Şimdi Ara

tarih bolumu ne ise yariyor dusunmekten cildiricam (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
22.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jokerwill

varya samimi soyluyorum benimle ayni sene liseyi bitirip insaata basliyan arkadasimin suanda evli bir cocugu var altinda evi ve arabasi var

benimse cebimde 3-5 kurus sukur diyerek yasiyoruz

herhalde hukuk yada baska bir sey okuyacaz cunki bu yolun sonunu goremiyorum

Dostum akademisyenlik düşünmez misin ?
  • Şimdi arkadaşım sana benden tavsiye senin önünde iki yol var.Ya okulu bırakıp başka bölüme gireceksin ya da tarihi bitirip akademisyenlik,öğretmenlik,dershaneden birini seçeceksin.Bence tarih biraz boş bir bölüm çünkü iş alanları çok sınırlı.
    Akademisyenliği biraz anlatayım.Öyle her isteyeni akademisyen yapmıyorlar.100 kişide 1-2 kişi.Çok uzun bir yol yıllarca okuyacaksın.Yüksek lisansta uzak ilçelerdeki myo'larda ders vereceksin.Yüzlerce km yol yapıp bir merkez kampüse bir ilçeye gideceksin.Hayatın yollarda geçecek.Bizim bölümdeki hocalar bu durumda.Ayrıca doçent olana kadar işin garanti değil.
    Dershaneleri anlatmama gerek yok orada çalışanlar sürünüyor.
    Öğretmen olmak istesen kpss'ye gireceksin.Bu iş yıllarca sürebilir 30 yaşını geçersin hala öğretmen olamayabilirsin.
    Seninle kısmen aynı duyguları yaşamış biri olarak okulu bırak diyorum.Ben aöf okurken muhasebecide çalışıyordum bizimkisi pek saygı görmeyen bir meslek.Tarihçiye insanların nasıl işi düşmüyorsa sıradan bir vatandaşın bize işi düşmüyordu.
    Geçen yıl üniversiteye girdim abimin isteğiyle deniz-liman bölümüne girdim.Memnun değilim.Çünkü ben sağlıkçı,inşaat teknikerliği veya yüksek puan alırsam hukuk istiyordum.
    Sana tavsiyem inşaat bölümüne gir.Puanı pek yüksek değildir.Yüksek puan alırsan 2 yıllık sağlık bölümlerinden birine gir.Bu bölümleri okursan herkesin sana işi düşer.Hele sağlıkçılar hiç işsiz kalmıyor.

• galiba baska bolum secicem hukuk tarzi bir seyler yazicam cunki gercekten bos ve ise yaramiyan bir bolum

su tarihe ayirdigim zaman i doktorluga ayirsaydim simdiye bir hastaliga care bulmustum yeminle, yada elektrik elektronik muhendisligi falan okusaydim simdiye yeni bir bulus yapmistim

hic olmazsa hukukta kanun biliyorsun gunluk hayatta ise yariyor yada eczaclik okuyorsun ilac isimlerini biliyorsun bir sekilde ogrendiklerinden faydalaniyorsun ve ya baskalari sayende faydalaniyor ama tarih bolumunun hic kimseye bir faydasi yok
  • tarih şuan kpssden 81-85 arası atıyor ve bu puanlar gerçekten uçuk.aşırı bir çalışma gerektiriyor.kpss yeteneğin iyiyse öğretmen olursun.dershaneler 300 tl giib bir rakama çalıştırılıyosun.bölümden mezun olan çok olduğu için dershaneler artık para da vermemeye başladı.

