Şimdi Ara

tampon tampona takip (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
7.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tampon tampona takip etmeyi hangi akla hizmet ederek yok şöyle yok böyle diyerek geveleyerek savunuyorlar anlamak mümkün değil.Her ne sebeple olursa olsun kimsenin başkasının hayatına kastetmesi kabul edilemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan.d

have you ever dance with the devil in the pale moon light?

bide şeytana sor bakalım alikum'la dans etmişmi hiç

herneyse ortam çok gerilmiş..madem şeytan dedik bi şeytan fıkrası anlatayım

herif dünyanın en azgın adamıymış ve her önüne çıkan bayanla yatıyormuş. birgün rüyasında 24 saat sonra ölecegini ve bu 24 saat içinde kendine hakim olursa, ona cennete gidecegi söylenmiş.

bunun üzerine bizim azgın evden çıkmamaya karar vermiş. süresinin bitmesine 2 saat kala kapı çalmış, kapıda yağmurdan ıslanmış güzel bir kız;

- amca ne olur beni içeri al yağmurdan sırılsıklam oldum ne olur çok üşüyorum.

adam dayanamayıp kızı içeri almış, ama kızdanda uzak durmaya çalışıyormuş. artık 1 saat süre kalmış adam kendini zor zaptediyormuş sonra yataga uzanıp, bari bu süreyi uyuyarak geçireyim diye düşünmüş.
    güzel kız ise rahat durmuyormuş.

- amcacım ne olur yanına uzanayım çok üşüyorum.

onada peki deyip almış kızı yatağa, güzel kız ise adamın oynaşmaya başlamış ve adamı çıldırtmış, dinden imandan çıkan azgın tekemiz artık daha fazla dayanamamış vee....(anlarsınız işte)... 10 dakika kala cennet şansını kaybetmiş.

İş bittikten sonra güzel kız birden çirkin cadıya dönüşmüş ve sırıtarak.

- Ha ha ha ben SEYTAN'dım seni kandırdım demiş;

Bizim sapık hiç istifini bozmadan cevabını vermiş;

- Vay anasını satayım, şu dünyada yapmadığım bi şeytan kalmıştı
    onuda yaptım ya artık ölsemde gam yemem.

hadi germeyin kendinizi fazla

• Arkadaki araç sol şerit harici çok yakin takip ediyorsa sirayla şunlari yapiyorum;

2dakika sonunda dörtlüleri yakiyorum

hala anlamiyorsa yavaşça frene basiyorum

Hala devam ediyorsa geçmesi için kenara geçiyorum vede geçtiği gibi arkasina yapişiyorum aynisini kendisine uyguluyorum. çoğu zaman benim yaptiklarimi sirasiyla O tekrarliyor, fakat tek bir farkla; birdaha aracimin arkasina geçemiyor..

