Şimdi Ara

TANRI 20 SORUDA KANITLANIR (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.371
Cevap
24
Favori
46.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu Tanrı yoktan bir şeyler yaratsa da görsek yahu,ama olmaz böyle,bize varlığını neden göstermiyor.Bir gün yoktan,daha önce hiç görmediğimiz bir meyve ağacı yaratsın da görelim değil mi.Ama yok yaratmaz,sınav yapıyor ya hani,şimdi yoktan,birden bir şeyler yaratırsa olmaz,sınavın anlamı kalmaz.
  • Adam deconstructionist bilimselliğe tamamen yabancı.Kavramları parçalarıyla temellendirirsen her olgunun yanlışlığını iddaa edebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 2 Mayıs 2017; 11:37:13 >
  • Modena07 kullanıcısına yanıt
    Merak ediyorum yaş kaç? Meslek nedir? Ben bilgisayar mühendisiyim, zaten fizik ten kimya dan biyolojiden bıkmış bir adamim. Gelmişsin bana korkuyorsun diyorsun, yıllarca okudum ateist mi oldum(inşallah Rabbim doğru yoldan saptırmazda) ki senin entropi ile kara şey arasındaki bagintiyla dize gelecem? Bilimde ki şeylerin yüzde 90 i değişime açıkken ne diye kendimi kasayım? Bugün güneş dönüyo diyip yarın dönmüyo diyen adamlardan kendime üstad mı bulacağım? Basit şeyleri karmasiklastirmayi bırakın artik. Sizin big bang dediğinizden asirlar önce bahseden kitabı mi temel almayacağım? Ha şimdiden söyleyeyim yarın bir gün ışınlanmada bulunacak, bana üstadım olan Kur anın kazandırdığı en küçük şey bu iken yıllardır gördüğüm bilimden bahsediyorsun. Zaten muhendis olan adam tesadüften falan pek bahsetmez, çünkü kendisine hakarettir tesadüf...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TANRI 20 SORUDA KANITLANIR

• Demogoji konusunda pek iyi değilim.İrrasyonel geyikleri tanımam.Bilimsel düşünürüm buyrun soruların cevaplarını alıyım.
    1-Eşeyli üremenin nasıl ortaya çıktığını açıkla ????
    2-Big bang nasıl ortaya çıktığını açıkla ???
    3-Göz,beynin ve homolog uzuvların nasıl ortaya çıktığını açıkla???
    4-Dünyadaki ilk hücre ve proteinin oluşumunu açıkla bana(abiyogenez)???
    5-Gezegenler kendi etrafında dönüyor güneşin etrafında dönüyor güneş millkyway galaksisinin ortasındaki karadelik etrafında dönüyor peki nasıl?????
    6- Işık hızını geçmek mümkün değilken big bang sırasında ışık hızı geçildi peki nasıl gerçekleşti???
    7-Virüs ve bakteriler insan sağlığına zararlı iken nasıl bazı virüs ve bakterilerin insan bedenine katkısı var ???
    8-Evrimciler balinanın denizden karaya geçtiğini sonrada karadan denize geçtiğini iddia ediyor peki nasıl gerçekleşebilir açıkla ???
    9-İnsanlarda bayanların göğüs dokusu ve kemiklerin anotomisi hamileliğe uygun olarak anatomide dizayn edilmiş anne rahminde çocuk gelişirken iskelet yapısı bunun önüne geçmiyor bir adet boşluk bulunuyor erkekte yok bu nasıl olur açıkla ???
    10-Canlılarda bulunan süper simetri nasıl oldu açıkla ???
    11-nörotransmitter nasıl oluştu onu merak ediyorum ???
    12-karanlık madde nedir ??? nasıl big bangten sonra oluştu bilim araştırıyor ??? nerden geldi bu?
    13-Güneş'in neden gezegenler ile yörüngesinin aynı olmadığını karadeliğin etrafında spiral şeklinde döndüğünü açıkla ??
    14-Beyne gelen ışık ilk göze ulaşıyor güneş ışığı beyne ters gönderiliyor beyin görüntüyü düzeltiyor bu nasıl gerçekleşiyor açıklarmısın ????
    15-Saniyede binlerce hücre yenileyeniyor bu nasıl oluyor açıklarmısın ???
    16-Bedenimiz alınan kalorileri oldukça tasaruflu kulanarak oldukça fazla enerji üretip kulLanıyor bu nasıl oluyor açıklarmısın lütfen ???
    17-hücre bazı özel molekülleri (organik bağ)farkedip beden için kulanıyor bunun ayrımını ona kim kodlamış bu nasıl gerçekleşiyor açıkla ??
    18-Bukalemunlar nasıl bulunduğu ortamın rengini hücrelerine yansıtıyor ve uyguluyor bunun ilk oluşumunu abiyogenez açıkla
    19-Mikro-makro evrim arasındaki farklar??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 2 Mayıs 2017; 11:42:13 >

