Şimdi Ara

TANIX TX6S , TX6 Allwinner H616&H6 4gb ram (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.783
Cevap
21
Favori
127.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tanix tx6s var ses sorunu var nasıl çözerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasil bir sorun hocam hic mi ses cikmiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • brabber B kullanıcısına yanıt
    Yok açılınca cıkmıyorum yeniden başlatın a cıkıyor.

• Siprit S kullanıcısına yanıt
    yazilimsaldir hocam yazilimi guncelleyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelledim ama sorun devam ediyor

• brabber B kullanıcısına yanıt
    Güncelledim ama sorun devam ediyor

• Arkadaşlar merhaba,

Benim de bir Android TV Box alma niyetim var. Bir arkadaş T95Q tavsiye etti ama Türkiye'de Android 9 ya da 10 versiyonu yok. 8.1 var, satıcı da çok memnuniyet vermemiş. Aliexpres ile uğraşmak istemiyorum. Gümrükle de sürpriz yaşamak istemiyorum. Beklememiş de olurum. Hepsiburada'dan Tanix TX6S, Android 10, 4/32 GB alsam diyorum. Fiyat olarak pek bir kaybım olmayacak sanki. Tek endişem elde edeceğim görüntü kalitesi ve 3 TB üzeri harici harddiskleri destekleyip desteklemediği.
    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • architector A kullanıcısına yanıt
    Hocam aldınızmı hepsiburada'dan ürünü,bwnde bir arkadaşıma almak üzereyim o ürünü hepsiburada'dan,aldıysanız memnuniyet durumu nedir acaba.

• rammo kullanıcısına yanıt
    www.hepsiburada.com
    X96 Air Amlogic S905X3 Android Tv Box Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/x96-air-amlogic-s905x3-android-tv-box-p-HBV00000QTGLS?magaza=aytekno16

Bu ürünü sipariş ettim, elime henüz geçmedi. Ama daha önce TV Box kullanmış, konuyu iyi bilen bir arkadaşım dört dörtlük olduğunu söyledi. Sanırım pişman olmayacağım.

Hocam tam 300 TL fark var arasında:),güle güle kullanın,arkadaşın bütçesi o kadar yok malesef.
    Hocam araştirdinizmi bilmiyorum ama gittigidiyorda aynı satici 80TL daha ucuza satiyor.
    gittigidiyor
    X96 Air 4GB 64GB Android 9.0 TV BOX Amlogic S905X3 G10 Air Sesli Kumanda 2.4G 5G çift Wifi BT4.1 8K Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/tv-ses-goruntu/x96-air-4gb-64gb-android-9-0-tv-box-amlogic-s905x3-g10-air-sesli-kumanda-2-4g-5g-cift-wifi-bt4-1-8k_pdp_580242049

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rammo -- 23 Ağustos 2020; 17:41:4 >

• rammo kullanıcısına yanıt
    Satıcıya güveniyorum. Daha ucuz buldum. Tanımadığım kişilerle uğraşmak istemedim.

Tamamdır hocam söylemek istedim,güle güle kullanın.

• Uzun Lafın kısası: uzak durun berbat çinli sıçmığı bir cihaz, yapan çoktan başından savmış uyduruk yazılımlı çakma android.

Kısa lafın Uzunu:

Xaiomi mi box s mi alsam derken bastım aldım cihazı ve içinde garip bir UI ile geldi. Android9 , wifi buletooth herşey iyi ama;:

1: bu Alice UX denen şey;

hiç bir ayarı yok, bir program eklediniz mi orada kalıyor, üzerine basılı tutunca bir menü çıksa olcak bitcek iş ama 3. gün sonunda 6 tane google play, beş tane opera browser kısayolu vardı artık
    hele birde bir bildirim spam i var anlamadım. Mesela Üstteki bildirim çubuğuna bir bildirim geliyorsa, bu salak AliceUX de soldan aynısı ekrana girip çıkıyor, giriş çıkıyor girip çıkıyor hangi gerizekalı merdiven altında ofisinde yaptılar sa o ofis herhalde suu altında filan kalmış, elektriği kesip çıkmışlar, bir daha da girmemişler oraya yoksa gözden kaçacak bir problem değil... girip çıkıyor....

Tv Launcher u kurdum ve sorunlar bir nebze düzeldi. Hiç bir programa bildirim gönderme izini vermiyorsunuz böyle o gıdık Alice UX zırt pırt rahatsız etmiyor.

2.Arayuzü airr mouse ile kullanıyorum ama imleç'in durduğu yere basmıyor, bir bozukluk var, düğme kocaman ve imleç üzerinde ama sürekli imleci dolaştırmak zorunda kalıyorum tuşa basabilmek için. tavsiyem , tuşun yatay da tam ortalarda, dikey de ise biraz aşağsına doğru gezidirn oralar genelde basıyor.

