Şimdi Ara

tampon tampona takip (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
7.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ALAK_

quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

ibretlik kaza izle

http://www.facebook.com/video/video.php?v=159920364051399&oid=115966527850&comments&ref=mf

Bu videonun konuyla bir alakası yok ama muhakkak bunu da savunan bir arkadaş çıkar. Yapılmaması gereken bir şey değil ancak arkadaş acemiymiş derler :)

bunun gibi çok video var

• quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

E-5 MAKAS DRIFT VW CADDY TDI TSI DSG KURTLAR VADISI PUSU SON BOLUM EZEL 8 SEKIZ FATMAGUL TECAVUZ GAMZE OZCELIK AYSUN KAYACI SILIKON KAZA PARIS HILTON MESSI LISELI ETEK ALTI

Hedonist bir aklın güncesi...

Ağırlık merkezinin geometrik merkezi geçmek istemesinin verdiği haz, solda kaptırıp gitmek...

Kurallar bir bütün, ya hep ya hiç. Şu tarafından 250 gr olmuyor. Hız limitine uymuyorsak şerit kuralsızlığı bizi bulur. Sağa geçmeyenler bence bir daha sola çıkamayacaklarını düşündükleri için geçmiyorlar. Ne kadar çok şiddet gösterirseniz, kendilerine o kadar haklı olduklarını gösterirsiniz. Paradoks burada. Önce şerit değiştirmeyi işkence olmaktan çıkarmamız lazım, bunun için de hız farklarını abartmamak ve mesafeleri açmak gerekir.

• Sol şeritte gidene(eğer benden yavaşsa) sellektör atarım ta ki çekilene kadar. Eğer dibine kadar girmişsem hala çekilmemiş ve önü boş ise çekinmeden sağ şeride geçer, sonra sert bir şekilde sol şeride geçerim. Bazı akıllılar kendilerini akıllı zannedip, ben kendimi sağa attığımda gaza yükleniyorlar. Gurur meselesi mi yapıyorlar anlamıyorum ki? Oysaki ben arkamdan bir araç hızlı geliyorsa sellektör bile yemeden bi sağ şeride geçiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeandan

Sol şeritte gidene(eğer benden yavaşsa) sellektör atarım ta ki çekilene kadar. Eğer dibine kadar girmişsem hala çekilmemiş ve önü boş ise çekinmeden sağ şeride geçer, sonra sert bir şekilde sol şeride geçerim. Bazı akıllılar kendilerini akıllı zannedip, ben kendimi sağa attığımda gaza yükleniyorlar. Gurur meselesi mi yapıyorlar anlamıyorum ki? Oysaki ben arkamdan bir araç hızlı geliyorsa sellektör bile yemeden bi sağ şeride geçiyorum

'' sert şekilde''

Dikkat ediniz, oda size ''sert şekilde'' hareket yapmasın, kaza yaşarsınız...

Tamam yol vermiyorsa anlıyorum ama bunu ''sert şekilde'' yapmayınız. Sertlik sertliği doğurur. Etki tepki meselesi yani...

Hele hele magandalarla dolu bir ülkede bu şekilde yapmak... Ben olsam bulaşmazdım, başıma bela almazdım...

Sonra pisliğin birisi sizi durdurup denize falan atar ve hiç ceza almaz. Burası Türkiye... Yinede siz bilirsiniz... Kurtlar vadisinde yaşamıyoruz,ayaklarımız yere bassın lütfen...

En temizi belaya bulaşmadan usul usul basıp geçmekdir...

