Şimdi Ara

Tapuda gözüken ada parsel numarasının değiştirilmiş olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Babam zamanında arsa almış. Kendisi 2010 da vefat etti. Bizde bu arsalara bakalım dedik.

Tapuda ada parsel 200/3 ve 200/4 yazıyor fakat tapu müdürlüğü bize sizin adınıza gözüken ada/parsel 100/3 ve 100/4 dedi. Tapudaki adamda ne yapmamız gerektiğini bilmediğini söyledi.

200 olan ada 500 bin ediyorsa, 100 olan kısım sapa bir yerde olduğu için fiyat 60-70 bin civarında

Burada benim yapmam gereken nelerdir? Bilginiz var mı?

• saçma olmuş baya, belki yeniden numaralandırmışlardır.
    Aynı yerdir ama farklı numaradır.
    Farklı yerse dilekçeyle başvurun incelesinler gelen cevaba göre hareket edersiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • isimgerekmez kullanıcısına yanıt

Kendisi gençken aldığı için yeri sadece kendisi biliyor. Yeri olarak hangisi doğru ondan da emin değiliz.

• Babadan miras kaldı ha zenginsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 yıl önce yatırım amaçlı 1+1 daire satın almaya karar verdim.

Başka şehirde tapu devir işlemlerini yapıp İstanbul' a döndüm.

1 ay sonra müteahhit aradı, bana tapuda 1+1 yerine aynı binada daha kıymetli olan 2+1 daireyi sattığını, o daireye müşteri çıkıp bankaya kredi için başvurduğunda anlamıştı, yol masrafımı da karşılayıp o şehre dönmemi ve yeniden satış yapmamı istedi.

Durumu hakime sordum "Mal senin olmuş artık, istediğin tasarrufu yapabilirsin" dedi.

Ama sonra kredi için başvuran vatandaşı mağdur etmemek adına tekrar o şehre dönüp doğru daireyi satın aldım.

Malın başında duramadığım için o şehirdeki akrabaya daireye kiracı bulmasını söyleyip döndüm.

Bulduğu kiracı 1 yıl kira ödemeden kaçtı, ben de sinirlendim ve 18 ay sonra cüzzi bir kar ile sattım...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.