3: Netflix 480p... ve arada bir kare atlıyor, tek kare öyle çok bi şey değil ama accaip gıcık ediyor, ses ile alakalı bir probram olabilir mesela ses çözücü yazılım olarak eklenmiş ve aniden çok band dan ses gelince bir kare atlatıyor, mesela bir korku filmi izliyorsunuz, herşey sakin, filme konsantre olmuşsunuz , bir ses yükselip bir yaratık mı çıkacak, işte o kare atlanmış oluyor...

4: Youtube da da , arad bir kare atlıyor, cihaz dasürekli 2* saniye de bir kare atlaması oluyor.

5: Stremio kurdum, 30mbit wi-fi alırken bile sürekli cache ediyor, bazen film asla devame demiyor sanki ram de bi sorun var ve öncedne aldığı cache ile yeni eklediklerini birleştirip doğru bir format çıkartamıyor.

6:IPTV, genelde iyi ama kare atlaması olsa bile IPTV zaten çok süper yayın olmadığı için artık en son derdiniz olabilir.

7: Arayuz: alttdan bir bar çıkıyor ve orada uyku modu, ses açma kapama ve çok gereksiz bir ekran yakalama tuşu var. ne gerek varsa o tuşa neyse, o alt bar açıkken filmler tam ekran olamıyor ve sürekli soldaki tusştan o alt bar ı gizlemek istiyorsunuz ancak orada ki "recent apps kısayoluna çok sık başvurmanız gerekiyor onun için googleplay den "home" tuşuna çift basarak recent apps açtırtabilirsiniz.

8: TANIX firması batmış kapanmış bir firma, en son 2019 mart ayında bir güncelleme yayınlamış, ve cihaz hep "en son sürümdesiniz" diyor ama alakası yok. Cihaza yeni firmware gelmediği için ve mevcut halinde de takılmalar sorunlar olduğu için , sitelerinden girip android 7.0 versiyonunu yüklemek gibi bir hata da bulundum fakat, bu aldığım cihaz CASE4you Tanix tx6 , ve 7.0 lik firmware yüklenince cihazdaki wifi ve bluetooth çalışmaz hale geliyor. Tekrar 9 a yüklemek için de yanında verilmemiş olan iki tarafı USB a Male to male kablo ile pcden güncellemeniz gerekiyor.

Kanaatim:

Firma kendini, olduğudan çok daha gelişmiş bir konumda gösteren ama 0 ahlak 0 prestij anlayışıyla ilerlemeye çalışı Covid-19 itibariyle darmadağın olmuş firmalardan biri ve android tv boxlara başlayacaksınız Netflix den HD alabilen sertifikalı bir cihaz ile başlayın
    bu tarz merdiven altı firmalar yüzünden canınızı sıkmayın.

Tavisyem , roku premiere yada amazon fire cubeolur

xiaomi mi box tavisye edebilmeyi isterdim ama okuduğum yorumlara bakılırsa o da son güncellemeler ile iyice ürününü batırmış , hızlı büyürken dağılacak firmalardan biriymiş gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi origins -- 9 Eylül 2020; 23:38:42 >

• origins O kullanıcısına yanıt
    Az daha gömseymişsiniz yaw. Az olmuş 🤣😂🤣

• quote:

Orijinalden alıntı: origins

Uzun Lafın kısası: uzak durun berbat çinli sıçmığı bir cihaz, yapan çoktan başından savmış uyduruk yazılımlı çakma android.

Kısa lafın Uzunu:

Xaiomi mi box s mi alsam derken bastım aldım cihazı ve içinde garip bir UI ile geldi. Android9 , wifi buletooth herşey iyi ama;:

1: bu Alice UX denen şey;

hiç bir ayarı yok, bir program eklediniz mi orada kalıyor, üzerine basılı tutunca bir menü çıksa olcak bitcek iş ama 3. gün sonunda 6 tane google play, beş tane opera browser kısayolu vardı artık
    hele birde bir bildirim spam i var anlamadım. Mesela Üstteki bildirim çubuğuna bir bildirim geliyorsa, bu salak AliceUX de soldan aynısı ekrana girip çıkıyor, giriş çıkıyor girip çıkıyor hangi gerizekalı merdiven altında ofisinde yaptılar sa o ofis herhalde suu altında filan kalmış, elektriği kesip çıkmışlar, bir daha da girmemişler oraya yoksa gözden kaçacak bir problem değil... girip çıkıyor....

