Şimdi Ara

Tanrının ve Dinin Kanıtı (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
4
Favori
21.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wanowa

Bu mesaj silindi.
    E hani anlasilmazdi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydnksvl kullanıcısına yanıt
    Gunumuzde yasadigim icin gunumuz bilmine güveniyorum. Gelecekteki bilime ise daha da cok güveniyorum.

Bilim bugün düşük çözünürlükte gorulebilir. Ama gelistikce cozunurlugu artacak ve resmi daha iyi goreceksiniz. Ama geriye gitmeyecegini bileceksiniz.

• Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    unutulmaması için herşeyi yapan mı suçlu oluyor yani
    tarihin hangi bölümüne bakarsan bak hatırlatmışlar
    unutmayasın diye kullanma klavuzunu yazmış, eline vermiş
    klavuzu edenleri gözünün içine sokmuş
    daha ne yapsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulpi

Sormamız gereken şey şu. Hiçbir şeye ihtiyaç duymayan mükemmel bir yaratıcı ne yapar? Kulluk amacıyla canlıları yaratır mı?
    Yaratmaya ihtiyac duymaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Gunumuzde yasadigim icin gunumuz bilmine güveniyorum. Gelecekteki bilime ise daha da cok güveniyorum.

Bilim bugün düşük çözünürlükte gorulebilir. Ama gelistikce cozunurlugu artacak ve resmi daha iyi goreceksiniz. Ama geriye gitmeyecegini bileceksiniz.
    Şu an kullanılan bilimin bütün temeli geçmişten gelir mecburen geçmiş bilime de güvenmen gerekiyor. Gelecekte ise bugün güvendiğiniz bilimin tam tersinin çıkma ihtimali var. Öyle bir durumda şu an savunduğunuz herşeyi inkar etmek zorunda kalabilirsiniz. Son olarak benim resmi göremediğimi nerden çıkardınız onuda anlamadım=)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulpi

Kurduğunuz mantık doğru mu? Bilimde şunlar görülmedi deyip tanrıya nasıl varacağız ki? Tanrının kanıtından bahsediyorsak başka konulara bakmadan direk kanıtlara bakmalıyız.

Alıntıları Göster
    Kurduğum mantık doğru. Tanrı için bir kanıt arıyorsun. Ancak bilim için bir kanıt aramıyorsun. Yerçekimi diye birşey var. g=9.81m/s2 hesaplanmış bir değer. Yer çekimi ivmesine verilmiş gerçek bir değer diyelim. Peki herhangi bir bilim adamına yer çekimi neden oluşur diye birşey sordun mu. Ya da şu anki bilim karadelikler var diyorlar. Bencede olabilir. Ama buna karşın herhangi bir bilim adamına kanıtı varmı diye bir soru sordunuz mu ?

• Benim çözemediğim herşeyi, her detayı mükkemmmel yapan rabbim. kendisini tanıtması için neden insan seçer ? Gökyüzüne bi allah yazar her dilde herkes her gün görür. başka düşünce yayılmaz.
    Su an ki bilimin temeli gecmis, ama o gecmis evrimleserek bugunlere gelmis dun ile bugun arasinda fark var. Bugun ile yarin arasinda da olacak.

Yarin bugun konustugumuz bilimin ters cikma ihtimali yok, degisme veya farkli kuramlarin olusma ihtimali var. Bugun bilim 90 ile 100 arasi diyorsa ileride 94-96 arasi oldugunu aciklar. Eskiden de 70 ile 130 arasi derdi. Bu ters degil, daha dogru sonuc demektir.

Ancak suna eminim ki bilim degil dinler kendini degistirmek zorunda kalacak. su konuda evrim yalan filan deniyor. Goreceksin, zamani geldiginde kuranda bir iki kelime bukup bakin kuran evrimi en bastan biliyormus diyecekler. Tabi buradakiler kurani reddettigi icin kafir olacak mi, ben onu merak ediyorum

Ayrica ben sana resmi gormuyorsun diye birsey dememisim

Birincisi yer cekimi 9.81 degil. Onu ilkokullulari rahatlatmak icin kullanirlar.

Ayrica yer cekimi dedigimiz sey kutle cekimine ozel anlam vermektir. Yer cekimi de kutle cekimidir. Nedeni de adi ustunde.

Mesela bilim karadelik var diyormussun. Bilim karadelik var demiyor, karadelik gozlemledik diyor.iki cumle arasindaki fark cok fazladir.

• quote:

Su an ki bilimin temeli gecmis, ama o gecmis evrimleserek bugunlere gelmis dun ile bugun arasinda fark var. Bugun ile yarin arasinda da olacak.

Yarin bugun konustugumuz bilimin ters cikma ihtimali yok, degisme veya farkli kuramlarin olusma ihtimali var. Bugun bilim 90 ile 100 arasi diyorsa ileride 94-96 arasi oldugunu aciklar. Eskiden de 70 ile 130 arasi derdi. Bu ters degil, daha dogru sonuc demektir.

Ancak suna eminim ki bilim degil dinler kendini degistirmek zorunda kalacak. su konuda evrim yalan filan deniyor. Goreceksin, zamani geldiginde kuranda bir iki kelime bukup bakin kuran evrimi en bastan biliyormus diyecekler. Tabi buradakiler kurani reddettigi icin kafir olacak mi, ben onu merak ediyorum

Ayrica ben sana resmi gormuyorsun diye birsey dememisim
    Bilimin değişmeyeceğini gülerek söylüyorsun=) Ya araştırmıyorsun ya da bilmiyorsun. Bak ben sana bir kaç örnek vereyim belki gülmeden yazmaya başlayabilirsin. 100 yıl önce ışık doğrusal hareket eder, eğilemez, bükülemez denirdi. Sonra bir bilim adamı çıktı dedi ki ışık büyük kütleli bir cismin yanından geçerken ışık bükülüyor. Şimdi ki bilim adamları ise kara deliklerin ışığı tamamen içine çektiğini söylüyorlar. Bak ilkinde eğilemez, bükülemez denilen ışık artık eğilip bükülüyor. Yani tam tersi.

