Şimdi Ara

Tarih bilgimi geliştirebileceğim oyunlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba forum üyeleri. Kendimi şu sıralar bilgisayara baya bi verdim ve sürekli oyun oynuyorum. Ve kendi kendime düşündüm. "Oğlum madem böyle oyun filan oynuyorsun bari işine yarayacak birşey oyna" dedim kendime. Sonra biraz daha düşündüm. "Bilgisayarda oynayabileceğim bir oyun bana nasıl bir fayda sağlasın ki?" dedim. Sonra aklıma geçen sene oynadığım "Victoria 2" oyunu geldi. Sanayileşme dönemini anlatan bir oyun. Victoria'dan da anlaşılacağı üzere İngilizlerin hakim oldukları dünya. Mesela o oyunda İtalya ve Almanya'nın birliklerini geç tamamladıklarını öğrendim ve bu konu sınavda çıktı. Direk aklıma geldi. Sonra coğrafyacımız "dünya haritasını ezberlemeyeni sınıfta bırakacam" dedi. O oyunda da hangi ülke nerede çok iyi öğrendim mesela. Mesela siyasal politikaları, ülkelerin nasıl yönetildiklerini ufak da olsa öğrendim. Mesela başka bir örnek. Oyun 1836'da başlıyordu ve oyunun başında petrol yoktu. Ama 1880-90 gibi filandı sanırım şehirlerde petrol çıkmaya başlıyordu. Mesela petrolun bu tarihlerde çıkmaya başladığını da öğrendim.

Neyse bu uzar gider. Yani arkadaşlar bunun gibi bana birşeyler katabilecek oyunlar önerebilir misiniz? Özellikle tarih bilgimi geliştirecek oyunlar.

Hearts of Iron 3 başlamayı düşünüyorum bu arada 2.dünya savaşı konulu victoria 2 benzeri bir oyun.

• Civilization serisi
    Age of Empires serisi
    Byzantine the Betrayal
    Ripley's Believe It or Not!: The Riddle of Master Lu
  • Medieval 2 birşeyler katar sana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Assassin's creed serisi elbette.
  • Europe universalis 4

• gonlunu kirmak gibi olmasin ama o yazdiklarini oyunda aramak yerine biraz vikipedi kurcalasan zamanini daha iyi degerlendirmis olursun. 2 saat bu tarz oyun oynayip tek tuk birseyler oynayacagina 15 dk viki kurcala kalan surede istedigin oyunu oyna. ya da bu tarz bilgilerin oldugu konularda mevcut forumda onlarada bakabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

gonlunu kirmak gibi olmasin ama o yazdiklarini oyunda aramak yerine biraz vikipedi kurcalasan zamanini daha iyi degerlendirmis olursun. 2 saat bu tarz oyun oynayip tek tuk birseyler oynayacagina 15 dk viki kurcala kalan surede istedigin oyunu oyna. ya da bu tarz bilgilerin oldugu konularda mevcut forumda onlarada bakabilirsin.

Vikipedi güvenilir ve adamakıllı bir kaynak olsa dediğine katılabilirdim belki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bütün serileri deneyecem tavsiyeleriniz için hepinize teşekkür ederim.

Holy Templar Tabii ki öyle sayfalara da bakıp okuyorum. Yani sadece oyunla öğrenmek değil. Benim amacım sadece canım oyun oynamak istediği zaman bile birşeyler öğreneyim. Mesela ben COD, ne bileyim GTA tarzı değil de canım sıkılıp kendimi oyuna verdiğim zaman bile bana birşeyler katacak oyunlar oynamanın daha mantıklı olacağını düşündüm. Yani bir nevi eğlenerek öğrenmek. Zaten ben öyle sayfalara da bakıyorum, okuyorum

Örneğin;

http://belgelerlegercektarih.com/
    http://www.bilinmeyenturktarihi.com/
    http://michaelsikkofield.blogspot.com.tr/

ve şimdi aklıma gelmeyen belki yüzlerce site. Neyse konuyu da çok dağıtmayalım. Başka önerileriniz varsa bekliyorum.

Son olarak da Assassins Creed ordan oraya zıplayıp "vay be, ne güzel zıplıyorum, oğlum baksana lan" demek, veya suikast yapmak için değil de Tarihi öğrenmek için oynanırsa eğer, gerçekten bu alanda bir başyapıt haline gelir. "Oynamasını bilmek" lazım aslında birazda.

• Paradox Interactive oyunlarını öneririm. Blog okurkende yazıların kaynaklarının güvenilirliğine dikkat etmenizi öneririm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Da Vinci Şifresi'ni de sevdiysen sana Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred Blood of the Damned oyununu öneririm.
  • Tavsiyen için teşekkürler. Hearts of Iron 3'e başladım. Mount and Blade serisini zaten oynamıştım zamanında. Bir tek Europa Universalis oynamadım onu da videolardan biraz izledim, baya hoşuma gitti. Hearts of Iron bitsin başlayacam ona da. Başka da sanırım benim tarzımda oyunu yok. Bir de onun mu bilmiyorum Crusader Kings var o da tam benim aradığım tarza bir oyun ama Paradox oyunu mu bilmiyorum.

Siteler konusunda da dediğinde haklısın. Zaten ilk önce okuyorum, sonra onun hakkında detaylıca araştırma yapıyorum. Ondan sonra karar veriyorum doğru mu yanlış mı? Doğruysa eyvallah yanlışsa da "vay be ne sallıyorlar" diyorum geçiştiriyorum. Yani merak etme körü körüne inanmıyorum
  • Assassin's creed 2 ve broterhood = rönesans dönemi
    Ac revelations = yavuz sultan selim ve kanuniden çok kısa bir dönem ama geneli uydurma
    Ac3 amerikanın kuruluşu

Özellikle ac2 ve broterhood ciddi anlamda tarih bilgisi verir. Borgias adlı bir dizi vardı ac 2 ve broterhood da geçen olaylar anlatılıyor. Ac4 te black sailsdizisindeki olayları kısmen anlatıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.