Tv Launcher u kurdum ve sorunlar bir nebze düzeldi. Hiç bir programa bildirim gönderme izini vermiyorsunuz böyle o gıdık Alice UX zırt pırt rahatsız etmiyor.

2.Arayuzü airr mouse ile kullanıyorum ama imleç'in durduğu yere basmıyor, bir bozukluk var, düğme kocaman ve imleç üzerinde ama sürekli imleci dolaştırmak zorunda kalıyorum tuşa basabilmek için. tavsiyem , tuşun yatay da tam ortalarda, dikey de ise biraz aşağsına doğru gezidirn oralar genelde basıyor.

3: Netflix 480p... ve arada bir kare atlıyor, tek kare öyle çok bi şey değil ama accaip gıcık ediyor, ses ile alakalı bir probram olabilir mesela ses çözücü yazılım olarak eklenmiş ve aniden çok band dan ses gelince bir kare atlatıyor, mesela bir korku filmi izliyorsunuz, herşey sakin, filme konsantre olmuşsunuz , bir ses yükselip bir yaratık mı çıkacak, işte o kare atlanmış oluyor...

4: Youtube da da , arad bir kare atlıyor, cihaz dasürekli 2* saniye de bir kare atlaması oluyor.

5: Stremio kurdum, 30mbit wi-fi alırken bile sürekli cache ediyor, bazen film asla devame demiyor sanki ram de bi sorun var ve öncedne aldığı cache ile yeni eklediklerini birleştirip doğru bir format çıkartamıyor.

6:IPTV, genelde iyi ama kare atlaması olsa bile IPTV zaten çok süper yayın olmadığı için artık en son derdiniz olabilir.

7: Arayuz: alttdan bir bar çıkıyor ve orada uyku modu, ses açma kapama ve çok gereksiz bir ekran yakalama tuşu var. ne gerek varsa o tuşa neyse, o alt bar açıkken filmler tam ekran olamıyor ve sürekli soldaki tusştan o alt bar ı gizlemek istiyorsunuz ancak orada ki "recent apps kısayoluna çok sık başvurmanız gerekiyor onun için googleplay den "home" tuşuna çift basarak recent apps açtırtabilirsiniz.

8: TANIX firması batmış kapanmış bir firma, en son 2019 mart ayında bir güncelleme yayınlamış, ve cihaz hep "en son sürümdesiniz" diyor ama alakası yok. Cihaza yeni firmware gelmediği için ve mevcut halinde de takılmalar sorunlar olduğu için , sitelerinden girip android 7.0 versiyonunu yüklemek gibi bir hata da bulundum fakat, bu aldığım cihaz CASE4you Tanix tx6 , ve 7.0 lik firmware yüklenince cihazdaki wifi ve bluetooth çalışmaz hale geliyor. Tekrar 9 a yüklemek için de yanında verilmemiş olan iki tarafı USB a Male to male kablo ile pcden güncellemeniz gerekiyor.

Kanaatim:

Firma kendini, olduğudan çok daha gelişmiş bir konumda gösteren ama 0 ahlak 0 prestij anlayışıyla ilerlemeye çalışı Covid-19 itibariyle darmadağın olmuş firmalardan biri ve android tv boxlara başlayacaksınız Netflix den HD alabilen sertifikalı bir cihaz ile başlayın
    bu tarz merdiven altı firmalar yüzünden canınızı sıkmayın.

Tavisyem , roku premiere yada amazon fire cubeolur

xiaomi mi box tavisye edebilmeyi isterdim ama okuduğum yorumlara bakılırsa o da son güncellemeler ile iyice ürününü batırmış , hızlı büyürken dağılacak firmalardan biriymiş gibi görünüyor.
    Aynı model bendede var kare atlaması youtube ve iptv oluyor,malesef and9 sürümünden inş düzeltiecek bir yazılım çıkar.Yada nasıl düzeltiriz bilen varmı acaba?

@EVRANGOZ gerçekler bunlar kardeşim arkadaşımız haklı ne diyecekti ? kazığı sokuyorsunuz tadını alıyormuyuz?sövse hakkı.insanlar çinli yada Türk az ürünü satın alan insanlara karşı saygılı olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EsEs_FaN -- 8 Ekim 2020; 19:51:33 >

• Arkadaşlar , bu kutuyu aldığımdan beri android TV dünyasına berbat da olsa bir geri dönüş yapmış oldum, siz de bu kutuyu alıp, iade sürecini de aşıp, kutuunun elinizde patlama düşüncesinden rahatsız olup cihazı düzeltmeye yeltenmek isterseniz, başvuracağınız yollar hakkında bir kaç bilgi daha ekleleyim.

