Şimdi Ara

tarih bolumu ne ise yariyor dusunmekten cildiricam (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
22.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jokerwill

quote:

Orijinalden alıntı: komalemdar

@jokerwill hocam sana anestesiyi şiddetle tavsiye ediyorum.Hem kazanması kolay hemde 2 yıllık.

Anladığım kadarıyla senin tekrar 4 yıllık iyi bir bölüme hazırlanacak kadar zamanında yok yaşında ileri biraz.

Sen bi araştır pişman olmassın

bir bakayim kardes

anlayisli, biraz olsun ileriyi gorebilen insanlarla konusmak cok guzel bir sey

Hocam sağlık sektöründe işsiz kalma olasılığı çok zayıf.Ben bu sene üniversiteye girdim.İyi araştırmışım yani.Gerçi ben inşaat mühendisiğindyim ama sağlıkçılar hem rahat hemde kazançlı.

Mesela 4 yıllık düşünürsen hemşirlikte var.Onunda puanı çok yüksek değil.Orta halli bi çalışmayla girebilirsin.Üstelik birinci bölüm puanıyla yani (YGS) ile alıyorlar.Hemşirliğin 2 kötü yanı doktorların ağız kokusunu çekmek ve arkadaşların arasında biraz espriye maruz kalacaksın

Bunun yanı sıra tıbbi dökümasyon var.Bunlarda medikalcilerde çalışıyor genelde ve buda 2 yıllık.Üstelik bildiğim kadarıyla maaşıda 1500 tl civarı.Çünkü çok eleman eksikliği var

• Dünyanın zenginlerinin tarihi filan yokmu onu oku , çocukken sumu , satmıslar leblebimi? Ordan bişeyler kaparsın artık
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hyapponzashi

quote:

Arkadaşlar bugün bir tarih kitabı ile bi tarih öğretmeni aynı işlevi görmüyor mu ??

Cevap : Evet görüyor.O zaman tarihe . Üzgünüm ama tarihçilerin pek bi geleceği yok.Benim sana tavsiyem 2 yıllık muhasebe tarzı bişey oku.Yada tıbbi dökümasyon , anestezi tarzı bişey.En azından bunlarda iş imkanın daha çok olur.

O tarih kitapları nerden geliyor?
    Bizim ülkemizde zaten meslekler sevildiği için değil para getirip getirmediğine bakılarak seçiliyor.

Kusura bakma ama 1 tane tarih kitabı hazırlamak için 100.000 taihçiye gerek yok.Altı üstü 10-20 tanesi hazırlıyor o kitabı.Geri kalanlarda hani bana hani bana diyor

Eğer kendini geliştirmiyorsan hangi meslek olursa olsun ortada kalırsın. Bu benim düşüncem. Adam tarihi seviyor ama parası iyi değil diye bırakıyor. Sen bu adamı doktor veya mimar yapsan bu adam kendini mesleğine adayabilecek mi?(İstisnalar olacaktır elbette.)

• quote:

Orijinalden alıntı:
    @ cobra 2

polis nasil olunuyor bilmiyorum ki

bölüm bitince kpss ye girip 75 ve üstü alıyorsun. 6 aylık eğitimden sonra polissin...
  • @Hyapponzashi : Hocam kusura bakma ama bir 100.000 kişi arasından ilk 10 a girmek var.Birde 50.000 kişi arasından ilk 30.000 e girmek var.Tarih ile mimarlığı bu konuda kıyaslama.

Orta halli mimar bile iyi bi tarihçiden çok daha fazla kazanıyor.

