Şimdi Ara

Tanri olabilir ama dinler..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben dinlere inanmiyorum acikcasi. Tanri var olabilir, ama ne bileyim misal diferansiyel calisiyorum, bu kadar calisip da bu muhtesem denklemleri ortaya cikaran, belki insanlarin olmesini engelleyen bu insanlarin cehenneme gidecek olmasi sacma. Bir adam, evinde oturuyor, hicbir vasfi yok, hic faydasi yok. Bu adam sadece inandigi icin cennete gidecekmis. Beynindeki bir deger alti ustu, bir bit degeri. 1 veya 0. Bunun ne oldugunu, "secim" kavraminin ne oldugunu kavrayamayacak bir adam belki ama yine de cennete gidiyor. Adama islamin sartini sorsan bilmez! Kalpten de inandigi da belli degil "inaniyoz iste yhaa" diye belki uyduruktan inanan, kalbi duygulari da zaten fazla gelismemis olan insan cennete gidiyor. Ben buna inanamiyorum.
    Zaten kur an toplanirken, bir yerde savasta hafizlar olmus, sonra tekrardan yazip birlestirmisler. Hicbir sey olmamis bile olsa supheli bir durum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Inanc olayini hic anlamamissin. Inanmak dille siylemek, kalpten bunu tasdik etmektir. Yaratan kalpleri bilir, kalpten inanmayan cennete gidermi orasini Allah bilir.

Evinde oturanin baska bir is yapan gore faydaliligi bu dunyanin uydurma sistemine gore olcersen isin icinden cikamazsin. Ahirette Allah icin ne yaptigin ve bu dunyada islerigin ameller gecerlidir, yoksa Devlet Baskanlarinin, fakir bir garibandan ahirette allah katinda bir farki yoktur. Onlarin makami orda bu dunyada yaptiklarina gore olacakatir. Bundan daha dogru adalet ve esitlikmi olur?

Islamin sartini bilmeyen nasil cennetlik olacak? (Muslumanlara gore).

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Tamam kalp olayini es gectim ama ana konuya tatmin edici bir cevap bulamadim. Devlet makami falan alakayi anlamadim ben ondan bahsetmiyorum. Benim dedem mesela cahildir ama, ogrenme istegi hep vardir. Okusaydim keske paramiz olsaydi der. Ha bir de cahil olup, ogrenme istegi olmayanlar, ot gibi yasayanlar kimseye faydasi olmayanlar ne olacak mesela ben onu soruyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lustral seyahat

Bu mesaj silindi.
    Tanrı’nın olduğuna inanıp dinin olmadığına inanmak bence saçma değil ama bir amaç olmaması saçma, bu amacın ibadet vs. olmadığıda ortada eğer varsa bir şekilde bizden faydalandığını düşünüyorum.
  • insanların din algısına neden olan şeyler belli. bu açıdan bunu tartışmanın gereği yok.

kadın denen nesneni eşini hem doğurup hem de emzirmesi bu algıya neden oldu denebilir.

.....................

adem havva- yasak elma, isa meryem kutsal anne, yaratıcının ol demesi ve yaratması, çocuğa deliye sorumluluk yoksa doğmamışa hiç yok olması vs.

dini ortaya koyan şey kadının gösterdiği her türlü vefaya rağmen cevap bulamaması hali.

sonuçta din insanla kaim bir şey. yani doğum olmadan din nasıl olsun.

..........................

hayvanların da dini var . ancak onlar bu teklife karşı aklı tatil etmiş ve bilinen şekli ile yaşam kazanıp sürdürmüşler.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Canı sıkılmıştır belki de.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ya Teizm ya da Nihilizm
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • lustral seyahat kullanıcısına yanıt
    bir amaç olmalı yazdım zaten ama bu amacın din olduğunu hiç sanmıyrum.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Belki uzaylılar yarattı insanı.

Aynı şimdi bizim diğer gezegenlere gitmeye çalıştığımız gibi uzaylılar da farklı gezegenlere gittiler. Deney için dünyada canlıları yarattılar. Sonra uzaylıların gezegenine bir şey oldu, meteor falan çarptı hepsi öldü gitti. O zamandan beri dünyaya gelen giden yok. Biz de yaşıyoruz işte öyle.

Nasıl seneryo

• quote:

Bu mesaj silindi.
    milliyetçilikle ırkçılığı kavrayamyaan insanlarla aynı sınıfa girmek için bu kadar kasmayın be..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

insanların din algısına neden olan şeyler belli. bu açıdan bunu tartışmanın gereği yok.

kadın denen nesneni eşini hem doğurup hem de emzirmesi bu algıya neden oldu denebilir.

.....................

adem havva- yasak elma, isa meryem kutsal anne, yaratıcının ol demesi ve yaratması, çocuğa deliye sorumluluk yoksa doğmamışa hiç yok olması vs.

dini ortaya koyan şey kadının gösterdiği her türlü vefaya rağmen cevap bulamaması hali.

sonuçta din insanla kaim bir şey. yani doğum olmadan din nasıl olsun.

..........................

hayvanların da dini var . ancak onlar bu teklife karşı aklı tatil etmiş ve bilinen şekli ile yaşam kazanıp sürdürmüşler.
    Hado senin aklın bi o tarafa bi bu tarafa neden gelip gidiyo bölle

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.