Şimdi Ara

Tanık olduğum davada beni de şikayet edebilirler mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar konu benim için çok çok hassas yardımcı olursanız sevinirim.

Hızlıca olayı ozet geçeyim, öğretmenlık eğitimi olan formasyon alıyoruz ve liseye staja gidiyoruz.
    Staj sırasında bir sınıfta kız öğrenci derse geç geldi ve yok yazılmıştı. Hoca ile ufak tartışma yaşadılar kız ders boyunca yerine oturmadı sınıf içinde gezdi dolaştı saçma saçma hareketler yaptı kısaca.

Aynı kız sınıftan 3 5 arkadaşını toplayıp hocaya derste beni taviz etti şeklinde dava açmış.

Derste bulunduğum için hoca benden tanık olmamı istedi, çok düşündüm tanık olup olmamayı ama adam evli barklı yaşını almış bir adam ve ders sırasınfa yanlış bir hareketini görmedim.Adamın hayatı tehlikede Vicdanen rahat edemeyeceğim için tanıklık yapmayı kabul ettim. Sadece derste bulunduğum süre içerisinde olan olayları anlatıcam başka tek kelime Yorum yapmam zaten.

Sjmdı tanıklık okuduhum kadarıyla sicile islenmıyormus doğrumudur?
    Bu olay ilerde öğretme olmak için mülakata cagrıldıgımda karşıma cıkarmı?
    Aynı kız bana da dava açabilir mi? Dava açtığı an sicile işlenirmı %100 alakam olmadığı halde? Kafam allak bullak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öğrenciliği sorunsuz atlamışsın ve şimdi staj yapıyorsun. İleride, eğer ki şansın yaver gider de öğretmen olursan, o öğretmenle benzer bir duruma düşme ihtimalin olabilir. Böyle bir durumda, biraz empati, biraz dürüstlük, biraz vicdan biraraya gelmeli ve "Acaba bana bişey olur mu? Bana birşey olma ihtimali varsa, bırakayım da adam sapık etiketi yesin, işinden ve ailesinden olsun!" şeklindeki bir yaklaşımdan daha önemli olmalı.
  • alanegirli iş fazla bilgim yok ama hukuk konusunda bilgili arkdaşlae cevap yazarsa daha iyi olur...
  • Umarım konu trolldür.

Değilse de git şahit ol sen ifadende derste olanı anlatırsın diğer zamanları bilemem dersin bu senin hakkın ve boynunun borcudur o adamın günahı ne ? Çoluk çocuğunun boğazından geçecek iki lokma senin iki dudağından çıkacak söze bağlı belkide o yüzden korkma git konuş benden sana abi tavsiyesi. Ne sicilinde çıkar ne sorun sıkıntı olur merak etme.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğrenciliği sorunsuz atlamışsın ve şimdi staj yapıyorsun. İleride, eğer ki şansın yaver gider de öğretmen olursan, o öğretmenle benzer bir duruma düşme ihtimalin olabilir. Böyle bir durumda, biraz empati, biraz dürüstlük, biraz vicdan biraraya gelmeli ve "Acaba bana bişey olur mu? Bana birşey olma ihtimali varsa, bırakayım da adam sapık etiketi yesin, işinden ve ailesinden olsun!" şeklindeki bir yaklaşımdan daha önemli olmalı.
  • Hocam sen gördüğünü olduğu gibi anlat sıkıntı olmaz, senden şikayetçi olmaları için hiç bir sebep yok. Bu tarz konularda çekinme, hatta tanık olduğun için 30 40 lira veriyorlardı diye biliyorum. Onu da yol parası yaparsın :)
  • hocam git tanık ol yazıktır günahtır. aynısı 5 sene sonra senın basına gelırse ne olur .

• Tanık olmak sicile vs işlenmez. Sana dava vs açılmaz yalan tanıklık yapmadığın sürece. Korkulacak birsey yok. Rahat ol

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zaten konuyu açarken tanık olmayı kararlaştırmıştım sadece insan şüphe ediyor işte.

Bugün gidip dilekçe verdik mahkemeye kadar tutuklu olacakmış normalde. Mahkemeye kadar serbest kalması için ders sırasında yaşanan olayları yazıp verdim. Akşam çıkarmışlar şuan serbest. Avukatı sen en fazla 1 kere daha gelirsin mahkemede tekrar anlatırsın yaşadıklarını dedi.

Vicdanen rahatım yapmam gerekeni yaptım. Teşekkürler yanıtlarınız için.
  • @Hauntedd @webbie

Hocam zaten tanıklık yapmayı kabul ettim, adamın mesleği tehlikeye girmiş aynısı benimde başıma gelebilir. Bugün ifade verdim. Vicdanen rahatım. Dhaa önce başıma hiç hukuki, ciddi bir olay gelmediği için insanın aklına türlü türlü sorular geliyor ister istemez. Teşekkürler yanıtlarınız için :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SıradanÇinkoKarbonPil

@Hauntedd @webbie

Hocam zaten tanıklık yapmayı kabul ettim, adamın mesleği tehlikeye girmiş aynısı benimde başıma gelebilir. Bugün ifade verdim. Vicdanen rahatım. Dhaa önce başıma hiç hukuki, ciddi bir olay gelmediği için insanın aklına türlü türlü sorular geliyor ister istemez. Teşekkürler yanıtlarınız için :)
    Rahat ol. Sen kendinden eminsen, ki öylesin, başına hukuki ya da mesleki anlamda hiçbişey gelmez.

• Allah kuru iftiradan korusun herkesi. Bu ne saçmalık yahu. Bu şuursuz iftirasının bedelini ödemeli.

• Ne namussuzlar var bu hayatta. Hayatımız birilerinin iki dudağı arasında cidden

• Şöyle söyleyeyim ben bunun üzerine uzun uzun araştırmış biri olarak(İftira mevzuları üzerine); Hocaya hiçbir şey olmaz sen şahit olmasan bile bir şey olmaz. Yani sen orada bulunmuş olmasan sadece o kızın arkadaşları orada bulunmuş olsa bile bir şey olmaz. Görüntülü delil olmadığı sürece hiçbir şekilde hüküm verilemez. Hakkında soruşturma başlatılır ama ceza almaz. Var mı öyle bir şey? Oldu be sevgilimizden ayrılalım veya bir akrabamız ile kavga edelim kafayı taksın bize beni taciz etti desin sonra yatalım yıllarca? Burası bir hukuk devleti arkadaşlar. Atılan iftirada delil olmak zorunda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.