Şimdi Ara

tarih bolumu ne ise yariyor dusunmekten cildiricam (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
22.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım yazdıklarını okurken şaşırdım valla tarih bölümüyle uzaktan yakından alakam yoktur ama sen tarihin bir bilim olduğunun farkında değilsin ve kendini başka yerlerde arıyorsun mesela avukat gibi ofiste masa başı iş yada doktor gibi hastanelerde gün boyu insanlara hizmet gibi ama baktıgın yer yanlış tarihçinin buralarda işi olmaz çünkü sen tarihçisin adı üstünde tarihçi, bilim adamısın yani günlük işler yapan sıradan bir doktor ya da avukat değilsin. Yerinde olsam ingilizce ve fransızcamı geliştirir yalnızca ülke içinde değil diğer ülkelerde de kendimi duyurmaya çalışırdım ama gördüğüm kadarıyla senin okuduğun bölümden pek haberin yok vakit kaybetmeden bırak o bölümü
  • quote:

Orijinalden alıntı: fernsehn

quote:

Orijinalden alıntı: jokerwill

ben hic yaptiklariyla insanlik sorunlarina yeni bir cozum bulan tarihci gormedim yada ogrendiklerini gunluk hayatta somut seylere cevirip faydalanan tarihci duymadim

butun bunlar geri donusumu olmiyan gereksiz zaman kaybi vs ... bilmiyorum daha ne diye hala bu bolume bir bilim dali gozuyle bakiyorsunuz

tarih sadece senin icin iyi bir seyler bilirsin o kadar onun disindan da oteye gidemezsin

burdan universite sinavina gireceklere, sinavi kazanip tercih yapanlara sesleniyorum sakin bolumu secmek gibi bir hataya dusmeyin degil 4 sene 44 sene dahi okusaniz ogrendiklerinizden hic bir fayda goremiyeceksiniz

Senin gibi biri de Tarih bölümüne girmiş ya pes diyorum. Yahu Tarih de bir bilimdir, bunu sadece biz söylemiyoruz, bütün dünya söylüyor. Araştırıp öğren biraz. Bölümü bıraksan bile genel kültürün için öğren lütfen.

basta cok hosuma gidiyordu hatta sinifin en basarili ogrencilerinden biri bendim taki bir ust siniflara gecince arkadaslarimin ogrendiklerinden faydalaninca benim ise ogrendiklerim hic bir ise yaramayinca dusuncelerim degisti

simdi onlar arabalari ile evlerine giderken ben otobusun pesinden kosuyorum

bence tarih bir bilim dali ismini unuttugum bir profesor vardi o da benim gibi dusunuyor cikti tv ye tarih bir bilim dali degildir dedi

ayrica sevgili fernsehn genelkultur sahibi olmak icin universite okumaya ne gerek var ? al eline bir kitap oku ayrica universitede cok guzel bolumler varken boyle gereksiz bir bolumu secmek gibi bir hataya nasil dustum anlamiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: 1diri1

Arkadaşım yazdıklarını okurken şaşırdım valla tarih bölümüyle uzaktan yakından alakam yoktur ama sen tarihin bir bilim olduğunun farkında değilsin ve kendini başka yerlerde arıyorsun mesela avukat gibi ofiste masa başı iş yada doktor gibi hastanelerde gün boyu insanlara hizmet gibi ama baktıgın yer yanlış tarihçinin buralarda işi olmaz çünkü sen tarihçisin adı üstünde tarihçi, bilim adamısın yani günlük işler yapan sıradan bir doktor ya da avukat değilsin. Yerinde olsam ingilizce ve fransızcamı geliştirir yalnızca ülke içinde değil diğer ülkelerde de kendimi duyurmaya çalışırdım ama gördüğüm kadarıyla senin okuduğun bölümden pek haberin yok vakit kaybetmeden bırak o bölümü

guzel kardesim birak soyle boyle yap demeyi

bana bu bolumun getirdigi somut seyleri soyle

• Ayrıca yukarıdaki bir mesajında da coğrafya geçmiş 29-30 yaşlarında bir kuzenim var Coğrafya bölümü mezunu dikkat edin öğretmenlik değil, fef mezunu ve Nasa'da görev yapıyor yanlış okumadınız Nasa'da çalışıyor tam olarak görevini bilmiyorum ama o konuma gelene kadar afedersiniz eşek gibi çalıştı 4 yabancı dili tıpkı anadili gibi konuşuyor, şöyle karşınıza geçip otursun deli sanarsınız, normal bir insan değil yani neredeyse hiç konuşmaz sadece dinler, gerçekten görseniz deli bu dersiniz, soru sorarsınız bir süre gözünüzün içine bakar, 2-3 kelimelik kısa net cevap verir, sık sık görmem ama geçen yaz gördüğümde korkmuştum