• razor6247 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, biz kendimizi evrenin merkezine koyarız, çünkü kainatta akla sahip olan tek varlıklarız. Çünkü biliriz ki kainat insan için yaratılmış, her şey ona hizmet ediyor, inek süt veriyor, yumurta tavuk, arı bal, kuşlar şarkı söylüyor(ki hiç rahatsız etmeyip rahatlatan), ağaçlar meyve , toprak zaten herşeyi veriyor. Böyle bir durumda insanı merkeze koymamak hiç mantıklı değil.

• Gök Gürültüsü kullanıcısına yanıt
    Bir anda yaratsa imtihan sırrı bozulur, esbablari koymuş ki imtihan denen olay gerçekleşsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: imammmm

Merak ediyorum yaş kaç? Meslek nedir? Ben bilgisayar mühendisiyim, zaten fizik ten kimya dan biyolojiden bıkmış bir adamim. Gelmişsin bana korkuyorsun diyorsun, yıllarca okudum ateist mi oldum(inşallah Rabbim doğru yoldan saptırmazda) ki senin entropi ile kara şey arasındaki bagintiyla dize gelecem? Bilimde ki şeylerin yüzde 90 i değişime açıkken ne diye kendimi kasayım? Bugün güneş dönüyo diyip yarın dönmüyo diyen adamlardan kendime üstad mı bulacağım? Basit şeyleri karmasiklastirmayi bırakın artik. Sizin big bang dediğinizden asirlar önce bahseden kitabı mi temel almayacağım? Ha şimdiden söyleyeyim yarın bir gün ışınlanmada bulunacak, bana üstadım olan Kur anın kazandırdığı en küçük şey bu iken yıllardır gördüğüm bilimden bahsediyorsun. Zaten muhendis olan adam tesadüften falan pek bahsetmez, çünkü kendisine hakarettir tesadüf...

Hahahaha fizikten kimyadan bıkmışım diyen adam Kara enerjiye Kara şey diyor, Entropinin ne olduğunu bilmiyor Hani Entropinin ne olduğunu bilmeyi geç düzensizlik olduğunu bile bilmeyen bir mühendisle karşı karşıyayız. Düşün bu adamın bilgisayar mühendisi olabilmesi için Matematik,Fizik ve Kimya konularına hakim olması lazım.

Eğitim sistemimizin neden çöp olduğunun kanıtı bu arkadaş işte. Soran olursa parmakla gösterirsiniz.

Ulan hala gülüyorum ya Allah kahretmesin seni

• Tanrıyı bilimsel olarak kanıtlayabiliriz konusuna 20. soru eklemiş bulunmaktayım.Araştırın ve rasyonel çözümler bulun