Kimsenin kimseyle uğraşmasina gerek yok. Alti üstü birbuçuk dakika daha erken varacaksin diye trafikte pislik yapmanin manasi yok.
  • Cumartesi gecesi saat gece 2 civarı kırmızı İzmir çiğli yönüne doğru gidiyorum kırmızı ışıktayım trafikte fazla yok yeşil yandı kalktım bu arada aynaya bakıyorum bi tane çekici o trafik ışığına yakalanmadığı için hızlı geliyor orta şeritteyim yani istese sola geçip gidebilir. Girdi tamponuma kadar. Bi koydum fren arkadan dari dari diye sağa geçtim açtım camı yemin ediyorum gözüm dönmüş şekilde adama bağırıyorum. Turassistin arabası bu arada bişiler dedi ama duymadım dursak artık allah ne verdiyse girecektik birbirimize.
  • Arkadan çarpan araç zarardadır. Bu sitede paylaşılan Almanya'dan bir test videosu vardı önde eski bir araç, arkada kırmızı bir BMW. Öndeki eski araç ani fren yapıyor ve yakın takipteki BMW arkadan giriyor ve hasar sadece BMW de oluyor. Ve bu videoyu görüpte hala tamponun dibinden takibi savunanların akıl sağlığından şüphe ediyorum. Yani bi sizler akıllısınız millet dangalak, bi siz yetişmeye çalışıyorsunuz bir yerlere milletin zamanı bol yavaş gitmekten haz alıyor. Varmı böyle birşey? Kendinizi kandırmayın, ve başka insanların hayatlarını tehlikeye atmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucak_muhendisi -- 30 Kasım 2010; 20:20:04 >
  • Övünmek için söylemiyorum ama bazı insanlar ego tatmini için sol şeridi işgal ediyorlar. İstanbulda yaşıyorum Çanakkale'de okuyorum. Çanakkale'de hergün mecburen yapmak zorunda kalıyorum. İstanbulda orta şerit yetiyor.
  • Geçen gün aynı olay yüzünden kaza yaptım. Daha doğrusu arkadan çarptılar bana. Şehir içinde yol boyu giderken yolun ortasındaki refüje yaya geçidi koymuşlar. (nasıl bir mantıksa artık) Ve sadece kırmızı yeşil ışık var. Sarı yok. Bende ortlama bir süratle gidiyordum. Yeşil yanıyordu geçmeden önce. Ama ışıklara yaklaşınca sarı yanmadan direkt kırmızı olunca bende kırmızıda geçmemek ve yayaya yol vermek için durdum. Durur durmaz 1 sn geçmeden arkadan küt diye geçirdi bir Honda Civic Sport. Denyo inmiş birde bana niye fren yapıyorsun diyor. Çıldırmamak elde değil. Kırmızı yanıyor diyorum ani fren yapmasana o zaman diyor. Açtım ağzımı bende... Aradaki mesafeyi koruyacaksın arkadaş. Işık değil de önüme bir yaya çıktığı için fren yapmış olsaydım o zaman ne olacaktı öküz beyfendi? Anlamıyorum ben bu milleti... Sonuç: benim araçta bin lira civarın onda ise 8bin tl civarı masraf çıktı.

tampon tampona takip

• gün boyu kamyonet kullanıyorum. benim araca bile yapışık gidenler var. daha önce de arkadan çarpanlar oldu. bende kuruş masraf olmazken arkadan çarpan kamyonetin basamağına girip arabasının önünü parçalamıştır. orta şeritte ısrarla arkamdan selektör yapanlara gaza basarken sol ayağımla frene dokunuyorum. araç gidiyor ama arkadaki araç fren yaptığımı sanıp asılıyor frene.
  • Perşembe günü hava rüzgarlıydı. 4 şeritli otoyolda sağdan ikinci şeritteyken öndeki kamyondan bir branda havalandı. Bir de takipçimiz var, taciz etmiyor ama huy işte... benim fikrime göre fazla yakın. Sağa sinyal verip şeridi değiştirdim ve arkadakine de bayağı bir zaman bıraktım görsün diye. Yine de koca brandayı ortaladı... Neyse ki aksına dolanmadı veya camına yapışmadı.
  • arkaya 200mw lıklardan yeşil lazer koyacaksın gözlerini yakıp kör edeceksin ama gene onlarında arkasında giden masumlara yazık.
  • birazda bizim gibi gelişmemiş cahil sığır sürüsü toplumlarda ye kürküm yecilik vardır.Bu cahil toplumun kurallarından birtaneside her arabanın gidebilceği bir şerit kuralı vardır.Mesela altınızdaki ucuz basit bir arabaysa ve siz sol şeritten önünüzdekiyle aranızda takip mesafenizi koruyarak efendi efendi gidiyorsanız bu arkanızdan gelecek sabırsız varlıkları irite edecektir çünkü aracınız ucuz ve sol şeridi hak etmiyor açılıp derhal ona yol vermelisiniz.Ama altınızdaki pahalı bir mercedes veya başka bir marka araç olursa ve camlarıda hafif filmliyse arkanızdan gelecek canlılar sizin sosyo ekonomik durumunuzdan tırsacakları için size selektör dahi atmadan yandan uzayıp gideceklerdir.Çünkü o araçtakiyle zıtlaşırsa araçtan inecek adamın kendisiyle akraba olup olmayacağı konusunda tereddütleri vardır.Fakat ucuz ve standart, camlarının içi gözüken bir araç sürüyorsanız her türlü taciz ve zorlamaya hazır olmak durumundasınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 30 Kasım 2010; 23:45:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lee-on!

