2-Savunmanın forvetden başladığını bilmeyen futbol cahili insanlar yüzünden mi hala Alex' le avrupa maçlarına çıkıyoruz.
3-Hangi oyuncunun hangi mevkide oynayıp oynayamayacağını bilmiyormuyuz.
4-Futbolculara beklenen beklentilere cevap vermesi neden en kısa sürede olması lazım....
Yukarıdaki sorulara cevap vermek isteyen arkadaşlar fikilerini yazarlarla sevinirim.
1- Bizim gibi büyük bir takım asla asla kalmamalı.
2- Evet Alex si hala takımın en iyisi olarak görenler var. Takımda her futbolcu defansa yardım etmek zorundadır.Bu futbolcu messi bile olsa onada geçerli.
3- Örnek vermek gerekirse . Topuz dan asla ve asla sağ açık olmaz.Burada en büyük hata T.d. lerimizindir.
4- Örnek olarak Özeri verelim. Kamp dönemi yok Ameliyatlardan doğru düzgün topa değmemiş.10 maç üst üste takımda maça çıkmamış .Sonra son 30 dkk maça gir maçı kurtar.Şimdi burda özeri eleştirenler acaba futbolu 100 -1 bilse sahada en son kızılması gereken kişinin o olduğunu bilir.
Sorulması gereken 100 lerce soru var. Bir Fb. Taraftarı olarak Alex li bir Fb izlemek istemiyorum. O yüzden sezon içinde Onun oynadığı hiç bir maçı izlememe kararı aldım. Bu gune kadar olan emeklerine sonsuz saygım var. Bir trabzon maçındaki gibi cesaretli futbolun bizi belli noktalara getireceği düşüncesindeyim.
1-Bir takım bir futbolcuya bel bağlamak zorunda değil tabii kide. Soru şöyle olmalıydı bence.
Bir takımın oyun kurgusunun bir futbolcu üzerine kurulması doğru mu ?
Zico döneminde takım bunu aşma noktasına gelmişti. Alex varkende takım iyi savunma yapıyor ve kanatları Boralla Deivid ile gayet güzel kullanıyordu. Niang gibi bir golcumuz olsaydı o sene çok baska olurdu bence. Yani Alex'i kullanmak bence antronorlerin beceri işi. Birde Alex in arkasın Aurelio ve Appiah oynadığını hatırlatmak isterim. Şimdi Selçuk Cristian gibi ikisini toplasana bir tane Appiah etmeyecek oyuncular var.
2-Savunmanın forvetden başladığını bilmeyen futbol cahili insanlar yüzünden mi hala Alex' le avrupa maçlarına çıkıyoruz. Yine Zico döneminden ornek verelim. Şampiyonlar liginde ceyrek final oynadık ve Alex o takımda Şampiyonlar ligi asist kralı olmustu. Türkiyede bunu başarabilen tek adam Alextir.
Diğer sorular bence takımın gidişatı ile pek alakalı değil.
quote:
Orijinalden alıntı: Brooklyn
1-Bir takım bir futbolcuya bel bağlamak zorunda değil tabii kide. Soru şöyle olmalıydı bence.
Zico döneminde takım bunu aşma noktasına gelmişti. Alex varkende takım iyi savunma yapıyor ve kanatları Boralla Deivid ile gayet güzel kullanıyordu. Niang gibi bir golcumuz olsaydı o sene çok baska olurdu bence. Yani Alex'i kullanmak bence antronorlerin beceri işi. Birde Alex in arkasın Aurelio ve Appiah oynadığını hatırlatmak isterim. Şimdi Selçuk Cristian gibi ikisini toplasana bir tane Appiah etmeyecek oyuncular var.
2-Savunmanın forvetden başladığını bilmeyen futbol cahili insanlar yüzünden mi hala Alex' le avrupa maçlarına çıkıyoruz. Yine Zico döneminden ornek verelim. Şampiyonlar liginde ceyrek final oynadık ve Alex o takımda Şampiyonlar ligi asist kralı olmustu. Türkiyede bunu başarabilen tek adam Alextir.
Ordaki başarı sence alex in mi eseridir. Ben herkezin eşit ölçüde olduğunu . Ziconun ise en önemli faktör olduğunu düşünüyorum.
Yönetim son 2 yıldır hiç bir olumlu adım atmadı.Aykut KOCAMAN geldide 2 3 eli düzgün transfer gördük.Ayku KOCAMAN'da Türk ya burada batı özentisi yabancılara hayranlık duyan kimseler adama lanet okuyor.Duaları kabul olsa meteör yağacak hani.Şimdi Fenerbahçe'yi eleştirenlere Güiza'lar Josico'lar Maldonado'lar Aragones'ler Daum'lar yakışır. Hayalet gibi dolaştı maçın ilk yarısında Alex efendi...Devre arasında sağlam haşlamış Aykut KOCAMAN 2. yarı ben Alex'si tanıyamadım.... Burada Alex olmadığı zaman maç kaybeden bir Fenerbahçe varsa.Bilinki Alex'se kadroda yoktur.Bahane şipşak hazırdır. Burada Alex olduğu zaman maç kaybeden bir Fenerbahçe varsa.Bilinki Yönetim istifa... Adamın koşmaya hayrı yok be arkadaş neresini savunuyorlar bilmiyorum ki.Adam sanki beleş oynuyorda elini kolunu sallaya sallaya oynasa hadi.Yok efendim geçmişte çok şeyler vermişmiş versin ne yapalım geçmişinde bu adam iyiydi deyip şimdi Kral mı yapalım başımıza., Para sağlam yerden adam gibi 2 tane pas atmadan bitirdiği maçların haddi hesabı yok.Adam boyna çocuk yapıyor.Karısına harcadığı enerjiyi Fenerbahçe'ye harcıyorsa ben de ADAM DEĞİLİM...
quote:
Orijinalden alıntı: FuKaRa
quote:
Orijinalden alıntı: Brooklyn
Ordaki başarı sence alex in mi eseridir. Ben herkezin eşit ölçüde olduğunu . Ziconun ise en önemli faktör olduğunu düşünüyorum.