Yine ışıkla ilgili bir örnek. Bir trenin içinde trenle aynı yönde koşmaya başlarsanız dışardan size bakan biri, hızınızı şöyle hesaplar. Tren hızı + koşma hızınız. Bu fizik kanunudur. Ancak Yine aynı trende oturduğunuz yerde bir fener açarsanız ve yine dışarıdan biri ışığın hızını hesaplarsa karşılaştığı şey ışığın kendi hızıdır. Yani tren hızı dahil edilmez. İlk durum fizik kanunu ise ikinci durum ne kanunu=)

• quote:

Birincisi yer cekimi 9.81 degil. Onu ilkokullulari rahatlatmak icin kullanirlar.

Ayrica yer cekimi dedigimiz sey kutle cekimine ozel anlam vermektir. Yer cekimi de kutle cekimidir. Nedeni de adi ustunde.

Mesela bilim karadelik var diyormussun. Bilim karadelik var demiyor, karadelik gozlemledik diyor.iki cumle arasindaki fark cok fazladir.
    Birincisi okuduğunu anlamanı tavsiye ediyorum. Yer çekimi 9.81 demedim öyle hesaplanmış dedim=)

Yer çekimi kütle çekimi demişsin eee ne değişti =) Nedir nasıl oluşur kanıtı varmıdır diye hiç sorguladınız mı=)
  • Yok öyle şeyler, kafanızı meçgyl etmeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • din yoksa ahlaka ne gerek var peki.
    birbirimizi yiyelim o zaman, hayvandan farkımız varmı ki.
    herkes bulduğuna tecavüz etsin.
    birbirimizin evini soyalım gasp edip öldürelim.
    yasalarıda kabul etmeyelim hayvanlarda yasa var mı.
    güçlü olan zayıf olanı yok etsin.

Veya bu ateistler neden bu kuralları çiğnemiyorlar hepsi birbirini öldürsün bizde kurtulalım onlardan.
    100 yil once isik egilmez bukulmez diyen kimdi merak ettim.

Ayrica o gunku sartlarla dogrusal hareket ettikleri dusunmeleri gayet olagan. Bu dusunceleri "hay lanrt olasi, herseyi yanlis yaptik, herseyi bastan hesaplayalim " turunde bir hata degil. Zira o donem isigin nasil gittigi, nasil hareket ettigi birincil oncelikte degil.

Ikincisi de fizik kanunu. burada devreye hassasiyetler devreye girer. Yok ben isigin hizini tam olarak hesaplayabiliyorum diyorsa o hiz olcen, aradaki farki gorebilir

Iste yanlis bilgi vermissin.

Sana yer cekimi 9.81 diye kim dediyse veya kimden duyduysan digerleri de benzer sekilde hatali olabilir.

Evet, kutle cekimi nedir, nasil olusur diye zamaninda cok ugrasmistik

• iskender86 kullanıcısına yanıt
    Oyle degil mi zaten?

Buraya yazdiklarin olmasa niye tecavuz var? Niye cinayet var? Niye hirsizlik var? Niye guclu olan gucsuzu ezer?

Yok mu bunlar? Hatta dinin oldugu yerlerde bunlar daha da coktur. Cunku dine inandigini soyleyen insanlar da dine inanmaz. Sadece toplum baskisindan kacinmak icin inandigini ifade eder. Bu da asil ahlaksizligi ortaya koyar.

Bu durumda da hayvandan farkin biraz daha zeki olmak oluyor.

• Bir gün gelecek Mars'ta bulunanlar açıklanacak ve aslında Dünya'ya Mars'tan geldiğimizi anladığımızda ortalık karışacak.
  • quote:

Oyle degil mi zaten?

Buraya yazdiklarin olmasa niye tecavuz var? Niye cinayet var? Niye hirsizlik var? Niye guclu olan gucsuzu ezer?

Yok mu bunlar? Hatta dinin oldugu yerlerde bunlar daha da coktur. Cunku dine inandigini soyleyen insanlar da dine inanmaz. Sadece toplum baskisindan kacinmak icin inandigini ifade eder. Bu da asil ahlaksizligi ortaya koyar.

Bu durumda da hayvandan farkin biraz daha zeki olmak oluyor.
    insanoğlunun meydana gelmesi evrimle açıklanamaz.
    bir varlık bu kadar dünyanın her türlü nimetine erişebilecek seviyeye evrimle gelemez.
    aşağıdakiler maymundan gelmiş olamaz. darwin yaşasaydı ve victoria secret defilesine gitseydi bütün fikirleri değişirdi.
    Tanrının ve Dinin Kanıtı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iskender86 -- 6 Eylül 2018; 9:52:58 >

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    İlahi jeopol 😄 Allah razı olsun iyi güldürüyorsun beni. Keşke cevap verdiğin yorumu anlayarak okusan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir mühendislik veya fizik bölümü okudun mu ? Ya da bu bölümlerden herhangi biriyle ilgilendinmi. 9.81 yanlış olduğunu söylüyorsun. Ancak tüm bilim adamları bu şekilde hesap yapıyor. Eee sen bilime inanırım diyosun ama yaptıklarına yanlış diyosun. Kendinle çelisiyosun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.