Şimdi Ara

Tantuni Nasıl Yapacagim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Kurbanlar kesildi ALLAH herkesin Kurbanını Kabul eylesin...

Arkadaşlar koyun etinden mi tantuni oluyor yoksa dana eti ile mi

şimdi koyun kestik akşam tantuni yapmak istiyorum tarifini verir misiniz internette iyi anlatamıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Platina -- 24 Eylül 2015; 18:01:49 >

• Tantuni genelde tavuktan yapılır ama ben et konusunda yardımcı olayım. Ocağımızı orta ateş açın. Kızartacağınız tavaya her tarafa yayılacak şekilde yağ dökün. Ben zeytinyağın kokusunu sevmiyorum. O yüzden mısır yağı kulanıyorum. Yağ hafiften kızmaya başlayınca küçük doğradığınız etleri atın. Sakın başta tuz, baharat atmayın. Tuz, etin suyunu salar pişirme süresini uzatır, baharatta ise tam tadını alamazsınız. Etinizi kavruldukça karıştırın. Biraz kavurduktan sonra sevdiğiniz baharatları etle birleştirin. Ben toz biber, zerdaçal, kekik, kimyon katıyorum. Yakında sumak, biberiye gibi baharatları deneyeceğim. Ben orta boy tava da hepsinden 2-3 tutam atıyorum. Bana yetiyor. Birazcıkta tuz. Azcık nar ekşisi. Karıştırın. Tuzdan sonra et kendini salmaya başlayacak. Et suyunu alasayana kadar karıştırın. Et suyunu aldıktan sonra ocağımızın altını kısık atese alıyoruz. Hazırda bekletiğimiz lavaşı tavanın üstüne atıyoruz. Eğer birisinden yardım isterseniz güzel olur. Çünkü o size diğer malzemeleri hazırlamaya yardım edecek. Halkalı dilimlenecek soğanı hazırlayın. Marulu küçuk parçalara bolun. Maydonozu yapraklarını ince ince kesin. Domatesleri fazla küçük veya büyük olmayacak şekilde kare kare kesin. Lavaşı alın orta noktasından başından sonuna kadar olacak şeklinde eti koyun. Sonra soğanı domatesi, marul. Maydonuzu koyun. Dürüm şeklinde sarın afiyet olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Saolun
  • s.a. Tantuni Mersine arap yarymadasyna göç eden fakir araplaryn yeme?idir ve asly sakatattan yapylyr. ama ?u an kimse sakatat kullanmaz mersinde. Biftek, Nuar yada tavuktan yaparlar. et önce ha?lanyr pi?irilir kenarda bekletilir. gördü?ünüz tantunicilerde kenarda bekleyen et hep pi?mi?tir. biraz ayçiçek ya?yyla ya da kanola et sotelenir. baharaty atylyp kary?tyrylyr. lava?yn içine öyle marul tur?u falan konmaz. tavuk dürüm yemiyorsun. domates so?an ve maydanoz triosunu ekmegyn arasyna koyar soteledygyn ety de koyup sararsyn. afiyet olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellbazer

Tantuni genelde tavuktan yapılır ama ben et konusunda yardımcı olayım. Ocağımızı orta ateş açın. Kızartacağınız tavaya her tarafa yayılacak şekilde yağ dökün. Ben zeytinyağın kokusunu sevmiyorum. O yüzden mısır yağı kulanıyorum. Yağ hafiften kızmaya başlayınca küçük doğradığınız etleri atın. Sakın başta tuz, baharat atmayın. Tuz, etin suyunu salar pişirme süresini uzatır, baharatta ise tam tadını alamazsınız. Etinizi kavruldukça karıştırın. Biraz kavurduktan sonra sevdiğiniz baharatları etle birleştirin. Ben toz biber, zerdaçal, kekik, kimyon katıyorum. Yakında sumak, biberiye gibi baharatları deneyeceğim. Ben orta boy tava da hepsinden 2-3 tutam atıyorum. Bana yetiyor. Birazcıkta tuz. Azcık nar ekşisi. Karıştırın. Tuzdan sonra et kendini salmaya başlayacak. Et suyunu alasayana kadar karıştırın. Et suyunu aldıktan sonra ocağımızın altını kısık atese alıyoruz. Hazırda bekletiğimiz lavaşı tavanın üstüne atıyoruz. Eğer birisinden yardım isterseniz güzel olur. Çünkü o size diğer malzemeleri hazırlamaya yardım edecek. Halkalı dilimlenecek soğanı hazırlayın. Marulu küçuk parçalara bolun. Maydonozu yapraklarını ince ince kesin. Domatesleri fazla küçük veya büyük olmayacak şekilde kare kare kesin. Lavaşı alın orta noktasından başından sonuna kadar olacak şeklinde eti koyun. Sonra soğanı domatesi, marul. Maydonuzu koyun. Dürüm şeklinde sarın afiyet olsun.

Tantuninin içine marul katılmaz.Sakın denemeyin+

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yaptım Bi nargile
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.