Meslek sevme konusuna gelince.Eğer para kazanamassan dünyanın en iyi mesleğinden bile sıkılırsın.Meslekteki kriter her zaman : Hem sıkılmadan yapabileceğim bir iş hemde paralı bir iş olmalıdır...
  • Zaten ne tarihi ne de ankarayı istiodum tam oldu bu konu
  • Şimdi ben seni anlıyorum sen emek verip birşeye yaramamasından şikayetçisin.Evet haklısın bildiğin tarih dersinin özel sektörde hiçbir geçerliliği yok.Para etmez yani.2008 yılında işe girmiştim müşterinin biri tarihle ilgili yanlış bir şey söyledi düzelttim.Patron o tarih, coğrafya bilir bu işleri bilmez.Yani bunları bilmenin pek kıymeti yok.Millet okur okulu biter işe girer ev, araba alır sen iş bulmakta zorlanırsın.Para kazanmak çok önemli iş bulamıyorsan okumanın anlamı ne?Genel kültür kazanmak için 4 yıl okumak bu ülkede çok lüks bir tercih olur.Kimse o kadar emek verip anaya babaya muhtaç yaşamak istemez.Öğretmenlikten başka yapacağın pek bir meslek yok.Özel derste veremezsin kim tarihten özel ders alır?
    Senin önünde 3 yol var.
    1-Bu bölümü bitirip kpss ile memur, öğretmen olmak ya da yüksek lisans'a devam etmek.
    2-Bu bölümü bitirip başka bir bölüm okumak.
    3-Okulu bırakıp işe yarar bir 4 yıllık bölüme girmek.Hukuk, pdr, sosyal hizmet işe yarar bölümler.4 yıllığa giremezsen 2 yıllık radyoloji, anestezi iş garantili bölümler.Hiçbiri olmazsa 2 yıllık inşaat, makine yazarsın yine iş bulursun.İleride 4 yıllığına geçersen süper olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Şimdi ben seni anlıyorum sen emek verip birşeye yaramamasından şikayetçisin.Evet haklısın bildiğin tarih dersinin özel sektörde hiçbir geçerliliği yok.Para etmez yani.2008 yılında işe girmiştim müşterinin biri tarihle ilgili yanlış bir şey söyledi düzelttim.Patron o tarih, coğrafya bilir bu işleri bilmez.Yani bunları bilmenin pek kıymeti yok.Millet okur okulu biter işe girer ev, araba alır sen iş bulmakta zorlanırsın.Para kazanmak çok önemli iş bulamıyorsan okumanın anlamı ne?Genel kültür kazanmak için 4 yıl okumak bu ülkede çok lüks bir tercih olur.Kimse o kadar emek verip anaya babaya muhtaç yaşamak istemez.Öğretmenlikten başka yapacağın pek bir meslek yok.Özel derste veremezsin kim tarihten özel ders alır?
    Senin önünde 3 yol var.
    1-Bu bölümü bitirip kpss ile memur, öğretmen olmak ya da yüksek lisans'a devam etmek.
    2-Bu bölümü bitirip başka bir bölüm okumak.
    3-Okulu bırakıp işe yarar bir 4 yıllık bölüme girmek.Hukuk, pdr, sosyal hizmet işe yarar bölümler.4 yıllığa giremezsen 2 yıllık radyoloji, anestezi iş garantili bölümler.Hiçbiri olmazsa 2 yıllık inşaat, makine yazarsın yine iş bulursun.İleride 4 yıllığına geçersen süper olur.

buyuk bir ihtimalle bu dediklerinden birini yapicaz

@ TheLabarna

kardes simdi bana gece gece vicdan azabi cektirme gozunu seveyim yani benim yuzumden bu bolume kil kapmadin insAllah

• quote:

İş açısından kısır bir bölüm.Geçerli bir meslek vermiyor.Genel kültür sahibi olmak için 4 yıl okunmaz.Tarih okumak abartılacak birşey değil.Okul bitirince arkadaşların işe girer para kazanır sen elinde diploman ve okuduğun onlarca kitapla boş boş oturursun.

+1

ayrıca okuduğun bölüm tıp veya mühendislik de olsa sevmiyorsan bir anlamı olmaz.
  • Çok dar kalıplarda düşünüyorsunuz. Elbette hepimizin paraya ihtiyacı var, fakat herşey para değil. Kaçtır söylüyorum, sen anlamamakta ya da anlamamış gibi gözükmekte ısrar ediyorsun; sırf iş olanağı kısıtlı diye tarih bölümü gereksiz değildir. Üzülerek görüyorum ki, sen bunu görecek kadar olgunluğa ya da bilgiye sahip değilsin. Üniversitelerde belirli alanlarda uzmanlık eğitimi verilir; bunun sonucunda bir meslek edinirsin. Bu meslek popülerdir ya da değildir; çok ya da az para kazandırır; bilemeyiz. Ama hiçbir alan, hiçbir meslek gereksiz değildir. Özellikle ülkemizde işini adam gibi yapan tarihçiye çok ihtiyaç var.

Bir de ikide bir tarihi benim mesleğim olan mimarlıkla ya da diğer mesleklerle kıyaslamayın, hiç ilgisi yok. Mimarlık teknik bir alan; elbette ki popülerliği fazla oluyor, bir projeden birçok meslek grubu besleniyor.

Tarihe kişisel ilgim var, bu yüzden bu konu beni hayli üzüyor. Şunu da demeden edemem, senin kafana silah dayayıp mı tarih seçtirttiler? İstemiyorsan bırak, ama gereksiz görmek gibi bir hataya düşme sakın.

