Şimdi Ara

Tamron 90mm nin lens yapısı nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar birinden tamron 90mm lens aldım ama lensin sanki öndeki merceği yokmuş gibi kocaman boşluk var Yani aşağıdaki fotoğraftaki gibi ön taraftan bakınca mercek lensin 5-6 cm aşağısında görünüyor. Çok ilginç geldi. Orijinalinde de önden bakınca merceği o kadar içinde mi bu lensin?

Tamron 90mm nin lens yapısı nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 24 Eylül 2016; 8:56:45 >

• senin için elinmedim baktım.Bu lens böyle.Dışına kadar cam olan fotoğraflardakilerde filtre vardır.
  • oguzhanozturk kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.
    Aslında çok önceleri bu lensten arkadaştan alıp kısa süreliğine kullanmıştım fakat ön tarafında mercek olmadığını o zaman ya fark etmedim ya da zaten vardı. Tabi üzerinden yıllar geçti. Acaba farklı versiyon muydu o bilmiyorum ama google da aratınca ön tarafında mercek olan tamron 90mm lerde mevcut. Garip bir durum oldu gerçekten. Satın aldığım kişiyi de bir hışımla dün arayıp bu lensin ön camına ne oldu eğer sıkıntı çıkarsa geri yollayacağım diye de söylemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 24 Eylül 2016; 8:56:02 >
  • 4 senedir kullandığım ve satmayı düşünmediğim tek lensim . Yapısı pek çok macro lensin de olduğu yapıda . Çok başarılı bir lens , siz de memnun kalacaksınız muhtemelen
  • SOny için sahibinden de 450 liraya var sigma 90mm. Belki ilerde ben de denerim. Elimde tokina 70-210 var ama pek bi makro yapabildiğini söyleyemem.
  • Sahibindendeki eski versiyon hocam , çok sesli ve hantal . Onun yerine 50mm ex sigma alınabilir . 390 liraya almıştım ben . 1:1 macro . Keza yine minolta 50mm macro da güzel . 90mm bazen çok dar kalabiliyor . Işık yönünden de sorun çıkarabiliyor . Bu bakımdan 50mm çok daha ideal crop makine için
  • hocam eskiler malum crop için değil.o yüzden 35mm bakarım bakarsam.Ya da 18mm den başlayan bi lens alırım.O genişlik çok şey kazandırıyor ama 18-55 pek hoş değil.Suratı tepsi gibi genişletiyor :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 35mm f2 ya da 28mm f1.8
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.