Aldığım cihaz:
    TANIX TX6S , TX6 Allwinner H616&H6 4gb ram

Üzerinde "case4u" var extra olarak.

İçini açınca cihaz h6_tx28 çıkıyor

cihaz'a ilk olarak:
    (tanix sitesinden) SDcard takarak android 7 yükledim:SONUÇ: wifi/BT Çalışmaz oldu (TX6_release_H6_7.0_20181219) pek fazla test yapamadım internet'e ulaşamayınca.
    Sonra içini açıp freaktab.com daki forumlarda sordum ve bana iki daha yeni fw denememi tavsiye ettiler:

Phoenixsuit programı ve usb male-male kablo ile şu fwleri yükledim:
    H6_9_4Gddr_20190722 - bu tanix logo fw, and 9 ve wi/bt çalışıyor ancak pil 0 uyarısı sembolü de var sağ üst köşede. performans ilk aldığım günkü kadar kötü. Yani çalışıyor ama tekar eden bir düzensizlik var akıcı değil.

Pendoo'nun fw si:"Pendoo_x6_pro_4GB_Allwinner_H6_20190819_AndroidPC - LC-X6PRO-4Gddr-20190819" bunda herşey daha düzgün, daha renkli gene alice UX ama zırt pırt bildirim gelmiyor, batarya uyarısı da yok ama performans yine çöp.

Zaten bu iki yeni And9 fw ile bile geekbench score'u olması gerekenin 6'da biri olarak çıkıyor. normalde 600/1600 çıkması lazım ama bu kutuda 150/280 filan

Şimdi, cihazın bozulması pahasına, android 7.1 fw bulmaya çalışacağım. onda da cihaz berbat formans gösterirse hepsiburada'ya iade iptal işlemi konusunda direteceğim.

upgrade konusunda yardım isteyenler buyursun, bu posta sığmayacak kadar ince garip konular var...öyle uyduruk programlar ki nefret geldi bu merdiven altı işlerden... apple a geçirtir yani o kadar! neyse çözülmeyecek şey değil.

• Ben de aldım android 9 kurulu geldi bir sorunla karşılaşmadım fazla ısınıyor ara da donuyor gibi oluyorsu bende söktüm içini heatsink vardı ufacık söktüm onu işlemci üzerini temizledim termal macun sürdüm ram çiplerine de sürdüm ardından 12v heatsinkli fanı hem işlemci hem ramlere baskı yapacak şekilde sabitledim öyle kullanıyorum. Henüz bir şikayetim olmadı. 12v fanın elektriğini usb nin sağ ve sol bacağından 6v alarak yaptım arkadaşlar

• Arkadaşlar bu android tv box'a Lol'un Teamfight tactics oyununu kurabilen var mı ? Be bu cihazlar rootlu mu değil mi nasıl anlarım?

• quote:

Orijinalden alıntı: origins

Arkadaşlar , bu kutuyu aldığımdan beri android TV dünyasına berbat da olsa bir geri dönüş yapmış oldum, siz de bu kutuyu alıp, iade sürecini de aşıp, kutuunun elinizde patlama düşüncesinden rahatsız olup cihazı düzeltmeye yeltenmek isterseniz, başvuracağınız yollar hakkında bir kaç bilgi daha ekleleyim.

Aldığım cihaz:

Üzerinde "case4u" var extra olarak.

İçini açınca cihaz h6_tx28 çıkıyor

cihaz'a ilk olarak:
    (tanix sitesinden) SDcard takarak android 7 yükledim:SONUÇ: wifi/BT Çalışmaz oldu (TX6_release_H6_7.0_20181219) pek fazla test yapamadım internet'e ulaşamayınca.
    Sonra içini açıp freaktab.com daki forumlarda sordum ve bana iki daha yeni fw denememi tavsiye ettiler:

Phoenixsuit programı ve usb male-male kablo ile şu fwleri yükledim:
    H6_9_4Gddr_20190722 - bu tanix logo fw, and 9 ve wi/bt çalışıyor ancak pil 0 uyarısı sembolü de var sağ üst köşede. performans ilk aldığım günkü kadar kötü. Yani çalışıyor ama tekar eden bir düzensizlik var akıcı değil.

Pendoo'nun fw si:"Pendoo_x6_pro_4GB_Allwinner_H6_20190819_AndroidPC - LC-X6PRO-4Gddr-20190819" bunda herşey daha düzgün, daha renkli gene alice UX ama zırt pırt bildirim gelmiyor, batarya uyarısı da yok ama performans yine çöp.