• quote:

Orijinalden alıntı: 1diri1

Ayrıca yukarıdaki bir mesajında da coğrafya geçmiş 29-30 yaşlarında bir kuzenim var Coğrafya bölümü mezunu dikkat edin öğretmenlik değil, fef mezunu ve Nasa'da görev yapıyor yanlış okumadınız Nasa'da çalışıyor tam olarak görevini bilmiyorum ama o konuma gelene kadar afedersiniz eşek gibi çalıştı 4 yabancı dili tıpkı anadili gibi konuşuyor, şöyle karşınıza geçip otursun deli sanarsınız, normal bir insan değil yani neredeyse hiç konuşmaz sadece dinler, gerçekten görseniz deli bu dersiniz, soru sorarsınız bir süre gözünüzün içine bakar, 2-3 kelimelik kısa net cevap verir, sık sık görmem ama geçen yaz gördüğümde korkmuştum

istisnalar kaideyi bozmaz dostum

• Ben adama ne diyorum hala somut şeyler söyle diyor bırak o bölümü al sana somut
  • @jokerwill, o profesör kimse yanlış düşünüyor. Profesör diye her dediğine inanmak zorunda değiliz. Elinin altında internet var istersen bak. Tarih de bir bilim, fakat geçmişteki olaylar tekrarlanamayacağından dolayı; farklı özellikler taşıyor diğer bilim dallarına göre. Genel kültür de sadece kitap okumakla artmaz, kitap oku, hop genel kültürün artsın diye birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetterBosh -- 18 Eylül 2010; 18:58:41 >
  • quote:

@jokerwill, o profesör kimse yanlış düşünüyor. Profesör diye her dediğine inanmak zorunda değiliz. Elinin altında internet var istersen bak. Tarih de bir bilim, fakat geçmişteki olaylar tekrarlanamayacağından dolayı; farklı özellikler taşıyor diğer bilim dallarına göre. Genel kültür de sadece kitap okumakla artmaz, kitap oku, hop genel kültürün artsın diye birşey yok.

sevgili fernsehn

doktor olursun hayat kurtarirsin, muhendis olursun bir seyler uretirsin, mimar olursun senin ciziminle insanlar evlerinde is yerlerinde daha rahat hareket ederler, polis olursun huzuru guvenligi saglarsin, asker olursun ulkeyi korursun

bak her meslek bir ise yariyor

tarih ?

bilmem kac yilinda olan bir seyi ogrenmek veya bilmem kac yilinda gizli bir gercegi ortaya cikarmak ve bunu birine anlatmanin ne faydasi var ?

bak osmanli devleti zamanin da robot yapmis

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ? ne oldu simdi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jokerwill -- 18 Eylül 2010; 19:21:34 >

• üniversite kaçıncı sınıftasın
  • epey ilerideyim
  • @jokerwill, böyle düşünüyorsan üniversite falan okuma sen arkadaşım. Tarihini bilmeyenin geleceği olmaz. Yazık, ülkemizde üniversite öğrencileri bile böyle düşünüyor.
  • bu sene tarih 1. sınıfa başlayacağım.
    sen böyle düşünüyorsan okuma zaten, tarhiçide olup memlekete faydalı olabilirsin.

bknz:halil inalcık.
  • quote:

@jokerwill, böyle düşünüyorsan üniversite falan okuma sen arkadaşım. Tarihini bilmeyenin geleceği olmaz. Yazık, ülkemizde üniversite öğrencileri bile böyle düşünüyor.

ne oldu fersehn galiba hakli buldun beni yazik diyecegine iddiami curutuver lutfen

