Şimdi Ara

tarih bolumu ne ise yariyor dusunmekten cildiricam (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
22.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kendini bilişim alanında geliştirmeyi deneyebilirsin.BÖTE de okuyan bi arkadaşım internet sitelerinde flash kullanılıyor ve Türkiye'de flash programını bilen sayısı az bilenler de iyi para alıyor diyordu.Diğer programları bilmekte de fayda vardır.Ne kadar doğru bilmiyorum.Kendini bilişim alanında geliştirebilirsin.
    www.cizgi-tagem.org ücretsiz eğitim veriyor.Amacı Türkiye'nin bilişim alanında bi yerlere gelmesini sağlamak.Office sertifikaları ücretsiz veriyor.Bazı sertifikaları da piyasaya göre düşük ücretle veriyor.Eğitimler de ücretsiz.Bölümü bitirdikten sonra ne iş arayacağım diye düşünmekten iyidir bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1D073F48D -- 18 Eylül 2010; 22:25:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Basyon

Ayrıca tarih okuyunca lisede tarih öğretmeni olabilirsin, üniversitedehoca olabilirsin, dersanelerde çalışabilirsin(hergün mantar gibi türüyor), vakıf ünilerinde oldukça ihtiyaç var ( hergün mantar gibi türüyor), çevren varsa özel ders verebilirsin, devletin kurumlarında tarihçiye ihtiyaç olan alanlar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 18 Temmuz 2013; 1:41:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jokerwill

ben hic yaptiklariyla insanlik sorunlarina yeni bir cozum bulan tarihci gormedim yada ogrendiklerini gunluk hayatta somut seylere cevirip faydalanan tarihci duymadim

butun bunlar geri donusumu olmiyan gereksiz zaman kaybi vs ... bilmiyorum daha ne diye hala bu bolume bir bilim dali gozuyle bakiyorsunuz

tarih sadece senin icin iyi bir seyler bilirsin o kadar onun disindan da oteye gidemezsin

burdan universite sinavina gireceklere, sinavi kazanip tercih yapanlara sesleniyorum sakin bolumu secmek gibi bir hataya dusmeyin degil 4 sene 44 sene dahi okusaniz ogrendiklerinizden hic bir fayda goremiyeceksiniz

Sen okuduğun tarihi kimler hazırlıyor zannediyorsun acaba? İlgini çeken konuları git araştır, oku, arşivlerden toparla insanlara sun. Fayda dediğin sadece sağlık, tamir gibi şeylerle olmuyor.

• Hocam haklı olduğunuz noktalar var ancak entelektüel düşünceyi, bir inşaat ustasının örmüş olduğu duvarla karşılaştırmak gibi büyük bir yanılgı içerisindesiniz. Entelektüel düşüncenin size maddi olarak bir katkısı olmayacağını düşünüyor olabilirsiniz; bunun çözümlerini de arkadaşlar söylemişler zaten. Size tavsiyem ya bölümünüzü hemen bırakıp yeniden üniversiteye hazırlanın ya da arkadaşlarımızın söylediği gibi mezun olup polislik için başvuru yapın. Ama kesinlikle tarihçi olmayın. Bu sözümü de hakaret olarak algılamamanızı ümit ediyorum. Yorumum sizin bakış açınıza göredir. Eğer söylediklerimi kabul etmiyor iseniz bu durumda bakış açınızı değiştirmek zorundasınız.
  • Tarih bölümünü seçecek arkadaşlar burdaki yazılanlara bakıp da seçmekten vazgeçmesinler. Önemli olan üniversiteyi mutlu bir şekilde okumak. Zaten mutlu bir şekilde okursanız işi de rahat bulursunuz. İlla dershanede veya üniversitede hoca olacaksınız diye bir şey yok. RTE bakın. İktisat okumuş ama şimdi başbakan. Siz de tarih okursunuz; tarih boyunca ülkelerin neden yıkıldığını,neden geliştiğini,devlet yönetimlerini inceleyip farklı bir devlet yönetimi ortaya çıkarabilirsiniz. Sonuçta biz Türkler teşkilatçı adamlarız. Belki de dershanede öğretmen olursunuz düşük maaşla çalışabilirsiniz. Belki bir yerde garson olabilirsiniz. Demem o ki; tarih okuyarak mutlu olacaksanız eğer okuyun. Parayı filan dert etmeyin. Sonuçta fani dünyada paranın ne önemi var? Önemli olan bu dünyada mutlu olarak yaşamak ve bunun içinde paranızın çok olmasına gerek yok. Geleceği düşünmeyin. Bugün ne yapmanız gerekiyosa sadece onu yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: cenkbora

Tarih bölümünü seçecek arkadaşlar burdaki yazılanlara bakıp da seçmekten vazgeçmesinler. Önemli olan üniversiteyi mutlu bir şekilde okumak. Zaten mutlu bir şekilde okursanız işi de rahat bulursunuz. İlla dershanede veya üniversitede hoca olacaksınız diye bir şey yok. RTE bakın. İktisat okumuş ama şimdi başbakan. Siz de tarih okursunuz; tarih boyunca ülkelerin neden yıkıldığını,neden geliştiğini,devlet yönetimlerini inceleyip farklı bir devlet yönetimi ortaya çıkarabilirsiniz. Sonuçta biz Türkler teşkilatçı adamlarız. Belki de dershanede öğretmen olursunuz düşük maaşla çalışabilirsiniz. Belki bir yerde garson olabilirsiniz. Demem o ki; tarih okuyarak mutlu olacaksanız eğer okuyun. Parayı filan dert etmeyin. Sonuçta fani dünyada paranın ne önemi var? Önemli olan bu dünyada mutlu olarak yaşamak ve bunun içinde paranızın çok olmasına gerek yok. Geleceği düşünmeyin. Bugün ne yapmanız gerekiyosa sadece onu yapın.

