Şimdi Ara

Tapu harcı (DAİRE SATIN ALMA)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
14.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR 80000TLYE DAİRE ALMAK İÇİN ANLAŞTIK FAKAT BU DEVİR TESLİMDE TAPU HARCI ÖDEMESİ VAR
    BUNU ALICI VE SATICI DA ÖDÜYOR MU?
    NETTE TAĞUDA GÖZÜKEN ALICININ VE SATICNIN PAYINI DA HESAPLIYOR
    AMA SATICI ÖDİCEK Mİ BU HARCI YOKSA HEPSİNİ BİZ Mİ ÖDİCEZ TEŞEKKÜRLER

• alım harcını alıcı, satım harcını satıcı öder ama resmiyette.
    genelde satan kişi harç ödemez.
    tapuya gitmeden önce bu hususu tarafların konuşmasında fayda var.
  • satıcı hiçbir zaman ödemez
  • alıcı öder...hatta emlak vergi borcunu bile sen ödeyebilirsin sen vergi borcuna karışmam de rayiç bedele göre değişir tahmini o tutardaki evin tapu masrafı 1500 tl falandır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi completely -- 23 Aralık 2010; 22:16:30 >
  • 1500 - 200 arası ödersin, satıcı elini cebine atmaz. Alıcı öder.
  • Alışkanlıktır.Konuşulmazsa ,özel bir şart yoksa alıcı öder.Ancak geçen mesela bir arkadasım yazlığını sattı.Adam rica etmiş pazarlık adına devir masraflarını siz üstlenin diye bizimki de kabul etmiş.

Hayırlı olsun.
  • geçen sene bi ev almıştık . yüzde 1.5 alıcı yüzde 1.5 satıcı normalde yüzde 3 tü bu harç. google a tapu harcı hesaplama yazdım binde 16.5 alıcı binde 16.5 satıcı yazdı. bu hesaplamaya göre ikiniz de 1320 şer lira ödeyeceksiniz. bizim harç 6 bin tl gibi bişeydi . 6 bin lirayı da tek başıma ödeyemezdim yasal olarak. çıkardım tapu harcının ortak ödeneceği konusundaki çıktıyı bilgisayardan gösterdim evi satın aldığım adama yoksa kitliycekti bize :d
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İcradan arsa veya ev almak
    2 yıl önce açıldı
    Hisseli Konutun Tamamını Almak
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tapu harcına ek olarak deprem sigortası isteniyor, geçmiş olsun onu yaptırmadan satamıyorsun maliyete onu da ekle, hem alıcının hem satıcının ödemesi gereken vergiler var:)
  • Bende yeni başlık açmadan şu soruyu sorayım.
    Şimdi biz kredi ile ev aldık.Borçları devam ediyor.Bunu bir tanıdığa satmak istiyoruz.Kredi ödemeleri filan herşey aynı bizde kalıcak bu mümkün mü?Yani tapuda isim değişicek.Gerisini aynen devam böyle birşey olabilir mi?
  • Eger evinize tapuda rehin yoksa evet olabilir.Ancak kredi ile alınmış ve tapuda da rehin varsa rehnin kalkması için ilk önce borcun kaldırılması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M e t i n

Eger evinize tapuda rehin yoksa evet olabilir.Ancak kredi ile alınmış ve tapuda da rehin varsa rehnin kalkması için ilk önce borcun kaldırılması lazım.

Ben olur diye biliyordum,arabalarda dediğin gibi evi hiç bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.