• ülkemizde tarih dersi böyle öğretiliyor hatırlamıyor musun liseyi bitirene kadar belki osmanlıyı 6-7 kere yıktık ve salak gibi tekrardan da yıktırmaya devam ediyorlar artık bıktım şu Selim'in yeniçeriler tarafından tecavüz edilip öldürülmesine onun yerine mesleğimize yakın dallar verseler daha faydalı olur şahsen kimse bana osmanlının yıkımını sormadı şuana kadar veya Nizam-ı Cedit ordusunun ne anlama geldiğini ve neden kaldırıldığını hatta sonlarının nasıl olduğunu(yakılarak) sormadılar. Şuan beynimizde gereksiz bilgiler çok ve bunları dün gibi hatırlıyoruz fakat gerekli bilgilerin çoğu hepimizin bazen bir kulağından girip bir kulağından çıkıyor. Neden dersek ülkede eğitim sistemi ezber.
  • quote:

...gunluk hayatta karsilastigin problemleri tarih bilerek ne kadar cozebilirsin ki ? ...

Bunu bir tarih öğrencisinden duymak üzücü.. problem çözmede tarihten daha iyi bir dayanak olamaz. Tarih kendini sürekli tekrar eder. Geçmişte yaşanmış olayları tarih sayesinde neden-sonuç ilişkilerine bakabilir, önündeki problemin nedenine bakarak sonucu hakkında sağlam fikirler elde edebilirsin. tabi bu bireysel problemlerden çok toplumsal problemlerde daha çok işe yarar.

iş hayatı konusunda da tarih okuyor olsaydım kesinlikle akedemik bir kariyer yapardım.

Şu kesindir ki tarih kültürü yüksek olan bir insan ayakları yere basarak, ne dediğini bilerek konuşur. Bu da bir çok alanda fayda sağlayabilir.

şunu da ekleyeyim. Ben bu sene İTÜ Elektronik ve haberleşme mühendisliği kazandım. fakat diğer yandan kendimi geliştirmek için hobi olarak tarih ya da arkeoloji'ye yönelicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pplhntr -- 19 Eylül 2010; 14:49:24 >

• yaklaşık 50 ileti falan okudum ve sıkıldım... Diğer iletilerini de aynı mantıkla yazdığını tahmin ediyorum.. senin vazgeçilemezin para olmuş jokerwill bu yüzden asla basarılı olamayacaksın... Benim tarih öğretmenim kpss ygs-lys türevi sınavlara soru yazıyor ve yazdığı soru başına para alıyor... Ders anlatırken hep şunu derdi '' Anah bugün yeni bir şey daha öğrendim ''... adamın vazgeçilemezi para değil bilgi idi... Fırat üniversitesinden çağrıldı defalarca akademisyen olurmusunuz diye ama gitmedi... Kusura bakma ama sen para istiyorsun... içhuzurun asla olmayacak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozipozi87

quote:

İş açısından kısır bir bölüm.Geçerli bir meslek vermiyor.Genel kültür sahibi olmak için 4 yıl okunmaz.Tarih okumak abartılacak birşey değil.Okul bitirince arkadaşların işe girer para kazanır sen elinde diploman ve okuduğun onlarca kitapla boş boş oturursun.

+1

ayrıca okuduğun bölüm tıp veya mühendislik de olsa sevmiyorsan bir anlamı olmaz.

Sevmesen bile iyi bir mesleğin varsa çalışmak zorundasın.Tıp mezunu olup doktorluğu sevmeyen biri başka ne iş yapabilir?Vasıfsız işlerde çalışır, işsiz kalır.Allah kimseyi işsizlikle terbiye etmesin.Arkadaşların bir yere giderken paran olmadığı için onlarla takılamıyorsun.Zaten bir süre sonra seni aramaz oluyorlar.Bunları yaşadıktan sonra mühendis, doktor olup işimi sevmiyorum diyerek çalışmayan birini bulamazsın.Para kazanmak için mecbursun.Kariyer, bilim dalı falan ucunda para yoksa boş kalıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fernsehn

@jokerwill, o profesör kimse yanlış düşünüyor. Profesör diye her dediğine inanmak zorunda değiliz. Elinin altında internet var istersen bak. Tarih de bir bilim, fakat geçmişteki olaylar tekrarlanamayacağından dolayı; farklı özellikler taşıyor diğer bilim dallarına göre. Genel kültür de sadece kitap okumakla artmaz, kitap oku, hop genel kültürün artsın diye birşey yok.

sevgili fernsehn

doktor olursun hayat kurtarirsin, muhendis olursun bir seyler uretirsin, mimar olursun senin ciziminle insanlar evlerinde is yerlerinde daha rahat hareket ederler, polis olursun huzuru guvenligi saglarsin, asker olursun ulkeyi korursun

bak her meslek bir ise yariyor

tarih ?

bilmem kac yilinda olan bir seyi ogrenmek veya bilmem kac yilinda gizli bir gercegi ortaya cikarmak ve bunu birine anlatmanin ne faydasi var ?

bak osmanli devleti zamanin da robot yapmis

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ? ne oldu simdi ?