• peki ozaman bizim yaptığımız sağdan geçmek,tampona girip selektör yapmak hatalı, tamam buna laf yok..

pekiii sağ şerit boş iken soldan sürmenin mantığı nedir..neden bu ezik zihniyetle sürekli olarak sol şeridi kullanmak için ısrar edilir?

solda giderken d segmentinde olan bir araç sağdan gittiğinde c veya b segmentine mi inmektedir?

veya aracı satarken alıcı "ya sen bu aracı sürekli sağ şeritte sürmüşsün ben buna xxx tl den fazla vermem" gibi birşeyler mi diyor?

veya solda giderken doktor mühendis hakim savcı avukat..vs olurken sağa geçtiğiniz anda birden bire kendinizi kovulmuş, açığa alınmış..vs mi hissediyorsunuz?

veya bindiğiniz aracın gücü sol şeritte x beygir iken sağ şeride geçtiğinizde x-30 beygir mi oluyor?

veya soldan giderken ne kadar karı-kız varsa size bakıyor, sağa geçtiğinizde pas vermiyorlar mı?

veya soldan giderken sahip olduğunuz aylık geliriniz sağdan giderken sahip olduğunuz aylık gelirin üzerinde mi?..

veya aynı hızla soldan giderken sağdan giderken yaktığınızdan daha az mı yakıyorsunuz?

anlamadım gitti arkadaş nedir bu sol şerit tutkusu?

sol şerit bulunduğun şeritte önünde giden aracın hızı seninkine uymuyorsa onu sollayıp geçmen için bırakılmış bir şerittir. neden insanları kıçınızın dibine kadar sokup kendinize selektör yaptırtmaya bu kadar meraklısınız anlamıyorum..harbi kafam basmıyor, gerizekalı olmaya başladım galiba..

çok düşünüyorum bazen, bu adamlar sağ şerit boşken ve soldan 90 ile giderken önlerine 80 le giden birisi çıktığında nasıl hemem küfürü yapıştırıyorsa, aynı durumu arkadan 100 ile geleninde yapacağını hiç düşünmüyorlarmı?

trafik saygı üzerine kurulu bir sistemdir. eğer senin arkandan gelene saygın yoksa, arkandan geleninde sana saygı göstermesini bekleme

ha tersi örneklerde mevcut mu mevcut...

geçenlerde trabzon sahil yolunda çıktı karşıma bitanesi, sol şeritte 130 gibi bir hızda bir kamyon-otobüs konvoyunu solluyorum, arkadan 34 plaka gri bir focusla manyağın biri millete makas ata ata geldi, girdi dibime..e kardeşim sana yol vericem diye kendimi kamyon altına sokamam ya, bende yol veremedim haliyle, bu yine makas felan kayboldu, sonra 1-2 km ileride sol şeritten yaklaştı yanıma, açtı camı neden yol vermiyorsun ..vs diye dırdır etmeye başladı.."görmüyormusun ulan 130 la sollamaya çıkmışız kamyonun altınamı girim sana yol vermek için" derim, hararetli hararetli bişiler dedi, ama rüzgar sesinden duyulmadı. sonra bende "ne diyon babanın yolumu" dedim, el kol hareketi yaptı, bende 8 harfli, yürü git işine anlamına gelen ve H ile başlayan o meşhur kelimeyi söyledim, kapattım gazı bi 30 sn takıldı peşime, sonra kayboldu gitti..ileride ışıklarda durdum yanıma artizce geldi, el frenini çekti, tam inicem arabadan bi o anda birden ışık yandı kafada, 50 mt geride çevik kuvvet karakolu vardı, ulan ne uğraşıcam elin serserisiyle dedim ve açtığım kapıyı kapattım ve geri vitese takıp çevik kuvvetin önüne çektim.

çevik kuvvetin önüne çekip kornaya bastığımı görünce kırmızıda geçti kaçmaya başladı..bu kadar da delikanlı haaa..madem 5 dakika önce bana hesap sorabilecek hadar haklı görüyordu kendini neden gelemedi benim gibi polisin yanına..

dışarı çıkan polis memuru plakasını al bildir 155 e bu halde bişi yapamayız diyince düştüm peşine, adam nasıl 3.5 attıysa kırmızı mırmızı demeden geçti gitti.

bu arada dikkatimi çeken birşey oldu. 5 dakika önce bana sollama yaparken neden yol vermiyorsun diye aklınca hesap sormaya kalkan delikanlımız! plakasını almak için onu kovaladığım sırada kıçına kadar girip selektör üzerine selektör yapan beyaz bir bmw ye, sağ şerit boş olmasına rağmen yol vermedi...

ama bu örnek bizim durumumuzu yansıtmıyor..biz sollamaya çıkmış adama neden solluyorsun çekil o yol babamın yolu demiyoruz..bizim sıkıntımız sağ şerit boş iken soldan gidenlerle

• Efendice selektör yakarak yol istemek var dimi... Taciz ederek,rahatsız ederek yol istemek magandalıkdan başka bişey değildir... Kusura bakmayınız...