Geçen gün aynı olay yüzünden kaza yaptım. Daha doğrusu arkadan çarptılar bana. Şehir içinde yol boyu giderken yolun ortasındaki refüje yaya geçidi koymuşlar. (nasıl bir mantıksa artık) Ve sadece kırmızı yeşil ışık var. Sarı yok. Bende ortlama bir süratle gidiyordum. Yeşil yanıyordu geçmeden önce. Ama ışıklara yaklaşınca sarı yanmadan direkt kırmızı olunca bende kırmızıda geçmemek ve yayaya yol vermek için durdum. Durur durmaz 1 sn geçmeden arkadan küt diye geçirdi bir Honda Civic Sport. Denyo inmiş birde bana niye fren yapıyorsun diyor. Çıldırmamak elde değil. Kırmızı yanıyor diyorum ani fren yapmasana o zaman diyor. Açtım ağzımı bende... Aradaki mesafeyi koruyacaksın arkadaş. Işık değil de önüme bir yaya çıktığı için fren yapmış olsaydım o zaman ne olacaktı öküz beyfendi? Anlamıyorum ben bu milleti... Sonuç: benim araçta bin lira civarın onda ise 8bin tl civarı masraf çıktı.

tampon tampona takip

8 bin liralık masraf gibi gözükmüyor honda civic'in.Tamponu ve kaputu zarar görmüş ve Ön ızgarası
    Sizin aracınızın da bin liralık masrafı yok gibi gözüküyor görünen sadece tampon içine göçmüş.vakum ile çekilecek ve boyası düşerse boyanacak

Ama siz somut rakamlar vermişsiniz.Yargılamıyorum sizi yanlış anlamayın ama vermiş oldugunuz rakamlar yüksek geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ageofempires -- 1 Aralık 2010; 0:03:38 >

• civicte 8 milyarlık hasar yoktur seattada 1 milyar yoktur. aynı kazayı bende yaşadım aracım civic arkadan bi öküz bomboş yolda ben durduktan tam 3 4 saniye sonra geldi çarptı. arabada 2 cocugu ve karısı vardi kesin onlarla konusurken yola bakmadi ve pat. seattaki hasarın benzeri oluştu benim civic te. yeni kasa sedan benim araçta. tampon degişti yanılmıyorsam 500 lü bir rakamdi tampon. seattinkinin 1 olma ihtimali yok yani banagöre.civicte 8 zaten çok zor gibi duruyor.

yakından takip işide okadar sakatki siz daha aracın frene bastıgını görüp kendiniz frene basakanakadar çarpıyorsunuz. yani yok benim araç 4. onunki 5. viteste yok bnm ayagım frende olayi işe yaramıyor. ani fren yapmasına gerekte yok orta sertlikte frende bile aranızda 1 araba mesafesi boy varsa ve 100 civari gidiyorsanız direk çarparsınız arkadan. zaten o videoda söylendigi gibi kendinden emin deneyimli sürücülerin ençok yaptigi hata olarak geçiyor. bizde zaten kendinden emin sürücü olmak için 3 aylık ehliyet yettigi için giriyorlar dibine. ek olarak öndeki kişiyide tedirgin ediyor dibinden birinin gitmesi bakiyorum bazen arka koltukta oturuyo sanki adam içime girmiş artık o derece. dikiz aynasına bakmaktan önüme bakamaz hale gelmiştim özellikle o kazayı yaşadıktan sonra ehliyetimde daha 6 7 aylıktı ozamanlar okadar tedirgindimki giderken ha çarptı ha çarpıcak diye arkadan araba dibime girince nereye kaçsam diye düşünür olmuştum. herşeyin bi kurali var sol serittenmi gidiyosun hızın 130 mu öndede arabamı var 110 le giden sellektör yap belli bi mesafeden daha çok yaklaşma o zaten geçer sen dibine girip gıcık edersen adami sonra dersin niye sol şeridi tıkıyo diye sen adam gibi davranmassan oda sana yol vermez bukadar basit birşey. zaten trafik varsa herkez belli bi hızdaysa 15 20 metre daha geride dursan ne olur zaten aynı hizda gidiyosunuz....

