yahu!.. Asıul böylelerini tesbit edip trafikten men edeceksin!
  • quote:

gerçekten çok güzel bir test. almanyada yaşayan bir akrabamdan duyduğum kadarı ile alman otobanlarında artık yakın taki yapanlara kamera sistemi ile ceza kesiliyormuş. çokta iyi yapıyorlar. keşke bizim yollarımızıda kameralar kontrol etsede magandalardan kurtulsak.

tamponunuzun dibine kadar giren hödüklere yapılacak en güzel şey panik yapmadan sakin bir şekilde ayağınızı gazdan çekip uygun pozisyonda sağa geçmekdir. bu gerizekalı insanların allahlarından bulmalarını başklarına zarar vermemelerini dilemektir.

• quote:

trafikte beni en deli eden en uyuz olduğum ve en cahil hatta gerizekalı insan tipi budur.
    bu forumdada bunu yapan ve hatta övüne övüne anlatan o kadar çok cahil insan varki..
    100 km hızla gidiyorsun adam tamponuna yapışıyor 1 metre ya var ya yok aklınca seni taciz ediyor yolu açmanı sağlıyor.
    bilmiyor ki gerizkalı sen ayagını sadece gazdan çeksen kesin ve kesin ölümle sonuçalabilecek bir kaza olacak.
    onu düşünemiyor ki hayvanat,embesil,veya öküz.
    bunu neden yazıyorum biliyormusunuz.
    geçenlerde izmit içerisinde e5 te bir embesil arka tamponuma yapıştı yol verdim beni geçince öndeki clioya aynısını yaptı sürücü bayanmış panikle direksiyonu kırınca neredeyse arabayı deviriyordu.
    trafiği bir yarış ortamı sanan kendinden başka kimseyi düşünmeyen bu cahil ve gerizekalı insanlara aslında en iyi çözüm alacaksın sağlam bir araba tampona yapıştımı hayvanat, bascaksın frene girsin it arabanın altına...

(hakaretlerim için özür dilerim ama bu insan müsvetteleri başka bir şeyden anlamaz)

güzel yazmışsın.
    bir keresinde e-5 küçükçekmece tarafında gidiyorum.araç opel corsa idi.sol şeritte giderken de hız sınırı vs var diye şeridi gaspetmem arkadaki benden hızlı ise
    geçer yol veririm.ancak o gün akıcı ve belki hızlı diyebileceğimiz bir trafik vardı.sol şeritteyim önümdekiyle normal bir mesafede gidiyorum.tüm şeritler aynı şekilde
    büyük bir boşluk yok.arkaya mavi hadımköy midibüslerini bilirsiniz. onlardan yanaştı ve tampon mesafesine kadar geldi.önüm dolu,orta şerit dolu ama bu dingil arkadan selektör yapıyor.bende aynadan ne var,nereye gideceksin ki yol istiyorsun giibi işaretler yaptım bu dingil şöför de el kol işaretleriyle dibimde devam ediyor.
    velhasılı bu zihniyet ,zeka özürlülüktür.bu şekildeki olayları çeşitli kelime oyunlarıyla da çarpıtıp,masumlaştırmaya gerek yok.
    trafikte de var,dışarda da var,forumda da var.
    iyi günler

• Fazla yaklaşmdan efendice selektörünü yakıp yol isteyene hemen yol veriyorum, rahat geçmesi için hızımı düşürüyorum. Ancak tamponuma iyice yanaşıp yol isteyene istediği kadar yırtınsın yol vermiyorum. O arkamda kıvranırken ben zevk alıyorum.

Işıklarda sarı yanar yanmaz kornaya asılan varsa inadına yavaş kalkıyorum, gıcıklığına yavaş ilerliyorum. Korna sesi gelmesse sarı yanar yanmaz hazırlanıp yeşilde seri şekilde kalkıyorum arkamdaki insanları bekletmemek için...

Önce medeniyeti öğreneceğiz, öğrenmek istemessek benim için problem değil, ben gayet rahatım, öğrenmek istemeyen benden saygı beklemesin, çünkü asla duymayacağım... Taki o saygıyı öğrenene kadar.

Çünkü artık bıktım usandım, bundan sonra böyle...

Dün gece baktım karşımdan çakma xenoncu geliyor, açıyorum uzunları o geçene dek... Vallahi sesini bile çıkaramıyor, biliyor kabahatini... Aynı şekilde benim şeridimdeki herkes aynısını yapsa, uzunlarını açıverse bir süreliğine o adama bir daha çakma xenon kullanamaz. Sen insanları rahatsız ediyorsan insanlarda seni rahatsız eder. Dağda yaşamıyoruz...

• because sometimes the truth is not good enough
    çünkü bazen gerçek yeterince iyi değildir....

batman karaşövalye filminin final repliklerinden biri...

doğru: takip mesafesini koruyarak ilerlemek

gerçek: takip mesafesini koruduğun an bir kaç denyonun o mesafeden istifade ederek makas üstüne makas atması, senin önüne geçmesi, onlar ilerlerken senin bi gaz bi fren ifrit olman..

istanbulda araç kullanırken ne yazıkki bende yakın takip yapıyorum..yaptığımı kesinlikle savunmuyorum, ama mevcut şartlar altında yapmam gereken bu.

aynen bir kaç ay önce kadının biri takip mesafesini korudu diye arkadan 15 adamın ona çarpması gibi..yanlışlar üzerine kurulu sistem doğruyu kaldırmıyor, ve doğru olanı dışlıyor.

eğer tutupta öndekiyle aranıza 10 mt gibi bir takip mesafesi koyarsanız emin olun en fazla 10 sn içerisinde doldurulacak.. ve siz biradaha yavaşlayıp onunlada aranızdakş mesafeyi açmak zorunda kalacaksınız..ve işin kötü tarafı böyle yaptıuğınız sürece kısır döngüye gireceksiniz..

herneyse batman hemşerimin dediği gibi, bezen gerçek yeterince iyi değildir..

gerçeklerin daha iyi olduğu günlerde görüşmek dileğiyle

• ben arka tampona yaklaşanlara aniden arka sisleri yakıyorum.. maşallah benim colt'ta arka sisler de far gibi aydınlatıyor..

adam fren yaptığımı zannedip panikliyor.. hem istediğimi elde etmiş oluyorum.. hem de takip mesafesini düşürüp kendimi tehlikeye atmamış oluyorum.. hatta bir nebze de gaza basıyorum arka sisleri yakarken...