Yol vermesse durum elbette başka... Ama onun pislik yapması sizinde pislik yapmanızı gerektirmez, seviyenizi korumalısınız. O hayvanlık yapmış ise sizde hayvanlık yaparsanız ortada insan kalmaz, iki hayvanın kavgası başlar. Sonuç getirmez, hırlaşıp durursunuz,birbirinizi denize atmaya falan kalkışırsınız,kaza yaparsınız, belki birbirinizi falan bıcaklarsınız,ne bileyim işte,boğuşur durursunuz....

Oysa belaya bulaşmadan basıp geçseniz sağdan hiçbir problem olmaz.

Yok ben illa kavga etmek istiyorum derseniz orası başka tabi...

Sizi bilmem ama benim ailem var,evde beni bekleyen çocuklarım var,beni seven insanlar var... Bana küfür edilse bile en fazla bende senin diyor geçiyorum. Seviyemi asla kaybetmiyorum, tek isteğim moralimi bozmadan, bela almadan, huzurlu mutlu şekilde sevdiklerimin yanına ulaşabilmek. Başka bir amacım yok...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• yazdığım ve yazılan bazı mesajlar silinmiş
    bu nedenle kocaman bir
    adım belli sanım belli sitede telefon numaramın bile oluğu mesajlarım var 6 yıldır buraya üyeyim yazdığım herşeyin sorumluluğu bana aittir (hukuki olarakta,vicdani olarakta) ama nafile işte şimdi uçtu gitti hem benim yazdığım hem karşı tarafın ki.,bazen emeğime yazık diyorum sonra diyorum ki birisi yazdığımız şeyden bir şey kapar sen yinede yaz.
    çünkü her şey bir kişiyi değiştirmekle başlar.
    vakti zamanında bir başka sitede (memurlar net) yazdığım bir makalem hakkında belli gruplar yasal yollara başvuracaklarını söylemişlerdi(kendilerini sertçe eleştirdiğim için) site ise bana ulaşarak yazıyı sahiplenmemem durumunda (ad soyad vesaire istiyorlardı) sileceklerini söylemişlerdi. çok hoşuma gitmişti.
    ama burada öyle bir şey yok direk siliniyor daha öncede bunu bir kaç yönetci arkadaşla konuşmuştuk ama sonuç değişmiyor.
    neyse...
    bir ülkede kuralsızlık ana kural olunca ne yaparsanız yapın siz garip duruma düşüyorsunuz.
    saygılarımla...

• Trafikte de diğer yerlerde olduğu gibi insanlar hata yapabilirler.
    Bunu cezalandıracak makam biz değiliz unutmayalım!!!
    Tamam selektör yaptın ve kural tanımaz şahıs trafik kuralına uymadı ve yol vermedi.
    Bunu cezalandırmak biz sivillere düşmez.
    Kimse kusura bakmasın ama öyle önüne sertçe kırmak vs direk cezalandırma teşebbüsüne girer.
    Bu mantıkla herkes adalet dağıtmaya çalışırsa devlete neden gerek var?
    Küfür basın, hatta sağından geçip gidin.
    Ceza vermek kimseye düşmez...
    Asıl bu şekilde daha büyük kaos olur...
  • Taciz durumlarında ne kadar zor olsada sakin olmaya çalışıp bu belanın biran önce s...tir olup gitmesini dileyin. Bir gün bir yerde gününü görecektir.