@ Mr.Basyon

universite yi bitirdigin zaman seni goruruz merak etme bol bol kendi kenine konusacaksin bir suru kitap alacaksin cekecegin fotokopilerin haddi hesabi olmiyacak merak etme ve bir kafe de oturup kafe sahiplerini zengin edeceksin sen tarih anlattikca onlar onune cay kahve koyacaklar yaninda arkadaslarin da varsa arada birde hesabi sen odiyeceksin sonrada eve kadar yayan yuriyeceksin

yolun acik olsun umarim dediklerim basina gelmez

• quote:

quote:

@jokerwill, böyle düşünüyorsan üniversite falan okuma sen arkadaşım. Tarihini bilmeyenin geleceği olmaz. Yazık, ülkemizde üniversite öğrencileri bile böyle düşünüyor.

ne oldu fersehn galiba hakli buldun beni yazik diyecegine iddiami curutuver lutfen

@ Mr.Basyon

universite yi bitirdigin zaman seni goruruz merak etme bol bol kendi kenine konusacaksin bir suru kitap alacaksin cekecegin fotokopilerin haddi hesabi olmiyacak merak etme ve bir kafe de oturup kafe sahiplerini zengin edeceksin sen tarih anlattikca onlar onune cay kahve koyacaklar yaninda arkadaslarin da varsa arada birde hesabi sen odiyeceksin sonrada eve kadar yayan yuriyeceksin

Ben seni kesinlikle haklı bulmuyorum. Diğer bölümlerin mezunlarına oranla daha kısıtlı olan iş olanaklarından şikayet etmen tabi ki normal, kimse işsiz kalmak istemez. Benim sana katılmadığım nokta, tarih okumanın gereksiz olduğunu söylediğin yer. Bu düşünceni derhal değiştir lütfen; dünya tarihi bir yana, bizim şanlı tarihimize bir göz at öncelikle. Yakın tarihimizi araştır falan. Okulunu bıraksan bile bir Türk vatandaşı olarak yap bunu. Fen-Edebiyat fakülteleri ne yazık ki bu durumda ülkemizde. Bilim insanlarına zerre kadar önem verilmiyor nerdeyse, dediğim gibi siz de kendinize göre haklısınız bir yerde. Allah yolunu açık etsin arkadaşım.

• İş açısından kısır bir bölüm.Geçerli bir meslek vermiyor.Genel kültür sahibi olmak için 4 yıl okunmaz.Tarih okumak abartılacak birşey değil.Okul bitirince arkadaşların işe girer para kazanır sen elinde diploman ve okuduğun onlarca kitapla boş boş oturursun.
  • bölümümünü bitir kpss ye girip POLİS ol tek şansın bu... İllede para kazanim diyorsan en kısa yol budur. Diğer türlü bu bölümden hayır bekleme. Eğer ki kafanı kullanıp fark yaratamazsan zaten tarih okunmaz. Polis olmaya bak. Bu dediklerimi iyi düşün. Önünde kocaman bir hayat var.
  • quote:

arkadasim demek istedigimi anlatamadim galiba hadi para kazanmak konusunu bir kenara biraktim tamircilik insaat bana gore daha faydali bir meslek olarak geliyor gunluk hayatta karsilastigin problemleri tarih bilerek ne kadar cozebilirsin ki ? araban bozuldugu zaman, bir haksizliga ugradigin zaman, yada insanlarin sorunlarina tarih bilerek ne kadar yardim edebilirsin ki ?

bana altinda 100.000.000.000 liralik arabasi olan bir tarihci gostersene veya ayni paraya ev sahibi olan birini gostersene ?

okuyor okuyorsun okuyorsun kafan patliyo ve ortada bir sey yok eline bir sey gecmemis

gecenlerde bir kitapla karsilastim adam bu kitabi yazmak icin ulkesinden kalkmis kendi parasiyla dunyayi gezmis ve ortaya cok guzel bir kitap cikarmis kitabi alirken kutuphanede calisan adama sordum bu kitabi sizden kac kisi odun aldi ? 5 sene icerisinde 4. kisisiniz dedi

ben bu tarih bolumunde gelecek goremiyorum

Yer yüzünde kimde o kadar para var?O kadar parası olsa bile bi arabaya verilir mi bütün para

• quote:

quote:

quote:

@ Mr.Basyon

Ben seni kesinlikle haklı bulmuyorum. Diğer bölümlerin mezunlarına oranla daha kısıtlı olan iş olanaklarından şikayet etmen tabi ki normal, kimse işsiz kalmak istemez. Benim sana katılmadığım nokta, tarih okumanın gereksiz olduğunu söylediğin yer. Bu düşünceni derhal değiştir lütfen; dünya tarihi bir yana, bizim şanlı tarihimize bir göz at öncelikle. Yakın tarihimizi araştır falan. Okulunu bıraksan bile bir Türk vatandaşı olarak yap bunu. Fen-Edebiyat fakülteleri ne yazık ki bu durumda ülkemizde. Bilim insanlarına zerre kadar önem verilmiyor nerdeyse, dediğim gibi siz de kendinize göre haklısınız bir yerde. Allah yolunu açık etsin arkadaşım.

tesekkur ederim eksik olma ama bak birazcik dusundugun zaman bana hak vereceksin

sanli turk tarihimizi tabi ki biliyorum hemde normal insanlarin bilgisinin cok daha ustunde fakat benim belirtmek istedigim nokta sadece is imkani olarak degil senin ogrendiklerinden faydalanip faydalanamamandir

insan urettiginden biraz da olsa faydalanabilmeli sen mimarlik okuyorsun hic bir sey olmazsa yarin oburgun kendi oturacagin evi aldigin egitime dayar, dosersin peki ya ben ? universite hayatim boyunca aldigim egitimi hayatamin neresinde somut bir sekilde kullanicam ? ben ce bu bir bilim dali degil sadece yuksek derece genel kultur ve bu isi meslek olarak edinmek kesinlikle yanlis

ayrica sen hic tarihten doktora yapan insanlarin doktoradan sonra ne hale geldiklerini biliyormusun ? tirlatanlar bile var takim elbisenin altina beyaz adidasla gelen ogretmenler cep telefonu cizgi film muzigiyle dersin ortasinda calanlar vs ....

okudugum bolum cok zor bir konuyu bilmem kac farkli kitaptan okuyorum, bilmem kac farkli gorusten okuyorum ve is sadece okudugumla kaliyo ve elimin altinda ki 100 den fazla kitabin bana bir tornavida dan daha faydasi olmadi ayrica hukuk fakultesinde okuyan arkadaslarimin benim kadar derslerine calismadiklarindan emin olabilirsin

etrafinda gencler akrabalarin varsa sakin bolumu secmesinler, engel olmaya calis yoksa universiteyi bitirdikleri zaman olabilecekleri en kotu meslek ogretmenlik yine en iyi meslek te ogretmenlik olacaktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jokerwill -- 18 Eylül 2010; 22:10:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

İş açısından kısır bir bölüm.Geçerli bir meslek vermiyor.Genel kültür sahibi olmak için 4 yıl okunmaz.Tarih okumak abartılacak birşey değil.Okul bitirince arkadaşların işe girer para kazanır sen elinde diploman ve okuduğun onlarca kitapla boş boş oturursun.

oh be anliyan birileri cikiyor tesekkur ederim

@ cobra 2

polis nasil olunuyor bilmiyorum ki
  • Tamam para önemli ama yüzde yüz de para odaklı düşünülmez.
    Ayrıca tarih okuyunca lisede tarih öğretmeni olabilirsin, üniversitedehoca olabilirsin, dersanelerde çalışabilirsin(hergün mantar gibi türüyor), vakıf ünilerinde oldukça ihtiyaç var ( hergün mantar gibi türüyor), çevren varsa özel ders verebilirsin, devletin kurumlarında tarihçiye ihtiyaç olan alanlar var.İmkanın varsa yurt dışında bile işe yarayabilecek bir alan.
    Dil öğren, müzik tarihi gibi ilginç alanlarda kendini geliştir.
    Bak açıköğretime sosyoloji açtılar birde onu bitir.
    Bizde istemeyiz böyle olmasını ama düzelene kadar ülkenin şartları belli, imkanları zorlayıp kendimizi geliştirmezasek ne okusak bir halt olmaz.
    Ki tarih sözel alanlar arasında bence bir sürü imkanı olan bir alan.
    Endişelerinde haklısın ama genede elinden geleni yap bence..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.