1-Eşeyli üremenin nasıl ortaya çıktığını açıkla ????
    2-Big bang nasıl ortaya çıktığını açıkla ???
    3-Göz,beynin ve homolog uzuvların nasıl ortaya çıktığını açıkla???
    4-Dünyadaki ilk hücre ve proteinin oluşumunu açıkla bana(abiyogenez)???
    5-Gezegenler kendi etrafında dönüyor güneşin etrafında dönüyor güneş millkyway galaksisinin ortasındaki karadelik etrafında dönüyor peki nasıl?????
    6- Işık hızını geçmek mümkün değilken big bang sırasında ışık hızı geçildi peki nasıl gerçekleşti???
    7-Virüs ve bakteriler insan sağlığına zararlı iken nasıl bazı virüs ve bakterilerin insan bedenine katkısı var ???
    8-Evrimciler balinanın denizden karaya geçtiğini sonrada karadan denize geçtiğini iddia ediyor peki nasıl gerçekleşebilir açıkla ???
    9-İnsanlarda bayanların göğüs dokusu ve kemiklerin anotomisi hamileliğe uygun olarak anatomide dizayn edilmiş anne rahminde çocuk gelişirken iskelet yapısı bunun önüne geçmiyor bir adet boşluk bulunuyor erkekte yok bu nasıl olur açıkla ???
    10-Canlılarda bulunan süper simetri nasıl oldu açıkla ???
    11-nörotransmitter nasıl oluştu onu merak ediyorum ???
    12-karanlık madde nedir ??? nasıl big bangten sonra oluştu bilim araştırıyor ??? nerden geldi bu?
    13-Güneş'in neden gezegenler ile yörüngesinin aynı olmadığını karadeliğin etrafında spiral şeklinde döndüğünü açıkla ??
    14-Beyne gelen ışık ilk göze ulaşıyor güneş ışığı beyne ters gönderiliyor beyin görüntüyü düzeltiyor bu nasıl gerçekleşiyor açıklarmısın ????
    15-Saniyede binlerce hücre yenileyeniyor bu nasıl oluyor açıklarmısın ???
    16-Bedenimiz alınan kalorileri oldukça tasaruflu kulanarak oldukça fazla enerji üretip kulLanıyor bu nasıl oluyor açıklarmısın lütfen ???
    17-hücre bazı özel molekülleri (organik bağ)farkedip beden için kulanıyor bunun ayrımını ona kim kodlamış bu nasıl gerçekleşiyor açıkla ??
    18-Bukalemunlar nasıl bulunduğu ortamın rengini hücrelerine yansıtıyor ve uyguluyor bunun ilk oluşumunu abiyogenez açıkla
    19-Mikro-makro evrim arasındaki farklar??
    20-Madde ve anti madde nasıl doğru oranda etkilişime girdi organizmaların yaşayabilceği bir evreni ortaya çıkardı.(big bang sorusu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 2 Mayıs 2017; 12:1:41 >

• quote:

Bir anda yaratsa imtihan sırrı bozulur, esbablari koymuş ki imtihan denen olay gerçekleşsin.

Hep öyle olur zaten,göksel dinlere göre bile,insan yeryüzüne sonradan gelen bir canlı.Ama gel gör ki,birden,yoktan var etme şu anda durmuş durumda,göremedik biz.Herhalde insan yeryüzüne gönderildikten sonra,birden,yoktan var etmeyi durdurdu Tanrı.
    Entropiyi biliyoruz çok kasma, zaten bilmesem google larim en kötü ihtimal. Sen konuyu değiştirme yaş, meslek deyince kaçtın? Konuyu degistiriyorsun? Emin ol senin etrafında gördüğün mühendislerden 10 kat daha fazla alanima uğraşan birisiyim.

• Gök Gürültüsü kullanıcısına yanıt
    Kardeş sen bunları ciddi mi söylüyorsun? Durum böyleyse yemin ederim muhatap olmayı keseceğim. Diyorum ki hikmeti var. Direk yaratsa herkes bilecekti Allah in varlığını ama bak burda tartışıyoruz.

• quote:

Merhaba hocam, biz kendimizi evrenin merkezine koyarız, çünkü kainatta akla sahip olan tek varlıklarız. Çünkü biliriz ki kainat insan için yaratılmış, her şey ona hizmet ediyor, inek süt veriyor, yumurta tavuk, arı bal, kuşlar şarkı söylüyor(ki hiç rahatsız etmeyip rahatlatan), ağaçlar meyve , toprak zaten herşeyi veriyor. Böyle bir durumda insanı merkeze koymamak hiç mantıklı değil.

