Şimdi Ara

Tapu iki kişinin üstüne olmuyor hukuksal olarak ne yapılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
10.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tarla aldık ortak ama tapu iki kişinin üzerine olmuyor hukuksal olarak ne yapmamız lazım bende ortak görünmek istiyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tapu İki Kişinin Üzerine Olmuyor: Hukuksal Çözümler

Bir tapunun iki kişinin üzerine düzenlenmesi Türk hukuk sisteminde mümkün değildir. Ancak, belirli şartlar altında iki kişi bir taşınmaz üzerinde ortak mülkiyet hakkına sahip olabilirler.

Bu durumlarda, tarafların noterde bir ortak tapu düzenletmesi veya bir tapu ortaklığı sözleşmesi imzalaması gerekir. Böylece taşınmaz üzerindeki hakları ve sorumlulukları resmi olarak belirlenmiş olur.

Tarla Ortaklığı

Tarlalar da taşınmaz olarak kabul edildiğinden, iki kişi bir tarlanın ortak sahibi olabilirler. Bu durumda, yine tapuda ortaklık belirtilmeli veya tapu ortaklığı sözleşmesi yapılmalıdır. Ortak tarla alımı işlemi ve ortaklık sözleşmesi örnekleri konusunda hukuki destek almak faydalıdır.

Tapu Ortaklığı Sözleşmesi

Tapu ortaklığı sözleşmesi, iki veya daha fazla kişinin bir taşınmaz üzerindeki ortak mülkiyet haklarını düzenleyen bir belgedir. Sözleşmede aşağıdaki hususlar yer almalıdır:

• Ortakların isimleri ve payları
    • Taşınmazın özellikleri
    • Ortakların hak ve yükümlülükleri
    • Taşınmazın yönetimi ve kullanımı
    • Ortaklığın sona ermesi şartları

Bu sözleşme, taraflar arasında herhangi bir anlaşmazlık çıkmasını önlemek için büyük önem taşır.

Hukuksal Çözümler

Yukarıdaki yöntemler, bir tapunun iki kişinin üzerine düzenlenememesi durumunda başvurulabilecek hukuksal çözümlerdir. Bu çözümler sayesinde, iki kişi bir taşınmaz üzerinde ortak mülkiyet hakkına sahip olabilir ve haklarını koruyabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Nasıl olmuyor?hisseli yapın %50
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertosman

Nasıl olmuyor?hisseli yapın %50

Ortak tapu diyelim ki olmuyor, bu sorun tapu sicil kütüğüne şerh koydurtarak da dolaylı yoldan çözülemez mi?
  • Şerhle ortaklık olabileceğini sanmıyorum
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Nasıl yapıcaz onu hocam zaten aldığımız tarla hisseli tarla
  • Nasıl bi şerh ne diye şerh koyduracak gerçi bu şerhin anlamınızda bilmiyorum
  • Tapuda ortaklığı gösteren tek şey tapu senedidir. Tapudaki problemi çözmenin yolunu arayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Tarla olduğu için tapuda iki kişi ortak olunmuyor kardeşim
  • Metrekaresi sebebiyle mi paylı olamıyor?
  • Ortaklığı şerh ile sağlayamazsınız. Ama lehinize ipotek tesis ettirip satışa mani olma ya da paranızı alma imkanı sağlanabilir
  • Ya da şufa hakkına dair şerh ile alımda öncelik sağlayabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertosman

Ortaklığı şerh ile sağlayamazsınız. Ama lehinize ipotek tesis ettirip satışa mani olma ya da paranızı alma imkanı sağlanabilir

"Dolaylı yoldan" diyerek demek istediğim böyle bir şey yapmaktı. Bir sözleşme ile şerhteki bu durumdan yola çıkarak hukuki zeminde ortaklık -her ne kadar hukuki işlem olarak ortaklık olmasa da- sağlayabilirler diye düşünüyorum.
  • İpotekten başka çare var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: entelseven

İpotekten başka çare var mı

Benim dediğim ipotek değildi, başka bir muhtevaya sahip şerhti. Kesin cevabı avukat arkadaşlar verirler, ben yalnızca fikir yürütüyordum.
  • tapuda satış işlemini yapamıyorsanız taşınmazın 1/2 si için satış vaadi sözleşmesi yapın. sonrada satış vaadi sözleşmesini tapuda tescili için dava açın. mahkeme hükmen tescile karar verecektir.bu şekilde tapunuzu alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selvetarm

tapuda satış işlemini yapamıyorsanız taşınmazın 1/2 si için satış vaadi sözleşmesi yapın. sonrada satış vaadi sözleşmesini tapuda tescili için dava açın. mahkeme hükmen tescile karar verecektir.bu şekilde tapunuzu alabilirsiniz.

üstadım, eğer sorudaki taşınmaz bölünemeyen tarım arazilerindense mahkeme bu durumu re'sen denetleyebilir. böyle bir durumda da zaten bir kısmının satışı mümkün olmayan bir tarım arazisi için mahkeme bu yönde bir hüküm tesis etmez. ya da en azından böyle büyük bir risk var.
  • üstat o durum benimde aklıma geldi ama çözüm olarak en mantıklı yol bu geldi aklıma. aslında detaylı bir araştırmak lazım.
  • Hissedarınız size borçlansın, siz de o borca istinaden Tapu'daki ilgili yere şerh koydurun.
  • Merhaba,

Konu aynı durum bizdede mevcut . Bir çözüm yolu bulabildinizmi?
  • sakatr S kullanıcısına yanıt
    Malesef bulamadık hocam bizde tarlayı sattık bundan sonra ne alırsam tek başıma alıcam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.