Biri şuraya ATATÜRK'ün bir sözünü koysun

• Türk çocuğu atalarını tanıdıkça kendinde kuvvet ve kudret bulacaktır. Atatürk

Tarih, kralların, generallerin çiftliği değil, milletlerin tarlasıdır Her millet geçmişte bu tarlaya ne ekmişse gelecekte onu biçer. Voltaire

Tarih tekerrür diye tarif ediyorlar, hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi. Mehmed Akif Ersoy

Tarihini bilmeyen toplum tarihin sayfalarında kaybolmaya mahkumdur.Eğer devlet devam etmesse ne doktor,ne mimar ne avukat işe yarar.Tarihi de birilerinin öğretmesi gerekli.DH Aslanı
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Aslanı

Türk çocuğu atalarını tanıdıkça kendinde kuvvet ve kudret bulacaktır. Atatürk

Tarih, kralların, generallerin çiftliği değil, milletlerin tarlasıdır Her millet geçmişte bu tarlaya ne ekmişse gelecekte onu biçer. Voltaire

Tarih tekerrür diye tarif ediyorlar, hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi. Mehmed Akif Ersoy

Tarihini bilmeyen toplum tarihin sayfalarında kaybolmaya mahkumdur.Eğer devlet devam etmesse ne doktor,ne mimar ne avukat işe yarar.Tarihi de birilerinin öğretmesi gerekli.DH Aslanı

Eyw haklısında bu ülkede belli bazı isimler dısında değer verilen bir tarihçi var mı ? Aç kalıcaz diyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fernsehn

Çok dar kalıplarda düşünüyorsunuz. Elbette hepimizin paraya ihtiyacı var, fakat herşey para değil. Kaçtır söylüyorum, sen anlamamakta ya da anlamamış gibi gözükmekte ısrar ediyorsun; sırf iş olanağı kısıtlı diye tarih bölümü gereksiz değildir. Üzülerek görüyorum ki, sen bunu görecek kadar olgunluğa ya da bilgiye sahip değilsin. Üniversitelerde belirli alanlarda uzmanlık eğitimi verilir; bunun sonucunda bir meslek edinirsin. Bu meslek popülerdir ya da değildir; çok ya da az para kazandırır; bilemeyiz. Ama hiçbir alan, hiçbir meslek gereksiz değildir. Özellikle ülkemizde işini adam gibi yapan tarihçiye çok ihtiyaç var.

Bir de ikide bir tarihi benim mesleğim olan mimarlıkla ya da diğer mesleklerle kıyaslamayın, hiç ilgisi yok. Mimarlık teknik bir alan; elbette ki popülerliği fazla oluyor, bir projeden birçok meslek grubu besleniyor.

Tarihe kişisel ilgim var, bu yüzden bu konu beni hayli üzüyor. Şunu da demeden edemem, senin kafana silah dayayıp mı tarih seçtirttiler? İstemiyorsan bırak, ama gereksiz görmek gibi bir hataya düşme sakın.

dar kaliplarla dusunmuyorum olaylara gercekci yaklasiyorum gunluk sikintilar karsisinda tarih bilmenin hic bir mantigi yok is olanagi kisitli veya degil sadece ogretmenlik yapabiliyorsun o kadar ben ogretmen olmak icin bu bolumu okumadim ayrica lutfen basima olgun abla ayaklari kesme bilmiyorum yasin kac o yuzden kirici olmakta istemiyorum universitelerin verecegi meslekte bence o kadar ilgi cekici degil en fazla arastirmaci sonra ogretmen olursan bol bol kitap okursun o kadar ayrica bu memleketin tarihciye ihtiyaci yok pozitif alanlarda basari gosteren adamlara ihtiyaci var

ben mimarligi senin meslegin oldugu icin arada bir dile getirmiyorum mimarliktan bahsedilince akla da sen gelmiyorsun veya mimarliga katmis oldugun ozel bir deger de yok bu sende diger mimarlar gibi bu yogurdun kaymagini yiyorsun o kadar mimarlik kelimesini kendinle birlestirerek bir yerlere cekme ben mimarligi ornek verirken senin veya baskasinin forumda mimar oldugunu bilmiyordum

tarihe kisisel ilgin olabilir guzelde bir sey fakat ben genel kultur tarih ogrenmeyin demiyorum beni yanlis anliyorsunuz ayrica bu konu hakkinda fikir sahibi olmaya yeni yeni basladim yani yuzdum yuzdum kuyruguna geldim birakmak aptallik olur gereksiz gormek konusunda da dusuncelerimi degistirmis degilim

• arkadaş düzgün okursan her işe yarar kafanı bozma ama çok istemiyosa git ankara ünv de halkla ilişkiler oku uluslararası ilişkiler ile çift anadal yap
  • bende bu sene büyük ihtimal marmara tarihe başlayacağım ama burda yazılanları gördükçe yazdığıma yazacağıma bin pişman oldum ya
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.