İşte bende onu diyorum. Alex ile Fenerbahçe takım olmayı başarabildi Zico zamanında. Alex'ten faydalanmak antronorun becerileri ile doğru orantılı. Herşeyi aleXten beklersen rakip alexi kitler takım durur . Ama kanatlarınız çalısırsa orta alan top alır verirse Alex daha çok bos alan bulur rahat oynar. Ama Selçukla Cristianla olmaz. Bunlar en yakındakilere pas vermekten baska birşey yapamıyor. İçeri kat edemiyor verkaça giremiyor arapas atamıyor top süremiyor. Yaptıkları tek şey top rakipteyken at gibi kosmak top kazanıp en yakındakiyle kısa pas yapmak, yan pas yapmak. Bu adamlarla Alex'i kullanamazsınız. Alex in Brezilyada lakabı kadife ayaklardı. Bu adama boş alan yaratıcaksın bir maçta beş ara pas yapsa iki %100 gol pozisyonu olur 3 şut çekse biri kesin gol olur. Ama bu adamı boş bıraktıracaksın işte markajdan kurtaracaksın.
Alex paok macında çok hirsliydi Aykut'a kendini kanıtlama cabasindaydi sanki çok net 2 pozisyonda pas vermek yerine sut attı. Nomal bir alex bunları ayak iciyle al da at dercesine paslardi bu pozisyonlar üzdü beni.
Kayseri maçı alex kadroda maç hüsran . Alex oynatılmamalı ve sistem değişmeli..Oynamayacaklar arasına Barani gibi toptan anlamayan arkdaşıda ekleyip.
yenilsek bile ezilmeden bir futbol için bu kadro şart.
Artık forvetin arkasına isim koymayı bırakalım. Eğer koyacaksak o isim en iyi Alex'tir. Bizim acilen 4-3-3 e geçmemiz lazım. Aynen bunun gibi:
4-3-3 te o dediğin şekilde uygun olmaz bence. 4 lünün önünde 1 ön libero olucak kaliteli mücadeleci zenci bir adam. onun önünde emreyle topuz olur. aynı barcelona modeli gibi olucak xavi iniesta gibi. arkalarında toure. ön 3 lü hala geçerli solda stoch sağda dia önde niang.
quote:
Orijinalden alıntı: Tyler Durden
quote:
Orijinalden alıntı: Rajon Rondo 9
quote:
Kayseri maçı alex kadroda maç hüsran . Alex oynatılmamalı ve sistem değişmeli..Oynamayacaklar arasına Barani gibi toptan anlamayan arkdaşıda ekleyip.
Artık forvetin arkasına isim koymayı bırakalım. Eğer koyacaksak o isim en iyi Alex'tir. Bizim acilen 4-3-3 e geçmemiz lazım. Aynen bunun gibi:
4-3-3 te o dediğin şekilde uygun olmaz bence. 4 lünün önünde 1 ön libero olucak kaliteli mücadeleci zenci bir adam. onun önünde emreyle topuz olur. aynı barcelona modeli gibi olucak xavi iniesta gibi. arkalarında toure. ön 3 lü hala geçerli solda stoch sağda dia önde niang.
Tabiki haklısın. Bana göre devre arasında Fransadan N'Diaye gibi mücadeleci zenci bir ön libero alınması lazım. Ben şuanki imkanlarımıza dayanarak yaptım bunu.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Tyler Durden
quote:
quote:
Tabiki haklısın. Bana göre devre arasında Fransadan N'Diaye gibi mücadeleci zenci bir ön libero alınması lazım. Ben şuanki imkanlarımıza dayanarak yaptım bunu.
ayrıca biz hücumda çoğalamıyoruz buna bir çözüm bulunmalı. gerekirse 4-4-2 yapılsın ama bir şekilde hücumda çoğalmamız lazım zico dönemindeki gibi.
Ya şu 4-3-3'e antipatim var ya, Barca bi denedi şimdi 10.000 kişilik belediye takımı da 4-3-3 deniyor Fenerbahçe de deniyor geçin ya başka taktik mi yok. 4-3-3 Emreyle, Mehmet Topuzla, özerle oynanacak taktik mi? Bi ara Rıdvan çıkıyodu 4 büyüklerin hepsini 4-3-3 taktiğini konuşuyordu Türkiye'de 4-3-3 Barca stili oynayacak bi takım yok.
Evet gerçekleri göremiyorsunuz, 3 maç üst üste kazandınız mı bunlar unutulur gider, bir iki maçta kötü skor tekrar bu başlıklar, bu öyle sürer gider.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme