Şimdi Ara

tampon tampona takip (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
7.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: blackcoupe

quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

Hepiniz aynı zihniyette olduğunuz için total cevap veriyorum.

Anlayabilmeniz için çok basite indirgenmiş bir şekilde anlatıyorum; benim önümdeki araç 229bg ise ve önü boş ise bana yol vermek zo-run-da! Keza arkamdan gelen araç 231bg ise ben ona yol vermek zo-run-da-yım!

3 dil bilen mimara gel...

yok 229 beygirse ben yol veririm yok 200bilmemkaç beygirse yol vermek zorunda bilmemne.

kurtlar vadisini göre göre millet kendini iyice polat alemdar sanmaya başladı

yollardaki hız limiti senin beygir gücünle değil, orada belirlenmiş kurallarla sınırlanır.

yolda hız sınırı 120 ise, ve ben 120 ile gitmekte isem, 150 ile gelip bana arkadan selektör yapılsa da hiç sağa geçmem, istersen daya tampona da fren yaptığım anda çeki topuzu radyatörle tamponu eline versin.

edit : ulan bu memleketin okumuşu böyle! cahili ne yapsa normal demek ki.

kazın ayağı öyle değil işte kardeş..

hız sınırı bilmem kaç diye sol şeridi kapatamazsın...açtıma bana kanunu kitabı..

açık açık yazar sürekli olarak sol şerit ihlal edilmez diye..

ha eğer dediğin "sollama yaparken hız limitleri dahilinde istediğim/makul hızı seçer ve sol şeridi sollama sırasında kullanır sonra uygun sağ şeridi kullanırım" ise, amenna haklısın ama "yok hız sınırları dahilinde sol şeridi kapatır giderim" dersen orda dur..o kadar uzun boylu değil

• quote:

Orijinalden alıntı: alikum

hız sınırı bilmem kaç diye sol şeridi kapatamazsın...açtıma bana kanunu kitabı..

ha eğer dediğin "sollama yaparken hız limitleri dahilinde istediğim/makul hızı seçer ve sol şeridi sollama sırasında kullanır sonra uygun sağ şeridi kullanırım" ise, amenna haklısın ama "yok hız sınırları dahilinde sol şeridi kapatır giderim" dersen orda dur..o kadar uzun boylu değil

hocam, "benim arabam 200 bilmem kaç at" diyipte sol şeritte sürekli 160-180 ile dolaşmanın karşılığı nedir acaba kanunda kitapta?
    sol şeridin kapatılmasını kesinlikle savunmam ama arkadan geliyozda, yol vermiyolar diye ağlayanların büyük çoğunluğu zaten sol şeridi bu hızlarda kapatanlar.

• "Ben 160 kilometre hızla giderken önümdeki arabayı yarım metreden takip ederim.. Ben 220 giden iki arabanın arasından, ikisinin de tozunu alarak geçerim" demeyi marifet sanmayın.. İyi şöförlüğün direksiyonu, gazı iyi kullanmakla alakası yok.. Olsa bu kadar kaza, bu kadar ölüm olmazdı. O kazaları yapanlar, özel seçilip gönderilmiyor dünyaya, kaza yapsınlar diye.. Ya da onlar sabah evlerinden "Bu sabah bir kaza yapayım" diye çıkmıyorlar.. Onlar "Ben iyi şöförüm" diye kendilerine güvenen ve bu yüzden her türlü çılgınlığa cesaret edenler.. Başarıyorlar da.. Ama bir gün işler yolunda gitmezse, altı ölü var.. Beşi günahsız..
    [size=1]İyi şöförün çok basit bir tarifi var bende.. Arabasının kaderini kendi elinde tutan, bir başkasına bırakmayan adam.. [/size]Hele tonla çılgının, sarhoşun, alkoliğin, ehliyetsizin, devlet korkusu olmadığı için hiç bir kural tanımadan "En el hak" diyenlerin direksiyon salladığı ülkemizde çok önemli bu tarif.
    Arabanın kaderini, ne olduğunu bilmediğin, bilmene imkan olmayan birine bırakmayacaksın.
    İzahı mı?. Çok basit..
    İki arabadan birinin hız kesmesi, durması gereken bir durumda bu işi ilk yapan sizseniz iyi şöförsünüz demektir.. Şimdi diyelim kavşakta yan yana duruyorsunuz. Karşıda yol tek şeride iniyor. Işık yanınca birinizin yavaş olması, ötekine yol vermesi gerek. Yoksa çarpışma kaçınılmaz.. "Yol benim, hak benim" diye gaza basıyorsanız eğer, sizden kötü şöför yok. Çünkü kazayı önlemeyi o hiç bilmediğiniz, belki içkili, belki dalgın, belki ehliyetsiz, belki çaldığı araba ile kaçmaya çalışan birisine bıraktınız demektir gaza bastığınız anda. Arabanızın, içindekilerin ve kendinizin kaderini başkasına teslim ettiniz..
    O zaman nasıl iyi şöför olursunuz?. O da gaza bastığında karşıdaki tek şeride iki araba uçarken, Michael Schumcher manevrası ile kazayı dahiyane şekilde önlediğiniz için mi?. Bugün önlediniz, ya yarın önleyemezseniz?.. Altı ölü var..
    Bu kadar, işte bu kadar basit, bu bayram gününde dönüş için direksiyona oturanlar..
    İki arabadan biri durmak, ya da hız kesme durumundayken, "Hak, yol, kural" demeden, bunu hemen, bunu ilk, bunu anında yapan siz oluyorsanız, mükemmel şöförsünüzdür..
    O da mükemmel şöförse, o da durursa eğer, ne mutlu size.. Gülümseyin o zaman. Elinizle önce selam verin, sonra "Siz buyrun" işareti yapın.. Gözlerindeki mutluluk ışığını görün. Siz de mutlu olun.. Gününüz mutlu geçsin.."H.Uluç yazmıştı yakın zamanda.Ey arkadan tamponuma bitişik gelen usta! şöför, senin kaderin benim sağ ayağımın altında...Ya ben usta değilsem, senin ustalığın kaç yazar...

• Bide şu sol şeridi babasının malı gibi işgal eden uyuşuk miskin ve dengesiz araç kullanan insanlar varya adamı deli ediyorlar .
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

hocam, "benim arabam 200 bilmem kaç at" diyipte sol şeritte sürekli 160-180 ile dolaşmanın karşılığı nedir acaba kanunda kitapta?
    sol şeridin kapatılmasını kesinlikle savunmam ama arkadan geliyozda, yol vermiyolar diye ağlayanların büyük çoğunluğu zaten sol şeridi bu hızlarda kapatanlar.

kardeşim ben demiyorum ki "sol şerit babamın malı çekilin, açılın ben geliyorum" diye, ama ben 130-140-150..vs herneyse..giderken belki arkamdan benden daha hızlı birisi gelir diye sağ şerit müsait olduğu sürece sağdan gidiyorsam, diğerleride gidecek/gitmek zorunda..

ha eğer sen ister 90 olsun, ister 190 olsun, herhangi bir hızla giderken sağşerit müsait olmadığından dolayı sol şeritten gidiyorsan (ki biz buna sollama diyoruz, ki eminim sizde aynısını diyorsunuz) ozaman arkadan gelen kimsenin gık deme hakkı yok..sen sağ şerit boşaldığında sağa çekersin adam da basar gider..

ama az önceki arkadaş gibi de 120 hız sınırı ise 120 ile istediğim şeritte giderim felan gibi bir durum da söz konusu değil..hızın kaç olursa olsun sğ şerit boş oldupu sürece herkez sağdan gitmek zorunda..

benim lafım, "istediğim şeritte istediğim hızda giderim, kimse karışamaz, herkez ben nasıl gidiyorsam bana uymak zorunda" mantığına..yönetmelikte bile açık açık yazıyor, sol şerit sollamalar, sola dönüşler dışında gerekmedikçe işgal edilmez diye..

• @blackcoupe

Sizde çeki demirli tampon var da biz çakmaktaş arabasıyla mı geziyoruz?

Gerçekten şu konuya yazarken genel bir hatadan hayıflanmak amacındaydım ama millet o kadar çok bastırılmış duygulara sahip ki yine ortaya atlayan atlayana.
    O beygir örneğini sizler dahi anlayabilesiniz diye verdim, zira ben öyle bir eziklik barındırmıyorum kendimde; arkamdan gelen araç ne olursa olsun "benden hızlıysa" hemen bir sağ şeride çekilirim. Herhangi bir derdim sıkıntım yok çünkü.
  • Amma da garip görüşler var yahu!!!
  • Eğer sollama durumunda değilseniz ve arkanızdan bir araç geliyorsa yok vermek ZORUNDASINIZ. 132 km hız sınırı olan yolda 140 la giderken arkanızdaki 160 la geliyorsa yol vermek ZORUNDASINIZ. Sol şerit sollama yapmak içindir kimsenin sol şeridi işgal etmeye hakkı yoktur.
  • hergün gidip geldiğim bi yol var.genelde hızlı olurum.önümde bi araç çıktımı ayağımı gazdan çekerim,yavaş yavaş yaklaşırım.arada bi araba mesafesi kalır.bakarım önü doluysa bende peşinden giderim.önü açılınca genelde yol veriyorlar yada onlarda basıyorlar.ha adam önü boş sağı boş olduğu halde yol vermiyorsa önce çok kısa bir selektör yaparım yine aldırmıyorsa sağından bi güzel geçerim.şimdiye kadarda kimseden tepki görmüş değilim.

Ayrıca yukardaki videoda nasılsa f kasa astra 3 metrede duruyor,e36 10 metrede yavaşlamıyor bile
  • eğer hala istediğm şeritte istediğim gibi giderim diyen kaldıysa ilgili maddeyi tekrar kopyalıyorum

ALTINCI KISIM : TRAFİK KURALLARI

BİRİNCİ BÖLÜM : GENEL KURALLAR

KARAYOLLARINDA TRAFİĞİN AKIŞI VE KARAYOLUNUN KULLANILMASI

Madde 94 - Karayollarında trafik sağdan akar. Aksine bir hüküm veya işaret bulunmadıkça karayollarında;

A) Araç sürücüleri;

a) Araçlarını durumun elverdiği oranda gidiş yönüne göre yolun en sağından, yol çok şeritli ise trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmek,

b) Şerit değiştirmeden önce, gireceği şeritte sürülen araçların güvenle geçişlerini beklemek,

c) Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmemek,

d) Gidişe ayrılan yol bölümünün en son şeridini sürekli işgal etmemek,

e) İki yönlü dört veya daha fazla şeritli yollarda, motosiklet, otomobil, kamyonet, minibüs ve otobüs dışındaki araçları sürenler, geçme ve dönme dışında en sağ şeridi izlemek,

zorundadırlar.

Sürücülerin;

f) Geçme, dönme, duraklama, durma ve parketme gibi mecburi haller dışında şerit değiştirmeleri,

g) İki şeridi birden kullanmaları,

h) Kavşaklara yaklaşırken; yerleşim yerlerinde 30, yerleşim yerleri dışında 150 metre mesafe içinde ve kavşaklarda şerit değiştirmeleri,

ı) Araçlarının cinsine ve hızına uygun olmayan şeritten gitmeleri,

j) İşaret vermeden şerit değiştirmeleri,

k) Bölünmüş yollarda karşı yöndeki trafik için ayrılan yol bölümüne girmeleri,

l) Dört veya daha fazla şeritli ve iki yönlü yollarda, karşı yöndeki trafik için ayrılan yol bölümüne girmeleri,

m) İki yönlü ve üç şeritli yollarda en sol şeride girmeleri, yasaktır.

hala istediğim şeritte giderim ayağı çeken varsa

• @alikum

celallenmeye gerek yok, yanlış anladıysam kusura bakma.

yazdığımda ne demişim "sol şeridin kapatılmasını kesinlikle savunmam". benim vurgulamaya çalıştığım kendi hızınca sollama yapan, yoğun trafikte sağı dolu olan ve hız sınırını aşmadan solda giden adamdan hayvan gibi yol isteyen ve sonunda alamayınca "istedim vermediler" diye ağlayanların büyük çoğunluğunun aslında solu kapatmak gibi bir ihlali yaptığı idi.