okuyacaksan başka bölüm oku bence.öss ye iyi hazırlan ve hukuk oku.eşit ağırlıkta başka bölüm yok.sınıf öğretmenliği bile 79 da kaldı.
  • quote:

galiba baska bolum secicem hukuk tarzi bir seyler yazicam cunki gercekten bos ve ise yaramiyan bir bolum

su tarihe ayirdigim zaman i doktorluga ayirsaydim simdiye bir hastaliga care bulmustum yeminle, yada elektrik elektronik muhendisligi falan okusaydim simdiye yeni bir bulus yapmistim

hic olmazsa hukukta kanun biliyorsun gunluk hayatta ise yariyor yada eczaclik okuyorsun ilac isimlerini biliyorsun bir sekilde ogrendiklerinden faydalaniyorsun ve ya baskalari sayende faydalaniyor ama tarih bolumunun hic kimseye bir faydasi yok

Zaten böyle düşünüyorsan hiç okuma sen, demek istediğim üniversiteye gitmene bile gerek yok. Ne demek tarih bölümünün kimseye faydası yok? Tarih de bir bilim dalıdır, tarih okursan ''Tarihçi'' ünvanıyla mezun olursun. Bizim ülkemizde hakettiği yeri bulamamış olabilir ama gereksiz olduğunu söyleyemezsin. Tarihini bilmeyen bir millet var olabilir mi sence? En azından bunu öğrenmedin mi üniversite hayatın boyunca? Böylesine pratiğe dökülme şansı az olan bir bölümü seçtiysen bunları bilmen gerekir. Gidip mimarlıkla, tıpla vs karşılaştırman çok yanlış, çünkü hepsi çok çok farklı disiplinler. Eğer sevmiyorsan bırakmanı öneririm, devam edeceksen de yukarıda diğer arkadaşların yazdıkları gibi akademik alanda kariyer yapmayı ya da kpss gibi sınavlarla başka yolları deneyebilirsin. Ama lütfen tarih gereksiz, faydasız vs gibi düşüncelere kapılma.

• zaten tarihi birakmaya karar verdim yukarida yazdim bana gunluk hayatta bir faydasi olmuyor tarihi bilmem karsimdaki insanin problemlerini cozmuyor tarih belli bir seviyede bilinmeli asiriya kacilmamali yoksa duz yolda yururken kendi kendine konusmak gibi seyler yapmaya basliyorsun

ben bugune kadar tarihi belli bir seviyede bildim ve alanimda en iyi oldum fakat hic bir zaman birileri gelip bana su tarihi olaydan bahset demedi veya benim tarih bilgim karsimdaki insana care olmadi

akademisyenlikmis omrunden bir 10 sene daha ver ondan sonra git akademisyen ol hayir akademisyen oluyorsunda ne oluyor ? sadece maasin digerlerine gore biraz daha iyi oluyor o kadar onun disinda hic bir sey olmuyor

sacma sapan gereksiz bosuna vakit kaybi insani gunluk hayattan alip baska bir aleme goturen rus sagligini akil sagligini bozan bir bilim dalidir

keske doktorluk falan okusaydim simdiye coktan okulu bitirmistim ve elim para tutuyor olucakti

• Tarih bir dusunce alanidir. Diger isler gibi kisitli bakis acisina sahip olup, bir hizmet vermeye calismaz. Tarih, felsefe, edebiyat ve bu tarz alanlar bilgi ve bilgi alisverisine baglidir. Simdi sen bircok arastirmada, arkeolojik kazida, tartismada ve yazilan kitaplarda tarihi bilen kisi olarak yer alirsin. Bu tur isler "akilli" ve "yaratici" insanlarin isidir. Bu iki bilesimi kullanarak dunya bilgisine yeni bagislar yapabilir, adini butun dunya duyabilir.

Bu tur isler dunya adina yapilan onemli islerdir. Mimarlik, doktorluk veya herhangi digerlerinden biri dunya hazinesine katki saglamasi ihtimali azdir. Umarim anlatabilmisimdir.
  • tarih.. her zaman okumak isteyeceğim bölümdü ama hayat bizi ayırdı.. Ben tarih okumak isterdim. Aşığım tarihe..