• ayrıca bir şey daha var..

bizim ülkemizde herkes saygıyı karşıdan bekler.. ve yine herkese göre karşıdaki mükemmel sürücüdür.. hata yapmaz..

mesela şerit değiştirmek için sinyal yeterlidir.. sinyali yaktın mı istediğin yöne dönebilirsin!!!

bir yola dönüş veya çıkış için kafayı çıkarman gerekir... yoksa sana kimse yol vermez.. kafayı çıkarmak yeterlidir.. diğeri nasıl olsa kesin durur..

aracın büyükse kasa farkını kullanmalısın... hafif hafif kaykıl sola doğru.. eleman nasılolsa korkup sana yol verecektir..

veya aracın hızlıysa korkma.. bas gaza... az sonra makası atacaksın.. bir öndeki şoför asla fren yapmaz.. hep dikizi gözler ki sen makasa kalktığında sana yamuk yapmasın..

dediğim gibi sana göre trafikteki herkes mükemmel şofördür.. onlar hata yapmaz.. senin açıklarını kapatır..!!!

afferim.. durma böyle devam et....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turizmpsikoloğu -- 30 Kasım 2010; 17:03:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alikum

because sometimes the truth is not good enough
    çünkü bazen gerçek yeterince iyi değildir....

batman karaşövalye filminin final repliklerinden biri...

doğru: takip mesafesini koruyarak ilerlemek

gerçek: takip mesafesini koruduğun an bir kaç denyonun o mesafeden istifade ederek makas üstüne makas atması, senin önüne geçmesi, onlar ilerlerken senin bi gaz bi fren ifrit olman..

istanbulda araç kullanırken ne yazıkki bende yakın takip yapıyorum..yaptığımı kesinlikle savunmuyorum, ama mevcut şartlar altında yapmam gereken bu.

aynen bir kaç ay önce kadının biri takip mesafesini korudu diye arkadan 15 adamın ona çarpması gibi..yanlışlar üzerine kurulu sistem doğruyu kaldırmıyor, ve doğru olanı dışlıyor.

eğer tutupta öndekiyle aranıza 10 mt gibi bir takip mesafesi koyarsanız emin olun en fazla 10 sn içerisinde doldurulacak.. ve siz biradaha yavaşlayıp onunlada aranızdakş mesafeyi açmak zorunda kalacaksınız..ve işin kötü tarafı böyle yaptıuğınız sürece kısır döngüye gireceksiniz..

herneyse batman hemşerimin dediği gibi, bezen gerçek yeterince iyi değildir..

gerçeklerin daha iyi olduğu günlerde görüşmek dileğiyle

have you ever dance with the devil in the pale moon light?

• Konuda 4 vites, 5 vitestir tampona yakın sürmeyi masum göstermeye çalışan birileri var. Benim eniştemde bu şekilde kullanır. Ama sol şeritte giderken ve hızlı kullandığı için karşı tarafın sollamayı yapmasına rağmen "yollar benim" dercesine solu işgal edip sağa zamanında yanaşmıyorsa girer tamponun dibine anca öyle yol verirler..

Ben Ankara'lıyım ama İstanbul'u gözlemlediğim kadarıyla çoğu 100-120km/h ile tampona yakın bir şekilde takip ediyor. Hani zaten buranın trafiği berbat bu şehirde yavaş gitmek yasakmış gibi bir izlenim veriyor. Ancak unutulmamalıdırki o kadar yakın takip ederken öndeki aracın önüne bir kedi, köpek çıktığında veya sürücünün kalp krizi geçirdiği vakitlerdeki ani hareketi öndekini ve arkadaki kişileri ölüme sürükleyebilir. Hani belki çok denk gelen birşey değildir bu tür şeyler ama denk gelirsede ne olacağını tahmin ediyorsunuzdur..

Ben bazen araçta empati kurarım, aniden böyle olursa nasıl davranmam gerektiğine dair teoriler düşünürüm. Hayatımda hiç kaza yaşamadım, inşallah yaşamam. Türkiye'de bazı insanlarımız kaza yaşadıktan sonra ders alıyorlar. Araçların verdiği güven nedeni ile birşey olmayacağını sanıyorlar. Ancak bir çarpışma anını kafanızda canlandırın. O şiddette boynunuzun nasıl bir şiddete maruz kalacağını düşünün. İnsanlar kaza olduğunda araçtaki rahat oturdukları şekilde kaza olacağını sanıyorlar.

• quote:

Konuyu ilk görünce aklıma bu video gelmişti benden önce davranmışsınız :)

Tampon tampona takipte takip edilen araç sürücüsünün dikkati büyük ölçüde dağılır, aynadan sık sık arkanızdaki aracı kontrol etmek isterken önünüzde olan biten gözden kaçabilir vs bir çok sonuçlara sebep olabilir. Aynı şekilde arkadaki açısından da kötü bir durum.

Ayrıca sol şerit işgalcileri de yakın mesafeden takip edenler kadar bilinçsizdir bana göre.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.