Merhaba, Babam zamanında arsa almış. Kendisi 2010 da vefat etti. Bizde bu arsalara bakalım dedik. Tapuda ada parsel 200/3 ve 200/4 yazıyor fakat tapu müdürlüğü bize sizin adınıza gözüken ada/parsel 100/3 ve 100/4 dedi. Tapudaki adamda ne yapmamız gerektiğini bilmediğini söyledi. 200 olan ada 500 bin ediyorsa, 100 olan kısım sapa bir yerde olduğu için fiyat 60-70 bin civarında Burada benim yapmam gereken nelerdir? Bilginiz var mı? |
Tapuda gözüken ada parsel numarasının değiştirilmiş olması
-
-
saçma olmuş baya, belki yeniden numaralandırmışlardır.
Aynı yerdir ama farklı numaradır.
Farklı yerse dilekçeyle başvurun incelesinler gelen cevaba göre hareket edersiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kendisi gençken aldığı için yeri sadece kendisi biliyor. Yeri olarak hangisi doğru ondan da emin değiliz.
-
Babadan miras kaldı ha zenginsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
8 yıl önce yatırım amaçlı 1+1 daire satın almaya karar verdim.
Başka şehirde tapu devir işlemlerini yapıp İstanbul' a döndüm.
1 ay sonra müteahhit aradı, bana tapuda 1+1 yerine aynı binada daha kıymetli olan 2+1 daireyi sattığını, o daireye müşteri çıkıp bankaya kredi için başvurduğunda anlamıştı, yol masrafımı da karşılayıp o şehre dönmemi ve yeniden satış yapmamı istedi.
Durumu hakime sordum "Mal senin olmuş artık, istediğin tasarrufu yapabilirsin" dedi.
Ama sonra kredi için başvuran vatandaşı mağdur etmemek adına tekrar o şehre dönüp doğru daireyi satın aldım.
Malın başında duramadığım için o şehirdeki akrabaya daireye kiracı bulmasını söyleyip döndüm.
Bulduğu kiracı 1 yıl kira ödemeden kaçtı, ben de sinirlendim ve 18 ay sonra cüzzi bir kar ile sattım...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X