Varsa ailenizi ve çocuklarınızı veya sevdiğinizi düşünün.Bu sizi sakinleştirir.

maalesef vahşi bir şehir de yaşıyoruz.
  • Takip mesafesi önemlidir. Heran herşeyin olabilceğini düşünerek kullanmalıyız.
  • Sinirlenmiyorum desem yalan olur, ama hic kafaya takmaya, atraksiyonlar yapmaya gerek yok. Ilk firsatta yol veriyorum. Ne fren yapiyorum, ne selektor, ne de korna. Bunlar beni ve karsimdakini daha fazla sinirlendirmekten baska bir ise yaramaz. Trafikte manyak-psikopat bir tane degil. Olayi nereye varacagini tahmin bile edemezsiniz.

Bu yuzden "ugrasmayin, bulasmayin" diyorum. Siz tamponunuza yapisan adama ani fren yapip gununu gosterdiniz diye o adam birsey ogrendi, bir daha asla yapmayacak sanmayin. Ona birsey ogretmek size kalmamis, zaten ogrenmesi gereken zamanlar coktan gecmis, ugurlar olsun.

EDIT: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 3 Aralık 2010; 12:56:31 >
  • Yazmayayim dedikce atilan mesajlari gorup dayanamiyorum.
    Bu sabah sariyer fatih kasimpasa dolapdere sisli nisantasi ve maslak yaptim.
    Sadece deneysel calisma amaciyla her sartta takip mesafesi biraktim. Sonucu soyluyorum;
    Sirket arabasinin teki cift seritli besiktas sahil yolunda ne yapti etti yanimdaki araba ile aramiza girip onume atladi, az kaldi yaslanacaktik yani.
    Hadi simdi deyin ki sen soylesin sen boylesin soyle hata yapmissindir.
    Sizi bilmem ama ben istanbul trafiginde harciyorum vaktimin buyuk bir kismini. Ayrica sahip oldugum bazi niteliklerden oturu bir sahsin canina kastetmem gibi bir durum kendim zor durumda kalmadikca soz konusu olamaz. Merak edenler istediklerini sorabilirler hatta beklerim bir cay kahve ismarlamak isterim.
    Bulundugum statuye gore boyle bir forumda bu tarz bir mesaj yazmama imkan taniyan yegane kavram yapici olmak istememdir. Yoksa zaten itiraz edenleri vb. umursamam yersiz olurdu.
  • Zaten İstanbul trafiği kendi kurallarını koymuş durumda... O kurallara uymaz iseniz kaza yaparsınız. Trafik kuralları istanbulluya işlemez. İstanbul trafiğinde dağ başı kuralları işler!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

Yazmayayim dedikce atilan mesajlari gorup dayanamiyorum.
    Bu sabah sariyer fatih kasimpasa dolapdere sisli nisantasi ve maslak yaptim.
    Sadece deneysel calisma amaciyla her sartta takip mesafesi biraktim. Sonucu soyluyorum;
    Sirket arabasinin teki cift seritli besiktas sahil yolunda ne yapti etti yanimdaki araba ile aramiza girip onume atladi, az kaldi yaslanacaktik yani.
    Hadi simdi deyin ki sen soylesin sen boylesin soyle hata yapmissindir.
    Sizi bilmem ama ben istanbul trafiginde harciyorum vaktimin buyuk bir kismini. Ayrica sahip oldugum bazi niteliklerden oturu bir sahsin canina kastetmem gibi bir durum kendim zor durumda kalmadikca soz konusu olamaz. Merak edenler istediklerini sorabilirler hatta beklerim bir cay kahve ismarlamak isterim.
    Bulundugum statuye gore boyle bir forumda bu tarz bir mesaj yazmama imkan taniyan yegane kavram yapici olmak istememdir. Yoksa zaten itiraz edenleri vb. umursamam yersiz olurdu.

keşke kamera felan kursaydın, çok daha iyi anlaşılırdı..gerçi istanbulda 5 km araç kullanan herkes bilir bu yaptığın testin sonuçlarını ama, yazmaya gelince herkes örnek şöför