Evren,dünya senin için yaratıldı demek.O zaman git dünyanın şu kesiminde,bir hafta yaşa bakalım yaşayabilecek misin,yanına su,yiyecek felan alma ama.Senin için yaratılan dünya sana istediğini verecek,gereksinimi karşılayacaktır.
    TANRI 20 SORUDA KANITLANIR

• imammmm İ kullanıcısına yanıt
    siz kendinizi evrenin merkezine koyarsınız
    çünkü hayatınızda oturup düşünmüşlüğünüz yoktur

size ne verildiyse onu almış
    kabul etmişsinizdir
    devamında karşınıza çıkan her şeyi
    bu dünya görüşüne uyarlamaya çalışmışsınızdır...

ne varki kainatı
    kıyıda tepişerek değil
    suyun derinliğini alarak anlayabilirsiniz
    gerçekle yüzleşmek gibi bir niyetiniz varsa tabi...

şüphesizki
    kainatta akla sahip olan tek varlık değilsiniz
    öyle özel falan filan bir konumuz da yoktur

çünkü kainat
    sonsuzdur
    ve sizin için de deildir

siz yokken de vardı
    siz yok olduktan sonrada var olacaktır.

siz onun sürecinde ortaya çıkmış
    kısa süreli, geçici bir var oluşsunuz

bu gerçeği idrak eder,
    ateistin ulaştığı şuura ulaşabilirseniz
    arıların binbir emekle ürettikleri bala el koyup
    bunu kendi kafanızda meşru hale getirmeye de mecaliniz kalmayacaktır muhtemelen
    çünkü salt bu eyleminiz
    evrimsel olduğunuzun göstergesidir zaten.....

Allah için bir söyle, yazdigimin matematikle ne alakası var? Matematikte türev+integral 1y 1b yapmış adamim. Kimyadan hangi konuların bilgisayar mühendisliğine girdiğini söyle. Entropi ile kara ŞEY in benim alanima katkisini söyle. Yaz bekliyorum.

• razor6247 kullanıcısına yanıt
    Tabi kardeş biz ara sıra kafamızı kullanıyoruz, biz mühendisler çoğu şeyi kopyala yapıştır yaparız, sen böyle devam et.

• Tum sorularinin cevabi o yazimda var. Biraz sindirmen gerek . Hazimsizlik yapmis sende anlasilan ...

Olum gibi laflar nedir ? Ergen misin ? Akil yasin ergen oldugu asikar .
  • quote:

Entropiyi biliyoruz çok kasma, zaten bilmesem google larim en kötü ihtimal. Sen konuyu değiştirme yaş, meslek deyince kaçtın? Konuyu degistiriyorsun? Emin ol senin etrafında gördüğün mühendislerden 10 kat daha fazla alanima uğraşan birisiyim.

Entropi ve kara enerjinin ne olduğunu bildiğini söylüyorsun ama biraz önce anlat öğrenelim diyordun? Yalan söylediğin her halinden belli ki bu ikili arasındaki bağlantının neye yol açacağını bile bilmeyecek kadar bilgisizsin.

Oğlum yaşımla mesleğimi napıcan? Ne alakası var konuyla. Cidden contanız yanmış.

Al söylüyorum 73 yaşındayım, Dünya ve Mars arası taksi durağı işletiyorum. 1400 lira sabit gelirim var. 18-50 arası bekar bayanlara talibim. Ayrıca bi şiir okuyabilir miyim?

Oldu mu?

• İslam'da Boşlukların Tanrısı Yoktur.
    Bana Soruları Soran Kişi Ateist Gibi Geldi
  • quote:

Kardeş sen bunları ciddi mi söylüyorsun? Durum böyleyse yemin ederim muhatap olmayı keseceğim. Diyorum ki hikmeti var. Direk yaratsa herkes bilecekti Allah in varlığını ama bak burda tartışıyoruz.

Direk,yoktan var etme gibi bir durum söz konusu değil,benim anlatmak istediğim bu.Siz inanırlar,neden birden,yoktan var edilen canlılar göremiyoruz diyince,hemen o zaman sınavın bir anlamı kalmaz diyip,topu taca atıp,kaçıyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.