• yakın takip
  • yakın takip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenmat -- 1 Aralık 2010; 0:18:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: guvenmat

yakın takip

çok güzel video teşekkürler
  • hafifçe gazı bırakıp gerekirse 30-40 a kadar düşerek sorun hallediliyor genelde. hele birde yoğun trafik ise sollama şansı da kalmıyor zaten salağın deli oluyor birde parkları sanki fren lambasıymış gibi yakınca tadından yenmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: guvenmat

yakın takip

aynı durum ne yazık ki suçlu olduğum bir şekilde 60km hızla giderken ıslak zeminde başıma geldi üstelik abartmıyorum aramda rahat 3 araç girecek mesafe var iken belki de daha fazla. Öndeki aracın ışıklarda kırmızı yanmamasına rağmen panik fren yapması ve benim fren yapmasını o an beklemiyor olmam sebebiyle takip mesafem yeterli olmasına rağmen duramadım ve arkadan çarptım. Trafiğe göre ben tabiki suçluyum arkadan çarptım ama ne yapsam çarpmazdım dediğimde bir şey bulamıyorum açıkçası. Gerçekten çok dikkatli olmak gerek.
    Çünkü yukarıda bazı arkadaşların dediği gibi aynı anda frene basılsa belki arkadaki araç daha hızlı durabilir fakat bunun imkanı yok. Bir algılama vakti var ve bu saliselerle ölçülmesine rağmen iki araç arasındaki fark bir anda kapanıyor. Eğer onun sürekli stoplarına bakıyor olsanız bile o frene basacak stoplar yanacak siz göreceksiniz (görmenize rağmen muhtemelen frenlemenin kuvvetini ilk anda anlayamıyacaksınız sert bir fren mi yoksa hafif mi) daha sonra beyin bunu algılayacak ve reaksiyon göstereceksiniz.
    Bu videoda profesyonel bir sürücü epey takip mesafesi varken ve fren yapılmasını beklemesine rağmen başarılı olamiyor.
    Başarılı olacağını iddia eden arkadaşlar olabilir elbette fakat lütfen trafikte bunu denemek yerine hepimizin ehliyet alırken okuduğu kitabi bilgileri uygulayalım. Eğer sizin dediğiniz şu an ki gerçekten daha gerçekse kabul edildiği zaman o kitaplardaki bilgiler değişir o zaman da ona göre hareket ederiz.

• Yakın zamanda başıma gelen kaza, Yer: Göztepe kavşağı boğaziçi sitesi karşısı Yol durumu: Kuru + Hafif rampa yukarı Hız: En fazla 50km/h

Sol dikiz aynamdam birisinin makas atarak geldiğini gördüm, yanımdan geçer geçmez üzerime doğru kırdı ve önüme geçti, ben de sağa kırarak frene bastım.
    Sonuç: Ben hazırlıklı olduğum için çarpmaktan kurtuldum, resimden anlaşılabileceği gibi kaldırıma da yanaşabildiğim kadar yanaştım. Arkamdaki vatandaş hafif rampa yukarı olmasına rağmen daha ayağım frene dokunduğu anda bana çarptı.

O da bana söyleniyo niye aniden frene basıyosun diye, hey yarabbim ya sanki sonsuza kadar aynı hızda gidecem, ya önüme yaya çıksa çarpıp geçeyim mi arkadaki bana çarpmasın diye.

100 km/h ve üzeri bir hızda ve düz yolda kurtarır mı kurtarmaz mı karar sizlerin artık.

tampon tampona takip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UML -- 1 Aralık 2010; 0:59:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

trafikte beni en deli eden en uyuz olduğum ve en cahil hatta gerizekalı insan tipi budur.

+sonsuz

kesinlikle bende deli oluyorum
    hayatta yapmadığım şey tampon tampona gitmektir çünkü tampon tampona gitmekten resmen KORKUYORUM.

ama bunu marifet sanan cahiller var aramızda onları allah'a havale ediyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.