Bende 1. sınıfa başlıyorum tarih bölümü bnde istemiyorum açıkcası okumak istediğim bölüm değil. Mezun oluncada öğretmen olmak istemiorm başka çarem yok. Napcam ben ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

İş açısından kısır bir bölüm.Geçerli bir meslek vermiyor.Genel kültür sahibi olmak için 4 yıl okunmaz.Tarih okumak abartılacak birşey değil.Okul bitirince arkadaşların işe girer para kazanır sen elinde diploman ve okuduğun onlarca kitapla boş boş oturursun.

oh be anliyan birileri cikiyor tesekkur ederim

@ cobra 2

polis nasil olunuyor bilmiyorum ki

acilen bırak zaten yorumlarından da anlaşıldığı gibi boşa okumuşsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_inside -- 19 Eylül 2010; 1:03:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkbora

Tarih bölümünü seçecek arkadaşlar burdaki yazılanlara bakıp da seçmekten vazgeçmesinler. Önemli olan üniversiteyi mutlu bir şekilde okumak. Zaten mutlu bir şekilde okursanız işi de rahat bulursunuz. İlla dershanede veya üniversitede hoca olacaksınız diye bir şey yok. RTE bakın. İktisat okumuş ama şimdi başbakan. Siz de tarih okursunuz; tarih boyunca ülkelerin neden yıkıldığını,neden geliştiğini,devlet yönetimlerini inceleyip farklı bir devlet yönetimi ortaya çıkarabilirsiniz. Sonuçta biz Türkler teşkilatçı adamlarız. Belki de dershanede öğretmen olursunuz düşük maaşla çalışabilirsiniz. Belki bir yerde garson olabilirsiniz. Demem o ki; tarih okuyarak mutlu olacaksanız eğer okuyun. Parayı filan dert etmeyin. Sonuçta fani dünyada paranın ne önemi var? Önemli olan bu dünyada mutlu olarak yaşamak ve bunun içinde paranızın çok olmasına gerek yok. Geleceği düşünmeyin. Bugün ne yapmanız gerekiyosa sadece onu yapın.

iyi bizde iktisat okuyalim ardindan basbakan olalim arkadasim ben hayattan bahsediyorum universite insani hayata biraz daha iyi hazirlamak icin yapilmis bir kurumdur yukarida bazi mesleklerin hayatta ne gibi faydalar sagliyacagini ben acikladim

sizler i$e sadece universite bitirmek olarak bakiyorsunuz alakasi yok i$e hayata hazirlanmak olarak bakin ve kusura bakmayin ama tarih ogrenmek adami hayata hazirlamaz ayrica bilmem hangi devletin ne zaman yikildigini bilmek, m.o hangi kavimlerin nerede yasadigini bilmeninin bana pratik hayatta ne faydasi var ?

ne demek parayi dert etme ? ona buna bagli kit kanaat suluk gibi mi yasiyalim ? yada en guzel ihtimal ogretmen olup ayin 15 ini bekleyip her ay azap mi cekelim ? sener sen'in, kemal sunal'in filimlerine git bak ne demek istedigimi anlarsin

ben tarih bolumune ayridigim zamani insaat a verseydim tek basima 10 tane istanbul koprusu daha yapardim hic olmazsa millet ustunden gecer devlette para kazanirdi biz ne yaptik bol bol arsivlerde gozlerimizi bozduk, kahvemizden yiyecegimizden kistik gittik fotokopi cektik, bilmem nerden nereye yayan yuruduk ki bir fotokopi durumu olursa cebimizde para olsun diye

ben butun bu sikintilara katlanicam sonra dunki insaatci iscisi benim onumden arabasiylan gececek hatta otobus duraginin onune gelip gel seni su ileriye birakiyim ordan yurursun diyecek ondan sonrada arkandan okumus ama cebinde parasi yok diyip 32 disini gostere gostere siritacak