Hocamın benim için yorumu şuydu "Senin tarih okumaman Türk Tarihi için büyük bir kayıp"
  • hocam bu saatten sonra hukuk veya mimarlik okuman zor gibi bana kalirsa tarih alaninda da faydali olabilirsin mesala dürüst bir siyasetci ol tabi önce akademik kariyer yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sofistike Sinist

Tarih bir dusunce alanidir. Diger isler gibi kisitli bakis acisina sahip olup, bir hizmet vermeye calismaz. Tarih, felsefe, edebiyat ve bu tarz alanlar bilgi ve bilgi alisverisine baglidir. Simdi sen bircok arastirmada, arkeolojik kazida, tartismada ve yazilan kitaplarda tarihi bilen kisi olarak yer alirsin. Bu tur isler "akilli" ve "yaratici" insanlarin isidir. Bu iki bilesimi kullanarak dunya bilgisine yeni bagislar yapabilir, adini butun dunya duyabilir.

Bu tur isler dunya adina yapilan onemli islerdir. Mimarlik, doktorluk veya herhangi digerlerinden biri dunya hazinesine katki saglamasi ihtimali azdir. Umarim anlatabilmisimdir.

sunu anlatamiyorum bana bu okudugum bolumun getirisi nedir ? ya bu ogrendiklerimi pratik hayatta nerelerde uyguliyabilirim ? atiyorum 2. dunya savasini cok cok cok cok iyi ogrendim tarihleri ile beraber sana getirisi var ? keske bu tarihleri ezberlemek yerine recetesiz verilen ilac isimleri ezberleseydim hic olmazsa doktora bir suru para bayilmadan sadece ilaca para verirdik

tarih uzerine yapilan master ve doktor tezlerine bakiyorum oyle bos bos bir kenarda duruyor kendilerinden baskada kimse okumamis

dunya hazinesine katki derken bu hazineye katki insanlara ne gibi getiri sunacak onu bilmiyorum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: unfortunate_hero

hocam bu saatten sonra hukuk veya mimarlik okuman zor gibi bana kalirsa tarih alaninda da faydali olabilirsin mesala dürüst bir siyasetci ol tabi önce akademik kariyer yap

hocam alanimda fayda yok bozuk gozler, yazicidan cikartilan bir suru kagit, etrafta eski pusku anti kitaplar vs ... yahu bu bolumu okuyanlarin etrafa bir tamirci kadar faydasi olmamistir yani ben gormedim
  • Tarih bölümü iş olsun diye okunmaz zaten bu kafayla zaten sen hiç okuma bırak. Yada kpssye gir polisliğe falan git.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sæm

Tarihi kimse okumakla bitiremez bunu bil. Ben de bu bölümden mezun olmak üzereyim. Şuan öğretim üyeleri dahi genel olarak tarihe hakim değiller. Tarihten mezun olduktan sonra bir anabilim dalına yönelirsin ve kendine bir tarih bölümü seçersin. İstersen yüksek lisans yapmayabilirsin de. Ama şunu bil ki; kafayı kullandıktan sonra tarihçi hiçbir zaman aç kalmaz, işsiz kalmaz.
    Tarih bölümünden çıktığında da şunu söyleyeceksin, "ben hiçbirşey öğrenmemişim ya da bana hiçbir şey öğretmemişler." sen bölümden aldığın temelle kendi kendini geliştirmeye bakacaksın. Mezun olduktan sonra yol ayrımında doğru kararları kendin vereceksin. Mimarlık ya da farklı bir bölümle karşılaştırılmaz birşey bu. İnsanların bilmediklerini bileceksin, insanların göremediklerini göreceksin. Eğer kaliteli ve akıllı insan olursan paradan yana sıkıntın olmaz.

şu kafayı nasıl kullanıpta aç kalmıyormu tarihçiler bi anlatta işsiz mühendislerde faydalansın..