Zaten bu iki yeni And9 fw ile bile geekbench score'u olması gerekenin 6'da biri olarak çıkıyor. normalde 600/1600 çıkması lazım ama bu kutuda 150/280 filan

Şimdi, cihazın bozulması pahasına, android 7.1 fw bulmaya çalışacağım. onda da cihaz berbat formans gösterirse hepsiburada'ya iade iptal işlemi konusunda direteceğim.

upgrade konusunda yardım isteyenler buyursun, bu posta sığmayacak kadar ince garip konular var...öyle uyduruk programlar ki nefret geldi bu merdiven altı işlerden... apple a geçirtir yani o kadar! neyse çözülmeyecek şey değil.
    hocam android 7 yükle dene bizede atarsan bizde yükleyelim cihazda,bir kare atlaması var çözemedik ,and7 çözüm olmazsa firması yazılım çıkartmazsa sanrım böyle işi bitiseye çöp olarak kullanacağız. böyle çöp şeyleri neden satıyorlar ramı 4 olunca aldık keşke xiomi alsaydım.

• Aynen öyle kardeşim ... gidip bir xiaomi alsaydık da bu rezil cihazlarla yüz göz olmasaydık...

Belki kurtarırım diye deniyorum işte...

20190718-H6_7.0_3Gddr_LAGD_20190718 - no wifi portugese.img
    20190507-Tanix_H6_4Gddr_20190507 - Andv9 - no wifi bt - jerky.img
    20190323-Tanix_H6_4Gddr_8822bs_20190323 - and9 no wifi - jerky.img
    20190228-TX6_H6_9_4Gddr_8822bs_20190228.img 20190228-Tanix_H6_4Gddr_8822bs_20190228 - And 9 - no wifi - jerky playback.img
    20190123- TANIX-TX6_H6_7.0_20190123 - And 7 - no wifi jerky.img 20181222-TX6_TANIX_H6_7.0_20181222 - and7 no wifi - less jerky.img
    20181219-TX6_release_H6_7.0_20181219 - android 7 - smooth no wifi bt.img
    20191118-Transpeed_6K_H6_4_648M_20191118_1809 - and 9 - working wifi, bt not pair - video very jerky.img
    20190819-Pendoo_x6_pro_4GB_Allwinner_H6_20190819_AndroidPC - LC-X6PRO-4Gddr-20190819 - working wifi bt - video very jerky.img
    20190722-H6_9_4Gddr_20190722 - tanix logo - And9 -working wifi - video very Jerky.img

yukarıdaki bütün romları yükledim, jerky dediğim şey bu şu video yu
    4K VIDEOyoutube
    4K VIDEO TEST TV Motion
    https://www.youtube.com/watch?v=pcSv22DTDUI
    kötü oynatması.

ROM 'u kurup , içinde gelen youtube ile, arama kısmına "motion video test" yazınca çıkıyor, 4k demesine bakmayın, 1080p de oynatıyor,

Mesela bu videoyu 270tl lik "mi tv stick" yağ gibi oynatabiliyor ama bu tx6, zırt pırt titreyip duruyor.

Bu romlardan bir tek "20181219" android 7.0 olan fw , çok az aksamayla oynatabildi.

Şimdi dükkana gidip usb wifi ve bt dongle u nu getirip anroid 7 kurup bakacağım.

Güncelleme:
    Çok iyi haberlerim var,

1: Kutudaki berbat performans ı gideren ve aynı zamanda wifi be BT si çalışan bir firmware buldum sonunda! tam 3 gün oldu lanet olsun ne çektim beee...

Dualshock 4 ü pair edemiyordum, pairing... de kalıyordu, o da düzelmiş. Tek bir eksi sini görebildim o da, cihaz artık 3gb bir cihaz olarak çalışıyor ama benim için hiç sorun değil...

firmware:T95 MAX-SCV2.img dosyasını bi yere çıkartın.
    yadi.sk
    T95 MAX-SCV2.img — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/R1JR8BQsLX-Scw

phoenix suit, usb male to male kablo ile flashlayın.

flashlarken püf nokta, önce phoenix suit de img i göz at dan seçin, ondan sonra düğme+usb yi takın.

not 1: Düğme basılı iken usb yi takmazsanız, önce cihaz takıldı sesi gelir sonra da cihaz çıktı sesi gelir windows dan.
    not2:üst üste olan usb lerden yere yakın olanına takın, neden üstdekinde hiç bi şey olmuyor.
    not3:Phoenix suit de aygıt algılanmadı yazısı hep durur, dandik program işte... gerçi 30 tane fw attım cihaza o konuda üzmedi hakkını yemiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I3ordo -- 19 Eylül 2020; 4:45:3 >

• 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.