yukarida saydiklarim tarih bolumunun size gercek hayatta sunduklaridir

ben bu dediklerimi birebir yasadim icimizden gelen yaniklikla bunlari yaziyoruz

• şu an elinde hiç mi olumlu bir şey yok_? tarih okudun diye kimse sana zavallı gözüyle bakmaz merak etme. biraz daha topluma girmeye çalış. tarihçisin diye arkadaşlarınla muhabbet edemeyecek durumda da değilsin. Anlatmaya çalıştığım biraz dolu taraftan bakmak. Bu forumda tarih bölümüne ne kadar lanet okusakta elimize bir şey geçmeyecek be kardeşim.
  • öyle bir yazmışsın ki kafana silah dayamışlar sanki girerken..
    Bugun birçok tarih öğretmeni dersanede, okulda, üniversitede ve çeşitli tarih kurumlarında bu işten ekmek yiyor.
    ayırca hangi inşaat işçisinin arabası varmış bu memlekette yahu?
    madem bu kadar meraklıydın lisede sayısal okuyup olsaydın.
    gelip buraya okuyacak olanlarında moıralini bozmadın değil mi?
  • @ cobra 2

iyi tarafi su politik bir konusma yaptigin zaman yada biriyle tartismaya girdigin zaman kimse arkandan cahil demez baska da bir getirisi yok

@Mr.Basyon

iste ben o hatayi yatigima yaniyorum simdi matematigi cok iyi ogrenseydim durumum farkli olacakti

bir suru bu isten ekmek yiyorda git kendinlerine sor bakalim memnunlar mi ?

benim tanidigim insaat iscilerinde var merak etme

ben dustugum bir hatayi anlatiyorum madem benimle ayni goruste degilsiniz niye moraliniz bozulsun ?
  • Arkadaşlar bugün bir tarih kitabı ile bi tarih öğretmeni aynı işlevi görmüyor mu ??

Cevap : Evet görüyor.O zaman tarihe . Üzgünüm ama tarihçilerin pek bi geleceği yok.Benim sana tavsiyem 2 yıllık muhasebe tarzı bişey oku.Yada tıbbi dökümasyon , anestezi tarzı bişey.En azından bunlarda iş imkanın daha çok olur.
  • quote:

@ cobra 2

iyi tarafi su politik bir konusma yaptigin zaman yada biriyle tartismaya girdigin zaman kimse arkandan cahil demez baska da bir getirisi yok

ne güzel be usta. daha ne arıyorsun? ufak tefek te para getirdimi yaşamana bak. yapmışsın bir hata şimdi kafanı vur duvarlara. ama nereye kadar?

Devir, kafanı kaldırıp etrafa bakma devri!
  • quote:

Orijinalden alıntı: komalemdar
    Arkadaşlar bugün bir tarih kitabı ile bi tarih öğretmeni aynı işlevi görmüyor mu ??

Cevap : Evet görüyor.O zaman tarihe . Üzgünüm ama tarihçilerin pek bi geleceği yok.Benim sana tavsiyem 2 yıllık muhasebe tarzı bişey oku.Yada tıbbi dökümasyon , anestezi tarzı bişey.En azından bunlarda iş imkanın daha çok olur.

O tarih kitapları nerden geliyor?
    Bizim ülkemizde zaten meslekler sevildiği için değil para getirip getirmediğine bakılarak seçiliyor.
  • quote:

Arkadaşlar bugün bir tarih kitabı ile bi tarih öğretmeni aynı işlevi görmüyor mu ??

muhasebecilerin de çok bir geleceği yok ki elini sallasan muhasebeciye çarpıyor kaldı ki iki esnaf defteri tutmakla dükkan dönmüyor artık...
  • Hocam kusura bakma ama paraya aşırı şekilde düşkün birisin. Dünya malına fazla önem veriyosun. Ben temel ihtiyaçlarımı giderecek kadar para kazansam bana yeter Kendi ihtiyaçlarını karşılamıyor diye bölümü kötüleme bari. Sen okuma. Ticarete atıl.
  • quote:

ustelik sinavda hocanin derste anlattiklarini agzindan ciktigi gibi kagida dokmezsen hoca puanda vermiyo

adaletli mi bu ?

@ cenkbora

bu tarihe ayirdigim vakti insaata ayirsaydim simdi 2 -3 tane triblex ev yapmistim kendime

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jokerwill -- 19 Eylül 2010; 1:53:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyapponzashi

quote:

O tarih kitapları nerden geliyor?
    Bizim ülkemizde zaten meslekler sevildiği için değil para getirip getirmediğine bakılarak seçiliyor.

Kusura bakma ama 1 tane tarih kitabı hazırlamak için 100.000 taihçiye gerek yok.Altı üstü 10-20 tanesi hazırlıyor o kitabı.Geri kalanlarda hani bana hani bana diyor

• @jokerwill hocam sana anestesiyi şiddetle tavsiye ediyorum.Hem kazanması kolay hemde 2 yıllık.

Anladığım kadarıyla senin tekrar 4 yıllık iyi bir bölüme hazırlanacak kadar zamanında yok yaşında ileri biraz.

Sen bi araştır pişman olmassın
  • quote:

@jokerwill hocam sana anestesiyi şiddetle tavsiye ediyorum.Hem kazanması kolay hemde 2 yıllık.

Anladığım kadarıyla senin tekrar 4 yıllık iyi bir bölüme hazırlanacak kadar zamanında yok yaşında ileri biraz.

Sen bi araştır pişman olmassın

bir bakayim kardes

anlayisli, biraz olsun ileriyi gorebilen insanlarla konusmak cok guzel bir sey
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.