şöyle bir mantık var bazı insanlarda, 90-100 le solda gidince solu kapatmak oluyor ama 150 ile gidince solu kapatmak olmuyor. o 150 ile geldiği için yol vereceksin dediklerinizin kaç tanesi beni geçtikten sonra sağa geçiyor? ben bugüne kadar birine bile rastlamadım. müsait yerde arkasından bak adam gözden kaybolana kadar belki 10-15 km solda gidiyor zaten.
  • bu konuda merak ettiğim bazı şeyler var daha doğrusu fikirde diyebiliriz;

1.geri park sensörlerini açık bırakmak böylece sizi dibinizden takip eden arkadaşı mesafe sensöründen görüp çıkan değere göre öküzlüğünü ölçebilirsiniz
    2.çıkan sonucu arka cama şu hani şerit şeklinde geçen yazılar varya oraya yansıtıp kendi öküzlüğünü görmesini sağlayabilirsiniz (tabi anlarsa) bu ne lan yenimi çıkmış bu ışıklar bende taktırayım bunlardan demezse iyi
    3.aracın el altındaki bir yerine takılacak ve stoplara bağlanacak bir şalter vasıtasıyla arada stopları yakıp söndürüp arkadaki adrenalini arttırıp son uzun bir stopla kalbine inmesini yada altına kaçırmasını sağlayacak bir final yapmak.

bende fikir çok eğlencelik böyle adamlar.

akıl var mantık var üniversite okumaya gerek yok 100 km ile giden bir aracın durma mesafesi de belli,heleki hava şartları kötü ise durum dahada vahim.ben colt um varken şöyle yapıyordum,dibime yapıştığında biraz daha hızlanıyordum o geldikçe ben dahada hızlanıyordum,bu sefer arkadaş beni yakalamak için baya bi hızlanıyordu şöyle biraz hızlandımmı geçiyordum sağa o gazla ohooooooo.

100 yılda araç kullansam hiç bir zaman ben ustayım demeyeceksin arkadaş ,gelir biri çarpar yine kaza yaparsın o yüzden her zaman dikkat ederim takip mesafesine ve şimdiye kadar çok şükür hiç tehlike atlatmadım önümdeki araçla ilgili.

saygılar.

• quote:

@alikum

celallenmeye gerek yok, yanlış anladıysam kusura bakma.

yazdığımda ne demişim "sol şeridin kapatılmasını kesinlikle savunmam". benim vurgulamaya çalıştığım kendi hızınca sollama yapan, yoğun trafikte sağı dolu olan ve hız sınırını aşmadan solda giden adamdan hayvan gibi yol isteyen ve sonunda alamayınca "istedim vermediler" diye ağlayanların büyük çoğunluğunun aslında solu kapatmak gibi bir ihlali yaptığı idi.

şöyle bir mantık var bazı insanlarda, 90-100 le solda gidince solu kapatmak oluyor ama 150 ile gidince solu kapatmak olmuyor. o 150 ile geldiği için yol vereceksin dediklerinizin kaç tanesi beni geçtikten sonra sağa geçiyor? ben bugüne kadar birine bile rastlamadım. müsait yerde arkasından bak adam gözden kaybolana kadar belki 10-15 km solda gidiyor zaten.

sana celallenmedim suicide merak etme, celallendim ama sana değil..bu konuları seninle daha önce de konuşmuştuk, zaten fikirlerinibildiğimden sana celallenmedim..

• quote:

sana celallenmedim suicide merak etme, celallendim ama sana değil..bu konuları seninle daha önce de konuşmuştuk, zaten fikirlerinibildiğimden sana celallenmedim..

yinede değmez sinir bozmaya. aslında çoğumuz doğruyu söylüyoruz fakat birbirimizin açtığı parantezleri, durumlara yaptığımız ayırımları çok iyi anlayamıyoruz.
  • quote:

quote:

yinede değmez sinir bozmaya. aslında çoğumuz doğruyu söylüyoruz fakat birbirimizin açtığı parantezleri, durumlara yaptığımız ayırımları çok iyi anlayamıyoruz.