• Yazılanlara hayret etmemek mümkün değil. Okumuş – yazmış, statü sahibi, hukuk bilgisine sahip olduğunu iddia eden insanların, her ne halükarda olursa olsun, öndeki aracın tamponuna yapışıp taciz etmeyi, sağına geçip sertçe önüne kırmayı hak gibi göstermesine ve bu şekilde kendisi de dâhil birçok insanın hayatını bile bile tehlikeye atmasına insanın inanası gelmiyor. Araçların ön plana çıkartılan marka ve güçleri, dövme – dövülme mevzuları, çakma ileri sürüş bilgileri ise buram buram görgüsüzlük kokuyor. Hiç kimsenin bir başkasını, kişi istemediği takdirde eğitmeye, yola getirmeye, haddini bildirmeye, daha da ötesi cezalandırmaya hakkı yok. En fazla kural ihlalini yetkili mercilere ihbar eder, geçersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugraq

Yazılanlara hayret etmemek mümkün değil. Okumuş – yazmış, statü sahibi, hukuk bilgisine sahip olduğunu iddia eden insanların, her ne halükarda olursa olsun, öndeki aracın tamponuna yapışıp taciz etmeyi, sağına geçip sertçe önüne kırmayı hak gibi göstermesine ve bu şekilde kendisi de dâhil birçok insanın hayatını bile bile tehlikeye atmasına insanın inanası gelmiyor. Araçların ön plana çıkartılan marka ve güçleri, dövme – dövülme mevzuları, çakma ileri sürüş bilgileri ise buram buram görgüsüzlük kokuyor. Hiç kimsenin bir başkasını, kişi istemediği takdirde eğitmeye, yola getirmeye, haddini bildirmeye, daha da ötesi cezalandırmaya hakkı yok. En fazla kural ihlalini yetkili mercilere ihbar eder, geçersin.

lafın bana mı kardeş..

• takip mesafesine uyarım.. ama bu durum sürekli önüme araç girerek beni zor duruma sokuyorsa ilk fırsatta uygun bir boşluğa geçerim..

sürekli tehlikenin içinde bulunmaksa.. bir kere o riski göze alıp tehlikesiz alana geçmek gerek... bunun için birkaç saniyeliğine de olsa kuralları ihlal ederim.. ettim..

bugün.. eskişehir yolunda... armada önünde uzun uzadıya yattı biri... valizi de onun yanında uzanmıştı yere.. belli ki aştide inmiş.. yürüyerek armadanın oradan karşıya geçmek istemişti...

5 önümdeki sıra grubu araçlar ani fren yaptılar... anında dörtlüyü yaktım.. hemen asıldım frenlere... az önceden arkamı, önümü açacak bir noktaya gelmeseydim gazlayarak ve kuralları ihlal ederek... belki de o kişiye ben çarpacaktım... allah bilir...

insanlar ne yazık ki belki de durabilecekken... arkadaki sıfır takip yüzünden gereğince asılamıyor frene.. ve kaçamıyorlar sağa sola...

• quote:

Orijinalden alıntı: alikum

quote:

Orijinalden alıntı: bugraq

Yazılanlara hayret etmemek mümkün değil. Okumuş – yazmış, statü sahibi, hukuk bilgisine sahip olduğunu iddia eden insanların, her ne halükarda olursa olsun, öndeki aracın tamponuna yapışıp taciz etmeyi, sağına geçip sertçe önüne kırmayı hak gibi göstermesine ve bu şekilde kendisi de dâhil birçok insanın hayatını bile bile tehlikeye atmasına insanın inanası gelmiyor. Araçların ön plana çıkartılan marka ve güçleri, dövme – dövülme mevzuları, çakma ileri sürüş bilgileri ise buram buram görgüsüzlük kokuyor. Hiç kimsenin bir başkasını, kişi istemediği takdirde eğitmeye, yola getirmeye, haddini bildirmeye, daha da ötesi cezalandırmaya hakkı yok. En fazla kural ihlalini yetkili mercilere ihbar eder, geçersin.

lafın bana mı kardeş..

Kurallar insanların güvenliği için konulmuştur. Şerit kullanımına dair kurallar da en az diğerleri kadar önemlidir. Ancak bu kuralı ihlal eden birini, çok daha fazlasını ihlal ederek (takip mesafesi, hız limitleri, aynen şerit ihlali, tehlikeli araç kullanarak can ve mal sağlığını tehdit etmek...) cezalandıramazsınız. Yazdığım ilk mesajdaki "hukuk bilgisi" vurgusu buna istinaden yapılmıştır.

• quote:

Hariçten gazel okuyorsunuz da;
    benim titrimi belirtmemin tek sebebi o gözününüzde oluşan trafikte müzikle gazlayan düşük statülü insan sıfatını kırmaktı. Onu bile istemeyerek yazdım kendimi ifade edebilmek için, sosyal statümü zaten paylaşmam zira burası garip bir yer herkes başkasının kendisi gibi olmasını istiyor.
    Devam ediyorum, bugün yine trafikte büyük bir zaman harcadım işlerden ötürü. Yine aynı şeyleri yaşadım, yine aynı şeyleri yazıyorum.
    Soldan 2. şeritte gayet huzurlu bir şekilde bir binek araç gidiyor, sol çaprazında da onunla aynı süratte (!) başka bir araç. Sağ tarafta ise zaten kamyon trafiğinin maşallahı var malum TEM Ümraniye istikameti.
    Geçtim sol şeride, sizin beni ve benimle aynı fikirde olanları korumamakla suçladığınız takip mesafesini normalden fazla bırakarak öndeki aracı uyardım bir defa selektör yaparak.
    Aynen sizler gibi o da umursamadı, yol onun ya.
    İkinci selektör, üç dört. Yok bana mısın demiyor.
    Hiç istifimi bozmadan biraz gaza basmamla zaten birden kendini benim sol arka çaprazımda buldu, yeterince sert bir şekilde önüne kırdım ve devam ettim.
    Sonra ne oldu biliyor musunuz sevgili bilinçli vatandaşlar, tam gaz bir fluence geldi anında sağa attım kendimi adama gaz bile kestirtmedim.
    Bilmiyorum siz hangi şehirde araba kullanıyorsunuz veya bilgisayar simülasyonlarında falan mısınız ama İstanbul trafiğinde yolun gereğine adapte olmakla mükellef herkes.
    Bende biliyorum hız limitlerini, hatta o yolları fiilen biz çizip tasarlıyoruz. Virajın kaçıncı metresinde hangi sürati geçersem ne olacağını mevzuata bakma gereksinimi duymadan zaten biliyorum.

Hani edebiyat yapmaya üşenmiyorsunuz onu anladım da, çok basit bir şey savunuyorum bunu kimse niye algılamak istemiyor ben onu anlamıyorum.
    Gerekmedikçe, kimseyi sıkıştırmam acelem yoksa zaten gereğinden fazla sakin araba kullanırım.
    Ama benim yolumu kimse engelleyemez, engellememeli. Ben o hakkı kendimde görmüyorsam önümdeki kim oluyor da bu hakkı kendinde görüyor?

Hangi dine mensup iseniz o inanca sığınarak konuyu saptırmadan edebiyat yapmadan cevap verin. Haksız mıyım?

Bence haklısın hemde sonuna kadar bende büyük yüzdesi İstanbulda olmak üzere araç kullanıyorum hep orta şeridi kullanırım kimse benim tamponuma yapışmaz yanımdam makas veya slalom halleri bir duba gibi kullanılsamda benim için güvenli bir şerittir orta şerit.
    kısasa kısas olayını katılmıyorum her yanlışa bir yanlış hareketle karşılık vermemeliyiz,elimizden geldiğinde
    sol şeridi gerçekten hızlı kullanmak istediğimde ve hemen orta şeride geçmek amacıyla kullanırım işgal etmek ve egolarımı tatmin etmek amacı ile ve bencilce işgal etmem daha sellöktör yememişimdir önümde araç varsa orta şeride geçemiyorsam sol sinyalimi yakarım anlayan anlar işte budur.

yoksa kimsecikler sizi rahatsız etmez hızlı gidenleri evcilleştirmeye çalışmayın sadece onlara bulaşmayın bence her ne kadar tasnip etmesekte.
    kazasız belasız yolculuklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

quote:

Hariçten gazel okuyorsunuz da;
    benim titrimi belirtmemin tek sebebi o gözününüzde oluşan trafikte müzikle gazlayan düşük statülü insan sıfatını kırmaktı. Onu bile istemeyerek yazdım kendimi ifade edebilmek için, sosyal statümü zaten paylaşmam zira burası garip bir yer herkes başkasının kendisi gibi olmasını istiyor.
    Devam ediyorum, bugün yine trafikte büyük bir zaman harcadım işlerden ötürü. Yine aynı şeyleri yaşadım, yine aynı şeyleri yazıyorum.
    Soldan 2. şeritte gayet huzurlu bir şekilde bir binek araç gidiyor, sol çaprazında da onunla aynı süratte (!) başka bir araç. Sağ tarafta ise zaten kamyon trafiğinin maşallahı var malum TEM Ümraniye istikameti.
    Geçtim sol şeride, sizin beni ve benimle aynı fikirde olanları korumamakla suçladığınız takip mesafesini normalden fazla bırakarak öndeki aracı uyardım bir defa selektör yaparak.
    Aynen sizler gibi o da umursamadı, yol onun ya.
    İkinci selektör, üç dört. Yok bana mısın demiyor.
    Hiç istifimi bozmadan biraz gaza basmamla zaten birden kendini benim sol arka çaprazımda buldu, yeterince sert bir şekilde önüne kırdım ve devam ettim.
    Sonra ne oldu biliyor musunuz sevgili bilinçli vatandaşlar, tam gaz bir fluence geldi anında sağa attım kendimi adama gaz bile kestirtmedim.
    Bilmiyorum siz hangi şehirde araba kullanıyorsunuz veya bilgisayar simülasyonlarında falan mısınız ama İstanbul trafiğinde yolun gereğine adapte olmakla mükellef herkes.
    Bende biliyorum hız limitlerini, hatta o yolları fiilen biz çizip tasarlıyoruz. Virajın kaçıncı metresinde hangi sürati geçersem ne olacağını mevzuata bakma gereksinimi duymadan zaten biliyorum.

Hani edebiyat yapmaya üşenmiyorsunuz onu anladım da, çok basit bir şey savunuyorum bunu kimse niye algılamak istemiyor ben onu anlamıyorum.
    Gerekmedikçe, kimseyi sıkıştırmam acelem yoksa zaten gereğinden fazla sakin araba kullanırım.
    Ama benim yolumu kimse engelleyemez, engellememeli. Ben o hakkı kendimde görmüyorsam önümdeki kim oluyor da bu hakkı kendinde görüyor?

Hangi dine mensup iseniz o inanca sığınarak konuyu saptırmadan edebiyat yapmadan cevap verin. Haksız mıyım?

Bence haklısın hemde sonuna kadar bende büyük yüzdesi İstanbulda olmak üzere araç kullanıyorum hep orta şeridi kullanırım kimse benim tamponuma yapışmaz yanımdam makas veya slalom halleri bir duba gibi kullanılsamda benim için güvenli bir şerittir orta şerit.
    kısasa kısas olayını katılmıyorum her yanlışa bir yanlış hareketle karşılık vermemeliyiz,elimizden geldiğinde
    sol şeridi gerçekten hızlı kullanmak istediğimde ve hemen orta şeride geçmek amacıyla kullanırım işgal etmek ve egolarımı tatmin etmek amacı ile ve bencilce işgal etmem daha sellöktör yememişimdir önümde araç varsa orta şeride geçemiyorsam sol sinyalimi yakarım anlayan anlar işte budur.

yoksa kimsecikler sizi rahatsız etmez hızlı gidenleri evcilleştirmeye çalışmayın sadece onlara bulaşmayın bence her ne kadar tasnip etmesekte.
    kazasız belasız yolculuklar.

istanbul trafiginde sol şeritten giden lere kimse bişey demiyor zaten slolom yapıp sıfıra sıfır makas atıp 2 3 araba birbiriyle yarışan gençlerle bizim sorunumuz

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.