• sadece tarih değil fen-edebiyat fakültesi mezunları ülkemizde gerçek anlamda sıkıntılı. Geçmiş yıllarda formasyon adı altında tezsiz yüksek lisans yaparak öğretmen okunabiliyordu. Hala devam ediyor mu bilmiyorum. Eğer bu imkanınız da yoksa işiniz daha da zorlaşıyor. Ya araştırma görevliliği için uğraşıp senelerce profesör peşinde amiyane tabirle ayak işlerine koşturacaksınız ya da malum kpss. Allah yardımcınız olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: -TRioN-

Tarih bölümü iş olsun diye okunmaz zaten bu kafayla zaten sen hiç okuma bırak. Yada kpssye gir polisliğe falan git.

millet resmen universite mezunu olayim niyetiyle geliyo bir suru gereksiz bilgi ogrenip sagda solda bos bos geziniyo
  • Hiç mi bölümden arkadaşın yok onlar ne düşünüyorlar.
  • ben hic yaptiklariyla insanlik sorunlarina yeni bir cozum bulan tarihci gormedim yada ogrendiklerini gunluk hayatta somut seylere cevirip faydalanan tarihci duymadim

butun bunlar geri donusumu olmiyan gereksiz zaman kaybi vs ... bilmiyorum daha ne diye hala bu bolume bir bilim dali gozuyle bakiyorsunuz

tarih sadece senin icin iyi bir seyler bilirsin o kadar onun disindan da oteye gidemezsin

burdan universite sinavina gireceklere, sinavi kazanip tercih yapanlara sesleniyorum sakin bolumu secmek gibi bir hataya dusmeyin degil 4 sene 44 sene dahi okusaniz ogrendiklerinizden hic bir fayda goremiyeceksiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: nisako

Hiç mi bölümden arkadaşın yok onlar ne düşünüyorlar.

basta onlarda

nasil boyle dusunursun, sonucta buda bir bilim dali diyorlar ama yukarida sordugum sorulari kendilerine sordugum zaman agizlari bir karis acik bir sekilde bana hak veriyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sofistike Sinist

Tarih bir dusunce alanidir. Diger isler gibi kisitli bakis acisina sahip olup, bir hizmet vermeye calismaz. Tarih, felsefe, edebiyat ve bu tarz alanlar bilgi ve bilgi alisverisine baglidir. Simdi sen bircok arastirmada, arkeolojik kazida, tartismada ve yazilan kitaplarda tarihi bilen kisi olarak yer alirsin. Bu tur isler "akilli" ve "yaratici" insanlarin isidir. Bu iki bilesimi kullanarak dunya bilgisine yeni bagislar yapabilir, adini butun dunya duyabilir.

arkadas haklı,ne mezunusun acaba merrak ettım veya ne okuyorsun
  • quote:

ben hic yaptiklariyla insanlik sorunlarina yeni bir cozum bulan tarihci gormedim yada ogrendiklerini gunluk hayatta somut seylere cevirip faydalanan tarihci duymadim

butun bunlar geri donusumu olmiyan gereksiz zaman kaybi vs ... bilmiyorum daha ne diye hala bu bolume bir bilim dali gozuyle bakiyorsunuz

tarih sadece senin icin iyi bir seyler bilirsin o kadar onun disindan da oteye gidemezsin

burdan universite sinavina gireceklere, sinavi kazanip tercih yapanlara sesleniyorum sakin bolumu secmek gibi bir hataya dusmeyin degil 4 sene 44 sene dahi okusaniz ogrendiklerinizden hic bir fayda goremiyeceksiniz

Senin gibi biri de Tarih bölümüne girmiş ya pes diyorum. Yahu Tarih de bir bilimdir, bunu sadece biz söylemiyoruz, bütün dünya söylüyor. Araştırıp öğren biraz. Bölümü bıraksan bile genel kültürün için öğren lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetterBosh -- 18 Eylül 2010; 18:27:09 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.