• Bu tampona girip de takibi savunan arkadaşı merak ettim doğrusu. AYKIRI OLUCAM DİYE BU KADAR HI....LIK OLUR MU YA? Anladık fizik filan okumamışsın da bari anlatanlara saygı duy. O insan hayatını tehdit edenlerdensin sen. Sakin sakin çoluğu çcuğuyla arabada giden adamın tamponuna yapışmayı savunuyosun yani. Bi gün bana denk gelmezsin inşallah seni ben o tampona yapıştırırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

bilmiyor ki gerizkalı sen ayagını sadece gazdan çeksen kesin ve kesin ölümle sonuçalabilecek bir kaza olacak.

240km ile mi gidiyorsunuz siz otobanlarda ?

Sen 5. 6. viteste 100 110km yaparken arkana giren adam 4. yada 5. viteste 100 110km yapar ki sen ayagini gazdan cektiginde dahi senden hizli duracaktir

Hatta tampona dayamanin olayi, 100km ile giden adama dayanacaksa, geriden 110km ile gelinir, vites 1 alta alinir, ayak frene konur, ondekinin tamponuna dayanilir

Simdi senin ayagin gazda arkadakininki frende, ve bir vites dusukte gidiyor adam, her turlu senden daha hizli durur, milleti salak degil intihara meyilli yaptiniz

Dusundugunuz gibi tampona dayama yok, yani siz 100km 5. viteste gidiyorken arkanizdakide 100km ve 5. viteste gitmiyor yani

quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Tamponuma yapışan olursa bende freni pompalıyorum umrum değil istiyorsa vursun arkadan bana. 1 kere basıyorum frene o korkuyla bi daha yaklaşmıyor tampona şerefsiz dolu memleket ne diye yapışırsın sen tampona canımı tehlikeye atarsın.

Aferim, kaza olursa olan ondekine olur, bu sehir ici kazasi degil, 100km ile giderken biri sana arkadan 10-20km hiz farki ile vurursa, en temizinden bir spin atarsin

Arkadan gelenin kaputu ezilir, tamponu cizilir, senin altina girer, senin arbanin arkasi kalkar, yere bir tekerden konmasa dahi araban kuvetle muhtemel spine baslar

Spin atmasan sahi yere inerken hangi tarafin once indigni kollayip ona gore direksiyonu kirman lazim ki serit degistirme, serit degistirirsen zaten cok cok kotu sonuclari olur

Kisacasi arkadan carpan her zaman ama her zaman karlidir, olan ondekine olur

Son olarak, degil senin gibi fren yapana, sol seridi sgai bos olmasina karsin 100-110km ile isgal edenlerin arkasindan 140-160 gelip tamponuna kucuk bir gamze birakip devam edenler var

Indirip dovenleri demiyorum, bunu dahi yapan adamlar var, siz caninizi sokakta bulmussunuz anlasilan

ondeki araba 1500 kg sa ya arkadan yaklaşan ruh hastası kendini ralli yarışşısı sanan trafik canavarı adamın altındada hafif ucan kaçan diye tabir edilen kucuk araba varsa bak bakalım arkadan çarpanın hali ne oluyor

arkadan çarpan herzaman suçludur boylelerinin ehliyenine el koymak birdahada trafikten men etmek lazım ama nerde her bayram bunların yuzunden 100 lerce trafik kazası oluyor pardon binlerce 100 lercede ÖLÜ

oyle arkadan yapısan makas atıp her gordugu arabayla kapısan bir tanıdık vardı otobus duragına girdi nedenmi

onundeki araba ani fren yapınca spin atıp otobus duragındaki lere carpmamak için kopru ayagına çarptı araba pert kendiside rahmetli oldu

gelsin o 120 hız limiti olan yerde 160 la gidicegini sanan adam indirsin bakalım bizi kim kimi dovuyor

trafikten alıp kaç saat kaç polis onları kapatır isterse altında 350 hp lik rover olsun onunda limiti 80 binek arazi taşıtı alırlar yuzbinlerce euroya 80 km hız limiti oldugunu bilmeden burası turkiye işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 2 Aralık 2010; 1:16:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

XXX

ondeki araba 1500 kg sa ya arkadan yaklaşan ruh hastası kendini ralli yarışşısı sanan trafik canavarı adamın altındada hafif ucan kaçan diye tabir edilen kucuk araba varsa bak bakalım arkadan çarpanın hali ne oluyor

arkadan çarpan herzaman suçludur boylelerinin ehliyenine el koymak birdahada trafikten men etmek lazım ama nerde her bayram bunların yuzunden 100 lerce trafik kazası oluyor pardon binlerce 100 lercede ÖLÜ

oyle arkadan yapısan makas atıp her gordugu arabayla kapısan bir tanıdık vardı otobus duragına girdi nedenmi

onundeki araba ani fren yapınca spin atıp otobus duragındaki lere carpmamak için kopru ayagına çarptı araba pert kendiside rahmetli oldu

gelsin o 120 hız limiti olan yerde 160 la gidicegini sanan adam indirsin bakalım bizi kim kimi dovuyor

trafikten alıp kaç saat kaç polis onları kapatır isterse altında 350 hp lik rover olsun onunda limiti 80 binek arazi taşıtı alırlar yuzbinlerce euroya 80 km hız limiti oldugunu bilmeden burası turkiye işte

Ya ondeki araba pick-up olmadikca dediklerim gecerli, Mercedes S'e dahi arakdan Corsa ile vursan Mercedesin kici kalar ki Mercedes S olsa dahi kicinin kalkmasi icin hayvani yuklere gerek yok, hele 100km ile giderken, hele arkadan vuran, vururken ayagini gazdan cekerse cok daha kotu olur durum ondeki icin

Kosan arkadasina tekme at bakalim neler oluyor...

Arkadan carpmak suc degildir demedim, yakin takipte ehliyete el konulmasi diye bri sey yok en azindan Turkiyede yok

Bayramlardaki kazalarin sebepleri bu insanlar degil keza bayram yoluna kac tane bu adamlardan cikiyor ? Cikanda ailesi ile cikiyor, Bayram kazalarinin sebebi uzun zamandir yola cikmamis, uzun yol deneyimi olmayan sahislardir benim gorusumdur keza bayram donusu yola cikarsaniz, yolda hiz yapamayacaginizi anlarsiniz, yollar gayet net kapali ve hiz yapmaya degmeyecek yollar keza bassanda ilerde gisede bastigin adam yanina geliyor...

Simdi sizin tanidigini epey uzman pilotmus, spin atan arabasini kontrol etmis duraga degil kopru ayagina carpmis, helal olsun, Allah ragmet eglesin

Cok mu guclusun ? 2.10 180kg ol, 3 kisi alirlar seni, 2 kisi 1 bicakla, 1 kisi bir mermi ile alirlar aklini, neyinize guveniyorsunuz anlamiyorum keza sana dayayan adamin 2.20 200kg olmadigini hic bir zaman bilemezsin, hatta adam ufak tefektir ama tek yumrukta alir aklini...

Polisi doven adam var sen ne diyorsun ya, kim kimi aliyor ? El elden ustun anla bunu, adam oldurup hapse girmeyen adamlar varken sen herkezi kendin gibi saniyorsun, iste sen 160km yaparsan polis seni alir saatlerce tutar belki cunki sen sensin, ama senin tampona dayiyan adamin sen olacagi garanti degil...

Sunu anlamiyorsunuz, sizden daha iyi araba kullanan, daha iyi yasayan, daha guzel kizlarla gezen, daha pahali arabalara binen, sizin maasinizin 100 1000 10000 katini kazanan insanlar var, siz herkezi kendiniz gibi saniyorsunuz

Tamam siz tampona dayiyinca kaza yapiyorsunuz
    Polis sizi iceri aliyor saatlerce
    Trafikte kendiniz gibi birilerini doveceginizi saniyorsunuz

Ama bu herkezin bunlari yapacagi anlamina gelmiyor, her turlu senden ustun insanlar var bunu kabul edin, olmayan egonuz yuzunden oluyor bunlar

• http://www.etoplum.com/yeni-hiz-limitleri-sinirlari.html

Bak bakalım o yüzbinlerce euro'luk M1G sınıfındaki araçların hız limiti kaçmış?

Hadi iyi geceler bilinçli vatandaşım.
  • Güzel kızlarla gezip para sahibi olunca adam mı olunuyo insan mı olunuyor? İnsanca medeni şekilde davranmak bir eksiklik mi yani. Sizin gibilerin tüm dünyada tek ismi vardır. GÖRGÜSÜZ
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.